Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Σχετικά με το ΕΚΑΣ
EzeΤΡΟΛ:
Η ασφαλισμένη μου είπε πως το κανόνισε η λογίστρια της να δικαιούται το ΕΚΑΣ του συζύγου της. Μήπως πράγματι μπορεί να γίνει, τουλάχιστον σε όσους βρίσκονται κοντά στα κεντρικά γραφεία των υπηρεσιών (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλ.π.) ενώ οι υπόλοιποι απλά τρώμε βρούβες;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος.........και είπε μάλιστα στην ασφαλισμένη ότι το δικαιούται από τον εκδημήσαντα σύζυγό της, ασφαλισμένο του ΙΚΑ με ΕΚΑΣ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάτι σαν κληρονομιά δηλαδή;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ασφαλισμένη μου είπε πως το κανόνισε η λογίστρια της να δικαιούται το ΕΚΑΣ του συζύγου της. Μήπως πράγματι μπορεί να γίνει, τουλάχιστον σε όσους βρίσκονται κοντά στα κεντρικά γραφεία των υπηρεσιών (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλ.π.) ενώ οι υπόλοιποι απλά τρώμε βρούβες;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ας προσκομίσει σχετικό αποδεικτικό ότι λαμβάνει το ΕΚΑΣ και τότε ευχαρίστως να τεθεί η ένδειξη και στις συνταγές.
EzeΤΡΟΛ:
Χα χα! Όχι, δεν το είχε ..."μαζί της" ! :D
timex:
Η γιαγια μου ηταν ασφαλισμενη στον ΟΓΑ και επαιρνε συνταξη του ΟΓΑ για χρονια. Οταν πεθανε ο παππους μου, ο οποιος ηταν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και επαιρνε ΕΚΑΣ, η γιαγια μου "αλλαξε" ταμειο ( μη με ρωτησετε πως εγινε γιατι δεν εχω ιδεα) ηταν πια ασφαλισμενη στο ΙΚΑ και επαιρνε κανονικα το ΕΚΑΣ οπως το επαιρνε και ο παππους μου. Αυτα :)
Δ. Κουναλάκης:
ΕΚΑΣ μπορεί να έχει πλέον οποιοσδήποτε με χαμηλά εισοδήματα από οποιοδήποτε ταμείο. Έχω δει και από ΟΠΑΔ.
ΑΛΛΑ: Φέρει βεβαίωση ότι έχει ΕΚΑΣ.
Όσο δεν την προσκομίζει αυτή την βεβαίωση, ο γιατρός δεν μπορεί να γράψει συνταγές με ΕΚΑΣ.
Το άδικο είναι σε περιπτώσεις όπου κατά την διοίκηση ο ασφαλισμένος χάνει το ΕΚΑΣ, προσκομίζει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το δικαιούται και λαμβάνει τα επίδομα αναδρομικά και εκ νέου το ΕΚΑΣ. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν δικαιούται τα φάρμακα με μειωμένη συμμετοχή.
Προσοχή λοιπόν, το μόνο ισχυρό χαρτί είναι κάτι έγγραφο που να το βεβαιώνει: Σημείωμα μισθοδοσίας ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση