Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές

Τα νέα συνταγολόγια του ΙΚΑ

<< < (9/27) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Άντε ρε Τασάρα, μη μας κρατάς σε αγωνία...

EzeΤΡΟΛ:
Με σχεδόν πανηγυρικό ύφος, ο ΠΦΣ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τον ΑΜΚΑ μας στον καθένα που θα μας ζητά συνταγή.

Οι γραμμές καταγγελιών για παραβάσεις των φαρμακοποιών είναι πλέον ανοιχτές. Θα τους ανεχόμαστε ακόμη για πολύ;

EzeΤΡΟΛ:
Στο ΚΥ μας, ακόμη δεν έχουν παραδοθεί από το τοπικό ΙΚΑ τα νέα συνταγολόγια, λόγω του ότι ο αριθμός που παραλάβανε ...δεν είναι αρκετός.

Έτσι, το ΙΚΑ μας είπε ότι μπορούμε να εξακολουθήσουμε να συνταγογραφούμε στα παλιά συνταγολόγια.
Ξέρει κανείς αν μπορεί να γίνει αυτό, τη στιγμή που έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ την 1η Μαρτίου και σε άλλα μέρη έχει ήδη αρχίσει η χρησιμοποίηση των νέου τύπου συνταγολογίων;

Και, όταν παραληφθούν τα νέα, σκέφτομαι να μην γράφω επάνω στη συνταγή τον ΑΜΚΑ μου, αλλά τον αριθμό μου του ΤΣΑΥ, από τον οποίο μπορώ κάλλιστα να ταυτοποιηθώ.
Πώς σας φαίνεται σαν λύση; Πιστεύετε ότι μπορεί να έχω συνέπειες αν κάνω κάτι τέτοιο;

anastasios theodoridis:
Δεν μπορείς να συνταγογραφήσεις στα παλιά συνταγολόγια.

Δεν μπορείς να βάλεις Α.Μ., αλλά μόνο Α.Μ.Κ.Α.

Εγώ δεν κατάλαβα ποιος ο λόγος που πρέπει να γράφουμε Α.Μ.Κ.Α. και Α.Μ. ασφαλισμένου καθώς και ημερομηνία γεννήσεως. Το Α.Μ.Κ.Α. δεν αντικαθιστά βάσει νόμου τον Α.Μ.; Από το Α.Μ.Κ.Α. δεν μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε το έτος γεννήσεως;
Το να υπογράφω σε κάθε φάρμακο από κάτω μέσα σε ένα κουτάκι υπερβολικά μικρό τι νόημα έχει;

Εν τέλει.....ποιος ηλίθιος δημιούργησε το έκτρωμα αυτό;

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν μπορείς να συνταγογραφήσεις στα παλιά συνταγολόγια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κι όμως, όλοι στο ΚΥ συνταγογραφούμε ακόμη στα παλιά συνταγολόγια του ΙΚΑ.
Μήπως γνωρίζεις τί κίνδυνος υπάρχει; Π.χ., υπάρχει περίπτωση να βγουν άκυρες και να μην αποζημιωθούν οι συνταγές; Ποιός θα ευθύνεται τότε; Ποιός θα χρεωθεί τη ζημία;

Επίσης, έχω ακούσει ότι όλοι (ακόμη και σε άλλα ΚΥ) χρεώνονται/θα χρεωθούν 5 μόλις βιβλιάρια νέου τύπου ΙΚΑ. Τί θα γίνει όταν τελειώσουν αυτά; Θα υπάρχει ομαλή τροφοδότηση με νέα; Αν όχι, τότε να τα "τελειώσουμε" γρήγορα  με μουτζούρες και με ένα Σαλοσπίρ ανά σελίδα! ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση