Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (16/43) > >>

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧθες ήρθε να συνταγογραφήσει μία γιαγιούλα η οποία παίρνει ΕΚΑΣ.
Ήρθε και την προηγούμενη εβδομάδα και της είπα να φέρει κάποιο χαρτί από το ΙΚΑ ή από το λογιστή της που να γράφει ότι παίρνει ΕΚΑΣ.
Πήγε λοιπόν ο γιος της στο λογιστή και εκείνος τύπωσε ένα έγγραφο με το λογότυπο του ΙΚΑ ( το κατέβασε  ηλεκτρονικά) όπου έλεγε ότι από 1-1-2015 έως 31-12-2015 έπαιρνε ΕΚΑΣ και πόσα χρήματα πήρε.
Την ενημερώνω ότι αυτό δε γράφει αν παίρνει τώρα το ΕΚΑΣ. Σκέφτηκα ότι ίσως να το γράφει στην απόδειξη που της δίνει ο ταχυδρόμος όταν της δίνει τη σύνταξη. Πήγε λοιπόν σπίτι και μου έφερε δυο αποδείξεις από τη σύνταξη που πήρε τον Απρίλιο. Η μία ήταν 88 ευρώ και κάτι και η άλλη 600 κάτι ευρώ , όμως πουθενά δεν έγραφε ΕΚΑΣ. Της είπα να πάει στα ΚΕΠ μη γνωρίζοντας ότι τα ΚΕΠ μπορούν να δώσουν κάποια βεβαίωση.

Το ίδιο έγινε και με έναν κύριο, ο οποίος δέχτηκε να του συνταγογραφήσω για ένα μήνα με 25%. Αμέσως μετά γύρισε και μου έφερε το χαρτί από τα ΚΕΠ. Έτσι ακύρωσα τη συνταγή με 25% και του έγραψα με 10%

Επισυνάπτω το χαρτί που του έδωσαν από τα ΚΕΠ

--- Τέλος παράθεσης ---

Το παραπάνω είναι βεβαίωση τρίμηνων αποδοχών του ΙΚΑ που στάλθηκαν με φαξ στο συγκεκριμένο υποκατάστημα ΚΕΠ κατόπιν αιτήσεώς τους. Το ίδιο μπορούσε να γίνει με οποιοδήποτε fax δημόσιας υπηρεσίας.

Υ.Γ. Οι ταχυδρόμοι παραδίδουν ακόμα συντάξεις? Δεν κατατίθενται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό?

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ....  για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» θεσπίζεται, ως αντισταθμιστικό μέτρο της σταδιακής κατάργησης του Ε.Κ.Α.Σ, η διατήρηση του δικαιώματος για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στη φαρμακευτική περίθαλψη και σε όσους παύουν να είναι δικαιούχοι του......

--- Τέλος παράθεσης ---
   Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος γιατί με απαλλάσει απο αρκετή γκρίνια. Εξάλλου η επιβάρυνση είναι στις φαρμακευτικές εταιρίες που θα πληρώσουν μεγαλύτερο CB. Για το αν είναι κοινωνικά δίκαιο, είναι μεγάλη συζήτηση...



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.....Πήγε λοιπόν ο γιος της στο λογιστή και εκείνος τύπωσε ένα έγγραφο με το λογότυπο του ΙΚΑ ( το κατέβασε  ηλεκτρονικά) όπου έλεγε ότι από 1-1-2015 έως 31-12-2015 έπαιρνε ΕΚΑΣ και πόσα χρήματα πήρε......

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ο λογιστής σίγουρα μπορούσε να τυπώσει την τρέχουσα (του ίδιου μήνα) βεβαίωση συντάξεως όπου φαίνεται (αν υπάρχει) το ΕΚΑΣ όπως φαίνεται και στη βεβαίωση απο το εκάστοτε ταμείο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι το ΙΚΑ δίνει χαρτί- βεβαίωση. Στον τελευταίο ασφαλισμένο που ειδα το χαρτί είχε λήξη 31/5/2016 παρ'ό,τι είχε εκδοθεί λίγες μέρες νωρίτερα. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Το ότι τύπωσε (ο άνω λογιστής) το περσινό εκκαθαριστικό δείχνει ή πονηριά (έχει κοπεί πλέον το ΕΚΑΣ και δεν θέλει να φανεί) ή ασχετίλα (ή ίσως βαρεμάρα γιατί αυτό είχε πρόχειρο λόγω της φορολογικής δήλωσης).

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---

Το παραπάνω είναι βεβαίωση τρίμηνων αποδοχών του ΙΚΑ που στάλθηκαν με φαξ στο συγκεκριμένο υποκατάστημα ΚΕΠ κατόπιν αιτήσεώς τους. Το ίδιο μπορούσε να γίνει με οποιοδήποτε fax δημόσιας υπηρεσίας.

Υ.Γ. Οι ταχυδρόμοι παραδίδουν ακόμα συντάξεις? Δεν κατατίθενται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό?
[/quote]

Απο που φαινεται οτι ειναι βεβαιωση τριμηνων αποδοχων?
Εγω βλεπω οτι λεει Μάιος 2016

Προφανος σε αυτο το χωριο πηγαινει ακομη. Τι να πω?!

Argirios Argiriou:
Ρώτησα σήμερα ( 01/07/2016) τον λογιστή μου εάν μπορεί να δεί αν κάποιος έχει ΕΚΑΣ ή όχι.
Ο λογιστής, μου απάντησε τα εξής:

Αν θέλει κάποιος ασθενής σου να μάθει εάν έχει ακόμη ΕΚΑΣ ή όχι τότε ας πάει ο ασθενής σου στον λογιστή του ( ή στο ΚΕΠ ή σε κάποιον που είναι εξοικιωμένος με την ιστοσελίδα του ΙΚΑ) με μια παλιά τριμηνιαία ενημερωτική κατάσταση του ΙΚΑ (όπου φαίνεται ο Αριθμός Μητρώου του ΙΚΑ, ο Αριθμός ΔΙΑΣ και το ΑΜΚΑ) έτσι ώστε με την βοήθεια των προαναφερθέντων αριθμών, ο λογιστής μέσω του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος να εκδώσει το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης που φαίνεται αν κάποιος έχει ΕΚΑΣ τώρα ή όχι.

( Αυτό, κατά την γνώμη μου, πρέπει να το κάνει κάθε φορά που είναι να πάρει συνταγή διότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά )

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σύμφωνα με το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, θα συνεχίσουν να πληρώνουν 10% συμμετοχή στα φάρμακα όσοι χάσουν το ΕΚΑΣ.
Πως θα γίνει στο σύστημα; Θα συνεχίσουμε να βάζουμε ότι παίρνουν ΕΚΑΣ, ενώ δεν θα το παίρνουν;
Λεπτομέρειες, μάλλον.

Μειωμένη συμμετοχή ενώ έχασαν το ΕΚΑΣ. Συμμετοχή ή καθόλου συμμετοχή στους ανασφάλιστους. Οι προϋπολογισμοί είναι κλειστοί. Όλα είναι υπό έλεγχο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση