Το θέμα koterakis δεν είναι η παραλαβή ή όχι βιβλιαρίων ΙΚΑ, αλλά ο τρόπος που το ίδρυμα αντιμετωπίζει τους Ιατρούς των Κ.Υ και Π.Ι.(όπως και εσύ επισημαίνεις) που θέλει να είναι οι β΄ κατηγορίας ιατροί και τους θεωρεί απλά «συνταγογράφους». Η χρέωση των νέων συνταγολογίων είναι η αφορμή που έχουμε για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Δυστυχώς παρά το ότι το είχαμε τονίσει από την αρχή, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος οι περισσότεροι ιατροί των Κ.Υ τα έχουν παραλάβει με το σκεπτικό, ότι τι θα απογίνουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που θα ταλαιπωρούνται τώρα για να γράφουν τα φάρμακα τους.
Φυσικά και διαφωνώ με αυτό το σκεπτικό και διεκδικώ την ισότιμη αντιμετώπιση από το ΙΚΑ για να μπορέσω να διαχειρίζομαι (σε ότι αφορά την ειδικότητα μου πάντα και έως εκεί που έχω τις γνώσεις ) τους ασθενείς αυτούς. Όχι όμως να γίνομαι αντικείμενο εκμεταλλεύσεως, για να μπορούν και να έχουν οι Ιατροί του ΙΚΑ τα ιδιωτικά τους και να βλέπουν τους ασθενείς μετά πληρωμής και να τους βλέπω εγώ δωρεάν στο ΕΣΥ. Θα πρέπει να συνεργαστούμε υπό ίσους όρους. Οι περισσότεροι ασθενείς λόγο των ραντεβού στο ΙΚΑ που δεν θεωρεί τον πυρετό , την οσφυαλγία τον πονοκέφαλο το κοιλιακό άλγος κτλ έκτακτο προστατικό και το κλίνει ραντεβού μετά από μια εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση,(ίσως και το δουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο) περιμένουν να ξεκινήσει η εφημερία στο Κ.Υ για να απευθυνθούν εκεί για να εξυπηρετηθούν, χάνοντας την δυνατότητα πιθανού εργαστηριακού ελέγχουν που δεν υπάρχει το απόγευμα.
Τα προβλήματα λοιπών είναι πολλαπλά και θα πρέπει το ΙΚΑ εάν θέλει να λέει ότι έχει ΠΦΥ να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που λειτουργεί και να συνεργαστεί με το ΕΣΥ και όχι να λειτουργεί αυτόνομα.