Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Δεκεμβρίου 2024, 01:09:14

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 200876 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Φεβρουαρίου 2012, 10:15:06
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν ξέρω αν ταιριάζει στη συγκεκριμένη ενότητα.

Έντυπο Ε-112 από ελληνικό ασφαλιστικό ταμείο δεν γίνεται δεκτό από βρετανικό νοσοκομείο ενταγμένο στο NHS (βρετανικό ΕΣΥ) για βρέφος με σπάνια και ιδιαίτερα δαπανηρή ασθένεια. (400 χιλιάδες ευρώ)
Ένα μέρος καλύφθηκε με μετρητά από το ταμείο και το υπόλοιπο από δωρεές οικονομικά εύρωστων προσώπων ύστερα από παρέμβαση (; ) παράκληση (; ) επαιτεία (; ) του Υπουργού Υγείας.

Σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children) θα υποβληθεί ένα κοριτσάκι 4 μηνών το οποίο νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 2,5 μήνες.

Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

To συγκεκριμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο υπάγεται στη δικαιοδοσία του βρετανικού ΕΣΥ (NHS).

Το ποσό αυτό θα μπορούσε θα καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του Ε-112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία.

Η διοίκηση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) στο οποίο είναι ασφαλισμένο το βρέφος, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

«Το θέμα επιλύθηκε με άμεση συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας, ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και ευαισθησία και εντός ολίγων ωρών το βρέφος θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αγγλίας» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής του Ιπποκρατείου, Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής:

«Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε μέσω της διαδικασίας του Ε - 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία.

»Το Δ.Σ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που σημειωτέων αν και χρεωκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

»Το παραπάνω περιστατικό κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την εποπτεία του Τ.Π.Ε.Τ. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με προσωπική του παρέμβαση κάλυψε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του κ. Ταμβακάκη, της κα. Σάλλα και της κα. Λάτση.

»Το βρέφος θα μεταφερθεί άμεσα στην Βρετανία με μέριμνα του ΕΚΑΒ» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

20 Φεβρουαρίου 2012, 12:30:47
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
20/02/2012

Δεν με άγγιξε το «we are all Greeks». Δεν φούσκωσε το στήθος μου από τον αναιμικό ακτιβισμό της συμπόνιας. Για να πω την αλήθεια στην αρχή το είχα δει με κάποια συμπάθεια. Μπαίνοντας όμως στην διαδικτυακή σελίδα αυτό άλλαξε. Ένας αχταρμάς από  συρτάκι, κουκουλοφόρους, αρχαίο πνεύμα αθάνατο, Μελίνα, «δωσίλογους», η γλυκανάλατη κοινοτοπία του keep walking, μια χαζοχαρούμενη δήλωση της Αντυ Μακ Ντάουελ, παραληρήματα του λαϊκοδεξιού 88 Nigel Farage και άλλα παρόμοια.

Όσο κι αν προσπάθησαν να το φουσκώσουν τα κανάλια δεν ήταν, με εξαίρεση ίσως τα 1000 άτομα του Τροκαντερό, παρά μικρές παρεϊστικες  συγκεντρώσεις μερικών ατόμων, Ελλήνων κυρίως της διασποράς. Καλά έκαναν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι δεν ωφελούν πλέον οι μύθοι και ό,τι τους συντηρεί. Το «φταίνε οι άλλοι» κι όχι η τύφλα μας, ο ηλίθιος χωρισμός της υφηλίου σε φιλέλληνες και ανθέλληνες, το τεράστιο χρέος της ανθρωπότητας στην «κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού», τα συρτάκια και οι λεβεντοζορμπάδες, η συμψηφιστική λογιστική για τα θύματα και τις θηριωδίες του πολέμου και άλλα παρόμοια.

Ακόμη κι αν γινόταν, δεν θα ήθελα να γίνουμε «μόδα της συμπόνιας». Η πραγματικότητα είναι οτι αιτία της τραγωδίας μας είναι κυρίως οι επιλογές μας, ότι οι ξένοι σήμερα δεν μας έχουν σε καμία εκτίμηση και ότι η όποια λύση θα είναι πρώτα και κύρια αποτέλεσμα των δικών μας κυρίως επιλογών και πάλι. Αν δεν τα καταφέρουμε πιο πιθανό είναι να ξεχαστούμε, παρά να μας σώσουν στρατιές φιλελλήνων.

Ας εγκαταλείψουμε οριστικά τις αυταπάτες.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Φεβρουαρίου 2012, 12:54:55
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κάτι μου λέει ότι και με την πτώχευση, πάλι σκ@τ@ θα περνάμε...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2012, 13:07:49 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Μαρτίου 2012, 00:26:40
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάτι μου λέει ότι και με την πτώχευση, πάλι σκ@τ@ θα περνάμε...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Επίτρεψε μου κάποια σχόλια.
   Για μένα η προσπάθεια τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού από τα ΜΜΕ, εφημεριδες και τηλεοπτικα κανάλια, που φοβερίζουν με τον μπαμπούλα της πτώχευσης, ώστε να μην αντιδράσει στο έγκλημα που υπογραφηκε από την Ελληνικη βουλή εις βάρος της χώρας του, είναι εμφανης και επιβεβαιώνεται από το παραπανω βίντεο. Δεν αντιλέγω ότι το αρχικό διαστημα μετα από ενδεχόμενη πτώχευση θα είναι πολύ δύσκολο και θα πεινάσουμε, και το εχω παραδεχθεί από τις στήλες αυτου του φόρουμ, όμως δεν μπορω να μη σκεφθώ ότι η γεωργική παραγωγικη δυνατότητα της Ελλάδας είναι, αναλογικά, μεγαλύτερη από της Πολωνίας, παρα την υποβάθμιση που εχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, το θέμα είναι ότι η δωσιλογική κυβέρνηση εχει επενδύσει πολύ στην ψυχολογική χειραγώγηση του Ελληνικού λαού μέσω των καθεστωτικων ΜΜΕ και χειρίζεται με μαεστρία την κατάσταση. Αναρωτιόμουνα γιατί ο Ελληνικός λαός να βρίσκεται σε τέτοια αδράνεια και παθητικότητα και θυμήθηκα τις δύο βιολογικες μορφες αντίδρασης σε κατάσταση μεγάλης απειλής και κινδύνου. Η μία είναι η γνωστή αντίδραση "μάχης ή φυγής" (fight or flight response) και η δεύτερη, όχι τόσο γνωστή, η αντίδραση "παγώματος και επαγρύπνησης" (freeze and vigil response). Ο οργανισμός δηλαδή, από το κατακλυσμιαίο κύμα φόβου που σαρώνει την ψυχή του, παραλύει και παρακολουθεί την επερχόμενη καταστροφή ως παθητικος θεατής. Νομίζω ότι αυτό ακριβως εχει πάθει ο μέσος Ελληνας σήμερα και, επιπρόσθετα, ο εσμός του μνημονιακού μετώπου φροντίζει τεχνηέντως να συντηρεί και να αναπαράγει αυτού του τύπου τη φοβική αντίδραση για να τον κρατάει στην ανενέργεια και την αδράνεια. Η σωτηρία του Ελληνικου λαού έγκειται στο να συνειδητοποιήσει αυτή την πραγματικότητα και να μεταλλάξει την αντίδραση του σε "μάχης ή φυγής", για την ακρίβεια μάχης.
 
   Και ένα δεύτερο σχόλιο, όχι λιγότερο σημαντικό. Βλέπουμε όλο αυτό το καραγκιόζ-ασκέρι των μνημονιακών (δεν θα το χαρακτήριζα αυτοκρατορία, όπως ο διακοσμητής, γιατι δημιουργεί μία απατηλή εντύπωση ακατανίκητης ισχύος και αναπαράγει τον φόβο και την αδράνεια για την οποία μίλησα) να εκφοβίζει τον Ελληνικό λαό κραδαίνοντας ενώπιον του τη δαμόκλειο σπάθη της πείνας και των στερήσεων, προκειμένου να αποδεχθεί την αναγκαιότητα του μνημονίου και των μέτρων υποδούλωσης της πατρίδας του. Σε λιγότερο από μηνα θα γιορτασουμε την επέτειο της επανάστασης του 1821, που το μήνυμα της συμπυκνώνεται ακριβως στο ότι αξίζει να θυσιάζει κανείς τα ατομικά υλικά αγαθά, αλλά και τη ζωή του ακόμα, προκειμένου να υπερασπίσει το ύψιστο αγαθό, που είναι η ελευθερία της πατρίδας του. Στη σύγχρονη Ελλάδα, αυτήν ακριβως την περίοδο που ζούμε, παίζεται ένα ηθικό δράμα με σενάριο ακριβως αντίθετο από αυτό της επανάστασης του '21. Δωσίλογοι και νενέκοι πολιτικίσκοι, εκμεταλλευόμενοι την προσκόλληση μεγάλου τμηματος του Ελληνικού λαού στην πλαστή ευημερία του και το φόβο μηπως χάσει τα υλικα κεκτημένα του, ξεπουλάνε τη χώρα καταργώντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της (παράλληλα με τις κοινωνικες λαϊκες κατακτησεις). Και το πετυχαίνουν αυτό αποτελεσματικά, επαναλαμβάνω, επισείοντας στο λαό τον κίνδυνο των στερήσεων σε περίπτωση πτώχευσης. Για να συνειδητοποιήσουμε το ηθικό χάσμα που μας χωρίζει από τους ηρωες του ΄21 και το βάθος της ηθικής παρακμής μας, φαντασθείτε μια χωροχρονική μεταφορα μας, μέσω κάποιας "τρύπας του χρόνου", στις παραμονες της επαναστασης του '21, στο στρατευμα καποιου οπλαρχηγού π.χ. του Κολοκοτρώνη.  Μας φαντάζομαι, με βάση την τωρινή μας στάση, να ζητάμε εγγυήσεις από τον "Γέρο του Μωριά" ότι η επικείμενη εξέγερση δεν θα διακινδυνεύσει τις περιουσίες μας, τα χωράφια μας, τη σοδειά μας, τα "ζωντανά" μας κλπ. Για τέτοια κατάντια, για τετοια ηθική ξεφτίλα μιλάμε. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ειχε πεί: "Αυτός που θυσιάζει την ελευθερία για την ασφάλεια, δεν του αξίζει καμμία από τις δύο". Ετσι κι εμείς τώρα, παρακολουθούμε απαθείς και αδρανείς τη χώρα να παραδίδεται σιδηροδέσμια στους δανειστές της από τους προδότες πολιτικούς μας, γαντζωμένοι στην ασφάλεια της καθημερινής ρουτίνας μας, ελπίζοντας ότι δεν θα χάσουμε το συνηθισμένο τρόπο ζωής, που τόσο μας αρέσει ή στον οποίο, τελοσπάντων, εχουμε απόλυτα εθισθεί. Ωσπου στο τέλος, ελεεινοί και τρισάθλιοι, να χάσουμε και την ελευθερία μας και την ασφάλεια της ζωής μας. Καληνύχτα νεοέλληνες και όνειρα γλυκά.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

3 Μαρτίου 2012, 18:53:41
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Μαρτίου 2012, 18:29:03
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


η γιαγιά μου έλεγε:
"βοήθα το φτωχό και θα το βρεις απ το θεό"
και από ότι φαίνεται είχε δίκιο

οι Γερμανοί, που αδιαλείπτως να μας βοηθάνε, έχουν
"Κέρδη 380 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής από τα ελληνικά δάνεια"
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

από ότι φαντάζομαι δεν πρόκειται να έχει σταματημό αυτή η βοήθεια
αν μάλιστα ξαναψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές, τους τοπικούς μας μεσάζοντες αυτής της βοήθειας,
δεν πρόκειται να έχει σταματημό...
και οι Γερμανοί θα το βρίσκουν θεόσταλτο το δώρο-κέρδος

6 Μαρτίου 2012, 22:37:57
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Κάποιος που έχει περισσότερες οικονομικές γνώσεις μήπως μπορεί να βοηθήσει;
Τι είναι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα γίνει μετά το κούρεμα;

Προσωπικά το καταλαβαίνω ως εξής:
Οι τράπεζες θα χάσουν κάποια χρήματα από το "κούρεμα" των ομολόγων που διαθέτουν.
Στη συνέχεια θα πάρουν χρήματα (μάλλον περισσότερα απ' όσα θα χάσουν) μέσα από το δάνειο για επανακεφαλαιοποίηση;
Δηλαδή δανειζόμαστε ως κράτος για να καταλήξουν τα χρήματα ως δανεικά (κι αγύριστα) στις τράπεζες για να τα διαθέσουν (; ) ως δανεικά (και απαιτούμενα) στον κόσμο.
Τελικά χρήματα από το κούρεμα θα χάσουν μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία και τα φυσικά πρόσωπα;

Συμπληρωματικά στην παραπάνω ανάρτηση, και οι Αυστριακοί απ' ότι φαίνεται βγάζουν το κατιτίς τους από τους τόκους που τους πληρώνουμε:
"Στα 62,6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2011, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα."
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2012, 23:05:32 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Μαρτίου 2012, 20:54:43
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η συσκεψη θα γίνει αλλα ουδεις θα επιστρέψει στο νομισμά του.
Το πιο πιθανό είναι η δημιουργία πάγκόσμιου νομίσματος απο τις πλέον υπερχεωμένας χώρες του πλανήτη (ΗΠΑ - ΕΕ- ΙΑΠΩΝΙΑ) και όχι το SDR που θέλουν οι αναδυόμενες.
Η ισοτιμία 1$=1ΕΥΡΩ=100 ΓΙΕΝ.
Καθώς θα είναι το παγκοσμιο αποθεματικό νόμισμα θα το πληθωρίσουν με φρενήρη ρυθμό. Η πλεονάζουσα ρευστότητα θα αναγκάσει την Κινα να αποσυνδεθεί
απο το $ (δικό μας νόμισμα δικό σας πρόβλημα).
Το παγκόσμιο νόμισμα είναι το πρώτο βήμα για την παγκόσμια κυβέρνηση. Η δημιουργία της οποιας προυποθέτει το αίσθημα μιας επερχόμενης παγκόσμιας απειλής.
To παρακάτω βίντεο υποτίθεται πως προωθεί την ένταξη των νέων χωρών στην Ε.Ε. Για την ιστορία τώρα γιατί επέλεξαν  έναν ΚΙΝΕΖΟ έναν ΑΡΑΒΑ και έναν  ΛΑΤΙΝΟ  να εμφανίζονται στο διαφημιστικό ένταξης  της Ε.Ε;;;


  Προσέξτε δύο σημεία στο βίντεο:



Τα περιστέρια που πετάνε φοβισμένα συμβολίζουν  την ειρήνη που "υπάρχει" αυτή την στιγμή και ο εμφανιζόμενος Άραβας που διαταράσσει την ειρήνη.   
Το άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι στο τέλος του Χολυγουντιανού τύπου τραίλερ αλλά Kill Bill.. Mετά  την κύκλωση και αφοπλισμό των απειλών, δεν υπάρχει ένταξη αλλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. 

Ξεκάθαρη προειδοποίηση με το διαφημιστικό της Ε.Ε προς ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ και ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ. Στο τέλος θα κάνετε αυτό που θέλουμε εμείς και θα σας εξαφανίσουμε.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

7 Μαρτίου 2012, 21:39:38
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καταγγελία για κρυφές επαφές του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με τον Τόμσεν
Σε e -mail αναφέρεται ο Π. Κουρουμπλής σε υποκλοπή ο Αν. Γεωργίου

Ένα e-mail του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Αν. Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ και επικεφαλής της τρόϊκα κ. Π. Τόμσεν, με το οποίο τον ενημερώνει για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΔΣ της Αρχής, αλλά και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος είχε λάβει σε συνεργασία με υψηλόβαθμα στελέχη της Eurostat ώστε να τροποποιηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων του 2009, ο ανεξάρτητος βουλευτής  κ. Π. Κουρουμπλής.

Μάλιστα φέρεται να ρώτησε τον κ. Γεωργίου αν είναι δική του η επιστολή αυτή ή πλαστή και ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επισημαίνοντας ότι το επίμαχο κείμενο αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

Πάντως ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα είπε αργότερα στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός να ενημερώνει ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία λογοδοτεί στην Βουλή των Ελλήνων τον εκπρόσωπο της τρόϊκα, θέτοντας θέμα παραίτησης του κ. Γεωργίου.

Φέρεται δε ο κ. Κουρουμπλής να του είπε ότι αν θεωρεί πως με την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του εν λόγω e-mail εμπλέκεται στην υποκλοπή, τότε είναι έτοιμος να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

«Dear Poul…»

Στο e-mail, με το οποίο απευθύνεται με προφανή οικειότητα προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ αποκαλώντας τον «αγαπητό Πόουλ», ο κ. Γεωργίου του επισημαίνει ότι «η άκρως αντικανονική κατάσταση με κάποια μέλη του Διοικητικού

Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ έχει καταστήσει αναγκαία την δημιουργία μιας πρότασης για τροποποίηση της νομοθεσίας, με σκοπό την αποσαφήνιση του ρόλου του διοικητικού συμβουλίου». Μάλιστα του επισυνάπτει την σχετική τροποποίηση, την οποία, όπως τον ενημερώνει, είχαν συνδιαμορφώσει υψηλόβαθμα στελέχη της Eurostat (οι κκ. Π. Σάμιουελσον και Χ. Σνόρασον) με Έλληνα ειδικό σε θέματα διοικητικού δικαίου αναφέροντάς του ότι τα επίμαχα κείμενα είχαν δοθεί στον γενικό διευθυντή της Eurostat κ. Β. Ραντερμάχερ.

«Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat άνοιξε ξανά το θέμα του διορισμού μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην κοινή επιτροπή του Πλάνου Δράσης για τα Ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο αποτελεί υψηλό ρίσκο για ολόκληρη την προσπάθεια αναθεώρησης του στατιστικού συστήματος και απαιτεί μια τροποποίηση στο νόμο προκειμένου να επιλυθεί», του αναφέρει χαρακτηριστικά (σε μετάφραση δική μας). Και προσθέτει ότι «αυτό το "καυτό" ζήτημα αναμένεται να φτάσει στο ECOFIN στις αρχές Νοέμβρη, εκτός εάν το θέμα αντιμετωπιστεί από την ελληνική πλευρά».

Στο επίμαχο e-mail το οποίο στάλθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στις 2.35 π.μ., επισημαίνεται ακόμη ότι:

« (…) υπάρχει απόλυτη ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι του προέδρου και των μελών (συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου) μέσα από το νόμο μιας και η συνεχής δυσερμηνεία του παρόντος νόμου από συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και θέτει σε κίνδυνο όλη την διαδικασία αναδιοργάνωσης των ελληνικών στατιστικών».

Ενώ του αναφέρει: «Η υποχρέωση που έχουμε είναι να δούμε αυτές τις τροποποιήσεις να περνούν το συντομότερο δυνατόν, μιας και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη». Και συμπληρώνει: «Υπάρχει ο κίνδυνος οι τροποποιήσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτές, να αλλαχθούν υποστηρίζοντας την ανάγκη για συμβιβασμούς και έτσι η κατάσταση να παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική κάτι που κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί».

Όπως μάλιστα τον ενημερώνει στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος: «Θα σου τηλεφωνήσω για να συζητήσουμε το θέμα. Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου, Ανδρέας».

« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 21:42:39 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

7 Μαρτίου 2012, 22:03:45
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

14 Μαρτίου 2012, 16:29:02
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

14 Μαρτίου 2012, 19:15:46
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Simple solution for Greece: Adopt the dollar
Commentary: Instant 30% devaluation might make Greeks competitive
LONDON (MarketWatch) — The story that Iceland might ditch the krona and adopt the Canadian dollar instead was one of the more intriguing news items of last week. But it didn’t seem to have much support. The sensible Canadians, who came through the credit crunch with hardly a scratch, quickly decided they didn’t want to take on responsibility for Iceland’s financial “innovators,” even if they might be more chastened these days than they were for most of the last decade.
There is, however, a dramatic currency switch that might just work: Greece ditching the euro (ICAPC:EURUSD) , and adopting the dollar instead.
Crazy? Not completely. In fact, it might well be one of the few viable ways to get Greece out of its current mess. And if President Barack Obama could pull a plan to save Greece, and with it a fragile global economy, out of the hat in the autumn it wouldn’t exactly hurt his chances of re-election.
Despite a temporary stay-of-execution with its latest debt restructuring, Greece is no more fixed than it has ever been.
True, no less a person than French President Nicolas Sarkozy has assured us that with the latest debt restructuring the crisis is over and we can all start worrying about something else. But of course it isn’t fixed at all. Greece is still in a deep economic hole. Its economy may shrink by another 6% this year. Youth unemployment is now above 50%. There is zero sign of stability let alone growth, which means the debt burden keeps rising. Elections are on the horizon, which could well see extremists come to power. If the new government starts to renegotiate the terms of the bailout package, as it might well, the whole thing could unravel and everyone would be back to square one.
Meanwhile, the Greek economy continues to slip into an abyss. The latest bailout deal salvages some money for the banks but does nothing for Greece itself. As part of a fresh round of austerity measures demanded by its euro-zone partners, the government is pushing through cuts in government salaries and in the minimum wage. As people’s pay goes down, they going to spend less money, more businesses will go broke, and unemployment will keep rising. In reality, Greece is being forced to double-up on the same austerity, zero-growth policies that got it into this mess in the first place. It seems precisely nothing has been learned from the last two years.
But actually there is a simple solution that few people have yet considered. I am indebted to Georgios Gialtouridis for making the suggestion to me. Greece could simply swap the euro for another big global currency — the dollar.
Once you start to think about it, it makes a certain sense.
It is very hard for Greece to pull out of the euro unilaterally. This is a country that runs a substantial trade deficit, and no longer has any realistic ability to borrow money. If it introduced a new drachma overnight, it would collapse in value. For a while it might be quite literally worthless, in the way the Zimbabwean currency was. No one would want to accept it. It can’t hope to pay for its imports. In extremis, it might not be able to pay for oil and medicines. Indeed, there are already reports that oil traders are reluctant to sell to Greece. If they were offered drachmas they certainly wouldn’t.
The risk is that the nation would collapse. Indeed, the fear of that may now be all that is keeping the Greeks in the single currency. But imagine if it simply switched to the dollar. Overnight, all Greek euro contracts would be re-denominated in dollars at a rate of one to one.
That would have two big advantages.
The dollar trades at about 30% less than the euro, so Greece would have devalued by 30% at a stroke — which, luckily enough, is roughly what it needs to do to restore competitiveness.
Yet at the same time, it would have a hard currency. No one selling things to Greece would mind being paid in dollars. It is acceptable everywhere.
Of course, the Federal Reserve would have to be willing to extend liquidity to Greek banks. But it has done that for foreign banks in the past. Indeed, it already swaps dollars with the European Central Bank. And there has been talk of the Fed buying up peripheral country debt to stop the euro collapsing. So there is nothing to stop it supporting Greece — and it is not as if the Fed is exactly averse to printing a bit more money.
Over time, Greece might go back to the drachma. It could push through more structural reforms, reap the rewards of its devaluation, and, as its economy started to recover, it could start planning to introduce its own currency. And it could do so from a position of strength, not weakness.
Or if it found it wanted to be part of a larger currency zone, it could just stay with the dollar. Maybe it would have trouble keeping up with the U.S. — but probably not as much trouble as it had keeping up with Germany.
What’s in it for the U.S.? Simple. Stability. Greece is a strategically important country. The Truman Doctrine of 1947, which laid the basis for the Marshall Plan, and the Cold War policy of containment, was specifically aimed at stopping Communist expansion in Greece and Turkey.
The U.S. has just as much of a stake in a stable Greece in 2012 as it did in 1947. On top of that, it would be neat riposte to anyone who suggests the dollar is in long-term decline: it would stop any talk about the euro replacing the dollar for a very, very long time. And the 3 million Americans who claim to be of Greek descent would be pleased as well. Indeed, for President Obama, saving Greece by letting it switch to the dollar might be the perfect surprise to pull off going into an election.
     
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2012, 19:18:16 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

14 Μαρτίου 2012, 23:40:03
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
FT Deutschland: Το κούρεμα δεν έβαλε τέλος στην κρίση
Η χρεοκοπία της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης είναι το μικρότερο κακό


Η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη φαίνεται να κινείται σε κύκλους που δεν έχουν ακόμη τέλος, γράφει στους «Financial Times Deutschland» ο σχολιαστής της εφημερίδας Βόλφγκανγκ Μουνχάου.

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι ο συνδυασμός αναδιάρθρωσης, νέων κεφαλαίων προς την Ελλάδα και της πολιτικής λιτότητας θα σταθεροποιήσει το χρέος κάπου μεταξύ 120 και 160%, προσθέτει. Όταν όμως η ελληνική κρίση ξέσπασε, στα τέλη του 2009, το χρέος κυμαινόταν λίγο πάνω από το 100% και υπήρχε ο φόβος της εκτίναξής του στο 150%. Δύο χρόνια, μία αναδιάρθρωση, δύο πακέτα βοήθειας και αμέτρητες περικοπές μετά, το χρέος της Ελλάδας κινείται ακόμα στα ίδια περίπου μεγέθη. Το να κάνεις οικονομία και να μην βλέπεις αποτέλεσμα ονομάζεται «παγίδα χρέους».

Επιπλέον, ο δείκτης του χρέους είναι το πηλίκο των υποχρεώσεων προς το ΑΕΠ. Αν και τα δύο πέφτουν με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα αλλάξει τίποτε στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, είναι πιθανόν να πληρώνει κανείς τα χρέη του, χωρίς όμως να πέφτει το ύψος του χρέους. Ακόμα και αν μετά το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ακολουθήσει και ένα τρίτο, δεν θα αλλάξει σε τίποτα αυτήν την προβληματική κατάσταση. Κάποια στιγμή η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τη μεγάλη τομή χρέους. Τότε δεν θα γίνεται λόγος για συμμετοχή του ιδιωτικού, αλλά του δημοσίου τομέα.

Κατά την γνώμη του Μουνχάου, το ελληνικό χρέος θα πρέπει να συμπιεστεί στο 60-80% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να πληγεί και η ΕΚΤ, οι Κεντρικές Τράπεζες, αλλά και τα κράτη που έχουν χορηγήσει δάνεια στην Ελλάδα. Για τη Γερμανία ο λογαριασμός αναμένεται να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ενδεχομένως η Ελλάδα να θελήσει να φύγει από την Ευρωζώνη, όμως το πιο πιθανό είναι να κηρύξει στάση πληρωμών εντός αυτής. Ο βασικός λόγος είναι η απροθυμία της πολιτικής να αναλάβει κινδύνους. Γι’ αυτόν τον λόγο η Άνγκελα Μέρκελ προώθησε και το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα: Ήθελε να αποφύγει τις συνέπειες μίας ασύντακτης χρεοκοπίας. Με το ίδιο σκεπτικό θα υπάρξει και τρίτο πακέτο βοήθειας.

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συνδέεται με οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, τα οποία αλληλεπιδρούν. Σε μία ιδανική περίπτωση η αποχώρηση από την ευρωζώνη θα έπρεπε να ρυθμιστεί εκ των προτέρων. Αυτή όμως η διαδικασία θα διαρκούσε τέσσερις μήνες και θα ήταν τελείως εκτός πραγματικότητας. Το πρόβλημα είναι ότι η έξοδος από το κοινό νόμισμα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χωρίς ταυτόχρονη έξοδο από την ΕΕ. Η έλλειψη όμως διατάξεων που να ρυθμίζουν την έξοδο χώρας από την ευρωζώνη δεν ήταν αποτέλεσμα αμέλειας, αλλά πρόθεσης. Έτσι, η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απομένει να γίνει μόνο με νομικά προβληματικές μεθόδους.

Η όλη υπόθεση περιπλέκεται στο επίπεδο του ιδιωτικού δικαίου και οι συνέπειες θα αγγίξουν όλες τις πιθανές συμβάσεις. Ανάλογα με το εφαρμοστέο δίκαιο της σύμβασης, οι πληρωμές θα πρέπει να γίνουν είτε σε ευρώ είτε στο νέο νόμισμα της Ελλάδας. Πολλές συμβάσεις θα λύονταν, ενώ πρόβλημα θα υπήρχε και με τις θυγατρικές επιχειρήσεις εταιριών που εδρεύουν στην Ελλάδα. Αν η Μέρκελ φοβάται τις συνέπειες μίας ασύντακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, σίγουρα δεν θα μείνει ασυγκίνητη μπροστά στις περιπλοκές που θα προκύψουν στην περίπτωση της ασύντακτης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι η πολιτική θα προτιμήσει τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης. Η Ελλάδα θα χρειαστεί να εφαρμόσει όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ενώ οι ελληνικές τράπεζες θα λάβουν οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό. Παρά τις μεγάλες απώλειες, λοιπόν, τα κράτη της Ευρωζώνης θα πρέπει να χορηγήσουν και άλλα κεφάλαια στην Ελλάδα. Μόνο τότε, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ αργότερα, θα μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι ένα κεφάλαιο της κρίσης θα έχει τελειώσει. Και τότε ακόμα θα απομένουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανάλυση της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel που έχει τίτλο «Εμπρός για την επόμενη αποτυχία!». «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν βάζει τέλος στην κρίση» αναφέρεται στο άρθρο.

Η μεγαλύτερη επιτυχία των προηγούμενων ημερών ήταν η πραγματοποίηση της αναδιάρθρωσης, η οποία συνεπάγεται την πρόκληση «πιστωτικού γεγονότος», χωρίς αυτό να ανησυχεί πλέον κανέναν. Για δύο χρόνια ακουγόταν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να αποφευχθεί, καθώς η ενεργοποίηση των CDS θα απειλούσε το τραπεζικό σύστημα με καταστροφή.

Ωστόσο, η κρίση δεν έχει δυστυχώς αντιμετωπιστεί οριστικά. Οι πολιτικοί της ευρωζώνης κατάφεραν μόνον να κερδίσουν λίγο χρόνο και τίποτα περισσότερο. Αυτόν τον χρόνο θα πρέπει να τον αξιοποιήσουν για να θωρακιστούν από την επόμενη φάση της κρίσης που απειλεί την Ευρώπη. Ήδη από τώρα είναι σαφές ότι, ακόμα και αν η Ελλάδα επιτύχει την μείωση του χρέους της στο 117% του ΑΕΠ, η χώρα οικονομικά δεν μπορεί να επιβιώσει.

Αυτό δεν οφείλεται στους ρυθμούς-ρεκόρ, με τους οποίους η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται, αλλά στην έλλειψη σχεδίου που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστικότερη εντός της Ευρωζώνης και να συγκεντρώσει τις απαραίτητες επενδύσεις για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Και όλα αυτά, χωρίς να γίνεται καν λόγος για την αναμόρφωση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Ενδιαφέρον έχει και η κατακλείδα του άρθρου που μάλλον θα δυσαρεστήσει τον κ. Σαμαρά αφού προβλέπει πως από τις επερχόμενες εκλογές θα αναδειχθεί «μία αριστερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία απορρίπτει την σκληρή και υπαγορευόμενη από τις Βρυξέλλες πολιτική λιτότητας».

«Η Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακοινώσει απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία, προκαλώντας την έναρξη μίας διελκυστίνδας για μία νέα αναδιάρθρωση και ένα νέο πακέτο βοήθειας» αναφέρει το άρθρο. «Πιθανότατα η επόμενη φάση της κρίσης να ξεκινήσει νωρίτερα, στις 22 Απριλίου (σσ. το Spiegel τοποθετεί την ημερομηνία των εκλογών μια βδομάδα μετά το Πάσχα!), οπότε θα διεξαχθούν στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές. Αυτές οι εκλογές θα αναδείξουν απ’ ό,τι φαίνεται μία αριστερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία απορρίπτει την σκληρή και υπαγορευόμενη από τις Βρυξέλλες πολιτική λιτότητας».




“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

15 Μαρτίου 2012, 00:38:35
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Οι καινούργιοι μισθοί & συμβάσεις

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

21 Μαρτίου 2012, 18:17:20
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2776 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
20933 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
8312 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6061 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
12569 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2024, 07:59:21
από Argirios Argiriou