Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές
Τα νέα συνταγολόγια του ΙΚΑ
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο αυτό επικαλούνται και αλλού συνάδελφοι και ίσως έχουν δίκιο, αλλά φαρμακείο πόσο κοντά υπάρχει?? στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει και έτσι κι’ αλλιώς ο ασθενής ή το βιβλιάριο θα πρέπει να ταξιδέψει για να πάρει τα φάρμακά του. Προς τι λοιπόν η συνταγοφράφηση στα περισσότερα χωριά??
--- Τέλος παράθεσης ---
Απλά, να προσθέσω ότι η πείρα δείχνει πως στα ελάστιχα χωριά που έχουν απομείνει χωρίς φαρμακείο, το κενό συμπληρώνει κάποιος κυνηγός (ή ανιχνευτής=scouter) συνταγών, ο οποίος συλλέγει τις πολύτιμες συνταγές και βιβλιάρια και τα μεταφέρει με το αζημίωτο στο φαρμακείο με το οποίο "συνεργάζεται". Μάλιστα, ο άγραφος κώδικας τιμής, απαγορεύει την εισπήδηση ενός κυνηγού συνταγών σε χωριό ή περιοχή που ελέγχεται από άλλον κυνηγό. Οποιαδήποτε ομοιότητα με το Brooklyn και τις περίφημες 5 Οικογένειες (Five Families) που το ελέγχουν και που γνωρίσαμε από τα γκανγκστερικά έργα, δεν είναι καθόλου συμπτωματική.
Γ.Κτιστάκης:
Εγγραφή ή Είσοδος Με ενδιαφέρει η υπόθεση να καταργούσαμε στα χωριά την συνταγογραφία, νομίζω θα ήταν για πολλούς από εμάς ευχάριστο, αλλά έχει ισχυρή βάση αυτή η σκέψη;
--- Τέλος παράθεσης ---
Να καταργηθεί η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ.
Εάν τους ασθενείς τους διαχειρίζεσαι εσύ γιατί να μην τους γράφεις και τα φάρμακα που εσύ φυσικά κρίνεις ότι είναι απαραίτητα και όχι επειδή στο επιβάλουν οι άλλοι? Εάν τους ασθενείς τους παρακολουθεί άλλος ας τα γράφει αυτός όσο μακριά και εάν είναι. Εάν πάλι το πρόβλημά τους δεν είσαι σε θέση να το αναλάβεις, πως μπορείς και γράφεις αφού βάση του πδ γράφεις μόνο για νοσήματα τις ειδικότητας σου αφού δείς εσύ τον ασθενή??
anastasios theodoridis:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Εγώ τότε γιατί να "ξεπλύνω" συνταγές με σιροπάκια και αντιβιώσεις κ.α. άλλων συναδέλφων είτε συνταγογραφώ σε ΙΚΑ, είτε σε Δημόσιο είτε σε ΟΓΑ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ούτε εσύ υποχρεούσαι να ξεπλύνεις, το θέμα είναι θα τα βάλεις με τον ασφαλισμένο, ή με το κράτος που θα σε ελέγξει; Συνήθως επιλέγουμε το δεύτερο καθώς είναι λίγο δυσκολότερο να μας συμβεί ακόμα και με την ηλεκτρονική συνταγογραφία. Ξεπλένουμε και είμαστε οκ, αλλά οσονούπω ίσως αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα όπως φαίνεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε μου Κοτεράκη πίστεψέ με πως προσωπικά μου είναι δύσκολο να ξεπλένω συνταγές (μου έχει χαλάσει το πλυντήριο και η σκάφη με κουράζει) γι αυτό και αντιμετωπίζω την οργή ορισμένων φαρμακοποιών και ορισμένων ασφαλισμένων.
Koterakis:
.
Δ. Κουναλάκης:
Συγνώμη αλλά για τουλάχιστον 10 χρόνια που διαβάζω τις φυλλοστόκες του "ιδρύματος", η έκφραση "συνταγογράφος ιατρός" είναι στην ημερησία διάταξη και από ότι έχω καταλάβει σημαίνει στον εγκέφαλο (εδώ υπάρχουν ενστάσεις, αλλά τέλος πάντων) των συντακτών, τον ιατρό που γράφει την όποια συνταγή. Καθώς υπάρχουν και ιατροί που δεν γράφουν συνταγές στο ίδρυμα. Καμία σχέση συνεπώς με αυτό που έχετε μάθει ότι σημαίνει συνταγογράφος. Ίδρυμα είναι και με τόση ιστορία δικαιούται μια διαφορετική θεώρηση.... της γλώσσας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση