Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές
Τα νέα συνταγολόγια του ΙΚΑ
EzeΤΡΟΛ:
To Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), έχει δημιουργήσει τηλεφωνικό κέντρο για να απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τη συνταγογράφηση στα νέα συνταγολόγια.
Τα τηλέφωνα είναι:
210 - 3891604 και
210 - 3891605
και διεύθυνση e-mail: dieffarm@otenet.gr
ΑΜΟΝ:
NOMIΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΚΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ
4ΜΗΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ::) ::) ::) ::) ::) ;D ;D ;D
ΑΜΟΝ:
ΙΚΑ ΕΤΑΜ
Επειδή έχουν παρουσιασθεί προβλήματα σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν Μονάδες Υγείας ή ιατρεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή οι Μονάδες στερούνται γιατρούς ορισμένων ειδικοτήτων, θα γίνονται δεκτές στις περιπτώσεις αυτές γνωματεύσεις και γιατρών ειδικότητας του ΕΣΥ.
Σχετικά με την έκταση συνταγογράφησης των γιατρών γενικής ιατρικής το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας έκανε γνωστό ότι θα επιληφθεί σύντομα του θέματος αυτού και θα δοθούν σχετικές οδηγίες. Εν τω μεταξύ οι εν λόγω γιατροί θα συνταγογραφούν όπως και οι γιατροί με ειδικότητα στη γενική παθολογία.
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!!!! 8) 8) 8) 8)
ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΞΕΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ!!
Σ ??? ??? ???
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΙΚΑ ΕΤΑΜ ...... Εν τω μεταξύ οι εν λόγω γιατροί θα συνταγογραφούν όπως και οι γιατροί με ειδικότητα στη γενική παθολογία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έψαξα τον κατάλογο των ειδικοτήτων και δεν βρήκα την ειδικότητα Γενικής Παθολογίας. Ποια άραγε εννοεί?
Στα σοβαρά τώρα.
Αυτή η διατύπωση υπήρξε το 2002 αν θυμάμαι καλά, σε απόφαση της υφηπ. Σπυράκη όπου έλεγε ότι «έως ότου συσταθούν οι επιτροπές που θα καθορίσουν το εύρος συνταγογράφησης κάθε ειδικότητας, οι Γ.Γ.θα συνταγογραφούν όπως οι γιατροί Γ. Παθολογίας»
Τότε είχαν γίνει πολλές παρεμβάσεις γι’ αυτή την νέο-εισερχόμενη φιλοσοφία εισαγωγής ανύπαρκτων ειδικοτήτων, αλλά στο κενό.
Από τότε όμως κύλησε πολύς χρόνος. Το ΚΕΣΥ εξέδωσε απόφαση που περιγράφει το εύρος που ακουμπάει όλες τις ειδικότητες (στο επίπεδο ΠΦΥ). Το Υπ. Υγείας το είχε κάνει δεκτό, αλλά το Κοινωνικών Ασφαλίσεων όχι. «Είναι πολλά» έλεγε.
Το 2006 τελικά έγινε και από αυτό το υπουργείο δεκτό το εύρος της συνταγογραφίας και το θέμα είχε –από πλευράς διατάξεων τουλάχιστον- κλείσει.
Τώρα βλέπω μιλάει το ΙΚΑ πάλι για το ίδιο θέμα σα να μην έχει γίνει τίποτε από όλα αυτά !!!! Ά ρε ωραία Ελλάδα πού όποιος θέλει βασιλεύει σε αυτή.
Η Ένωση αλήθεια το γνωρίζει? Έκανε κάποιες ενέργειες για αυτό?
ManolisGP:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
γράφω επιγραμματικά τα συναισθήματά μου για τη νέα εφεύρεση - ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.
Εδώ και 2 ημέρες που τα έχω παραλάβει τα συναισθήματά μου είναι τα εξείς:
Συζητάμε για ηλεκτρονική συνταγογράφηση για να μειωθεί ο χρόνος που δαπανάμε καθημερινά στη συνταγογραφία...
αλλά δυστυχώς αντί να πάμε μπροστά... πήγαμε και άλλο πίσω...
Με τα νέα συνταγολόγια χρειάζομαι το διπλάσιο χρόνο για να γράψω μία συνταγή του ΙΚΑ!!!
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ από τη μία
ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ από την άλλη...
ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ...
ΤΑΣΕΙΣ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ...
Εάν αυτός είναι ο στόχος του Υπουργείου Υγείας και των Υπευθύνων στο ΙΚΑ τότε το κατάφεραν.
Στο βωμό του ελέγχου του κόστους (μέσα από το έλεγχο των συνταγών) θα οδηγήσουν την ΠΦΥ ακόμα πιο πίσω.
Η γραφειοκρατία αντί να μειώνεται ... εν έτη 2010... Ελληνική πρωτοτυπία... Αυξάνεται!!!
Είμαι εν βρασμό ψυχής... Δεν ξέρω τι άλλο να πω.
Για μία ακόμα φορά ΑΣΧΕΤΟΙ πήραν αποφάσεις για εμάς.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Δοκίμασε κανένας από αυτούς που πρότειναν τη νέα συνταγή να γράψουν μία...
2. Αφού στο ΑΜΚΑ αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να αναγράφεται και ξεχωριστά;
3. Δε φτάνει ένας αριθμός ασφαλισμένου (ας είναι το ΑΜΚΑ); Γιατί χρειάζονται και το ΑΜΚΑ και ο αριθμός του ΙΚΑ;
ΟΡΓΉ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
Θα κάνουμε τίποτα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση