Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με το ΕΚΑΣ

<< < (20/43) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσων αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ νομίζω ότι αυτοί όταν πλέον βγαίνουν στην σύνταξη τους δίνεται βιβλιάριο του ΙΚΑ με Αριθμό Μητρώου του ΙΚΑ.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Όχι, εδώ και 1-2 χρόνια περίπου. Συνεχίζουν να έχουν ασφάλιση ΟΑΕΕ, αλλάζει όμως ο αριθμός μητρώου απο 7-ψήφιο σε 9-ψήφιο συνήθως απο δυάρια (22- αν και αυτό μπορεί να αφορά τους παλιότερους συνταξιούχους που πήραν όντως ΙΚΑ και τώρα τους ξαναστέλνουν στον ΟΑΕΕ).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΚΑΣ παίρνουν και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΝ. Σ' αυτούς δεν υπάρχει (ή δεν την έχω βρει) δυνατότητα να εκδοθεί βεβαίωση για την σύνταξη του τρέχοντος μηνός μέσα από τις ιστοσελίδες των ταμείων τους. Μόνο εκκαθαριστικό συντάξεων για φορολογικά έτη.

--- Τέλος παράθεσης ---

Όσων αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ νομίζω ότι αυτοί όταν πλέον βγαίνουν στην σύνταξη τους δίνεται βιβλιάριο του ΙΚΑ με Αριθμό Μητρώου του ΙΚΑ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό ίσχυε παλαιότερα Αργύρη. Τώρα, για να μπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, σε πολλούς συνταξιούχους του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) με βιβλιάριο ΙΚΑ θα δεις στις πρώτες σελίδες χειρόγραφα και σφραγισμένα από υπαλλήλους (ΙΚΑ; ΟΑΕΕ; ) να γράφουν: "Συνταξιούχος ΟΑΕΕ με ΑΜ: τάδε" που είναι διαφορετικός, με περισσότερα ψηφία, από τον ΑΜ του βιβλιαρίου ΙΚΑ που κατέχουν! Σε κάποιους μάλιστα είναι περασμένο και στο σύστημα της ηλεκτρονικής ο νέος ΑΜ. Σε άλλες περιπτώσεις όταν βάζεις τον ΑΜΚΑ σου βγάζει ασφάλιση στο ΙΚΑ και ασφάλιση στο ΟΑΕΕ (με τους αντίστοιχους ΑΜ) και σε καλεί να διαλέξεις. Τρέχα γύρευε.
Στα υπόλοιπα κατανοώ τις διαφορές εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που αναφέρεις.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςO ΕΟΠΥΥ με το παραμικρό λάθος θα μου κόψει τουλάχιστον 200 € από τα 1.600/μήνα (μετά φόρων) που υποτίθεται ότι πληρώνει στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ Ιατρούς ( μέχρι σήμερα, 01/07/2016, έχουμε πληρωθεί μόνο μέχρι τον Ιανοάριο του 2016).
Να τονιστεί ότι δίνουν και μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι βρίσκουν λάθη στους συμβεμβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ Ιατρούς.

Μπορώ να επαναπαυθώ στο άρθρο μιας εφημερίδος;

--- Τέλος παράθεσης ---

Βρήκα και τη σχετική εγκύκλιο με ημερομηνία 30 Ιουνίου. Ελπίζω να στηρίζεται στους νόμους που αναφέρει και να μην αποτελεί πυροτέχνημα.
Επομένως, αν κάποιος κάποτε έπαιρνε το ΕΚΑΣ, μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του με 10% μέχρι να καταργηθεί πλήρως το ΕΚΑΣ; Μήπως αυτό μας "λύνει" τα χέρια;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπίσης αυτό που οι δικαιούχοι ΕΚΑΣ, που μάλλον με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορείς να ξέρεις ποιοί είναι, γιατί δεν εμφανίζονται αυτόματα στην ηλ.συνταγράφηση; Τόσο δύσκολο είναι;

--- Τέλος παράθεσης ---
Κάνεις πλάκα, έτσι; Εδώ ανακοινώνουν ότι από 1 Ιουνίου οι ανασφάλιστοι μόλις βάζεις το ΑΜΚΑ θα μπαίνουν σε κατηγορίες συμμετοχής. Μετά, αφού έχει παρέλθει η 1η Ιουνίου και τίποτα δεν γίνεται στο σύστημα, ανακοινώνουν

--- Παράθεση ---Είναι λογικό ότι πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τα πληροφοριακά συστήματα να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό, μέχρι την έκδοση των σχετικών αποφάσεων απαλλαγής από τη συμμετοχή και μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016 (αντί για την 1η Ιουνίου που είχε αρχικώς ορισθεί)...........................
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν κατάλαβα καλά από την εγκύκλιο που μας παρέθεσε ο Διαμαντής, οι ασθενείς που χάνουν το ΕΚΑΣ θα συνεχίσουν να έχουν ΕΚΑΣ όσων αφορά τα φάρμακά τους...έως ότου να καταργηθεί οριστικά το ΕΚΑΣ....

Η οριστική όμως κατάργηση του ΕΚΑΣ προβλέπεται για το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Να υποθέσω λοιπόν ότι όσοι κάποτε είχαν ΕΚΑΣ θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους με ΕΚΑΣ έως το 2020, ακόμη και αν έχασαν στο μεταξύ το ΕΚΑΣ από την σύνταξη από το 2016 ; !

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να υποθέσω λοιπόν ότι όσοι κάποτε είχαν ΕΚΑΣ θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους με ΕΚΑΣ έως το 2020, ακόμη και αν έχασαν στο μεταξύ το ΕΚΑΣ από την σύνταξη από το 2016 ; !

--- Τέλος παράθεσης ---

Έτσι ακριβώς, γι' αυτό και δε χρειάζεται να ψάχνουμε αν είχαν ήδη ΕΚΑΣ.

Argirios Argiriou:
Προκύπτουν όμως και κάποια συμπληρωματικά ερωτήματα:

Ποια ημερομηνία το αργότερο πρέπει να κόπηκε το ΕΚΑΣ κάποιου για να πούμε ότι παρόλα αυτά ισχύει το κομμένο ΕΚΑΣ του από την σύνταξη, για τα φάρμακα;

Πρέπει π.χ. να ίσχυε το ΕΚΑΣ του και κάποιο μήνα μέσα στο 2016 ή αρκεί να ίσχυε κάποιο μήνα μέσα στο 2015 ;

Τι ακριβώς σημαίνει στο άρθρο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος όταν μιλά για "κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2020"; Έως και 31/12/2019 ( = έως και το έτος 2019) ή έως και 31/12/2020 ( = έως και το έτος 2020) ; Όταν διαβάζω το άρθρο προσεκτικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον ισχύει το πρώτο (δηλαδή έως και το έτος 2019).





Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση