Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (37/43) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα το πρωι έλαβα μια ενημέρωση σύμφωνα με την οποία έχει αποσταλεί έγγραφο από το ΥΥΚΑ (Πρεζεράκος) με το οποίο ζητιέται από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ να μην αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση καθώς αναμένεται "άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία" που θα ρυθμίζει το αναδρομικά το θέμα. Προς γνώση σας.

--- Τέλος παράθεσης ---
Respect στον Δημήτρη για την ενημέρωση. Επισυνάπτεται το έγγραφο που ανάρτησε στο fb o Όμηρος Γεωργίου που ουσιαστικά μας λέει:

Μέχρι τώρα ο νόμος λέει ότι έχει λήξει το ΕΚΑΣ και τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη. Αλλά σας καλούμε να μην εφαρμόσετε το νόμο που ισχύει γιατί θα ψηφίσουμε (είμαστε τόσο σίγουροι) έναν άλλο νόμο, μάλιστα με αναδρομική ισχύ, που θα ακυρώνει όσα λέει ο νόμος που ισχύει τώρα.
Ακριβώς αυτό, τίποτα άλλο.

gppi:
Δηλ.για να το ξεκαθαρισουμε οσο και αν αυτο γινεται....

Οταν το εγγραφο λεει:αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής τους στην φαρμακευτική δαπάνη, παρακαλείσθε όπως διατηρήσετε το υφιστάμενο μέχρι την 31.12.2019 καθεστώς των ποσοστών συμμετοχής ως ίσχυε στο πλαίσιο της παρ. 1 του ν.4411/2016 υπέρ των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ), εννοει σαφως πως οι ΠΡΩΗΝ ΕΚΑΣΙΤΕΣ που ειχαν χασει ΕΚΑΣ και ειχε ορισθει η συμμετοχη τους στο 00% θα συνεχισουν με 00%.Ας πουμε αυτο ειναι σαφες... :o


Οι αλλοι ομως που ειχαν ακομη ΕΚΑΣ ΜΕΧΡΙ 31-12-2019 και που δεν ειχε κοπει και ελαμβαναν συμμετοχη 10% ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ πλεον?Τους "πιανει" και αυτους η παραπανω διαταξη?
ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ 00% ?Αφου και αυτοι πλεον απωλεσαν το ΕΚΑΣ.

Λογικα λοιπόν αυτο συνεπάγεται πως ΟΛΟΙ,ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΠΩΛΕΙΟ-ΕΚΑΣΙΤΕΣ πανε  στο 00%...

Και γιατι δε το  γραφουν ξεκαθαρα με απλα Ελληνικα αλλα πρεπει ο γιατρος να ψαχνει τους νομους?

ΑΛΛΑ....ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΖΟΥΜΕ....

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι αλλοι ομως που ειχαν ακομη ΕΚΑΣ ΜΕΧΡΙ 31-12-2019 και που δεν ειχε κοπει και ελαμβαναν συμμετοχη 10% ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ πλεον?Τους "πιανει" και αυτους η παραπανω διαταξη?
ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ 00% ?Αφου και αυτοι πλεον απωλεσαν το ΕΚΑΣ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Προσωπικά που μου έτυχε τέτοια συνταγή πρόσφατα, έκανα την ...πάπια και το έβαλα με 10%. Περιμένω να δω σχετικό μήνυμα ή να μου πει ο ασφαλισμένος ότι έχασε το ΕΚΑΣ και θέλει 0%....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι αλλοι ομως που ειχαν ακομη ΕΚΑΣ ΜΕΧΡΙ 31-12-2019 και που δεν ειχε κοπει και ελαμβαναν συμμετοχη 10% ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ πλεον?Τους "πιανει" και αυτους η παραπανω διαταξη?
ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ 00% ?Αφου και αυτοι πλεον απωλεσαν το ΕΚΑΣ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Προσωπικά που μου έτυχε τέτοια συνταγή πρόσφατα, έκανα την ...πάπια και το έβαλα με 10%. Περιμένω να δω σχετικό μήνυμα ή να μου πει ο ασφαλισμένος ότι έχασε το ΕΚΑΣ και θέλει 0%....

--- Τέλος παράθεσης ---

Κι εγώ το ίδιο. Μην ξεχνάτε πως υπήρχε και η ρύθμιση όποιος είχε ΕΚΑΣ και "διάλεγε" γενόσημο, η συμμετοχή στο συγκεκριμένο σκεύασμα πήγαινε στο 0% οπότε σε κάποιες συνταγές δεν έχουν μεγάλη επιβάρυνση. Βέβαια οι "κομμένοι" ΕΚΑΣίτες πάνε στο 0% όλα κι αν έχει η συνταγή ακριβά πρωτότυπα (π.χ. νεότερα αντιπηκτικά, αντιδιαβητικά) προκύπτει μια ικανή διαφορά.

Argirios Argiriou:
24/01/2020

Υπουργείο Υγείας: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για έναν χρόνο στους πρώην δικαιούχους Ε.Κ.Α.Σ.

Μετά την έντονη αναστάτωση που προκλήθηκε για την κατάργηση της μηδενικής συμμετοχής στη αγορά φαρμάκων των συνταξιούχων που λάμβαναν ΕΚΑΣ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας  κατέθεσε σήμερα τροπολογία για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Με αυτή προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη από 1/1/2020 μέχρι 31/12/2020, ως αντισταθμιστικό μέτρο για όσους στερήθηκαν οριστικά την παροχή του Ε.Κ.Α.Σ. με το Νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του yπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς της από 06.09.2018 συμβάσης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και του ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας που κυρώθηκε με τον νόμο 4564/2018 (Α΄ 170)», που εισέρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση