Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (24/43) > >>

Denominator:
Aν δεν αναλάβει η ΗΔΙΚΑ το ξεκαθάρισμα, θα γίνει μύλος.
Να δω τι θα πρωτοπρολάβει κι αυτή...

Argirios Argiriou:
Από το twιtter σήμερα:

Αν χάνεις το ΕΚΑΣ δεν θα πληρώνεις για φάρμακα που, πιθανότατα, χρειάζεσαι επειδή έχασες το ΕΚΑΣ...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςAν δεν αναλάβει η ΗΔΙΚΑ το ξεκαθάρισμα, θα γίνει μύλος.
Να δω τι θα πρωτοπρολάβει κι αυτή...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Από άλλο σημείο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος01/08/2016 ΑΣΦΑΛΙΣΗ Δείτε εάν δικαιούστε δωρεάν φάρμακα μόνο με το ΑΜΚΑ μέσω ΗΔΙΚΑ ....

Mε την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους θα μπορούν όσοι δικαιούνται, να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα από τη  Δευτέρα 1η Αυγούστου,....

Εξαιρούνται από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή: Α. Άτομα και οικογένειες των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει .....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Βλέπουμε ότι η ΗΔΙΚΑ μπορεί να έχει πρόσβαση στο οικογενειακό εισόδημα οπότε και στη λήψη ή όχι ΕΚΑΣ. Οπότε η μη αυτόματη εμφάνιση των δικαιούχων ΕΚΑΣ (ή αυτών που το έχασαν πρόσφατα) στις συνταγές οφείλεται:
α) Στη σαδιστική διάθεση της ΗΔΙΚΑ προς ιατρούς ή ασθενείς (...προς παρόχους και παροχούμενους)
β) στην ελπίδα ότι κάποιο ΕΚΑΣ θα ξεχαστεί και ο παθών θα πληρώσει κατιτίς παραπάνω.
γ) σε σπαρίλα;

Argirios Argiriou:
Νέα δεδομένα. Σήμερα ( 23/08/2016 ) στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (πάνω δεξιά) εμφανίστηκε το παρακάτω μήνυμα. Ποιος είναι αυτός ο νόμος 4411/2016 ; Τον έχουμε κάπου πρόχειρο; Δηλαδή όσοι συνεχίζουν να έχουν ΕΚΑΣ θα παίρνουν τα φάρμακά τους πληρώνοντας συμμετοχή 10% ενώ όσοι το χάσανε θα τα παίρνουν με 0% ; ...


Αναρτήθηκε:23/8/16 - 5:20 μ.μ.
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν.4411/2016 οι συνταξιούχοι οι οποίοι με βάση το άρθρο 92 του ν.4387/2016 παύουν να είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας τους, λαμβάνουν τα φάρμακα με μηδενική συμμετοχή. Ως εκ τούτου,  και έως την τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ την 1/1/2020, για τους ασθενείς αυτούς οι ιατροί θα πρέπει να επιλέγουν ποσοστό 0% κατά τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝέα δεδομένα. Σήμερα στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (πάνω δεξιά) εμφανίστηκε το παρακάτω μήνυμα. Ποιος είναι αυτός ο νόμος 4411/2016 ; Τον έχουμε κάπου πρόχειρο; Δηλαδή όσοι συνεχίζουν να έχουν ΕΚΑΣ θα παίρνουν τα φάρμακά τους με 10% ενώ όσοι το χάσανε θα τα παίρνουν με 0% ; .......

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και το ψήφισαν... [/color]


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αρθρο τριακοστό πρώτο. Αντισταθμιστικά μέτρα κατάργησης ΕΚΑΣ

1. Σε όσους, κατ' εφαρμογή του άρθρου 92 του N. 4387/2016 (Α' 85), όπως ισχύει, στερούνται την παροχή ΕΚΑΣ, εφαρμόζονται τα εξής αντισταθμιστικά μέτρα, μέχρι την τελική κατάργησή του:
α. Απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.
β. Σε περίπτωση που έπαυσε η καταβολή ΕΚΑΣ και στους δύο συζύγους, χορηγείται ως έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό.
γ. Στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή που καταργήθηκε.

2. Για το έτος 2016 θεσπίζονται τα εξής συμπληρωματικά μέτρα:
α. Απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή άνω των τριάντα (30) ευρώ μηνιαίως.
β. Χορήγηση μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή ποσού από εκατόν δεκαπέντε (115) ευρώ μηνιαίως και άνω, ισόποσης με το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% της απώλειας.

3. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού αρχίζουν να ισχύουν την 1η Αυγούστου 2016 (αν και δημοσιεύτηκε 3/8/16 θα έπρεπε να το ξέρετε. Όσοι γράψατε φάρμακα με 10% συμμετοχή στο αδικοχαμένο ΕΚΑΣ αξίζετε τουλάχιστον φυλάκιση, άντε 20 βουρδουλιές. Αν πω ότι μας έχουν πρήξει τα το συκώτι, θα έχω άδικο; ). Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών ορίζεται κάθε άλλη λεπτομέρεια.

  ΥΓ:  Πολλαπλώς ειπωθέν: Κάντε το ηλεκτρονικό-αυτόματο να τελειώνουμε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση