Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (29/43) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αμφιβάλλω αν η απάντηση του ΕΟΠΥΥ, και η πρόθεση της ΗΔΙΚΑ, ταυτίζεται με το αυτονόητο που ζητάμε, δηλαδή το σύστημα να αναγνωρίζει αυτόματα ποιος έχει ΕΚΑΣ και ποιος το έχασε και να βγάζει αυτόματα τη συμμετοχή.
Υποψιάζομαι το ακόλουθο:
Θα υπάρχει η επιλογή "Λαμβάνει ΕΚΑΣ, συμμετοχή 10%" και άλλη επίλογή "Απώλεια ΕΚΑΣ, συμμετοχή 0%" αλλά ο γιατρός θα συνεχίζει να επιλέγει (μαντεύοντας, πιστεύοντας τη δήλωση του ασφαλισμένου, μαλώνοντας) σε ποια κατηγορία ανήκει ο ασφαλισμένος!

Argirios Argiriou:
Σημερινή (21/10/2016) δημοσίευση από την ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

Ερωτησεις και απαντησεις στον ΕΟΠΥΥ.

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ <eni.eopyy@gmail.com>
Oct 19 (2 days ago)
to d6, giotalitsa
Αξιοτιμοι κύριοι/ες
κατόπιν ερωτηματων απο δεκαδες μελη μας, σας απευθύνουμε το ερωτημα για την διευκόλυνση προς την σωστη κατεύθυνση ιατρων και ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με προσφατο νόμο, οι δικαιούχοι ΕΚΑΣ οι οποιοι δεν το εχουν πλέον, δικαιούνται συνταγογράφηση με ποσοστό 0%. Βασει ποιου δικαιολογητικού(βεβαιωση απο το ασφαλιστικο τους ταμειο?) θα μπορουν οι ιατροι να ειναι εξασφαλισμένοι οτι ο ασθενης ειναι πλεον δικαιουχος του 0%, και να μην κληθουν να λογοδοτησουν στη συνεχεια για λαθος ποσοστα στην συνταγογράφηση?
Παρακαλουμε για τις απαραιτητες διευκρινησεις απο την πλευρά σας, και πιθανως την ενημέρωση των κατα τόπους διευθύνσεων των ασφαλιστικων φορέων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ)
Μετα τιμης
Για το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
d6.t1@eopyy.gov.gr
1:41 PM (5 hours ago)
to me, d6, giotalitsa
Καλησπέρα σας,
Απαντώντας στο ερώτημά σας θέτουμε υπ’ όψιν σας ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, η ΗΔΙΚΑ θα ενσωματώσει στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης την πληροφορία που αφορά στο εκάστοτε ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου (10 % ή 0% ανάλογα με την ύπαρξη ή όχι του ΕΚΑΣ).
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,

Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης & Σχεδιασμού
Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας
Δ/νση Φαρμάκου
Τμήμα Σχεδιασμού και Παρακολούθησης
Χορήγησης Φαρμάκων
Τηλεομοιότυπος: 210-8110544


ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ <eni.eopyy@gmail.com>
6:54 PM (7 minutes ago)
to d6.t1
Καλησπερα σας.
Ευχαριστουμε για την αμεση ανταποκριση σας. Αυτο ομως που απασχολει όλους τους ιατρους, αλλα και τους ασφαλισμενους κατ'επεκταση ειναι το τι οφειλουμε να πραττουμε συνταγογραφώντας ΜΕΧΡΙ να ενσωματωσει η ΗΔΙΚΑ την σχετικη πληροφορια "αυτοματα" στο συστημα της? Τι ειδους βεβαιωση ζητουμε απο τα τοπικα καταστηματα ΠΕΔΥ και ΟΑΕΕ?
Σας ευχαριστουμε εκ των προτερων

Argirios Argiriou:
17/10/2016 ΕΟΠΥΥ.

................
....................
Θα πρέπει να πιστοποιείται η ύπαρξη ΕΚΑΣ και κατάργησή του εντός του 2016 με βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα που ανήκει ο ασφαλισμένος προκειμένου ο Ιατρός να γνωρίζει αν μπορεί να συνταγογραφήσει με μηδενική συμμετοχή.

............................

Argirios Argiriou:
Δημοσίευμα της 08/11/2016 από συνάδελφο Ιατρό στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

Μήνυμα ΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τρίτη 8/11/2016 στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για όσους ασθενείς έχουν απολέσει το ΕΚΑΣ εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στον ιατρό, κατά την αναζήτηση του ΑΜΚΑ. Σε αυτήν την περίπτωση ο ιατρός θα πρέπει κατά την καταχώρηση συνταγής να επιλέξει την ένδειξη ΕΚΑΣ και συμμετοχή 0%.
Η πληροφορία προέρχεται από αρχεία που απέστειλαν οι ασφαλιστικοί φορείς, με συνταξιούχους που, με βάση το άρθρο 92 του ν.4387/2016, παύουν να είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ και οι οποίοι, σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν.4411/2016, λαμβάνουν τα φάρμακα με μηδενική συμμετοχή. Επισημαίνουμε ότι στα αρχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται τα προστατευόμενα μέλη των συνταξιούχων.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Είχε κανείς περίπτωση μηνύματος διακοπής ΕΚΑΣ κατά τη συνταγογράφηση; Να δούμε πως είναι βρε παιδί μου!

Απορία: Αφού μπορεί το σύστημα να βγάζει σε ποιους κόπηκε το ΕΚΑΣ θα ήταν υπερβολικό να ζητήσουμε να βγάζει κι αυτούς που παίρνουν το ΕΚΑΣ;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση