Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (34/43) > >>

Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρον διάλογος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 02/01/2020:


 - "Σύμφωνα με στοιχεία των ασφαλιστικών φορέων, ο συγκεκριμένος ασθενής έχει απολέσει το ΕΚΑΣ και δικαιούται μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, τόσο αυτός όσο και τα προστατευόμενα μέλη του. Στην καταχώρηση συνταγής επιλέξτε την ένδειξη ΕΚΑΣ και συμμετοχή 0%" --------.

Αυτό μου το έβγαλε και σήμερα, 2/1/2020. Ότι να'ναι, φλου όλα

- Aυτό σημαίνει ότι όσοι ήταν στο 0%, παραμένουν 0%. Όμως τί γίνεται με αυτούς που ήταν στο 10%;

- το 10%, γίνεται 0% ή 25% ?? Ιδού η απορία

- μπορεί να μένει και 10%. Τρία τα ενδεχόμενα, 33% πιθανότητες

gppi:
Καλη χρονια!Ευλογα τα ερωτηματα και ορθα γινεται η κουβεντα αλλα βασιζομενοι σε προσωπικες εκτιμησεις δε θα βγαλουμε ακρη.Αυτα οφειλε να ξεκαθαριστουν απο το υπουργειο και αν εκει βρισκονται σε χειμερια ναρκη οφειλει να τους σκουντησει καποιος ,ιδανικα ,αν οχι εμεις με ομοβροντια email,ο ΠΙΣ.Μεχρι νεοτερας παντως προσωπικα σε οποιον το συστημα βγαζει απωλεια ΕΚΑΣ και 00% το βαζω ετσι αναφεροντας στα σχολια πως η συμμετοχη ορισθηκε 00% με μηνυμα του συστηματος ενω σε ολους τους αλλους ΕΚΑΣιτες αμφιβολου μοιρας για το νεο ετος βαζω 25% και τους γραφω για 1 μηνα και μεχρι νεοτερας.Τουλαχιστον εχουμε ενα νομικο πατημα με την επισημη αποφαση για καταργηση ΕΚΑΣ.Κατανοω πως ειναι αδικο αλλοι να τα παιρνουν με 00% και αλλοι με 25% αλλα δεν ευθυνομαστε εμεις για αυτο παρα το υπουργειο που πιαστηκε στον υπνο.Φανταστειτε πχ να ερθει ΕΚΑΣιτης  και να ζητησει 6μηνη ΣΦ.Αν το βαλουμε με 10% και κατοπιν αυτο γινει 00 ή 25 για ολους με νεα αποφαση τοτε θα πρεπει να ακυρωνουμε συνταγες ενω ειδικα αν  γινει 25 % και αυτοι εχουν ηδη συνταγες απο εμας με 10% αραγε σε ποιον θα ερθει  ο λογαριασμος αν αυτες οι συνταγες εκτελεστουν κανονικα;;;Μηπως στο γιατρο;;;

Argirios Argiriou:
Άρθρο τριακοστό πρώτο - Νόμος 4411/2016 - Αντισταθμιστικά μέτρα κατάργησης ΕΚΑΣ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 03/08/2016

1. Σε όσους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του N. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως ισχύει, στερούνται την παροχή ΕΚΑΣ, εφαρμόζονται τα εξής αντισταθμιστικά μέτρα, μέχρι την τελική κατάργησή του:α. Απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.β. Σε περίπτωση που έπαυσε η καταβολή ΕΚΑΣ και στους δύο συζύγους, χορηγείται ως έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό.γ. Στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή που καταργήθηκε.

2. Για το έτος 2016 θεσπίζονται τα εξής συμπληρωματικά μέτρα:α. Απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή άνω των τριάντα (30) ευρώ μηνιαίως.β. Χορήγηση μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή ποσού από εκατόν δεκαπέντε (115) ευρώ μηνιαίως και άνω, ισόποσης με το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% της απώλειας.

3. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού αρχίζουν να ισχύουν την 1η Αυγούστου 2016. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών ορίζεται κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
09/01/2020

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Denominator:
Τι γίνεται άραγε με τις πολύμηνες συνταγές που πρόλαβαν και εκδόθηκαν στο 2019 με ΕΚΑΣ και επεκτείνονται στο 2020;
Φαντάζομαι δε θα "διορθωθούν".

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση