Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές
Τα νέα συνταγολόγια του ΙΚΑ
Δ. Κουναλάκης:
Οι προϋποθέσεις αφορούν από ότι θυμάμαι που το είχα ρωτήσει τηλεφωνικά:
α) την εξαίρεση κάποιων φαρμάκων και πράξεων (πχ εμβολιασμών)
β) την υποχρέωση συνταγογράφησης μόνο σε όσους ο τόπος διαμονής τους είναι στην περιοχή ευθύνης της μονάδας (ΚΥ και ΠΙ του) του ΕΣΥ. (Αυτοί που παίρνουν το λεωφορείο και πάνε "εκδρομή" να γράψουν και τα φάρμακα, μπορείς να αρνηθείς.) Ως τόπος κατοικίας λογιάζεται ότι αναγράφεται στο βιβλιάριο, ο ασφαλισμένος υποχρεούται να δηλώνει κάθε μετακόμιση του.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτοί που παίρνουν το λεωφορείο και πάνε "εκδρομή" να γράψουν και τα φάρμακα, μπορείς να αρνηθείς.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά τα πράγματα είναι ωραίο να λέγονται (και να τα γνωρίζουμε) αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Π.χ., η Χαλκιδική έχει 115,000 εξοχικές κατοικίες Θεσσαλονικέων. Πρέπει δηλαδή όποτε πηγαίνει κανείς στο εξοχικό του, να ενημερώνει και το Ίδρυμα για την αλλαγή του τόπου κατοικίας του;
Επίσης, το Ίδρυμα εξοφλεί κανονικότατα και χωρίς διακρίσεις όλες τις συνταγές, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τοποθεσία α) της μόνιμης κατοικίας του Ασφαλισμένου β) του ιατρείου που έγινε η συνταγογράφηση και γ) του Φαρμακείου όπου εκτελέστηκε η συνταγή.
Αν έχει υπάρξει στα χρονικά μία (1) περίπτωση όπου συνταγή "κόπηκε" από το Ίδρυμα για γεωγραφικούς/χωροταξικούς λόγους, παρακαλώ ας με διαψεύσετε.
Τέλος, πριν αρνηθούμε κάτι στον Ασφαλισμένο, πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο ο Ασφαλισμένος να διατηρεί στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο. Τουλάστιχο σε ό,τι με αφορά, αυτό το ενδεχόμενο κυριαρχεί στη σκέψη μου και διαμορφώνει εν πολλοίς τις αποφάσεις και πράξεις μου όταν βρίσκομαι στην Ελ ύπαιθρο.
georgiosmbox:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΑΜΚΑ του γιατρού από πού και ως πού είναι νόμιμο να φιγουράρει σε χιλιάδες συνταγές και να είναι αναγνώσιμο (και άρα έκθετα προσωπικά δεδομένα του γιατρού) σε χιλιάδες μάτια?
Αυτό θα περάσει έτσι?
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως πρέπει λοιπόν να γίνει καταγγελία για παράδειγμα εδώ; Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
anastasios theodoridis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔιάθεση συνταγολογίων σε ιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς και σε ιατρούς Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων
--- Τέλος παράθεσης ---
Λόγω μη έγκαιρης παραλαβής των νέων συνταγολογίων από τα 3 Κ.Υ. του Νομού Κοζάνης η συνταγογράφηση των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. γίνεται μόνο από τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.
Το ότι οι αρμόδιοι στα Κ.Υ. δεν γνώριζαν πως παύει η συνταγογράφηση στα παλαιά τύπου έντυπα δεν με εκπλήσσει, κοινό γνώρισμα δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας.
Μέχρι και σήμερα ακόμα διέθεταν στους ιατρούς των Π.Ι. τους τα παλαιά τύπου συνταγολόγια.
Το παράξενο είναι πως ούτε τα φαρμακεία δεν γνώριζαν πως παύει η χρήση των παλαιών συνταγολογίων.
υ.γ. Προσωπικά ενημέρωσα το Κ.Υ. στο οποίο ανήκω πως εφόσον δεν έχω πλήρη έγγραφη ενημέρωση για το τρόπο συνταγογράφησης (ποσοστά κτλ) και εφόσον δεν μπορώ να γράφω ώστε να εξυπηρετήσω τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. μία εξέταση γενική αίματος/βιοχημικές εξετάσεις/ούρων τότε δεν επιθυμώ να "ξεπλένω" συνταγές και δεν θα προμηθευτώ συνταγολόγια νέου τύπου.
Γ.Κτιστάκης:
Εγγραφή ή Είσοδοςυ.γ. Προσωπικά ενημέρωσα το Κ.Υ. στο οποίο ανήκω πως εφόσον δεν έχω πλήρη έγγραφη ενημέρωση για το τρόπο συνταγογράφησης (ποσοστά κτλ) και εφόσον δεν μπορώ να γράφω ώστε να εξυπηρετήσω τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. μία εξέταση γενική αίματος/βιοχημικές εξετάσεις/ούρων τότε δεν επιθυμώ να "ξεπλένω" συνταγές και δεν θα προμηθευτώ συνταγολόγια νέου τύπου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το αυτό απαντώ και εγώ και έως τώρα δεν έχω συνταγογραφήσει εδώ και 5 χρονια και ούτε πρόκειται, εκτός και εάν εγγράφως το αποδεχτεί το ΙΚΑ
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση