Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (18/43) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....Βρήκα και τη σχετική εγκύκλιο με ημερομηνία 30 Ιουνίου. Ελπίζω να στηρίζεται στους νόμους που αναφέρει και να μην αποτελεί πυροτέχνημα.
Επομένως, αν κάποιος κάποτε έπαιρνε το ΕΚΑΣ, μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του με 10% μέχρι να καταργηθεί πλήρως το ΕΚΑΣ; Μήπως αυτό μας "λύνει" τα χέρια;....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Το θέμα μας το είχε αναγγείλει ο Διακομιστής απο μέσα Μαΐου: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκπλήξεων συνέχεια: Διατηρούν το 10% στα φάρμακα οι πρώην ΕΚΑΣίτες!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Kατατίθεται τροπολογία για σταδιακή εισαγωγή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αλλά και για τη διατήρηση της μειωμένης συμμετοχής του 10% στη φαρμακευτική δαπάνη από όσους χάνουν το ΕΚΑΣ. Σε μηνιαίες δόσεις κάτω των 30 ευρώ η επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους.
... για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη εφαρμογή (κατάργηση) του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» θεσπίζεται, ως αντισταθμιστικό μέτρο της σταδιακής κατάργησης του Ε.Κ.Α.Σ, η διατήρηση του δικαιώματος για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στη φαρμακευτική περίθαλψη και σε όσους παύουν να είναι δικαιούχοι του....

--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Νόμος ν.4389/2016 τελικά ψηφίστηκε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και σίγουρα ισχύει (όσο μπορείς να είσαι σίγουρος στην Ελλάδα για οτιδήποτε).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....Στο χωριό Αθήναι σήμερα οι ταχυδρόμοι πηγαίνουν ζεστό παραδάκι με 3 ευρώ για τα ΕΛΤΑ και το κατιτίς του ταχυδρόμου. Κι όπως όλοι καταλαβαίνουμε κανένας από τον ΕΛΤΑ δεν πρόκειται να το κόψει αυτό. Άλλωστε εξυπηρετεί και τις γιαγιάδες, που φοβούνται να πάνε στην τράπεζα και παίρνουν με τη μία και ποσό που δεν δίνει το ΑΤΜ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Αν οι συντάξεις είναι >420 ευρώ πως τις πηγαίνουν (λόγω capital controls). Περίεργο...

pzogr:

--- Παράθεση ---  Αν οι συντάξεις είναι >420 ευρώ πως τις πηγαίνουν (λόγω capital controls). Περίεργο...

--- Τέλος παράθεσης ---

Προχθές μου είπε συνταξιούχος ότι της πήγαν 600 ευρώ στο σπίτι.

Argirios Argiriou:
Τελικά ανακάλυψα ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να δούμε εάν κάποιος ασθενής έχει ΕΚΑΣ κάποιον συγκεκριμένο μήνα ή όχι :

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος → Είσοδος → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για συντάξεις ( η εικόνα στο κέντρο της οθόνης με τα δύο κουμπιά πληκτρολογίου, ένα καφέ και ένα πράσινο) → Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων (τέρμα κάτω) → συμπληρώνουμε τότε τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) του ΙΚΑ ( 7 νούμερα χωρίς κενά), τον Α.Μ. ΔΙΑΣ ΙΚΑ ( 15 νούμερα χωρίς κενά), για ποιον μήνα και ποιο έτος ενδιαφερόμαστε να μάθουμε αν ο ασθενής έχει ΕΚΑΣ, καθώς και τον κωδικό οπτικής επιβεβαίωσης,
πατάμε μετά το κουμπί Εκτύπωση, και  voilà !

Το ΙΚΑ έχει εδώ και σχετικό βιντεάκι 1,5 λεπτού: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επισυνάπτω pdf με παλαιότερο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων (από το 2015) όπου δείχνω με μπλε βελάκια πού υπάρχουν τα νούμερα που μας ενδιαφέρουν.

md:
Συγνώμη,αλλά με τον ίδιο τρόπο που το ανακάλυψε ο συνάδελφος,καλά θα κάνουν να το ανακαλύψουν και οι ασθενείς αν θέλουν συνταγογράφηση με ΕΚΑΣ και να μου το φέρουν εκτυπωμένο.Αλλιώς δεν θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία,ας τα πάρουν με 25 ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγνώμη,αλλά με τον ίδιο τρόπο που το ανακάλυψε ο συνάδελφος,καλά θα κάνουν να το ανακαλύψουν και οι ασθενείς αν θέλουν συνταγογράφηση με ΕΚΑΣ και να μου το φέρουν εκτυπωμένο.Αλλιώς δεν θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία,ας τα πάρουν με 25 ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν κάποιος παίρνει τα φάρμακά του με ΕΚΑΣ ενώ δεν το δικαιούται, δεν θα καλέσει ο ΕΟΠΠΥ σε απολογία τον Ασθενή. Θα καλέσουν σε απολογία Εσένα.
Αν βέβαια είσαι στο Δημόσιο δεν έχεις να φοβάσαι και πολλά πράγματα. Δεν έχω δει ποτέ να απολύουν κάποιον δημόσιο υπάλληλο στην Ελλάδα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση