Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές

Τα νέα συνταγολόγια του ΙΚΑ

<< < (6/27) > >>

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςυ.γ. Προσωπικά ενημέρωσα το Κ.Υ. στο οποίο ανήκω πως εφόσον δεν έχω πλήρη έγγραφη ενημέρωση για το τρόπο συνταγογράφησης (ποσοστά κτλ) και εφόσον δεν μπορώ να γράφω ώστε να εξυπηρετήσω τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. μία εξέταση γενική αίματος/βιοχημικές εξετάσεις/ούρων τότε δεν επιθυμώ να "ξεπλένω" συνταγές και δεν θα προμηθευτώ συνταγολόγια νέου τύπου.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το αυτό απαντώ και εγώ και έως τώρα δεν έχω συνταγογραφήσει εδώ και 5 χρονια και ούτε πρόκειται, εκτός και εάν εγγράφως το αποδεχτεί το ΙΚΑ

--- Τέλος παράθεσης ---
Σήμερα με αφορμή την διάθεση των νέων συνταγολογίων σε τηλ επικοινωνία με προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ μου είπε το τρομερό:
«υποχρεούσαι να πάρεις συνταγολόγιο για να εξυπηρετείς τους ασθενείς»
Όταν ρώτησα τι εννοεί με τον όρο εξυπηρέτηση?
Μου απάντησε: «να γράφεις τα φάρμακα  που συνιστούν οι ιατροί τους..»
Φαντάζεστε υποθέτω για την απάντηση που έδωσα…

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΑΜΚΑ του γιατρού από πού και ως πού είναι νόμιμο να φιγουράρει σε χιλιάδες συνταγές και να είναι αναγνώσιμο (και άρα έκθετα προσωπικά δεδομένα του γιατρού) σε χιλιάδες μάτια?
Αυτό θα περάσει έτσι?

--- Τέλος παράθεσης ---

Μήπως πρέπει λοιπόν να γίνει καταγγελία για παράδειγμα εδώ; Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ &                                                              Αθήνα  3/3/2010
ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ                                                                 Αρ. πρωτ. 5390
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Διεύθυνση: Υγειονομικού

ΠΡΟΣ:  Ιατρικούς Συλλόγους. Οδοντιατρικούς Συλλόγους
Πληροφορίες: Θεοφάνης Ρηγάτος
Τηλ. Επικοινωνίας: 2105217317               

Θέμα:  Αναγραφή Α.Μ.Κ.Α. θεράποντων ιατρών στα συνταγολόγια ( νέου τύπου)

Σας ενημερώνουμε ότι στα συνταγολόγια (νέου τύπου) -κοινά για όλους τους Φορείς Κοινωνικής  Ασφάλισης, σύμφωνα με εγκυκλίους, αποφάσεις της Γ.Γ.Κ.Α. -είναι υποχρεωτική η αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. των θεράποντων ιατρών που συνταγογραφούν, σε συγκεκριμένο πεδίο των συνταγολογίων αυτών. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως ο Α.Μ.Κ.Α. είναι υποχρεωτικός για κάθε συναλλαγή των υγειονομικών από 1/10/2009.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε θερμά όπως ενημερώσετε τα μέλη σας τα οποία δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί τον Α.Μ.Κ.Α. τους να το κάνουν άμεσα, προκειμένου να μπορούν να συνταγογραφούν στα προς προμήθεια συνταγολόγια (νέου τύπου). (ήδη εφαρμόζεται στο ΙΚΑ και από 1/5/2010 και στα άλλα Ταμεία).

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: αναζητείστε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  αν σας έχει αποδοθεί ΑΜΚΑ. Αν όχι, πηγαίνετε αμέσως σε ένα γραφείο ΑΜΚΑ ή σε ΚΕΠ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, για να αποκτήσετε τον ΑΜΚΑ σας.

timex:
Δηλαδη οταν γραφουμε φαρμακα ,θα πρεπει εκτος απο τον ΑΜ μας , να γραφουμε και τον ΑΜΚΑ μας;

Γιάννης Ιωάννου:
Πιστεύω πως ο Α.Μ.Κ.Α. αποτελεί προσωπικό δεδομένο και είναι ατυχής (το λιγότερο) η αναγραφή του σε συνταγές του ΙΚΑ. Ο αριθμός του ΤΣΑΥ που όλοι έχουμε είναι ικανοποιητικός για να ελεγχθεί ένας ιατρός  σε υποψία λανθασμένης συνταγογράφησης. Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να παγιωθεί η αναγραφή προσωπικών δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ό κάθε ασθενής με τους πάμπολους τρόπους που του προσφέρει η τεχνολογία, εναντίον μας. Δεν γνωρίζω αν και στα υπόλοιπα συνταγολόγια άλλων ταμείων θα προβλέπεται τέτοια ρύθμιση. Θα ήθελα την γνώμη κάποιου νομικού που γνωρίζει καλύτερα τα θέματα προσωπικών δεδομένων για να προσδιορίσουμε τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις μας.

EzeΤΡΟΛ:
Ο ΑΜΚΑ περιέχει στα έξι πρωτα ψηφία του την ημερομηνία γέννησης μας, που είναι ένα ευαίσθητο (και για πολλούς πολύ ευαίσθητο) προσωπικό δεδομένο. Επομένως, πρέπει να μας προστατέψει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε ότι αφορά την άσκοπη, καθημερινή κοινοποίηση του ΑΜΚΑ μας σε εκατοντάδες μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Με συγχωρείτε για το παράδειγμα που φέρνω, αλλά φανταστείτε ο κάθε περαστικός να μπορεί να μαθαίνει την ηλικία και πότε έχει γενέθλια μια/ένας γιατρός, ζητώντας της/του  μια συνταγή με ένα Ντεπόν.

Εγώ τον ΑΜΚΑ μου δεν τον δίνω με τις συνταγές και περιμένω να δω τί θα γίνει. Ας ακολουθηθεί και η δικαστική οδός, στο κάτω-κάτω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση