Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (10/43) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ γιαγια μου ηταν ασφαλισμενη στον ΟΓΑ και επαιρνε συνταξη του ΟΓΑ για χρονια. Οταν πεθανε ο παππους μου, ο οποιος ηταν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και επαιρνε ΕΚΑΣ, η γιαγια μου "αλλαξε" ταμειο ( μη με ρωτησετε πως εγινε γιατι δεν εχω ιδεα) ηταν πια ασφαλισμενη στο ΙΚΑ και επαιρνε κανονικα το ΕΚΑΣ οπως το επαιρνε και ο παππους μου. Αυτα :)

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα φάρμακα της εξακολουθεί να τα γράφει στο βιβλιάριο ΟΓΑ ή άλλαξε και τα πέρασε στο ΙΚΑ;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ γιαγια μου ηταν ασφαλισμενη στον ΟΓΑ και επαιρνε συνταξη του ΟΓΑ για χρονια. Οταν πεθανε ο παππους μου, ο οποιος ηταν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και επαιρνε ΕΚΑΣ, η γιαγια μου "αλλαξε" ταμειο ( μη με ρωτησετε πως εγινε γιατι δεν εχω ιδεα) ηταν πια ασφαλισμενη στο ΙΚΑ και επαιρνε κανονικα το ΕΚΑΣ οπως το επαιρνε και ο παππους μου. Αυτα :)

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα φάρμακα της εξακολουθεί να τα γράφει στο βιβλιάριο ΟΓΑ ή άλλαξε και τα πέρασε στο ΙΚΑ;

--- Τέλος παράθεσης ---
Πρέπει να έχει πλέον βιβλιάριο ΙΚΑ, εάν παίρνει πλέον την σύνταξη του συζύγου

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ γιαγια μου ηταν ασφαλισμενη στον ΟΓΑ και επαιρνε συνταξη του ΟΓΑ για χρονια. Οταν πεθανε ο παππους μου, ο οποιος ηταν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και επαιρνε ΕΚΑΣ, η γιαγια μου "αλλαξε" ταμειο ( μη με ρωτησετε πως εγινε γιατι δεν εχω ιδεα) ηταν πια ασφαλισμενη στο ΙΚΑ και επαιρνε κανονικα το ΕΚΑΣ οπως το επαιρνε και ο παππους μου. Αυτα :)

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα άλλαξε και τα πέρασε στο ΙΚΑ.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ γιαγια μου ηταν ασφαλισμενη στον ΟΓΑ και επαιρνε συνταξη του ΟΓΑ για χρονια. Οταν πεθανε ο παππους μου, ο οποιος ηταν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και επαιρνε ΕΚΑΣ, η γιαγια μου "αλλαξε" ταμειο ( μη με ρωτησετε πως εγινε γιατι δεν εχω ιδεα) ηταν πια ασφαλισμενη στο ΙΚΑ και επαιρνε κανονικα το ΕΚΑΣ οπως το επαιρνε και ο παππους μου. Αυτα :)

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα άλλαξε και τα πέρασε στο ΙΚΑ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Έτσι εξηγείται.
Η δική μου ασφαλισμένη ωστόσο, ήθελε να της τα γράψω στο βιβλιάριο του ΟΓΑ, με ΕΚΑΣ!

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ήδη εφέτος η υπέρβαση θα είναι 200.000.000 ευρώ. Η τρόικα ζητά περικοπές στο ΕΚΑΣ ενώ η κυβέρνηση υπολογίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα και για άλλες... τρύπες. Μόνο βέβαιο ότι από του χρόνου θα είναι χιλιάδες οι συνταξιούχοι που θα χάσουν χρήματα.
Τα σενάρια που εξετάζονται σε ότι αφορά στο ΕΚΑΣ είναι δύο. Και τα δύο μειώνουν τους δικαιούχους τους ΕΚΑΣ και μάλιστα κατά το 1/3ο.

Το πρώτο σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας είναι η μείωση των εισοδηματικών ορίων με βάση το οποίο κάποιος δικαιούται ΕΚΑΣ από τις 9.884 ευρώ για το ατομικό φορολογητέο ή 8,472 μόνο από σύνταξη στα 6.500 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει πλαφόν στο ποσό. Δηλαδή να μην δικαιούνται ΕΚΑΣ όσοι παίρνουν σύνταξη από ένα ποσό και πάνω. Το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανό να καθοριστεί στα 700 ευρώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση