Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (15/43) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Και το δικό σου άρθρο είναι σχετικά παλιό, του 2013. Αναφέρεται κι αυτό σε 3μηνα ενημερωτικά σημειώματα, που νομίζω δεν αποστέλνονται πλέον.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν έχει σχέση με το διατραπεζικό σύστημα. Βρίσκεται στα 3μηνα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων.

--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει ένα σύστημα με το όνομα ΔΙΑΣ (που δεν βρήκαμε τι άλλο μπορεί να είναι) και να μην έχει σχέση με το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών.

Σίγουρα πάντως είναι ένας 15ψηφιος κωδικός (κάποιοι απ' ό,τι φαίνεται έχουν παραπάνω από έναν) που δεν ξέρω τι εξυπηρετεί.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 06/04/16

--- Παράθεση ---Ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να πληκτρολογήσει υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου, τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ (Α.Μ. ΔΙΑΣ /15 ψηφία) αναγράφεται πάνω στο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεως με το οποίο προσέρχεται ο συνταξιούχος στο κατάστημα για να πραγματοποιήσει την καταγραφή της φυσικής παρουσίας του και έχει την μορφή «ΚΚΚΚ ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ Χ»
Για την έκδοση της βεβαίωσης Οικ. Έτους 2016 (εισοδήματα έτους 2015) για κάθε Φορέα Ασφάλισης, απαιτείται η καταχώρηση κάθε ΑΜ ΔΙΑΣ ξεχωριστά, ασχέτως αν εκδίδεται ένα Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων (πχ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ κλπ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Υποθέτω, όταν έχει κάποιος 2 (ή περισσότερες συντάξεις) μάλλον δεν μιλάμε για ΕΚΑΣ.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  ;D

Προς την ταχύτερη μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να προκύψει πιο γρήγορα η απαιτούμενη εξοικονόμηση της σχετικής κρατικής δαπάνης (περίπου 900 εκατ. ευρώ προβλέπεται για φέτος).
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δύο είναι τα νεότερα σενάρια που εξετάζονται για τη μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

*Το πρώτο σενάριο προβλέπει μείωση των δικαιούχων του εν λόγω επιδόματος κατά 20% το 2017, κατά 50% το 2018 και κατά 30% το 2019.
*Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση των δικαιούχων του κατά 20% το 2017, κατά 70% το 2018 και κατά 10% το 2019. 

Το αρχικό σενάριο το οποίο εξέταζε η κυβέρνηση προέβλεπε μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ κατά 20% το 2017, κατά 40% το 2018 και κατά 40% το 2019.

capital.gr

EzeΤΡΟΛ:
Εκπλήξεων συνέχεια: Διατηρούν το 10% στα φάρμακα οι πρώην ΕΚΑΣίτες!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Kατατίθεται τροπολογία για σταδιακή εισαγωγή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αλλά και για τη διατήρηση της μειωμένης συμμετοχής του 10% στη φαρμακευτική δαπάνη από όσους χάνουν το ΕΚΑΣ. Σε μηνιαίες δόσεις κάτω των 30 ευρώ η επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους.

Με τροπολογία που θα ενταχθεί στο νόμο "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις" προβλέπεται η βαθμιαία εφαρμογή «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», ως γενική θεσμική εγγύηση κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που σταδιακά θα αντικαθιστά άλλες στοχευμένες προνοιακές παροχές, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» θεσπίζεται, ως αντισταθμιστικό μέτρο της σταδιακής κατάργησης του Ε.Κ.Α.Σ, η διατήρηση του δικαιώματος για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στη φαρμακευτική περίθαλψη και σε όσους παύουν να είναι δικαιούχοι του.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ συμμετέχουν με 10% στη φαρμακευτική δαπάνη, έναντι 25% για τους υπόλοιπους πολίτες. 

Περαιτέρω, τονίζει το υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωση υπέρμετρης οικονομικής επιβάρυνσης όσων από αυτούς έχουν ήδη εισπράξει τη σχετική παροχή, προβλέπεται ο συμψηφισμός των καταβληθέντων ποσών σε μηνιαίες δόσεις που να μην ξεπερνούν τα 30 ευρώ.

timex:
Χθες ήρθε να συνταγογραφήσει μία γιαγιούλα η οποία παίρνει ΕΚΑΣ.
Ήρθε και την προηγούμενη εβδομάδα και της είπα να φέρει κάποιο χαρτί από το ΙΚΑ ή από το λογιστή της που να γράφει ότι παίρνει ΕΚΑΣ.
Πήγε λοιπόν ο γιος της στο λογιστή και εκείνος τύπωσε ένα έγγραφο με το λογότυπο του ΙΚΑ ( το κατέβασε  ηλεκτρονικά) όπου έλεγε ότι από 1-1-2015 έως 31-12-2015 έπαιρνε ΕΚΑΣ και πόσα χρήματα πήρε.
Την ενημερώνω ότι αυτό δε γράφει αν παίρνει τώρα το ΕΚΑΣ. Σκέφτηκα ότι ίσως να το γράφει στην απόδειξη που της δίνει ο ταχυδρόμος όταν της δίνει τη σύνταξη. Πήγε λοιπόν σπίτι και μου έφερε δυο αποδείξεις από τη σύνταξη που πήρε τον Απρίλιο. Η μία ήταν 88 ευρώ και κάτι και η άλλη 600 κάτι ευρώ , όμως πουθενά δεν έγραφε ΕΚΑΣ. Της είπα να πάει στα ΚΕΠ μη γνωρίζοντας ότι τα ΚΕΠ μπορούν να δώσουν κάποια βεβαίωση.

Το ίδιο έγινε και με έναν κύριο, ο οποίος δέχτηκε να του συνταγογραφήσω για ένα μήνα με 25%. Αμέσως μετά γύρισε και μου έφερε το χαρτί από τα ΚΕΠ. Έτσι ακύρωσα τη συνταγή με 25% και του έγραψα με 10%

Επισυνάπτω το χαρτί που του έδωσαν από τα ΚΕΠ

pzogr:
Και το ΙΚΑ δίνει χαρτί- βεβαίωση. Στον τελευταίο ασφαλισμένο που ειδα το χαρτί είχε λήξη 31/5/2016 παρ'ό,τι είχε εκδοθεί λίγες μέρες νωρίτερα. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση