Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 11:49:53

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 198190 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Μαΐου 2011, 23:05:28
Απάντηση #165
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Ο οικονομολόγος Δημήτρης  Καζάκης μίλησε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΡΗΤΗ TV» στις αρχες Μαρτίου με θέμα την οικονομική κρίση, τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, το δημόσιο  χρέος  της Ελλάδας , τα διαφαινόμενα σχέδια των δανειστών μας και την ανεύθυνη, αν όχι προδοτική, στάση της Ελληνικής κυβέρνησης. Δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτης της  συνέντευξης, αλλά ειχα την τυχη να την ανακαλύψω και να την παρακολουθήσω χάρη στην ιστοσελίδα της «ΣΠΙΘΑΣ» Λάρισας (του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης για δράση ενάντια στην κρίση) και τη βρήκα απλά καταπληκτική. Κάποια από τα στοιχεία που παρέθεσε τα γνώριζα ήδη, πολλά όμως όχι και, επιπλέον, είναι η πιο ολοκληρωμένη και προσιτή στον μέσο πολίτη ανάλυση  της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας που έχω ακούσει. Είχε τέτοια απήχηση στην Κρήτη που, μετά από απαίτηση του τηλεοπτικού κοινού του σταθμού, ο ομιλητής κλήθηκε να μιλήσει για δεύτερη φορά. Για μένα δεν είναι τυχαίο το ότι στον συγκεκριμένο ομιλητή σπάνια δίδεται το βήμα για να αναπτύξει  τις θέσεις του στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία, προφανώς, έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο (της εξουσίας) και συνεργάζονται μαζί της στη χειραγώγηση και στην ελεγχόμενη εκτόνωση των αντιδράσεων του πληθυσμού λόγω της κρίσης, αντί να βοηθούν τον λαό στο αντικειμενικό ξεπέρασμα και την αποτίναξη της κρίσης.  Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι κάθε Ελληνας που αγαπάει και πονάει την πατρίδα του πρέπει να δεί αυτή τη συνέντευξη.  Παραθέτω τους συνδέσμους από το blog της «Σπίθας» και από το YouTube.

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

21 Μαΐου 2011, 21:21:10
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο σκληρά.

Προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως "τα δύσκολα είναι μπροστά" και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να "μπλοκάρουν" το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες.

Στην έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα, η CIA μοιάζει περίπου έκπληκτη για το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη ξεσπάσει ακόμα χειρότερα επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Μαΐου πέρυσι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Μαΐου 2011, 00:49:09
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Μαΐου 2011, 17:23:43
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Μαΐου 2011, 22:57:11
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


  Πριν λίγο διάβασα ένα αποκαλυπτικό άρθρο, από μια καθεστωτική εφημερίδα, για το πώς στήνονται στις ημέρες μας η επικοινωνία και  η «είδηση».
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Πώς το προφανές ψέμα, βαπτίζεται αδιαμφισβήτητη αλήθεια, από τα «ιερά τέρατα της δημοσιογραφίας»,
  Σήμερα το πρωί άκουγα σε κάποιο κανάλι, κάποιον που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος να αναρωτιέται, το πώς οι πολιτικοί μας δεν αντιλαμβάνονται ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Για κάθε δημόσιο που δεν απολύεται άμεσα, χάνουν τη δουλειά τους 3-4 ιδιωτικοί υπάλληλοι….  έλεγε και ξαναέλεγε για να το εμπεδώσουμε.
  Πριν κανένα χρόνο, ενάμισι (χάσαμε και την αίσθηση του χρόνου με αυτά που ακούμε) οι δημοσιογράφοι έτρεμαν κοιτάζοντας τα sprents να ανεβαίνουν από τις 450 στις 500 μονάδες. Άμεσα, μας έλεγαν και ξανάλεγαν,  θα έπρεπε να ψηφιστεί το μνημόνιο για να ηρεμήσουν οι αγορές.   Τώρα που ανέβηκαν στο 1500, τα ξέχασαν, αλλά τους άκουγα πάλι προχτές να θέλουν να θυσιαστούν άμεσα κάποιες κερδοφόρες ΔΕΚΟ για να ηρεμήσουν πάλι οι αγορές. Λέτε να μας ζητήσουν τίποτα άλλο προσεχώς «για να ηρεμήσουν οι αγορές;»…
  Δεν θεωρώ τους περισσότερους δημοσιογράφους Image makers σαν και αυτούς  του DSK, μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν τα «παίρνουν χοντρά» για να στηρίξουν τις επιλογές της εξουσίας.  Συνήθως οσφυοκάμπτες  είναι, που ελπίζουν να βγάζουν και αύριο, ένα κομμάτι ψωμί, σε ένα σκηνικό κρίσης που αγριεύει στον κόσμο των media. Απλά όταν καμιά φορά ξεχνιέμαι μπροστά στη τηλεόραση και παρακολουθώ τις «ειδήσεις» τους, αγανακτώ.
Και αφού μιλάμε για αγανάκτηση, να και ένα καλό κείμενο που έβγαλε πριν λίγες μέρες η αγανάκτηση των Ισπανών. Εγώ δήλωσα αγανακτισμένος από τις ειδήσεις που ακούω και διαβάζω, αλλά δεν έχω σηκωθεί ακόμα από την καρέκλα….

Το μήνυμα από την Μαδρίτη

 «Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.

Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι. Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε ότι:

Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.

 Αυτά είναι αναφαίρετες αξίες που πρέπει να ισχύουν στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η δημοκρατία ανήκει στο λαό το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από κάθε έναν από εμάς. Ωστόσο, στην Ισπανία, τα περισσότερα μέλη της πολιτικής τάξης δεν μας λαμβάνουν καν υπόψη. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή μας στα θεσμικά όργανα, διευκολύνοντας την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω άμεσων καναλιών, κάτι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία. Ο ρόλος τους είναι να πλουτίσουν και να ευημερούν εις βάρος μας, που είμαστε απλοί θεατές της δικτατορίας των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων που έχουν στην κατοχή τους στην εξουσία μέσω του δικομματισμού των PP & PSOE.

Η επιθυμία για η εξουσία και τη συσσώρευση της σε λίγους δημιουργεί ανισότητα, ένταση και αδικία, η οποία οδηγεί στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε πεπαλαιωμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο ωθεί την μηχανή της κοινωνίας σε έναν συνεχόμενο κύκλο όπου οι λίγοι πλουτίζουν και οι πολλοί γίνονται φτωχότεροι. μέχρι την κατάρρευση.

 

Η θέληση και ο σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος, όχι όσον αφορά την απόδοση και την ευημερία της κοινωνίας. Σπαταλώντας πόρους, μολύνοντας τον πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυσαρεστημένους πολίτες.

Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιασμένης για να εμπλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν αφορά τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμοι, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.

Αν ως κοινωνία δεν μάθουμε να εμπιστευόμαστε το μέλλον μας, ζώντας σε μια ανεξέλεγκτη οικονομία η οποία δεν επιστρέφει ποτέ τον παραγόμενο πλούτο στους περισσότερους, δεν θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις αδικία από την οποία υποφέρουμε.

Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω τους ανθρώπους, ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων. Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω ,του λόγου για τον οποίο το αγοράζω, ούτε αυτού από τον οποίο το αγοράζω
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε .Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.»


24 Μαΐου 2011, 21:01:05
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η αποτυχία της λιτότητας
Paul Krugman

Συχνά παραπονιέμαι – δικαίως – για την κατάσταση του διαλόγου περί της οικονομίας στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον όμως στην Αμερική εκείνοι που πιστεύουν στις επώδυνες οικονομικές λύσεις και ισχυρίζονται ότι η αύξηση των επιτοκίων και οι περικοπές των κυβερνητικών δαπανών εν όψει μαζικών φαινομένων ανεργίας θα κάνουν με κάποιον τρόπο τα πράγματα καλύτερα αντί για χειρότερα, βρίσκουν κάποια αντίσταση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την κυβέρνηση Ομπάμα.

Στην Ευρώπη, αντιθέτως, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην εξουσία για περισσότερο από έναν χρόνο και επιμένουν ότι τα υγιώς κερδισμένα χρήματα και οι ισορροπημένοι προϋπολογισμοί είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα. Αυτή η επιμονή τονιζόταν και από οικονομικές φαντασιώσεις, κυρίως στην πίστη ότι οι περικοπές των δαπανών στην πραγματικότητα θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, επειδή η δημοσιονομική αυστηρότητα θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη στον ιδιωτικό τομέα.

Δυστυχώς όμως η «καλή νεράιδα της εμπιστοσύνης» αρνείται να εμφανιστεί και η διαφωνία για τον χειρισμό της άβολης πραγματικότητας απειλεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε πεδίο μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Μετά τη δημιουργία του ευρώ το 1999, τα ευρωπαϊκά κράτη που παλαιότερα θεωρούνταν ότι ριψοκινδύνευαν και βρίσκονταν αντιμέτωπα με περιορισμούς στα ποσά που μπορούσαν να δανειστούν άρχισαν να σημειώνουν μεγάλες εισροές κεφαλαίου. Εξάλλου, οι επενδυτές σκέφτονταν ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία ήταν μέλη της ΕΟΚ, συνεπώς τι μπορούσε να στραβώσει;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι επώδυνα εμφανής. Η ελληνική κυβέρνηση, που βρέθηκε να δανείζεται με επιτόκια ελάχιστα πιο υψηλά από εκείνα της Γερμανίας, δημιούργησε υπερβολικό χρέος. Δεν συνέβη το ίδιο με τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και της Ισπανίας (η Πορτογαλία βρίσκεται κάπου στο μέσον), αλλά με τις τράπεζές τους, και όταν έσκασε η «φούσκα» οι φορολογούμενοι βρέθηκαν υπόλογοι για τα τραπεζικά χρέη.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες προσέφεραν δάνεια έκτακτης ανάγκης στα κράτη που τα χρειάζονταν, όμως με αντάλλαγμα υποσχέσεις για την επιβολή άγριων προγραμμάτων λιτότητας, τα οποία συνίσταντο κυρίως σε περικοπές δαπανών.

Κανείς δεν πίστεψε περισσότερο στο δόγμα της διευρυμένης λιτότητας από τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Υπό την ηγεσία του η ΕΚΤ άρχισε να κηρύττει τη λιτότητα ως το παγκόσμιο οικονομικό ελιξίριο που θα έπρεπε να εφαρμοστεί αμέσως παντού.

Όμως η «καλή νεράιδα της εμπιστοσύνης» και πάλι δεν ήρθε. Χάρη σε αυτά τα προγράμματα λιτότητας τα χρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζουν τώρα μεγαλύτερη οικονομική κατάπτωση και απολαμβάνουν λιγότερη εμπιστοσύνη. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία δεν μπορούν να αποπληρώσουν πλήρως στα χρέη τους, παρ' όλο που η Ισπανία ίσως να τα καταφέρει.

Συνεπώς, ρεαλιστικά μιλώντας, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για κάποιου είδους μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού οικονομικής βοήθειας από τις ισχυρότερες οικονομίες και «κούρεμα» των ιδιωτών πιστωτών. Ο ρεαλισμός όμως μοιάζει να βρίσκεται σε έλλειψη.

Από τη μία πλευρά η Γερμανία τηρεί σκληρή στάση απέναντι σε οτιδήποτε μοιάζει με βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους εταίρους της, παρ' όλο που σημαντικό κίνητρο για το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης ήταν η θωράκιση των γερμανικών τραπεζών από τις απώλειες.

Από την άλλη, η ΕΚΤ λειτουργεί σαν να είναι αποφασισμένη να προκαλέσει χρηματοπιστωτική κρίση. Άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια παρά την τραγική κατάσταση των ευρωπαϊκών οικονομιών. Και οι αξιωματούχοι της προειδοποιούν ότι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε μορφή ανακούφισης από το χρέος. Την περασμένη εβδομάδα ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της δήλωσε ότι ακόμη και μια ήπια αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων θα είχε αποτέλεσμα να σταματήσει η ΕΚΤ να δέχεται αυτά τα ομόλογα ως εγγύηση για τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών. Αυτό ισοδυναμεί με δήλωση ότι αν η Ελλάδα ζητήσει ανακούφιση από το χρέος της, η ΕΚΤ θα οδηγήσει σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο εξαρτάται από αυτά τα δάνεια.

Αν οι ελληνικές τράπεζες καταρρεύσουν, αυτό μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης – και είναι πολύ εύκολο να προβλέψει κανείς τα χρηματοπιστωτικά ντόμινο που θα ακολουθήσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οπότε τι σκεφτόταν η ΕΚΤ;

Εκτιμώ ότι απλώς δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τη συντριβή των φαντασιώσεών της. Και αν αυτό μοιάζει απίστευτα ανόητο, ποιος είπε ότι η σοφία κυβερνά τον κόσμο;
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

25 Μαΐου 2011, 23:44:14
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Ο οικονομολόγος Δημήτρης  Καζάκης μίλησε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΡΗΤΗ TV» στις αρχες Μαρτίου με θέμα την οικονομική κρίση, τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, το δημόσιο  χρέος  της Ελλάδας , τα διαφαινόμενα σχέδια των δανειστών μας και την ανεύθυνη, αν όχι προδοτική, στάση της Ελληνικής κυβέρνησης. Δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτης της  συνέντευξης, αλλά ειχα την τυχη να την ανακαλύψω και να την παρακολουθήσω χάρη στην ιστοσελίδα της «ΣΠΙΘΑΣ» Λάρισας (του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης για δράση ενάντια στην κρίση) και τη βρήκα απλά καταπληκτική. Κάποια από τα στοιχεία που παρέθεσε τα γνώριζα ήδη, πολλά όμως όχι και, επιπλέον, είναι η πιο ολοκληρωμένη και προσιτή στον μέσο πολίτη ανάλυση  της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας που έχω ακούσει. Είχε τέτοια απήχηση στην Κρήτη που, μετά από απαίτηση του τηλεοπτικού κοινού του σταθμού, ο ομιλητής κλήθηκε να μιλήσει για δεύτερη φορά. Για μένα δεν είναι τυχαίο το ότι στον συγκεκριμένο ομιλητή σπάνια δίδεται το βήμα για να αναπτύξει  τις θέσεις του στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία, προφανώς, έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο (της εξουσίας) και συνεργάζονται μαζί της στη χειραγώγηση και στην ελεγχόμενη εκτόνωση των αντιδράσεων του πληθυσμού λόγω της κρίσης, αντί να βοηθούν τον λαό στο αντικειμενικό ξεπέρασμα και την αποτίναξη της κρίσης.  Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι κάθε Ελληνας που αγαπάει και πονάει την πατρίδα του πρέπει να δεί αυτή τη συνέντευξη.  Παραθέτω τους συνδέσμους από το blog της «Σπίθας» και από το YouTube.

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Να αναφέρω και μία προσωπική εμπειρία σε σχεση με την παραπάνω συνέντευξη.  Κατά την τελευταία επίσκεψη μου στο πατρικό σπίτι στην Αθήνα, την άκουγα στο φορητό υπολογιστή και δίπλα καθόταν η ηλικιωμένη μητέρα μου. Ακούγοντας και αυτή τα στοιχεία που παρέθετε ο  Δημ. Καζάκης  «τρελλάθηκε» τόσο πολύ, που ζήταγε εξηγήσεις  από τον μικρότερο αδελφό μου, που ζεί μαζί της και είχε δεί στο διαδίκτυο τη συνέντευξη, γιατί δεν την είχε ενημερώσει και δεν τής την είχε δώσει να την δεί.  Συνειδητοποίησα ότι πολύς κόσμος δεν εχει το προνόμιο της πρόσβασης στην πληροφορία μεσω διαδικτύου, που έχουμε  εμείς λόγω της θέσης μας, της ηλικίας μας, της εκπαίδευσης μας κλπ. Για τον λόγο αυτό, κατέβασα από το διαδίκτυο τη συνέντευξη, τη μετέτρεψα σε ηχητικό αρχείο και το επεξεργάστηκα έτσι ώστε να μπορεί να  εγγραφεί σε ένα απλό CD  ήχου  και να δοθεί σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς κλπ. να το ακούσουν και να ενημερωθούν και να σηκωθούμε, επι τέλους, όλοι μαζί από τον καναπέ, για να αλλάξουμε τις τύχες της χώρας μας και για να σταματήσουν να μας χλευάζουν οι ξένοι ότι κοιμόμαστε.

   Κατεβάστε τα αρχεία .rar απο τους παρακάτω συνδεσμους, αποσυμπιέστε τα και  εγγράψτε τα αρχεία ήχου σε δύο CD ήχου  με οποιοδήποτε πρόγραμμα εγγραφής.  Η συνέντευξη είναι ενιαία, αλλά την έχω κατατμήσει σε ενότητες απλά για λόγους χρηστικούς (να μπορεί να βρεί κάποιος ένα συγκεκριμένο κομμάτι πιο εύκολα).

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

26 Μαΐου 2011, 11:43:23
Απάντηση #172
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όλα νταξ με την 5η δόση: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Μαΐου 2011, 22:36:21
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Απο το περιοδικό TIME (τευχος 23/5/2011) παραθετω το αρθρίδιο και το ενδιαφερον γραφημα που το συνοδεύει.

In the Hole. Size matters, but so does who's holding a country's national debt

Government debt levels have spiked since the global financial crisis. But not all debt is created
equal. Eighty percent of the debt of Portugal, recently bailed out by the International Monetary
Fund and the E.U., is held outside its borders, much of it in Germany, France and the U.K.
That matters. When there are problems, foreign investors are much more likely to sell, causing
interest rates to spike and making it more difficult for a country to meet its obligations. What's
more, foreign investors are particularly sensitive to inflation. So Germany and France—which,
like Portugal, use the euro—would be unlikely to agree to devalue their common currency.
That's one reason Japan, for instance, isn't a strong candidate for default (not yet, anyway),
despite its very high debt level. Almost all of it is owned internally. —JOSH SANBURN





"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

6 Ιουνίου 2011, 23:51:16
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

7 Ιουνίου 2011, 00:35:27
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Η ουσία είναι η εξής :

1. Η Ελλας έχει χρεοκοπήσει και  επιβιώνει με μεταφορά πόρων από την Ε.Ε
2. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί το χρέος , ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
3.Δεν υπάρχει περίπτωση οι ευροκράτες να αφήσουν το "χωριό "η Ελλας  να καταστρέψει το project U.S.E, το οποίο στήνουν τα τελευταία 60 έτη.
4. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ξαναβγεί στις αγορές.
5.Καποια στιγμή (πιθανότατα το 2012) θα εκδοθούν ευρωομόλογα.Οι κρατούντες τα ελληνικά ομόλογα θα κληθούν να τα ανταλλάξουν με τα νέα ευρωομόλογα με την προυπόθεση haircut 60-70%.
6.Το στοίχημα της Ε.Ε δεν είναι να πετάξει την Ελλαδα εκτος ευρωπαικού χώρου αλλα να την μεταμορφώσει από βαλκανικό σε ευρωπαικό κράτος.
7.Καταλαβαν ωστόσο πως η μεταμόρφωση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοσυγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό.Πολιτικοί που δεν έξοικειωμένοι  με κλειστούς προυπολογισμούς και σφικτά χρονοδιαγράμματα. Ακόμα και οι φαινομενικά πετυχημένοι υπουργόι ,την επιτυχία τους την οφείλουν σε οριζόντιες περικοπές και άτυπη στάση πληρωμών. Για αυτόύς τους λόγους αναλαμβάνουν πλέον οι fellow Europeans την διακυβέρνηση της χώρας. Ντροπιαστικό?Σίγουρα.Αποτελεσματικό? Θα δείξει.
8. Η μεταμόρφωση θα διαρκέσει 10 χρόνια και θα συνοδευτεί με την αποχώρηση των baby boomers και την δραστηριοποίηση της Generation X & Y.
9. Στο τέλος της δεκαετίας τα μόνα κρατικά θα είναι η πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υγεία (σε συντριπτικό ποσοστό),ασφάλεια,δικαιοσύνη,ελεγκτικοί μηχανισμοί. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ. Το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι κεφαλαιοποιητικό ,ευρωπαικά εναρμονισμένο,και κάπου το 2020 οι ευρωπαίοι θα προσέρχονται στις κάλπη για να εκλέξουν τον πραγματικό πρόεδρο.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Ιουνίου 2011, 09:57:16
Απάντηση #176
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πόθεν έσχες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων στο εξωτερικό προτείνει ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ θέτοντας και σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αρχηγό των Πρασίνων σε συνέντευξη Τύπου, ορισμένα κράτη-μέλη της Ένωσης δεν είναι άμοιρα ευθυνών στο θέμα της φοροδιαφυγής.

«Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής ευρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο», τόνισε ο Κον Μπεντίτ και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να θέσουμε το ερώτημα κατά πόσο σαν πρώτο μέτρο μπορούμε να ζητήσουμε το πάγωμα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές, και κατά πόσο οι τράπεζες τους μπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των
Ελλήνων καταθετών. Έτσι θα μπορέσουμε να εξακριβώσουμε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί.

Εφόσον μπορούμε να παγώσουμε τους λογαριασμούς του Καντάφι και άλλων, γιατί να μη μπορούμε να παγώσουμε και των Ελλήνων, ώστε με διαφάνεια η ελληνική κυβέρνηση να βρει ένα μέρος από τα ποσά που της οφείλουν. Διαφορετικά θα έχουμε πάντα την ίδια ιστορία: Θα λέμε ότι θα πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή ενώ οι τράπεζες των χωρών που προανέφερα ζουν από τη φοροδιαφυγή. Πρόκειται για ένα
φαύλο κύκλο που είναι αδύνατον να σπάσουμε. Θεωρώ επομένως ότι η θέση του κ. Γιούνγκερ είναι ασαφής και διφορούμενη. Από τη μία λέει ότι « πρέπει επιτέλους το ελληνικό κράτος να μπει σε λειτουργία» χωρίς όμως να λέει ότι «πρέπει επιτέλους τα κράτη της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους κατά της
φοροδιαφυγής ».

Στην παρατήρηση Ελβετού δημοσιογράφου ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται φοροφυγάδες όλοι οι Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, ο κ. Μπεντίτ απάντησε: «Θα πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να νοικοκυρευθεί και μια από τις δυνατότητες για τη διαπίστωση
φοροδιαφυγής είναι να γίνουν γνωστά τα ποσά που έχουν Έλληνες πολίτες στις τρεις χώρες που προανέφερα. Αυτό σημαίνει την άρση του τραπεζικού απόρρητου. Έτσι θα είναι δυνατόν να επαληθευθεί εάν τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί. Εάν εγώ έχω ένα λογαριασμό στη χώρα σου 10 δισ. και πληρώνω 50 ευρώ φόρο το χρόνο, είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα, από
που έβγαλα τα 10 δισ.;

Εάν έχουμε πλούσιους Έλληνες που πληρώνουν φόρο κατά μέσο όρο 1000 με 3000 ευρώ το χρόνο ενώ έχουν εκτός Ελλάδας τραπεζικό λογαριασμό με 300 ή 400.000 ευρώ, τότε ο καθένας έχει το δικαίωμα να τους θέσει το ερώτημα του «πόθεν έσχες ».

Θεωρώ επομένως ότι θα πρέπει να θέσουμε από κοινού θέμα για το τραπεζικό απόρρητο, διαφορετικά θα τρελαθούμε γιατί δίνουμε χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση για να καλύψει τις πληρωμές της ενώ συνεχίζουμε παράλληλα να επιτρέπουμε τη φοροδιαφυγή εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένη οικονομικά η Ευρώπη και μετά, απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να
σταματήσει τη φοροδιαφυγή.

Ο επικεφαλής των Πρασίνων έθεσε το ίδιο ερώτημα για την άρση του απόρρητου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος άφησε τελικά να εννοηθεί ότι είναι δυνατόν να έχει η Ελλάδα τις πληροφορίες που θέλει, εφόσον τις ζητήσει από άλλη χώρα - μέλος.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι «εργαζόμαστε αυτόν τον καιρό για την άρση του τραπεζικού απόρρητου. Όλα τα κράτη μέλη καθώς και η Ελβετία έχουν δεσμευθεί από τον Μάρτιο του 2009 να εφαρμόσουν τη βασική αρχή του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία κανένα κράτος δεν μπορεί να αρνηθεί μια πληροφορία που ζητάει ένα άλλο κράτος με τη δικαιολογία ότι κατακρατείται από μια τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».
 
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, ήδη από σήμερα, λόγω της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, είναι δυνατόν, εφόσον το ζητήσει η Ελλάδα να της δοθούν - από άλλα κράτη μέλη- οι πληροφορίες που αφορούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Ιουνίου 2011, 16:05:27
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στο FINFACTS, ένα οικονομικό ιρλανδέζικο πόρταλ. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Should corrupt Greece be ejected from Eurozone if it rejects reform?

By Michael Hennigan, Founder and Editor of Finfacts
Jun 22, 2011 - 5:43 AM

It may eventually be both best for the Eurozone and Greece to part ways if there isn't an interest in seriously reforming a deeply corrupt system.

The Greek government on Tuesday night survived a confidence vote, and Prime Minister George Papandreou said Athens confronts a “moment of truth” in its debt crisis.

At the end of a three-day debate with thousands of protesters thronging Athens' main public square, Papandreou told MPs: “The impression the political class in this country gives is that it hasn’t understood the seriousness of the crisis.”

Last week the Financial Times in an editorial said: "The crisis...represented a once-in-a-generation opportunity for Greek politicians, business leaders, trade unionists and the general public to join together in cleaning the putrid Augean stables of the modern Greek state.

Hidebound vested interests mass in defence of archaic privileges that are incompatible with participation in European monetary union over the long term. Myopic politicians, in government and opposition, trade accusations over trivialities and pay lip service to the cause of reform. The public, suffering its third successive year of economic recession, is by turns angry, desperate and drained of hope."


 
The Irish also show little enthusiasm for reform but after 30 years, we have a credible tax collection system and in contrast with Greece, corruption never reached the scale of the system in that country.

The latest austerity measures agreed with the EU/ECB/IMF provide for public sector job cuts of 150,000 in coming years.

It's not that civil servants are overpaid but the public payroll had become a massive instrument of patronage.

Greece has 180,000 teachers and one of the world's best teacher-student ratios but 20,000 teachers "work" in administration because there are no classrooms for them.

Nevertheless, an EU report shows that private tuition in Greece was estimated at more than €950m per year, which is equivalent to 20% of government expenditure on primary and secondary education.

The current PM’s father Andreas, a former economics professor, had worked with his father George in the 1960s and saw at first hand how his father as prime minister had been thwarted by the forces of the Right led by the young gullible king and that period was followed by a military dictatorship.

Andreas was determined on winning power in 1981 to help his supporters by introducing a welfare state and providing an opportunity to move into the middle class through public sector jobs.

In Ireland, a few years previously, another economics professor had tried a more limited form of the same experiment and the Irish public pay bill jumped by 34% in 1979.

Greece like Ireland, also had the legacy of a bitter civil war.

In 1981, the Greek public debt as a ratio of gross domestic product (GDP) was 25%; it is now heading fro 160%.

George Papandreou said in an interview with Der Spiegel magazine in Feb 2010: "In a study done last year, the OECD described government-run Greek hospitals as deeply corrupt. It concluded that we could save 30% of the costs, which is enormous. The hospitals generated a deficit of €7bn last year.

Imagine what an unbelievably large amount of money we could save by simply introducing computers into hospitals. Until now, there has been far too little control over the purchasing of medications and equipment. In Germany, a stent for heart operations costs about €500. In Greece it costs €2,000 to €2,500. The fault lies with corruption."

Doctors take a cut from equipment suppliers and they also collect bribes from patients to gain priority on hospital waiting lists.

The Prime Minister told the Brookings Institution in Washington DC in March 2010 that at the top of his list of priorities was tax evasion. "To give you just one measure of the scope of that problem, fewer than 5,000 Greeks declare incomes of €100,000 or more (in a developed country of 11m people), and that pattern must end, and it will end. We will be prosecuting offenders, no matter how rich or powerful, to show that we mean business. The rule of law means that the law applies to all. Such changes, we are sure, will bring in billions of unpaid taxes and help underpin our return to fiscal health," he said.

A government survey in 2009 of 150 doctors in Kolonaki, a wealthy Athens suburb, showed that half of the doctors said they earned less than €30,000 a year. Thirty said they made less than €10,000 - - it seems like Ireland in the 1970s.

Greece’s revenue from income tax was 4.7 % of GDP in 2007, compared with an EU average of 8% according to Eurostat statistics. Tax revenue fell by 2.5 percentage points of GDP between 2000 and 2007 to a Eurozone low of 32% even as economic growth averaged 4.1% a year.

The Greek shadow economy, which is made up of unreported income, was 25.1% of GDP in 2007, according to Friedrich Schneider, a professor at Johannes Kepler University in Linz, Austria. The shadow economies of Spain, Portugal and Italy were all around a fifth of GDP. That compared with just 11.8% for France and 7.2% for the US, he said.

Prof. Schneider says that one-quarter of all taxes owed in Greece aren't paid. He estimates that around one-third of that is due to bribery. "You split your tax payment with the tax inspectors, and you get a discount," he says.

The Wall Street Journal quoted a senior government official that some tax offices operate a "4-4-2 system," a reference to football strategy. If an individual or company owes €10,000 in taxes, it slips €4,000 to the inspector, keeps €4,000, and pays €2,000 to the state.

A survey published by the anti-corruption group Transparency International in March 2010 said 13.5% of Greek households paid a bribe in 2009 - - €1,355 on average.

Daniel Kaufmann, an economist at the Brookings Institution, wrote last year: "International Financial Institutions, such as the IMF, need to refocus (as they did a decade ago) on the serious challenges of corruption that afflict a number of its borrowers, undermining the country’s macroeconomic stability. Also, these global institutions ought to review afresh the distortive tax, public expenditure and public indebtedness regimes in many countries and their links to governance.

Merely focusing on crisis coordination and externally funded bailouts, or demanding statutory tax hikes - -  rather than expanding the tax base and cutting “pork” - - is unlikely to lead to sustained improvements. Global economic and financial institutions increasingly shy away from addressing governance and corruption issues. This can be explained by the political sensitivities associated with these, as well as the perverse incentives for many government leaders to mask such problems in their midst. Yet the cost of preventive inaction on governance issues is enormous and far beyond the confines of the misgoverned country, as illustrated in recent financial crises."

If there is no support in a bankrupt country for reforming broken systems, then full sovereignty should be restored and the other members of the European Monetary System should facilitate a departure from the group.

It's not uncommon for reform to be only embraced after a total collapse of an economy.

It's of course the poor who would be the biggest victims in such a failed state.

I suggested at the outset that a rupture could also benefit Greece but that is only in the context of reality dawning in the birthplace of Western civilisation, when there is nobody else to blame.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουνίου 2011, 16:09:44 από alfie »

28 Ιουνίου 2011, 16:12:55
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Απόσπασμα από ρεπορτάζ του skynews από τα σημερινά τεκτενόμενα στο Σύνταγμα,με σαφείς μπηχτές για τη χώρα. Ενδιαφέρον έχουν τα σχόλια των αναγνωστών...




.....Greece's finances have spiralled out of control partly due to the country's employment laws.

The average retirement age is 61, but millions of workers in the public and private sector retire at 50.

This has left Greece with a hefty and ever-increasing pension liability.

While paying out generous state pensions, the Greek government has failed to generate incomes to match.

Tax evasion is widespread, with only 5,000 Greeks admitting to earning wages over 100,000 euros (£89,000) a year.

With self-reported earnings that are rarely challenged and a tax inspection system under pressure from spending cuts, up to £13bn in tax may be lost every year.....



Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2011, 16:23:12 από alfie »

28 Ιουνίου 2011, 16:22:13
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Tax evasion is widespread, with only 5,000 Greeks admitting to earning wages over 100,000 euros (£89,000) a year.

...Και θα την πληρώσουν πάλι οι μισθωτοί, οι εργάτες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι...
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2011, 17:15:44 από alfie »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2711 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
20674 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
8210 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5968 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
12419 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2024, 07:59:21
από Argirios Argiriou