ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων

<< < (16/175) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι "λανθασμένες" συμμετοχές που θα συνεχίσουν να βάζουν όσοι δεν το ξέρουν;
Μελλοντικές συνταγές (στα πλαίσια τρίμηνων) που έχουν ήδη εκδοθεί, θα εκτελεστούν με τις "λανθασμένες" συμμετοχές;
--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι ο φμφ θα μπορούσε να προχωρήσει στις σχετικές διορθωτικές κινήσεις κατά την εκτέλεση της συνταγής.

--- Παράθεση από: Γιώργος Παπαγεωργίου ---ο ζαχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ έχει 10%.
--- Τέλος παράθεσης ---

Και η ινσουλίνη στο ΣΔ τ.ΙΙ επίσης έχει συμμετοχή 10%; SOS

Βέβαια, στην εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, νομίζω ότι όλα τα λεφτά (αν αφήσουμε τη Νόσο ...GROHN) είναι εκεί που λέει: "O ΕΟΦ αναλαμβάνει ... να αντιστοιχίσει στο κάθε φάρμακο το προβλεπόμενο ποσοστό συμμετοχής". Νομίζω ότι κάτι τέτοιο έπρεπε να είχε γίνει από καιρό ώστε να μην πρήζουν οι ασφαλισμένοι τα ούμπαλα του ιατρού με τα ποσοστά συμμετοχής και να μην προβαίνουν ορισμένοι σε χατίρια ή άλλα παιχνιδάκια.

deleteduser:
Στο 10% μπαίνει ο ΣΔ ΙΙ, βγαίνει η ΣΝ και η ΥΛΠ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι "λανθασμένες" συμμετοχές που θα συνεχίσουν να βάζουν όσοι δεν το ξέρουν;
Μελλοντικές συνταγές (στα πλαίσια τρίμηνων) που έχουν ήδη εκδοθεί, θα εκτελεστούν με τις "λανθασμένες" συμμετοχές;
--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι ο φμφ θα μπορούσε να προχωρήσει στις σχετικές διορθωτικές κινήσεις κατά την εκτέλεση της συνταγής.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει τέτοια διόρθωση σε ηλεκτρονική συνταγή. Θα πρέπει να κάνει μερική εκτέλεση (αν έχει άλλα σκευάσματα) και να ζητήσει νέα για τα σκευάσματα με τη λανθασμένη συμμετοχή.

Οπότε:
10% στα αντιδιαβητικά χάπια (αν εξαιρέσουμε ελάχιστα ακριβά, τα άλλα είναι φθηνά).
10% στις ινσουλίνες.
Τέλος τα 10% σε στεφανιαία νόσο και δυσλιπιδαιμίες.
Επομένως + το πρόσημο για ταμεία και φαρμακοποιούς (περισσότερο ρευστό από τον ασθενή, λιγότερα χρήματα να περιμένουν από τα ταμεία) - το πρόσημο για τους ασφαλισμένους.

EzeΤΡΟΛ:
Συμφωνώ Διαμαντή...

Μεγάλοι κερδισμένοι της σημερινής βραδιάς, οι DPP-4 αναστολείς.
Μεγάλοι χαμένοι η κλοπιδογρέλη, οι στατίνες και οι ινσουλίνες, ενώ ακολουθούν οι αποκλειστές ασβεστίου και οι β-blockers.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυμφωνώ Διαμαντή...

Μεγάλοι κερδισμένοι της σημερινής βραδιάς, οι DPP-4 αναστολείς.

--- Τέλος παράθεσης ---
Που είναι τα γενόσημα εδώ οεο;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση