Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Ιανουαρίου 2025, 16:48:33

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 203371 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Φεβρουαρίου 2014, 09:27:13
Απάντηση #375
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Aυτοαμνηστευμένοι δήμιοι   Του Χρ. Γιανναρά, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.02.2014
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δε διαβάζει κανείς τόσο συχνά τέτοια «ελευθερόγνωμα» άρθρα στην καθημερινή, γι’ αυτό και το αναρτώ.

(Μπορεί κανείς να μη στοιχίζεται απολύτως στις θέσεις του άρθρου, θεωρώ όμως ότι είναι μία ενδιαφέρουσα φωνή μέσα στην λαίταπα των πρωτομαστόρων πολιτικών μας (αν και δεν είναι οι μόνοι που φταίνε για την κατάντια μας)




Δεν είναι οι μόνοι, αλλά είναι αυτοί που κυρίως ευθύνονται για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων των συμπολιτών μας.  Είναι αυτοί που κυρίως ευθύνονται για τη δημιουργία του τεράστιου παρασιτικού κράτους από το 1981 και μετά. Είναι αυτοί που κυρίως ευθύνονται για το γεγονός ότι ο κυριότερος εχθρός των πολιτών ,που αντιπαλεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα τους ,είναι το ίδιο το κράτος.  Είναι αυτοί που κυρίως ευθύνονται για τη μη επαρκή εξήγηση των γεγονότων που οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2009.  Είναι αυτοί που κυρίως ευθύνονται για τη σωρεία ψευδών με την οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (πρωτογενές πλεόνασμα και άλλες ασυναρτησίες). Πιθανώς να υπάρχουν ή και να δημιουργούνται (ΠΟΤΑΜΙ) μικρές εστίες ελπίδας...Οψόμεθα..

22 Μαρτίου 2014, 23:46:33
Απάντηση #376
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρτίου 2014, 23:50:18 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Μαρτίου 2014, 09:10:18
Απάντηση #377
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Με τα λεφτά που πληρώνεται κάθε μήνα ,εγώ στη θέση του θα έβλεπα κάθε μέρα και άλλο όραμα,ανάλογα βέβαια και με τις κυβερνητικές ανάγκες....

17 Απριλίου 2014, 09:08:55
Απάντηση #378
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


OIKONOMIA
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 - 08:25
Γερμανικό "φρένο" στην "ολική" ελληνική έξοδο στις αγορές

  
του Δημήτρη Κατσαγάνη
 
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα διεθνή οικονομική βοήθεια για την αναχρηματοδότηση του χρέους της το 2015 – 16 εκφράζουν επτά γερμανόφωνα οικονομικά think tanks στην εξαμηνιαία έκθεση προοπτικών που συνέταξαν για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας (Gemeinschaftsdiagnose, Άνοιξη 2014).

«Μία πλήρης αναχρηματόδοτηση της Ελλάδας μέσω των κεφαλαιακών αγορών φαίνεται απίθανη  λόγω της οικονομικής αδυναμίας της. Συνεπώς εκτιμάται ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο (2015 -16) θα έλθει οικονομική βοήθεια μέσω διεθνών οργανισμών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεση.
 
Παράταση της ύφεσης αλλά και της εξωτερικής βοήθειας
 
Τι ενoούν οι Γερμανόφωνοι οικονομολόγοι λέγοντας «οικονομική αδυναμία»;
Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση και φέτος (0,7%), ενώ η ανάκαμψη θα έλθει το 2015 (1,2%).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της τρόικας και του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,6% φέτος και κατά 2,9% το 2015.

Συνεπώς η διαφορά προβλέψεων μεταξύ των Γερμανόφωνων οικονομολόγων και των συναδέλφων τους στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα ανέρχεται σε 1,3 ποσοστιαίες μονάδες το 20914 και σε 1,7 ποσοστιαίες μονάδες για το 2015, δηλαδή είναι αρκετή για να «δικαιολογήσει» την αδυναμία του ελληνικού τακτικού προϋπολογισμού να χρηματοδοτήσει χωρίς νέα έξωθεν στήριξη το χρέος του.

Ειδικά καθώς σύμφωνα με την έκθεση των επτά γερμανόφωνων think tanks  «υπάρχουν μεγάλη όγκοι χρέους οι οποίοι πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν το 2015 και το 2016».
 
Σε σταθερά υψηλά η ανεργία
 
Πέραν από το ελληνικό ΑΕΠ και το χρέος, εξίσου πιο δυσοίωνες σε σχέση με εκείνες της τρόικας είναι και οι προβλέψεις τους για την ανεργία.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω think tanks προβλέπουν ότι η ανεργία θα μείνει σε σταθερά υψηλά επίπεδα για φέτος και το 2015, δηλαδή γύρω στο 27,8% - 27,5%. Αντίθετα, η τρόικα προβλέπει μείωση της ανεργίας ήδη από το τρέχον έτος (26%) και συνέχεια αυτής της μείωσης και το 2015 (24%).

Παραπέρα οι Γερμανόφωνοι οικονομολόγοι σημειώνουν πως «τo ποσοστό του ελλείμματος (σ.σ. γενικής κυβέρνησης) στην Ελλάδα επιδεινώθηκε το 2013, φτάνοντας το 13,2% του ΑΕΠ από το 9% που ήταν το 2012. Και αυτό εξαιτίας των τεράστιας επιβάρυνσης που έφερε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψος 11% του ΑΕΠ, η οποία επισκίασε τη μοναδική δημοσιονομική επιτυχία που σημείωσε η χώρα πέρσι. Η επιτυχία αυτή ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δις. ευρώ».

Την προαναφερθείσα έκθεση κατά παραγγελία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας υπέγραψαν τα ακόλουθα γερμανικά οικονομικά think tanks:

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (DIW, Berlin)
Το Aυστριακό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (WIFO)
Το Ινστιτούτο Ifo (Muenchen)
Η Yπηρεσία Αναπτυξιακής Έρευνας  του Πανεπιστημίου ΕΤΗ (Ζυρίχη)
Kiel Economics
Το Ινστιτούτο για την Οικονομική Έρευνα της Ρηνανίας – Βεστφαλίας (RWI-Essen)
Το Ινστιτούτο Ανωτάτων Μελετών (ΙΗS, Βιέννη)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέτε να συζήτησαν την συγκεκριμένη έκθεση ο Σαμαράς με τη Μέρκελ προ 6ημέρου ή όχι ?



« Τελευταία τροποποίηση: 17 Απριλίου 2014, 09:11:26 από GirousisN »

22 Απριλίου 2014, 09:42:52
Απάντηση #379
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Προ των ελληνικών "πυλών" τα γερμανικά Ταμιευτήρια

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Με μία μελέτη ειδικά αφιερωμένη για την ελληνική αγορά και ένα ειδικό σχέδιο εισόδου σε αυτή, με  την ίδρυση πάνω από είκοσι αυτόνομων ταμιευτηρίων στην Ελλάδα αλλά και την υπαγωγή τους σε μία «Ελληνική Ένωση» ταμιευτηρίων ή ακόμα και συνεταιριστικών τραπεζών είναι πλέον «εξοπλισμένα» τα γερμανικά ταμιευτήρια (Sparkassen).

Αυτό αναφέρουν ενημερωτικά δελτία τoυ γερμανικού Ιδρύματος για τη Διεθνή Συνεργασία των Ταμιευτηρίων (Sparkassenstiftung fuer der Internationalen Kooperation), τα οποία έχει στη διάθεση  του το  Capital.gr.

Κοινοτικές πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως  μόλις πριν δύο μήνες, δηλαδή τον περασμένο Φεβρουάριο κλιμάκιο ήλθε στην Ελλάδα και είχε για άλλη μια φορά συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας (ΕΣΤΕ), κατά τις οποίες ενημερώθηκαν σχετικά οι παραπάνω ελληνικοί φορείς. Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με την πρόθεση των Sparkassen να στηρίξουν την ίδρυση παρόμοιων ταμιευτηρίων στην Ελλάδα έγιναν τον Ιούνιο του 2013, μετά από επίσκεψη στην Ελλάδα του Πρόεδρου της Γερμανικής Ένωσης Ταμιευτηρίων, κ. Γκέοργκ Φάρενσον και του Προέδρου του Ιδρύματος των Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία, κ. Χάανριχ Χάασις.

Η νεότερη πρόταση την οποία κατέθεσαν τα στελέχη του Ιδρύματος των Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία , το οποίο προωθεί την μεταφορά της τεχνογνωσίας τους για τη σύσταση ανάλογων των γερμανικών ταμιευτηρίων σε όλο τον αναπτυσσόμενο οικονομικά κόσμο (πχ Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια), προβλέπει συγκεκριμένα:

Την ίδρυση μιας πανεθνικής τραπεζικής «υποκείμενης δομής» στην Ελλάδα ή μίας «Ελληνικής Ένωσης Ταμιευτηρίων» κάτω από την οποία θα ενταχθούν τόσο τα γερμανικού τύπου ταμιευτήρια όσο, πιθανόν, και οι ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες. Το σενάριο που ήθελε τα Sparkassen να γίνονται μέτοχοι των ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών έχει πλέον εγκαταλειφτεί, όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΣΤΕ, και πλέον οι Γερμανοί προχωρούν μόνοι τους με στήριξη Ελλήνων επιχειρηματιών, χωρίς φυσικά αυτό να αποκλείει –κάθε άλλο, μάλιστα- τη συνεργασία των δύο φορέων (σ.σ. των γερμανικού τύπου ταμιευτηρίων και των ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών). Η «Ένωση» αυτή θα αποτελεί τον «κεντρικό πάροχο των τραπεζικών υπηρεσιών, θα εποπτεύει όλα τα ταμιευτήρια και θα θέτει τους όρους για  τη διαχείριση του ρίσκου αλλά και για τον ποιοτικό έλεγχο» του εν λόγω τομέα.

Τη στήριξη της ίδρυσης « είκοσι ή και παραπάνω αυτόνομων μεταξύ τους ταμιευτηρίων» σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Να σημειωθεί πως παλιότερες πληροφορίες ανέφεραν την πρόθεση τoυ διεθνούς ιδρύματος των Sparkassen να στηρίξουν την ίδρυση 35 έως 40 ταμιευτηρίων, δηλαδή περίπου ένα σε κάθε νομό (νυν «περιφερειακή ενότητα»).  Τα πρώτα εξ αυτών εκτιμάται, ως γνωστόν, ότι θα ιδρυθούν στην Πελοπόννησο (Καλαμάτα ή Πάτρα) και την Κεντρική Μακεδονία (Κατερίνη ή Βέροια) και θα έχουν «πιλοτικό» χαρακτήρα.
 
Τι σχέση έχουν τα «ελληνικά Sparkassen» με το «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο»;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι παραπάνω σχεδιασμοί βασίζονται σε μία ειδική «μελέτη» την οποία έχουν συντάξει  ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο εμπειρογνώμονες του ιδρύματος των Sparkassen γύρω από τις «προϋποθέσεις της οικοδόμησης τοπικών τραπεζών στην Ελλάδα».

Στόχος των ταμιευτηρίων θα είναι «στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κάθε μεμονωμένης περιοχής με καταθέσεις που θα προέρχονται από την ίδια αυτή περιοχή». Από πλευράς Ιδρύματος των Sparkassen τονίζεται πως το εν λόγω πρότζεκτ δεν αφορά την ίδρυση κάποιων «υποκαταστημάτων» των Sparkassen, oύτε ένα «γερμανικό επενδυτικό σχέδιο». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το Ίδρυμα των Sparkassen αναγνωρίζει πως «η μεταφορά του γερμανικού μοντέλου των δημοτικών ταμιευτηρίων» στην Ελλάδα «θα ήταν αδύνατο, επειδή δεν υπάρχει ένα ομοσπονδιακό σύστημα» όπως εκείνο στη Γερμανία. Γι’ αυτό σκέφτονται ένα «μοντέλο ταμιευτηρίων, το οποίο θα επιτρέπει τοπικές επαγγελματικές πιστώσεις ρίσκου». Εξάλλου, «τα αρχικά κεφάλαια θα μπορούσαν να προσελκυστούν τελικά από την Ελλάδα ή από την ΕΕ», αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Μεταξύ των προβλέψεων που κάνουν στελέχη του ελληνικού τραπεζικού τομέα είναι και εκείνες που θέλουν τα γερμανικού τύπου ελληνικά ταμιευτήρια να αποτελούν τους τραπεζικούς μοχλούς εκείνους μέσα από τους οποίους θα κινηθούν τα δάνεια που υπόσχεται το εκκολαπτόμενο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (Institution for Growth), το οποίο αναμένεται να ιδρυθεί μέχρι τέλος του προσεχούς Ιουνίου με τη στήριξη της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW.

Ωστόσο, κοινοτικά στελέχη επιμένουν πως το πρότζεκτ των Sparkassen στην Ελλάδα είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της KfW. Εξάλλου «πολιτικός προϊστάμενος» της ΚfW είναι ο Γερμανός yπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble, ενώ βασικός μέτοχος κάθε τοπικού Ταμιευτηρίου είναι ο κάθε –εν πολλοίς οικονομικά αυτοτελής- γερμανικός δήμος στον οποίο αυτό εδράζεται.


Πηγή:www.capital.gr
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Απριλίου 2014, 09:45:03 από GirousisN »

23 Απριλίου 2014, 00:19:59
Απάντηση #380
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Θυμάστε τον γνωστό Αμερικανό οικονομολόγο Πολ Κρούγμαν που στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012- όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα- προέβλεπε με περισσή βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα έβγαινε από το ευρώ και πιθανότατα θα οδηγούνταν ανεπιστρεπτί στην χρεοκοπία;

Τα χρόνια πέρασαν, η Ελλάδα δείχνει να επιστρέφει σε μία ροή κανονικότητας, και το αποτέλεσμα πιο είναι;

Ότι μεγάλοι οικονομολόγοι του βεληνεκούς του Κρούγκμαν αρχίζουν με εύσχημο τρόπο να προσπαθούν να... «μαζέψουν» όσα προέβλεπαν τότε ως άλλες... «Πυθίες».

Στον δρόμο του Νουριέλ Ρουμπινί, οι προβλέψεις του οποίου για την Ελλάδα διαψεύστηκαν επίσης, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν κάνει πολλά βήματα πίσω από τα όσα δήλωνε τότε με σιγουριά, ρίχνοντας επί της ουσίας νερό στον μύλο της "καταστροφολογίας" που κερδοσκόποι έκαναν στην «πλάτη» της χώρας μας.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, και ο Πολ Κρούγκμαν αποσύρει εκείνες τις δηλώσεις του, παραδεχόμενος εμφανώς μετανιωμένος ότι «έκανα λάθος στις εκτιμήσεις μου για την Ελλάδα», μιλώντας το τελευταίο διάστημα σε σειρά μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Αμερική.

Το παράδειγμα της διάψευσης των προβλέψεων Κρούγκμαν αλλά και άλλων συναδέλφων του είναι ένα ακόμα τυπικό δείγμα του ύποπτου παιχνιδιού που έλαβε χώρα εκείνη την εποχή εις βάρος της Ελλάδας. Όταν πνιγόμασταν στις αρνητικές ειδήσεις, κορυφαίοι οικονομολόγοι φαίνεται πως συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι που γινόταν τότε.

Η πλήρης μεταστροφής τους σήμερα, μπορεί να μην είναι απόδειξη ότι βγαίνουμε από την κρίση, αλλά σίγουρα σηματοδοτεί μία καίρια αλλαγή κλίματος που από πλευράς συμβολισμών και μόνο λέει πολλά.

πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Απριλίου 2014, 10:08:26
Απάντηση #381
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα χρόνια πέρασαν, η Ελλάδα δείχνει να επιστρέφει σε μία ροή κανονικότητας, και το αποτέλεσμα πιο είναι;
Ότι μεγάλοι οικονομολόγοι του βεληνεκούς του Κρούγκμαν αρχίζουν με εύσχημο τρόπο να προσπαθούν να... «μαζέψουν» όσα προέβλεπαν τότε ως άλλες... «Πυθίες».
Άλλες παράμετροι αυτής της "κανονικότητας" είναι οι 900.000 περισσότεροι άνεργοι, ο άγνωστος αριθμός αυτών που εργάζονται με μη πλήρεις μορφές απασχόλησης και αυτών που δεν έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη ,η συρρίκνωση των εισοδημάτων όλων ανεξαιρέτως ,που κυρίως οφείλεται στο "μακρύ" χέρι της πολιτείας ( εφορία ,ΔΕΗ, δαπάνες για φάρμακα).

23 Απριλίου 2014, 10:18:45
Απάντηση #382
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το άρθρο μιλάει για την πρόβλεψη περί εξόδου από το ευρώ η οποία μέχρι σήμερα δεν επαληθεύτηκε. Προσωπικά θα ήθελα και κάποιο link που να δείχνει να το λέει αλλά το ότι έπεσαν έξω δεν νομίζω ότι το αρνιέται κανείς.
Από την άλλη αν ένας συνάδελφος θα ήθελε να συζητήσουμε την έξοδο από το ευρώ θα ήθελα μια απάντηση στα παρακάτω:
Σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ:
α) Θα συνεχίζαμε να έχουμε εισαγωγή stents, υλικά ορθοπεδικών χειρουργείων, φάρμακα-υλικά για τους νεφροπαθείς, αντικαρκινικά στα νοσοκομεία, φάρμακα για γενετικά νοσήματα (πχ 500€/μηνα για νόσο Wilson) service σε νοσοκομειακά μηχανήματα; Αν όχι, σε πόσους θανάτους το εκτιμάμε αυτό;
β) Όσοι στηρίζονταν στο εμπόριο και γενικότερα στην εισαγωγή προϊόντων θα ήταν άνεργοι; Ναι ή όχι;
γ) Όσοι είχαν δάνεια για το σπίτι τους τι θα είχαν; Ποιος θυμάται τα επιτόκια των 18-25% της προ ευρώ εποχής; Χώρια το διπλασιασμό του χρωστούμενου ποσού με μια υποτίμηση της τάξης του 50% κατά την επιστροφή στην δραχμή. Θα τα έκανε κρατικά και αυτά τα σπίτια το κράτος;

Πάσα απάντηση δεχτή
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

24 Απριλίου 2014, 09:11:44
Απάντηση #383
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


More Greek Statistics? Troika Confirms Primary Surplus
ARTICLE

By  MATINA STEVIS
 and  CHARLES FORELLE

The European Commission said Wednesday that Greece recorded a primary surplus of €1.5 billion in 2013, overshooting a target of a balanced primary balance and paving the way for the country’s talks on debt relief later this year.

Hurray, many said: Athens has finally met its budget goals, after years of failing to comply with austerity targets that crushed the economy and were later viewed as too tough even by Greece’s creditors. This latest development means that the Greek government can redistribute some of the above-target surplus to its citizens. (In theory, it also means Greece could default on external debt and continue paying pensions and salaries internally from the taxes it raises, but that’s a different story.)

The figure is “a reflection of the remarkable progress Greece has made in repairing its public finances since 2010,” said Simon O’Connor, a spokesman for the commission.

But take a step back, and look more closely: something isn’t quite right. Indeed, the European Union’s statistics arm, Eurostat, reported Wednesday that Greece had a government deficit in 2013 of €23 billion, and spent €7.2 billion on interest payments. That makes the primary balance—under the definition widely used by economists and Eurostat itself—a deficit of €16 billion, or 8.7% of Greece’s gross domestic product.

A Eurostat spokesman said the commission’s “primary surplus” figure includes adjustments to the Eurostat definition, though he said he didn’t know precisely what they were and referred questions to a commission spokesman.

Mr. O’Connor obliged with details:

First, we excluded interest expenditure of 4.0% of GDP.

So far so good. That’s in keeping with the standard definition of a primary surplus.

But then the tweaking goes on:

Second, we exclude several specific items, mainly to better reflect the underlying structural fiscal position.

In 2013, these adjustments amounted to 9.5% of GDP, mainly reflecting the one-off cost of the support to the banking sector, which amounted to 10.8% of GDP according to the programme definition, and the transfers from Member States to Greece corresponding to profits on Greek Bonds held by the Eurosystem Central Banks, which amounted to 1.5% of GDP.

This brings us to a primary surplus of 0.8% of GDP.

He also provided a table that broke down those additional exceptions, as a percentage of gross domestic product. (Greece’s GDP in 2013 was €182 billion.)


Asked whether this methodology has been applied in any other EU member, the commission replied in an email: “No, the definition is country-specific.”

Follow Matina Stevis and Charles Forelle
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αφιερώνεται στην κυβέρνηση και στη σκληρή μάχη που δίνει απέναντι στην επάρατη τρόικα.

24 Απριλίου 2014, 11:46:50
Απάντηση #384
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γατάκια όλοι μας: Ο ΟΣΕ μοιράζει μποναμά 2,000 ευρώ σε υπαλλήλους του, με την αιτιολογία "Οικονομική Ενίσχυση Εργαζόμενου Συνεπεία Εκτάκτου Ανάγκης".
Οι εκατοντάδες αποφάσεις στο Διαύγεια, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Απριλίου 2014, 11:48:36 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Απριλίου 2014, 17:25:17
Απάντηση #385
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γατάκια όλοι μας: Ο ΟΣΕ μοιράζει μποναμά 2,000 ευρώ σε υπαλλήλους του, με την αιτιολογία "Οικονομική Ενίσχυση Εργαζόμενου Συνεπεία Εκτάκτου Ανάγκης".
Οι εκατοντάδες αποφάσεις στο Διαύγεια, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Καθίστε δημόσιοι υπάλληλοι ειδικών μισθολογίων να περιμένετε δικαστικές αποφάσεις.    :(
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Απριλίου 2014, 19:47:56
Απάντηση #386
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

27 Απριλίου 2014, 17:24:45
Απάντηση #387
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


O κ. Σταύρος Παπασταύρου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος να αναλάβει τη θέση του κ. Ιω. Στουρνάρα, τώρα που ο τελευταίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ιω. Προβόπουλο με τη λήξη της θητείας του (17 Ιουνίου).

Ο κ. Παπασταύρου έχει δεχτεί επιθέσεις από γνωστών συμφερόντων μπλογκ, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Απριλίου 2014, 09:11:19
Απάντηση #388
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
O κ. Σταύρος Παπασταύρου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος να αναλάβει τη θέση του κ. Ιω. Στουρνάρα, τώρα που ο τελευταίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ιω. Προβόπουλο με τη λήξη της θητείας του (17 Ιουνίου).

Ο κ. Παπασταύρου έχει δεχτεί επιθέσεις από γνωστών συμφερόντων μπλογκ, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Δικηγόρος επικεφαλής του Υπ. Οικονομικών. Πολύ ταιριαστό μου ακούγεται !! Μπορεί να αντιμετωπίσει και την καταιγίδα προσφυγών στο ΣτΕ. Έχουμε και το επιτυχημένο παράδειγμα του τηλεβιβλιοπώλη στο Υπ. Υγείας. Η επιτυχημένη συνταγή της κυβέρνησης ολοκληρώνεται...

6 Μαΐου 2014, 08:41:17
Απάντηση #389
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Κάτι περίεργο συμβαίνει

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Διαφορετικά δεν θα είχαμε εσπευσμένη ψήφιση διατάξεων που να παρέχουν το ακαταδίωκτο από ποινική ή άλλη δίωξη για στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, ή ακόμη και για ουσιαστική αμνηστία σε ποινικές διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Ειδικά στο θέμα του ΟΑΕΕ, ο αποκλεισμός πάνω από 400.000 ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών καθώς και άλλου ενός εκατομμυρίου μελών των οικογενειών τους, από υπηρεσίες υγείας που έτσι κι’αλλιώς τους χρεώνονται, θα ήταν αρκετός σε πολλές χώρες να ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση, όμως στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Τουναντίον.

Η κοινωνία μας αδιαφορεί και αποδέχεται τη στοχοποίηση των παραπάνω πολιτών και την εξάντληση της σκληρότητας του καθεστώτος, με φορολόγηση και εισφορές αναντίστοιχες του αληθινού εισοδήματός τους σε μια οικονομία που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, κατά παράβαση του άρθρου 4.5 του Συντάγματος.

Η κοινωνία μας κλείνει τα μάτια στην δήμευση της περιουσίας τους και ποινική τους δίωξη για χρήματα που αδυνατούν να πληρώσουν.

Η δε δικαιοσύνη παριστάνει την άσχετη, λες και 400.000 ανασφάλιστοι και διωκόμενοι είναι αόρατοι ή χειρότερα ανύπαρκτοι!

Με εξαίρεση ελάχιστους Πρωτοδίκες που τιμούν τον όρκο τους στο Σύνταγμα, τόσο η πλειοψηφία των δικαστών όσο και το Συμβούλιο της Επικράτειας αλλά και ο Άρειος Πάγος, αδυνατούν να αναγνωρίσουν την ύπαρξη Ελλήνων που από την κρίση να αδυνατούν να πληρώσουν όσα το κράτος αυθαίρετα απαιτεί από αυτούς, με την συλλογιστική των κεφαλικών φόρων.

Από την άλλη 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι δεν έχουν να πληρώσουν αυτά που τους ζητάνε. Με βάση τις ψεύτικες υπέρογκες αντικειμενικές, μια μεγάλη ληστεία εναντίον αυτών είναι σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα υπερβολικές ληξιπρόθεσμες “οφειλές” έχουν ήδη βεβαιωθεί με τη στρογγυλή σφραγίδα του κράτους. Ολόκληρα 63 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το σύνολο των “καθυστερημένων οφειλών” των Ελλήνων πολιτών προς το κράτος αυξήθηκε, μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο το χαράτσι της ΔΕΗ για 5 χρόνια. Χιλιάδες κατασχετήρια φεύγουν κάθε ημέρα.

Έχουν κατάσχει δεκάδες χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς και σπίτια, και συνεχίζουν.

Περάσαν νόμους που αν χρωστάς 10 και το σπίτι σου κάνει 50, μπορούν να στο πάρουν και να το βγάλουν στο σφυρί για το 1/3 της αντικειμενικής του, ή και λιγότερα, όταν σε φορολόγησαν σε ολόκληρη την πλασματική υπέρογκη πλέον αντικειμενική αξία του 2007!

Όμως σπεύδουν να αμνηστεύσουν τις ατασθαλίες των δημάρχων και παρατρεχάμενων στους ΟΤΑ.

Αμνηστεύουν τις έν εξελίξει έρευνες των εισαγγελέων στις μίζες των εξοπλιστικών.

Αμνηστεύουν τις διοικήσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Και φυσικά αμνηστεύουν τα μαζικά εγκλήματα της διοίκησής του ΟΑΕΕ κατά των ασφαλισμένων του.

Γιατί τόση βιασύνη, και γιατί τώρα;

Τη Ζήμενς βέβαια την αμνήστευσαν εγκαίρως, πολύ πριν ασχοληθεί η δικαιοσύνη σοβαρά μαζί της. Επίσης αμνήστευσαν τις διοικήσεις τραπεζών που έδωσαν τις καταθέσεις των πολιτών δανεικά και αγύριστα στα κόμματα, ενώ μονομερώς διέγραψαν τις οφειλές από τόκους, και μείωσαν σε 2% το επιτόκιο των 275 εκατομμυρίων που χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία κατά τον Όλι Ρέν δεν εξυπηρετούνται εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Την ίδια στιγμή που ψήφισαν ώστε το κράτος χρεώνει ως και 30% τόκο-πρόστιμα τους πολίτες σε ένα μόνο χρόνο και μια μέρα.

Τι συμβαίνει άραγε τώρα για να χρειάζεται να δοθεί ασυλία σε χιλιάδες δήμαρχους που οι πολίτες έχουν υπόνοιες (ή αποδείξεις) πως πιθανόν έχουν λεηλατήσει τα δημόσια ταμεία; Με τις κρατικές προμήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004;

Όταν δίνει το κράτος ασυλία σε χιλιάδες ανθρώπους του αναδρομικά, προφανώς κρίνει πως την χρειάζονται, άρα κρίνει (ή γνωρίζει) ότι έχουν πράξει αξιόποινες πράξεις. Η αμνηστία δεν έχει έννοια ούτε χρηστικότητα αν όλα ήταν καμωμένα νόμιμα. Εφόσον αφορά δημόσιους λειτουργούς, τα εγκλήματα που αμνηστεύονται είναι εγκλήματα κατά της κοινωνίας και του Λαού.

Με άλλα λόγια οι εκλεγμένοι από το Λαό εκπρόσωποί του ενεργούν με τροπο που προστατεύει εκείνους που τον έβλαψαν, και σκλαβοποιεί το Λαό. Ποιος πολίτης έδωσε τέτοια εντολή με την ψήφο του; Και πώς την παίρνει πίσω;

Τη ίδια στιγμή που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δίνει ασυλία σε καταχραστές δημοσίου χρήματος, και καταργεί μια παράγραφο του άρθρου 263 του Ποινικού Κώδικα νομιμοποιώντας αναδρομικά το χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων, έχει ψηφίσει νόμους που ποινικοποιούν την οφειλή προς το κράτος (όχι κλοπή, αυτή έχει ασυλία) πάνω από 5.000 ευρώ, και μάλιστα με διαρκές αυτόφωρο! Χειρότερα από ότι στους δολοφόνους!

Ψήφισαν νόμους που επιτρέπουν την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και πρώτης κατοικίας των πολιτών για οφειλές πάνω από 500 ευρώ. Και έκαναν με την τρόικα συμφωνίες για να βγάζουν στο σφυρί τα κατασχεμένα σπίτια κάτω από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους, χωρίς καν να δίνουν τα ρέστα στους, άστεγους πλέον, χρεοκοπημένους πολίτες που αφήνουν πίσω τους.

Αυτά, ενώ φαίνονται να χαρίζουν στον εαυτό τους 0,275 δις ευρώ από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που πληρώνει ο φορολογούμενος, απαγορεύοντας με νόμο (πάλι) στις τράπεζες να πληρωθούν μέρος των οφειλών τους από τα χρήματα των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα αυτά, καθιστώντας τις επιχορηγήσεις ακατάσχετες.

Όταν ένας νομοθέτης είναι τόσο στυγερός και σκληρός απέναντι στον πολίτη, δικαιούται άραγε να είναι τόσο ανεκτικός στη μίζα, στο φακελάκι, στην εθνική μειοδοσία;

Αυτό αντίκειται στη βασική αρχή της Ισονομίας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας.

Δεν μοιάζει σαν κάποιοι να σκεπάζουν τα ίχνη του εγκλήματος φεύγοντας, και να κρύβουν τα κλοπιμαία με τρόπο που να μη μπορεί να τα ψάξει η δικαιοσύνη;

Οι εκλεγμένοι βουλευτές μας, ψηφίζουν νομούς που αποποινικοποιούν την κλοπή από τους εκλεκτούς κομματικούς συντρόφους τους, και ποινικοποιούν το επιχειρείν, την ιδιωτική περιουσία, την ανέχεια και προάγουν την εξαθλίωση του Λαού;

Πως είναι δυνατόν μια χούφτα από λίγους ανθρώπους να ρίχνουν μια χώρα τόσο χαμηλά;

Ο Μπαστιά, επίκαιρος όσο ποτέ μετά από 150 χρόνια λέγει "Ο νόμος όταν αμνηστεύει κρατικό έγκλημα πρέπει να ανατραπεί από το Λαό." [από τον τοίχο ενός φίλου]

Και αν η συνταγματικότητα των νομών κρίνεται από το Συμβούλιο της Επικράτειας, πώς αυτό δεν έχει ακόμη ακυρώσει αυτούς τους νομούς ως αντίθετους στην Ισονομία που επιβάλλει το Σύνταγμα;

Κάτι σάπιο μυρίζει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας του Νότου...

Το μυρίζει κανείς;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2838 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
21395 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
8479 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6174 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
12713 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2024, 07:59:21
από Argirios Argiriou