Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Δεκεμβρίου 2024, 22:44:47

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 200762 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Δεκεμβρίου 2016, 12:40:08
Απάντηση #465
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν ξέρω αν είναι στο κατάλληλο θέμα (σκεφτόμουν να το βάλω στην κατηγορία "χιούμορ")
Δείτε λεφτά που παίρνουμε στην Ελλάδα οι γιατροί, τόσα ώστε (μετά τον συνυπολογισμό του κόστους ζωής) μας κατατάσσουν δεύτερους μεταξύ των αναφερομένων χωρών! Οι οδοντίατροι της Ελλάδας στην πρώτη θέση μεταξύ των οδοντιάτρων στις αντίστοιχες χώρες! (και οι φαρμακοποιοί!)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Μάλλον στο (μαύρο) χιούμορ θα έπρεπε να μπει. Άκου (μέσο; ) εισόδημα γιατρών 47 χιλ. λίρες. Ή είναι επίτηδες φτιαγμένο για δυσφήμιση και προπαγάνδα ή ρώτησαν μόνο καθηγητές πανεπιστημίου...
   Πάλι καλά που μας αναφέρει ως τους σκληρότερα (περισσότερες ώρες) εργαζόμενους (αν και στο ΕΣΥ δεν περνάτε, με τις εφημερίες και τα συχνά ανύπαρκτα ρεπό, τις 40 ώρες την εβδομάδα; )

14 Δεκεμβρίου 2016, 14:03:42
Απάντηση #466
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
George Billinis
Παράθεση
2000-2009:
Αυξήσεις μισθών στη Γερμανία μηδέν, σύμφωνα με τις επιταγές της Ατζέντας Σρέντερ 2010.
Το ίδιο διάστημα αυξήσεις μισθών και ωριμάνσεις στο ελληνικό δημόσιο 117%.

Ναί, αλλά για την απώλεια ανταγωνιστικότητας ευθύνεται το ευρώ, που δεν μπορούμε να το υποτιμήσουμε.
Κι επειδή σας κάνουμε τη χάρη και το διατηρούμε, καλύψτε τα ελλείμματα μας εσείς Γερμανοί φορολογούμενοι. Εσείς με τις μηδενικές εισοδηματικές βελτιώσεις επί 10 χρόνια τα δικά μας ελλείμματα επειδή με πληθωρισμό περί το 2% εμείς μοιράζαμε ετήσιες αυξήσεις 10-12%. Για να μπορεί ο κοζμάκης να ξοδεύει, να αγοράζει εισαγόμενα προϊόντα, να ανεβαίνει το ΑΕΠ.


31 Δεκεμβρίου 2016, 11:45:26
Απάντηση #467
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Η περίπτωση αφορά γιατρό που, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, ενώ το 2009 είχε μηνιαίο εισόδημα 14000 το 2014 έπεσε στα 1800.
Οφειλές προς τις τράπεζες λόγω δανείων 2,3 εκατομμύρια.
"Η ακίνητη περιουσία του περιλαμβάνει 3 ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας, ενώ τα περισσότερα δάνεια δαπανήθηκαν  στην ανέγερση και αξιοποίηση των ακινήτων αυτών.
Σημειώνεται πως το δικαστήριο εξέδωσε την από 18-10-2016 προσωρινή διαταγή με την οποία διέταξε την προστασία όλων των περιουσιακών του στοιχείων με την καταβολή μηνιαίως προς τις τράπεζες ποσού 600 ευρώ, με τον όρο επανασυζήτησης  της προσωρινής διαταγής τον Ιούνιο του 2018."


31 Δεκεμβρίου 2016, 13:16:23
Απάντηση #468
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Γνωρίζω παρόμοια περίπτωση γυναικολόγου με ακίνητα σε βόρεια πρόαστια, νησί (με πισίνα) κτλ ο οποίος πριν λίγα χρόνια έφτασε να μην μπορεί να πληρώσει την καθαρίστρια, ενώ στις παχιές αγελάδες έβγαζε ανά μήνα πενταψήφια νούμερα.

Απ΄την άλλη, και μιας και δεν έχουμε να κάνουμε με 1η κατοικία ώστε να έχουμε τα μελοδράματα του "μένει μια οικογένεια στον δρόμο" και λαμβάνοντας την πιθανότητα να υπάρχουν χρηματα στο εξωτερικό (μόνο οι καταθέσεις σε ξένες τράπεζες φαίνονται, υπάρχουν τρόποι να κρυφτούν χρήματα) δεν είναι παράλογο και προκλητικό να προστατεύονται τα πανάκριβα ακίνητα κάποιου που μπορεί να δηλώνει αδυναμια αποπληρωμής των δανείων του στην Ελλάδα ενώ μπορεί να έχει στείλει όλο το χρήμα έξω ;
Υποθετικά μιλώντας πάντα.

Δεν αναρωτήθηκε κανείς τις επιπτώσεις του νόμου Κατσέλη στις τράπεζες, αν δλδ εκτοξεύτηκαν οι κακοπληρωτές με την ψήφισή του (όχι μόνο όσοι μέχρι τότε αντικειμενικά αδυνατούσαν να πληρώσουν) ;

Γνωρίζω περίπτωση μεσοαστού που έχει το (άσπρο) χρήμα του στο εξωτερικό και τα δάνεια Ελλάδα, αν και μέχρι τώρα δεν μπήκε στον νόμο Κατσέλη κια πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του, οπότε το σκηνικό τα μετρητά έξω και τα δάνεια μέσα, δεν είναι και τόσο σπάνιο όσο νομίζουν μερικοί.

Υπόψιν ότι αυτές τις ημέρες τρέχουν εθελουσίες σε Εθνικη-Πειραιώς (δεν ξέρω για τις άλλες δύο) με εξαιρετικα ευνοϊκούς όρους, ήτοι 60k και πάνω για έναν 40άρη, χρήματα που πληρώνουμε εμεις αν δεν το έχετε καταλάβει.
Αναρωτηθείτε σε ποιά ιδιωτική επιχείρηση θα ελάμβανε υπάλληλος 60 χιλιαρικα αποζημίωση για να απολυθεί...
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Δεκεμβρίου 2016, 13:24:52 από kopritis »

22 Φεβρουαρίου 2017, 11:33:02
Απάντηση #469
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN




Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δραγασάκης: Μετά το Eurogroup μπήκαμε στη φάση «μετά τη λιτότητα». Μάλλον δεν ήξερε το προηγούμενο άρθρο ο σύντροφος.

«Έχουμε μια "νέα κατάσταση" μετά την απόφαση του Εurogroup. Μιλάμε για τη "μετά το Μνημόνιο" περίοδο, έχουμε μια μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση "μετά τη λιτότητα"», υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 και σημείωσε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις, από μια θετικότερη αφετηρία για τη χώρα.
Η χθεσινή απόφαση δρομολογεί την τελική συμφωνία, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι τα όποια μέτρα θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης και όχι επιβολής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2017, 11:36:35 από GirousisN »

16 Μαΐου 2017, 13:46:44
Απάντηση #470
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.

Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».

Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο», στο θέμα του ελέγχου της ακεραιότητας των βουλευτών, τονίζεται στην έκθεση.

Η έκθεση καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει το σύστημα των βουλευτικών ασυλιών και να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας για τους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μην καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.

Παρά το γεγονός ότι δικαστές και εισαγγελείς υπόκεινται σε μηχανισμούς που σχετίζονται με την καριέρα και τους διαδικαστικούς κανόνες που προστατεύουν την ακεραιότητά τους, η Ελλάδα επιβάλλεται να κωδικοποιήσει τους κανόνες δεοντολογίας και να εξορθολογίσει τη γενική εποπτεία επί των δικαστών και των εισαγγελέων, επισημαίνεται στην έκθεση.

Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων είναι εκ του πονηρού, υπονοείται, εμμέσως πλην σαφώς, στην έκθεση, στην οποία τονίζεται ότι πρέπει, επιτέλους, το δικαστικό σύστημα να αξιολογηθεί συνολικά για την λειτουργία του και να καταστεί υπόλογο για τις εκάστοτε αποφάσεις του.

Πρέπει ακόμη να επανεξετασθεί, η διαδικασία επιλογής δικαστών, για τις ανώτερες θέσεις του Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανεξαρτησία τους από την εκτελεστική εξουσία.

Με την έκθεση απευθύνονται, ούτε μία ούτε δύο αλλά δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς.


Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

16 Μαΐου 2017, 13:51:07
Απάντηση #471
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η είδηση είναι του 2015, και είναι γνωστή σε όλους μας.

Φυσικά ο μέσος Έλληνας δεν πολύεσκαγε τα προηγούμενα χρόνια για όλα αυτά, αρκεί που δεν τον επηρρέαζαν στις μικροπαρανομίες του (ρουσφέτι, αυθαίρετη δόμηση, φοροδιαφυγή).
ΚΑΝΕΝΑ κόμμα στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται να εξυγιάνει τους δύο χώρους, ούτε φυσικά η ΝΔ στην οποία κάποιοι ζεσταίνουν καρέκλες, και πως θα μπορούσε άλλωστε, μιας και ήταν ο ένας απ' τους δύο βασικούς πυλώνες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.

16 Μαΐου 2017, 17:40:05
Απάντηση #472
Αποσυνδεδεμένος

md


Κατά τ'άλλα  οι μοναδικοί μισθοί που τη γλίτωσαν φθηνά είναι των δικαστικών καθώς κρίθηκαν από τους ίδιους αντισυνταγματικές οι περικοπές και με βασικό επιχείρημα ότι οι απολαβές τους πρέπει να είναι ψηλές για να διασφαλιστεί το αδέκαστο! >:(

15 Σεπτεμβρίου 2018, 10:03:09
Απάντηση #473
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Βγήκαμε από το μνημόνιο, πλέον δανείζουν οι τραπεζίτες και είναι ενδιαφέρον να δει κανείς τι μας περιμένει. Πριν 3 μήνες, το χρέος του ελληνικού κράτους ήταν 345 δις ευρώ. Αυτό είναι ένα χρέος το οποιο ανακυκλώνεται συνεχώς.

Έρχεται η ώρα να πληρώσουμε ομόλογα που λήγουν και για να τα πληρώσουμε δανειζόμαστε ξανά. Βγάζουμε σαν κράτος ομόλογα τα οποία τα πουλάμε με την υπόσχεση πως όταν έρθει η ώρα της πληρωμής ο κομιστής του ομολόγου θα πληρωθεί το ποσό που αναγράφει το ομόλογο. Η ώρα της πληρωμής καθορίζεται κατά την πώληση και μπορεί να είναι από 3 μήνες έως πάρα πολλά χρόνια. Η τιμή που θα ενδιαφερθούν οι τραπεζίτες να το αγοράσουν και ο χρόνος μέχρι να πληρωθεί μας καθορίζουν και το επιτόκιο του ομολόγου.

Μέχρι να αποπληρωθεί στην λήξη του ένα ομόλογο, ο επενδυτής που το αγόρασε από το κράτος μπορεί να το πουλήσει σε άλλο επενδυτή και έτσι το ομόλογο αλλάζει χέρια. Η τιμή στην οποία θα πουληθεί από επενδυτή σε επενδυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά όταν βλέπεις μια χώρα να ξεχωρίζει από τις άλλες, πρακτικά, η τιμή πώλησης δείχνει τον κίνδυνο να μην αποπληρωθεί το ομόλογο όπως ειχε συμφωνηθεί: Είτε να καθυστερήσει η πληρωμή του, είτε να πληρωθεί λιγότερο ποσό, είτε να επιβληθούν όροι που λιγοστεύουν την τιμή πληρωμής. Όλοι αυτοί οι πιθανοί "κίνδυνοι" για τον επενδυτή μειώνουν την αξία μεταπώλησης και αυξάνουν το "επιτόκιο" ενός ομολόγου. Άσε που εάν η αξία μεταπώλησης πέσει πολύ χαμηλά μάλλον συμφέρει το ίδιο το κράτος να το αγοράσει πίσω και να κερδίσει και τόκους Εάν έχει τα χρήματα να το αγοράσει.

Και όταν δανείζεται το κράτος τι τόκους πληρώνει; Προφανώς, τα μικρής διάρκειας δάνεια θα περιμένει κανείς να έχουν χαμηλό επιτόκιο: Είναι εύκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί σε 3 ή 6 μήνες. Και σε 1 χρόνο ίσως. Τι γίνεται όμως σε ένα ομόλογο 10 ετών; Εκεί μπορεί κάποιος να προβλέψει πως θα είναι η Ελλάδα; Άρα περιμένουμε ένα 10ετές ομόλογο θα δίνει μια εικόνα της αξιοπιστίας μιας χώρας. Τελικά, η οικονομία είναι περισσότερο θρησκεία και πίστη από ότι πιστεύουμε....

Ένα άλλο ενδιαφέρον που αξίζει να έχουμε στη σκέψη μας είναι ο εσωτερικός δανεισμός μιας χώρας. Τι σημαίνει αυτό; Είναι η προέλευση των επενδυτών που έχουν τα ομόλογα ενός κράτους. Άλλη αντίληψη έχει ένας κάτοικος μιας χώρας και άλλη αντίληψη έχει ο ξένος. Περιμένουμε τους "πατριώτες" κάτοικους μιας χώρας να αγοράσουν σε ακριβή τιμή ένα ομόλογο ώστε να κοστίζει λιγότερο ο δανεισμός. Ή μια τράπεζα που έχει κύριο μέτοχο το κράτος θα αγοράσει σαφέστατα θα μεροληπτήσει υπέρ του κράτους από μια ιδιωτική τράπεζα που ελέγχεται από το εξωτερικό


Αν κοιτάξει κανείς τις δυο εικόνες θα δει ότι η Ολλανδία δανείζεται με όλο και μικρότερο επιτόκιο σε ένα δεκαετές ομόλογο. Αν εκδώσει σήμερα ομόλογα θα το κάνει με 0.5% επιτόκιο ενώ το μέσο επιτόκιο της δεκαετίας της είναι κοντά στο 2%. Αν σκεφτεί κανείς ότι το χρέος της Ολλανδίας είναι 411δις ευρώ τότε κάθε χρόνο με 2% επιτόκιο δίνει 8 δις ευρώ τόκους και σε 6 χρόνια εάν παραμείνει το ίδιο θα δίνει 2 δις ευρώ τόκους το χρόνο.

Αν πάμε στην Ελλάδα, ακόμη κι αν μείνουμε στο 4% επιτόκιο που το έχουμε πρακτικά και πριν την κρίση, τότε εμείς θα πληρώνουμε 13,8δις ευρώ τόκους για λίγο λιγότερο χρέος από την Ολλανδία. Έξι φορές περισσότερους τόκους από την Ολλανδία.

Όμως, οι τόκοι που πληρώνουμε προέρχονται από την φορολόγηση των πολιτών. Και ή πρέπει να περικόψουμε τα έξοδα (μισθούς, συντάξεις, εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, υποδομές σε παιδεία-υγεία ή θα πρέπει να συνεχίσουμε να εισπράττουμε περισσότερους φόρους.

Δεν περιμένουμε συνεπώς μείωση φόρων. Μην αυταπατάστε.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Σεπτεμβρίου 2018, 10:05:49 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Οκτωβρίου 2018, 21:36:42
Απάντηση #474
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
- Το 20% των συνταξιούχων και κάτω των 66 ετών και τους αναλογεί το 25% της δαπάνης των συντάξεων.

- Αυτό το 20% (οι κάτω των 66 ετων) λαμβάνει μέση σύνταξη 1.242€ και οι άνω των 65 ετών λαμβάνουν μέση σύνταξη 920€. !!!!
Να σημειώσω ότι δεν έπιασα συντάξεις αναπηρίας, θανάτου, κλπ

- Οι τόκοι που θα πληρώσουμε το 2018 είναι 3.5% του ΑΕΠ. Τόσο πρέπει να είναι και το πλεόνασμα για να δοθεί στους τόκους και να μην αυξηθεί το χρέος μας.

- Για το 2019, με πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ, τόκους 3.4% του ΑΕΠ και αναγκαίο πλεόνασμα 3.5% του ΑΕΠ. Αν το ΑΕΠ δεν πετύχει το στόχο, μάλλον θα χρειαστούμε μεγαλύτερο πλεόνασμα για να πετύχουμε να μην αυξηθεί κι άλλο το χρέος μας

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις; Δυσκολεύομαι να φανταστώ τους "φυσικούς τρόπους" για τους κάτω των 67 ετών που έχουν προσωπική διαφορά.

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα μειωθούν τα πλεονάσματα ακόμη κι αν τρέχει η ανάπτυξη στην Ελλάδα;

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Οκτωβρίου 2018, 14:08:57
Απάντηση #475
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις; Δυσκολεύομαι να φανταστώ τους "φυσικούς τρόπους" για τους κάτω των 67 ετών που έχουν προσωπική διαφορά.

Εγώ, εγώ!

Γιατί έρχονται εκλογές και είναι πιθανό το σενάριο της "επανάστασης" ενταντίον των δανειστών. Κι επιπλέον η πιθανή επόμενη κυβέρνηση είναι κι αυτή έτοιμη να χαϊδέψει όποιο αυτί βρεθεί κοντά της και κυρίως φαίνεται σε πλήρη ετοιμότητα για μια νέα ήπια προσαρμογή. Το αν θα αυξηθεί το χρέος όπως συστηματικά αυξάνεται όλα αυτά τα χρόνια μάλλον δεν τους απασχολεί όσο δεν γίνεται πρόβλημά τους ("αντιλαϊκά μέτρα"). Επιπλέον γι'αυτό που αναφέρουμε ως πλεόνασμα μάλλον θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι συντάξεις που δεν δίνονται (αν έχεις μόνο ένα ταμείο την παίρνεις σε καμια διετία, αν έχεις κι άλλα ταμεία, λύνεται το θέμα με φυσικό τρόπο), τα χρέη προς διάφορους που δεν αποδίδονται, τα υποτιθέμενα χρέη προς το δημόσιο που δεν θα πληρωθούν ποτέ (και αν δεν κάνω μεγάλο λάθος συνυπολογίζονται σ'αυτά που "έχει λαμβάνειν" το δημόσιο) και δεν ξέρω τι άλλα κόλπα έχουν επιστρατευθεί για να φαινόμαστε πλούσιοι ενώ είμαστε ξεβράκωτοι.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2774 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
20925 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
8305 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6057 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
12561 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2024, 07:59:21
από Argirios Argiriou