Αν θέλεις μία εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, τότε φτιάξε αυτή την υπέροχη συνταγή. Η πιο εύκολη πίτα με λίγα υλικά και χρόνο προετοιμασίας.
Αν σου αρέσουν οι σπιτικές πίτες αλλά βαριέσαι να ανοίγεις φύλλο και δεν του έχεις και ιδιαίτερη αδυναμία, σου έχω τη λύση. Μπορείς άνετα και πολύ πιο εύκολα να φτιάξεις μία πεντανόστιμη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει σπιτική σπανακόπιτα και κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν περιέχει φύλλο.
Και τώρα θα μου πεις, μα γίνεται αυτό; Κι όμως αγαπητή μου φίλη γίνεται και μάλιστα θα με ευγνωμονείς για αυτή την υπέροχη ιδέα. Ίσως γίνει και η αγαπημένη πίτα όλων σε ένα επόμενο οικογενειακό τραπέζι ή σε μία συνάντηση με φίλους. Ένα γρήγορο πιάτο που θα σου λύσει τα χέρια και είναι και γεμάτο βιταμίνες για τα μικρά και μεγάλα παιδιά. Είναι επίσης το κατάλληλο σνάκ για να πάρεις μαζί στη δουλειά σου αλλά και για ένα πλήρες γεύμα. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε και να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς.
Τι θα χρειαστείς για ένα στρογγυλό μεσαίο ταψάκι:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια τριμμένη φέταΑυτή η πίτα είναι σίγουρα από τις πιο εύκολες και φτιάχνεται πανεύκολα όπως κατάλαβες και εσύ. Ώρα να τη φτιάξεις και εσύ και να μην τη χορταίνεις.
Ξεκινάμε με το να βάλουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε καλά αν είναι φρέσκο. Ανακατεύουμε μέχρι το σπανάκι να μείνει μισό σε μέγεθος και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε για να νοστιμεύσει. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
Στη συνέχεια, χτυπάμε 4 αυγά και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη τριμμένη φέτα, το ψιλοκομμένο άνηθο και έπειτα το μείγμα με το σπανάκι που έχει κρυώσει. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει μία πηχτή ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι και απλώνουμε μέσα το μείγμα της πίτας. Βάζουμε από πάνω άλλη λίγη τριμμένη φέτα και ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Η πιο νόστιμη σπανακόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Extra tips:
Εκτός από τριμμένη φέτα, μπορείς να στολίσεις τη πίτα σου με ντοματίνια, φρέσκια ντομάτα σε ροδέλες, πιπεριές, ελιές και ότι άλλο θέλεις πριν τη ψήσεις. Όπως ακόμα μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά της επιλογής σου εκτός από φέτα. Για παράδειγμα, τυρί κρέμα, κάποιο κίτρινο τριμμένο τυρί κλπ.
Συνόδευσε τη πίτα σου με κάποια δροσερή σαλάτα, όπως ρόκα, iceberg, ντοματίνια, αγγούρι κλπ. Δες εδώ υπέροχες σαλάτες για να διαλέξεις.
Εκτός από τα λαχανικά που σου προτείνω μπορείς να προσθέσεις μέσα και άλλα που σου αρέσουν. Όπως μανιτάρια φρέσκα, πιπεριά, κολοκυθάκι, μελιτζάνα κλπ.
Και αν θέλεις να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η σπανακόπιτα, τσιγάρισε λίγο μπέικον και πρόσθεσε το μέσα στο μείγμα. Αντί για μπέικον, μπορείς να προσθέσεις κοτόπουλο σε κομματάκια αλλά και ζαμπόν ή γαλοπούλα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος