ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων
Argirios Argiriou:
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όπως έχετε παρατηρήσει, όταν γράφουμε εμβόλια το σύστημα συμπληρώνει αυτόματα ποσότητα, δοσολογία κλπ και συμμετοχή 0%.
Σήμερα γράφοντας το Rotarix συμπλήρωσε αυτόματα συμμετοχή 25%.
Γνωρίζετε κάτι σχετικό;
Τροποποίηση:
Μέχρι τώρα ήταν στα συνιστώμενα αλλά μη υποχρεωτικά εμβόλια, γι' αυτό η συμμετοχή 25%.
Τώρα βλέπω ότι έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολισμού του 2017. Δυστυχώς τα αντιλήφθηκα μετά την εκτέλεση και ο γονιός έδωσε 15 ευρώ.
Denominator:
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει με το Incresync (alogliptin/pioglitazone). Η εφαρμογή το δίνει αυτόματα με 25% και πρέπει να θυμάσαι να το διορθώνεις σε 10%, αφού προλκειται για αντιδιαβητικό σκεύασμα.
Argirios Argiriou:
Ασθενής με διπολική διαταραχή (ο οποίος όμως δεν είναι σε φάση ψύχωσης, το γνωρίζω).
Τον κληρονόμησα από άλλον Ιατρό που του έγραφε τα φάρμακα με τις παρακάτω συμμετοχές (που, από κεκτημένη ταχύτητα, δεν τις πείραξα, αν και εκ των υστέρων νομίζω ότι δεν είναι σωστές ούτε και αυτές, όπως και συζητιέται γιατί πρέπει να παίρνει δύο βενζοδιαζεπίνες ταυτόχρονα): Akineton 25% Aloperidin 0% Tavor 10% Stedon 10% Depakine 0%
Μου παίρνει τηλέφωνο η αδελφή του, πολύ δυσαρεστημένη, και μου λέει ότι έπρεπε να του τα γράψω όλα με 0%.
Με τι συμμετοχές πιστεύετε ότι πρέπει να γράφονται αυτά τα φάρμακα;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑσθενής με διπολική διαταραχή (ο οποίος όμως δεν είναι σε φάση ψύχωσης, το γνωρίζω).
Τον κληρονόμησα από άλλον Ιατρό που του έγραφε τα φάρμακα με τις παρακάτω συμμετοχές (που, από κεκτημένη ταχύτητα, δεν τις πείραξα, αν και εκ των υστέρων νομίζω ότι δεν είναι σωστές ούτε και αυτές, όπως και συζητιέται γιατί πρέπει να παίρνει δύο βενζοδιαζεπίνες ταυτόχρονα): Akineton 25% Aloperidin 0% Tavor 10% Stedon 10% Depakine 0%
Μου παίρνει τηλέφωνο η αδελφή του, πολύ δυσαρεστημένη, και μου λέει ότι έπρεπε να του τα γράψω όλα με 0%.
Με τι συμμετοχές πιστεύετε ότι πρέπει να γράφονται αυτά τα φάρμακα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Depakine + Aloperidin 0%, τα υπόλοιπα 25%.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση