Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
ΓΙΑΤΡΟΙ Η ΝΤΙΛΕΡ ΦΑΡΜΑΚΩΝ?
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν σκεφτούμε ότι η μη ταύτιση διάγνωσης κλινικού ιατρού και ιατροδικαστή ως προς τα αίτια θανάτου είναι πάντα διψήφια
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα δικά μου πιστοποιητικά θανάτου ταυτίζονται όλα μεταξύ τους κατα τα 2/3, δηλαδή όλα αναφέρουν:
αιτία θανάτου: μεταβολική οξέωση
(που οφείλεται σε): καρδιοαναπνευστική ανακοπή
από κει και πέρα, υπάρχει η διαφοροποίηση:
απότοκος: ΑΕΕ/ΣΝ/Ca/εγκεφαλική αθηρωμάτωση/κ.λπ. (ένα από αυτά)
άλλα νοσήματα: ΑΥ, ΣΔ, ΧΑΠ, κ.ο.κ.
Πώς σας φαίνεται; Εσείς τί γράφετε σε ανάλογες περιπτώσεις;
dimipap73:
Καλησπέρα και απο μένα.Θα κάνω και εγω τις παρατηρήσεις μου διευκρινίζοντας οτι δεν γνωρίζω ούτε τον ενα ούτε τον αλλο ιατρό, αν και το όνομα του κυριου Μακρέα μου θυμίζει ομηρικές μάχες στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ στις αρχές της δεκαετίας του 90 από συνδικαλιστικά μετερίζια.(αν κε Μακρεα ειστε εσείς επιβεβαιώστε.
Προσπαθώντας να δικαιλογήσωτην επιλογή σαρτανών εναντι ΑΜΕΑ ΒΡΉΚΑ 3 πιθανές αιτίες
α)προφανώς καποιοι καταναλωτές ΑΜΕΑ λόγω εποχής βηξανε λίγω παραπάνω,και η αντικατάσταση εγινε στα πλαίσια διαγνωστικής η και θεραπαυτικής προσέγγισης του βηχα
β)κυκλοφορεί και διανέμεται απο ιατρικόύς επισκέπτες συγκεκριμένης σαρτάνης εργασία που υποστηρίζει οτι οι λαμβανοντες αυτην και οχι αλλα αντιυπερτασικά επιτυγχάνουν καλύτερη στύση.Μαλλόν αυτή την εγασία είχε στο νου της η ιατρός γιαυτο και συνδυασε και με καρνιτίνη που όλα τα βελτιώνει ........ιδιαιτέρως αν είναι και φακελάκια που είναι και ακριβότερη (ακριβότερη=κανει πιο ευτηχή τον φαρμακά με ότι αυτό συνεπάγεται
γ) τα καινούρια φάρμακα όπως οι σαρτάνες χρειάζονται αξιολόγηση για τα κλινικά τους αποτελέσματα ,αξιολόγηση στην οποία συμμετέχουν οι ιατροί της πρωτοβάθμιας υγείας,η διαδικασια γίνεται μεσω πρωτοκόλλων παρακολούθησης ασθενών συνήθως αλλα οχι πάντα εγκεκριμένων απο τον ΕΟΦ.Στα πλαίσια αυτά πρέπει να εισαχθεί ο ασθενής στο πρωτόκολο και να παρακολουθείται με νόμιμη αμοιβή ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για τον ιατρό που παρακολουθεί την πορεία του.Με την καλύτερη των διαθέσεων θα υποστήριζα οτι στην προσπάθεια προαγωγής της ιατρικής επιστήμης η ιατρός ξεκίνησε μια κλινική μελέτη σαρτανών
δ)με την απουσία σαρτανών ,στατινών και καρνιτινών απο τη συνταγογραφία της περιοχής του κου Μακρέα...πιθανως η ιατρός να διέγνωσε κλινικώς αντιδρασική κατάθλιψη στους φαρμακοποιούς της περιοχής και είπε να τη θεραπεύσει με συμπεριφορικές μεθόδους για να μην επιβαρύνεται το δικο μας ΤΣΑΥ με μηδενισμένα αντικαταθλιπτικα.
Νομίζω οτι την δικαιολόγησα πλήρως την ιατρό για τις σαρτάνες. ΚΕ Μακρέα τωρα που γνωρίζετε τα αίτια θα πρέπει να κοιμηθείτε πιο ησυχος.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα και απο μένα.Θα κάνω και εγω τις παρατηρήσεις μου διευκρινίζοντας οτι δεν γνωρίζω ούτε τον ενα ούτε τον αλλο ιατρό, αν και το όνομα του κυριου Μακρέα μου θυμίζει ομηρικές μάχες στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ στις αρχές της δεκαετίας του 90 από συνδικαλιστικά μετερίζια.(αν κε Μακρεα ειστε εσείς επιβεβαιώστε.
Προσπαθώντας να δικαιλογήσωτην επιλογή σαρτανών εναντι ΑΜΕΑ ΒΡΉΚΑ 3 πιθανές αιτίες
α)προφανώς καποιοι καταναλωτές ΑΜΕΑ λόγω εποχής βηξανε λίγω παραπάνω,και η αντικατάσταση εγινε στα πλαίσια διαγνωστικής η και θεραπαυτικής προσέγγισης του βηχα
β)κυκλοφορεί και διανέμεται απο ιατρικόύς επισκέπτες συγκεκριμένης σαρτάνης εργασία που υποστηρίζει οτι οι λαμβανοντες αυτην και οχι αλλα αντιυπερτασικά επιτυγχάνουν καλύτερη στύση.Μαλλόν αυτή την εγασία είχε στο νου της η ιατρός γιαυτο και συνδυασε και με καρνιτίνη που όλα τα βελτιώνει ........ιδιαιτέρως αν είναι και φακελάκια που είναι και ακριβότερη (ακριβότερη=κανει πιο ευτηχή τον φαρμακά με ότι αυτό συνεπάγεται
γ) τα καινούρια φάρμακα όπως οι σαρτάνες χρειάζονται αξιολόγηση για τα κλινικά τους αποτελέσματα ,αξιολόγηση στην οποία συμμετέχουν οι ιατροί της πρωτοβάθμιας υγείας,η διαδικασια γίνεται μεσω πρωτοκόλλων παρακολούθησης ασθενών συνήθως αλλα οχι πάντα εγκεκριμένων απο τον ΕΟΦ.Στα πλαίσια αυτά πρέπει να εισαχθεί ο ασθενής στο πρωτόκολο και να παρακολουθείται με νόμιμη αμοιβή ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για τον ιατρό που παρακολουθεί την πορεία του.Με την καλύτερη των διαθέσεων θα υποστήριζα οτι στην προσπάθεια προαγωγής της ιατρικής επιστήμης η ιατρός ξεκίνησε μια κλινική μελέτη σαρτανών
δ)με την απουσία σαρτανών ,στατινών και καρνιτινών απο τη συνταγογραφία της περιοχής του κου Μακρέα...πιθανως η ιατρός να διέγνωσε κλινικώς αντιδρασική κατάθλιψη στους φαρμακοποιούς της περιοχής και είπε να τη θεραπεύσει με συμπεριφορικές μεθόδους για να μην επιβαρύνεται το δικο μας ΤΣΑΥ με μηδενισμένα αντικαταθλιπτικα.
Νομίζω οτι την δικαιολόγησα πλήρως την ιατρό για τις σαρτάνες. ΚΕ Μακρέα τωρα που γνωρίζετε τα αίτια θα πρέπει να κοιμηθείτε πιο ησυχος.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
--- Τέλος παράθεσης ---
Ρισπέεεεεκτ!
Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς...
Δημήτρης Μακρέας:
Ναι! Μακρέας, ΑΠΘ , δεκαετία 90, αμφιθέατρα.Εγώ είμαι....
Φίλε dimipap73 μου θυμίζεις όμορφες εποχές.
Χάρηκα για την επαφή . Είχαμε γνωριστεί τότε?
dimipap73:
μπορει να παιζαμε και ψηλές καθοσον ειμασταν σε εντελώς διαφορετικές παρατάξεις αλλά οταν επρεπε να συνενοηθούμε διαπαραταξιακά συνήθως μιλούσαμε μαζί........Οι εποχές ηταν πραγματικά γοητευτικές,θυμαμαι το παράνομο στοιχημα της εποχής με το όνομα ΖΑΓΓΑΝΟΤΟ..(αφορούσε τις ψηφους που θα έπερνε γνωστός αγωνιστής)....καταλήψεις με φοβερά παρτυ,ατερμωνες συζητήσεις στα στέκια της φιλοσοφικής και του βιολογικού,καταλήψεις απο κοινού στα σπιτάκια των κατασκηνώσεων του ΑΠΘ στο ποσείδι...........Ηταν η τελευταία αναλαμπή του φοιτητικού κινήματος σε μια πολη που οι φοιτητές του τότε μπορούσαν να αγωνιστούν γιαυτο που πίστευαν χωρίς να μπορεί κανείς να ευνουχίσει τη σκέψη και τη δημιουργικότητα τους.
Μεγαλώσαμε αλλάξαμε ε που και που κανουμε τωρα και κανα πρωτόκολλο,βαζουμα καμια σαρτάνη παραπάνω,βοηθάμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανια απο τα μετερίζια μας προσαρμοζόμενοι στην εποχή μας.Χαιρετίζω πάντως την αγωνιστικότητα και τις ενστάσεις σου για την λειτουργία της συναδέλφου και από τα γραφόμενα σου ΧΑΙΡΟΜΑΙ που καταννοώ οτι παραμένεις ΑΓΝΟΣ στις προθέσεις σου και ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ οπως παλιά.Καλά να σε παλιέ μου συμμαθητή-ησουν ομως λιγο μεγαλύτερος.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση