Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (30/43) > >>

fanisgp:
Βγαίνει ενα μήνυμα στην αρχή παρόμοιο με αυτό που βγαίνει για αυτούς που εχουν απoλέσει την ασφαλιστική ενημερότητα και σε προτρέπει να τσεκάρεις το ΕΚΑΣ αλλά  με μηδενική συμμετοχή.Με την ευκαιρία ήθελα να ρωτήσω αν το μήνυμα για την ενημερότητα βγαίνει και στους ΕΣΥτες ή μόνο στους ιδιώτες που δεν μπορούμε να συνταγογραφήσουμε.

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω μήνυμα της 26/11/2016 του συναδέλφου Βασίλη Καψάλα, από την ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

Συνομιλία στο fb με εργαζόμενη στην ΗΔΙΚΑ (φίλη συγγενούς μου)

Βασίλης Καψάλας Να σας ενημερώσω ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση βγάζει λαθεμένα σε πολλούς που δεν έπαιρναν ποτέ τους ΕΚΑΣ, ότι απώλεσαν το ΕΚΑΣ και επομένως δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Τόσο μπάχαλο.

A.Π. Κύριε Καψάλα, να σας ενημερώσω ότι η πληροφορία της απώλειας ΕΚΑΣ στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης προέρχεται από αρχεία που απέστειλαν οι ίδιοι οι ασφαλιστικοί φορείς στην ΗΔΙΚΑ.
Βασίλης Καψάλας Συμφωνώ ότι δεν φταίει η ΗΔΙΚΑ, αλλά το πρόβλημα υπάρχει, όπως γράφουν αρκετοί συνάδελφοι ιατροί. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει.

A,Π. Ωστόσο, οφείλω να αναφέρω ότι δεν έχει αναφερθεί από ιατρό κανένα τέτοιο περιστατικό στο Help Desk. Προσφέραμε την πληροφορία στους ιατρους για να τους διευκολυνουμε. Εάν παρουσιάζονται λάθη ή παραλείψεις στο αρχείο, είμαστε σε θέση να τα διορθωνουμε άμεσα.

Βασίλης Καψάλας ΟΚ. Θα το μεταφέρω στην ομάδα στους συναδέλφους που ανέφεραν γιά τέτοιες περιπτώσεις να επικοινωνούν με ΗΔΙΚΑ.

Βασίλης Καψάλας Παρεμπιπτόντως, άν γνωρίζετε, γιατί ορισμένοι ασφαλισμένοι όταν τους βάζουμε το ΑΜΚΑ εμφανίζονται με διαφορετικό όνομα στην ΗΣ και με διαφορετικό όνομα στο edapy, μέσω της οποίας εφαρμογής πληρωνόμαστε οι συμβ/νοι; Το γράφω διότι έτσι απορρίπτονται απ΄τον εοπυυ οι επισκέψεις αυτές, πληρώνουμε πρόστιμο 200 ε γιά κάθε μία και τρέχουμε με ενστάσεις.

A.Π. Η ΗΣ καλεί κάθε φορά το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ για τα στοιχεία του ασθενή. Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω εάν κάνει το ίδιο το eΔΑΠΥ. Πάντως τους έχει διατεθεί αντίστοιχο Web service από τον ΑΜΚΑ.

Βασίλης Καψάλας Ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις σας!

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒγαίνει ενα μήνυμα στην αρχή παρόμοιο με αυτό που βγαίνει για αυτούς που εχουν απoλέσει την ασφαλιστική ενημερότητα και σε προτρέπει να τσεκάρεις το ΕΚΑΣ αλλά  με μηδενική συμμετοχή.....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Εμένα μου έβγαλε το μήνυμα προχθές σε ασθενή. Την ρώτησα αν παίρνει ΕΚΑΣ (χωρίς να την ενημερώσω για τη μηδενική συμμετοχή όταν το χάνεις) και μου είπε ότι παίρνει κανονικά ??? (ίσως φοβούμενη μη βάλω 25% συμμετοχή, ποιος ξέρει). Πήγα να της πω ότι μάλλον αυτός θα ήταν ο τελευταίος σας μήνας :laugh: (εμ, του ΕΚΑΣ βέβαια, μακάβριο ακούστηκε) αλλά συγκρατήθηκα - ας το ανακαλύψει μόνη της 'next month' (εκτός αν η "απώλεια" του ΕΚΑΣ είναι λάθος του ΙΚΑ).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... Παρεμπιπτόντως, άν γνωρίζετε, γιατί ορισμένοι ασφαλισμένοι όταν τους βάζουμε το ΑΜΚΑ εμφανίζονται με διαφορετικό όνομα στην ΗΣ και με διαφορετικό όνομα στο edapy, μέσω της οποίας εφαρμογής πληρωνόμαστε οι συμβ/νοι; ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Άσχετο με το ΕΚΑΣ βέβαια: Αυτό που μου τυχαίνει σχεδόν πάντα είναι τα λατινικά ονοματα της ΗΔΙΚΑ (ασθενή συνήθως Αλβανό στη Συτναγογράφηση) να το εμφανίζει το ΔΑΠΥ με ελληνικά γράμματα με μικροαλλαγές στην προφορά. Ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα με τον έλεγχο (ως τώρα).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Προσωπικά έχω δει μόνο ένα μήνυμα διακοπής τους ΕΚΑΣ και μάλιστα ο ασφαλισμένος ανέφερε ότι (του) το έχουν κόψει εδώ και χρόνια! Αντιθέτως δεν έχω δει το μήνυμα σε ασφαλισμένους που υποστηρίζουν ότι (τους) το έκοψαν στην τελευταία περικοπή και είναι εκείνοι στους οποίους αναφέρεται η μηδενική συμμετοχή.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....Μήνυμα ΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τρίτη 8/11/2016 στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για όσους ασθενείς έχουν απολέσει το ΕΚΑΣ εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στον ιατρό, κατά την αναζήτηση του ΑΜΚΑ. Σε αυτήν την περίπτωση ο ιατρός θα πρέπει κατά την καταχώρηση συνταγής να επιλέξει την ένδειξη ΕΚΑΣ και συμμετοχή 0%.....

--- Τέλος παράθεσης ---
  Ο ΕΟΠΥΥΥς διευκρινίζει τον εαυτό του διαψεύδοντας τις ελπίδες μας ότι το ΕΚΑΣ θα "μπαίνει" ηλεκτρονικά και αφήνοντας τη γραφειοκρατία να θεριεύει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σχετικά: 1. Νόμος 4411/2016 (ΦΕΚ 142/Α/3-8-2016), άρθρο 31, παρ.1.
2. Νόμος 4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016), άρθρο 235, παρ. 6.
3. Νόμος 4387/2016 (ΦΕΚ 85/Α/12-5-2016), άρθρο 92.
4. Το υπ’ αριθ. Πρωτ. Φ 80000/οικ. 36222/ 1398/ 8-8-2016 έγγραφο του
Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
5.Το υπ’ αριθ. .πρωτ. ΔΒ4Α/οικ. 34016 /5-9-2016 έγγραφό τους
   Σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, σχετικά με την απαλλαγή, όσων απώλεσαν την παροχή ΕΚΑΣ,(των ίδιων και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας τους), πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, σας γνωρίζουμε ότι τα παραστατικά που απαιτούνται προκειμένου να βεβαιώνεται ότι κάποιος συνταξιούχος (ισχύς τους διάταξης από 1-8-2016 και μέχρι την τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή την 1-1-2020), είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ (συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη 10%) ή είναι δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα λόγω απώλειας του ΕΚΑΣ, είναι τα παρακάτω όπως ορίστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία που μας ενημέρωσαν σχετικά:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Στους ασφαλισμένους που διακόπηκε το ΕΚΑΣ και απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα τους αποσταλεί σχετική βεβαίωση στην δ/νσή τους.

2.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων στο οποίο θα υπάρχει εγγραφή για χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΣ στο μήνα αυτό ή και σχετική βεβαίωση του υποκαταστήματος από την οποία θα προκύπτει η απώλεια του δικαιώματος των συνταξιούχων στο ΕΚΑΣ.

3.ΟΑΕΕ Χορήγηση σχετικής βεβαίωσης στους δικαιούχους ΕΚΑΣ ότι έχουν συμμετοχή 10% στα φάρμακα και στους συνταξιούχους που το απώλεσαν βεβαίωση ότι δικαιούνται μηδενική συμμετοχή

4.ΝΑΤ Χορηγείται βεβαίωση ότι δικαιούνται το ΕΚΑΣ η τους χορηγείται εξαμηνιαίο εκκαθαριστικό συντάξεων στο οποίο απεικονίζεται η λήψη ή όχι του ΕΚΑΣ

5.ΕΤΑΑ ΤΕΑΔ Εκδίδεται Υπηρεσιακή Βεβαίωση αν κάποιος είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ μετά από Αίτησή του

6.ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Στο Εκκαθαριστικό Σημείωμα αναγράφεται η ένδειξη ΕΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ
Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση