Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Δεκεμβρίου 2024, 04:58:24

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 200798 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Μαΐου 2010, 23:47:17
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Money as Debt
(Greek subtitles)





Money as Debt II Promises Unleashed
(English only)



Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Μαΐου 2010, 13:18:47
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

iGP

Επώνυμοι
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

23 Μαΐου 2010, 16:52:53
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μια απορία που προσωπικά έχω και δεν την έχω βρει ως απάντηση, την παραθέτω καθώς την συζητούσα πριν λίγες μέρες....:

Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα είτε λόγω επαναδιαπραγμάτευσης ή λόγω χρεωκοπίας βγαίνει από το ευρώ και ξαναγυρνά στη δραχμή.
Όσοι έχουν πάρει δάνεια σε ευρώ τι γίνεται με αυτούς; Όταν έγινε η μετάβαση από την δραχμή σε ευρώ, τότε τα δάνεια σε δραχμές μετατράπηκαν σε ευρώ καθώς η δραχμή καταργήθηκε. Όμως τώρα το ευρώ δεν καταργείται. Συνεπώς, το λογικό που περιμένω είναι τα δάνεια είτε να παραμείνουν σε ευρώ είτε να υπάρξει επανασυμφωνία του δανειολήπτη με την τράπεζα για την μετατροπή του δανείου σε "ρήτρα δραχμής". Φυσικά, μην περιμένετε ότι το επιτόκιο δεν θα είναι διψήφιο σε μια τέτοια περίπτωση για ένα νόμισμα όπως η δραχμή.
Εάν γίνει μια υποτίμηση της τάξης του 20% της δραχμής για να ξεπεραστεί ο σκόπελος των μέτρων που λένε οι διάφοροι οικονομολόγοι για να ξεπεραστεί το έλλειμμα τότε για τα δάνεια σε ευρώ το χρέος του κάθε δανείου θα αυξηθεί αυτόματα κατά 20%.
Αφήνω να σκεφτείτε (όσοι μπορείτε) ότι μια τέτοια κίνηση σημαίνει:
α) όποια επιχείρηση έχει πάρει δάνειο, πρέπει να έχει τρελή κερδοφορία για να μην κλείσει.
β) Όποιοι έχουν ακίνητα και μετοχές, χαρά θα κάνουν, καθώς είναι οι μόνοι που δεν τους αγγίζει μια τέτοια κίνηση.
γ) δημιουργείται μια ψυχολογία που κανένας δεν θα επιχειρήσει μια δική του δουλειά με κάποιο δάνεια αλλά θα προτιμά να πηγαίνει υπάλληλος.

Και ερωτώ ποιος πληρώνει την κρίση σε αυτή την περίπτωση; Όχι όποιος έχει μετοχές του Γερμανού πάντως.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

24 Μαΐου 2010, 13:41:56
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη διεθνούς αναλυτή στο περιοδικό ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ (τεύχος 1-2 Μαίου 2010) για την Ελληνική και διεθνή οικονομική κρίση. Παρ' ότι είμαι γενικά δύσπιστος και επιφυλακτικός στις θεωρίες συνωμοσίας, αυτη τη φορά προβληματίστηκα έντονα. Επισυνάπτω και φωτοτυπία του άρθρου. Επαναλαμβανω και την ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 
Συνέντευξη
Ο διεθνής αναλυτής και αρχισυντάκτης του International Forecaster Μπόμπ Τσάπμαν

"Θέλουν  παγκόσμια  κυβέρνηση"

  Σε καθημερινή βάση, η Ελλάδα και η οικονομική της κατάσταση αναδεικνύονται σε κεντρικό θέμα των ξένων εφημερίδων και εν γένει των μέσων ενημέρωσης. Διεθνώς, οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν στοιχεία από ελληνικές όσο και εξωχώριες πηγές, αλλά και να αναλύσουν τι μέλλει γενέσθαι με το κεφάλαιο ελληνική οικονομία, καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά που άπτονται της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και διαφόρων πολιτικών παιγνίων μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.
  Ενδεικτικά της εικόνας που κυριαρχεί παγκοσμίως είναι τα όσα καταθέτει ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του International Forecaster Μπομπ Τσάπμαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελληνίδα δημοσιογράφο Ελένη Σκόπη. Αναφέρεται στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη καθώς και στο οικονομικό "συμμάζεμα" της χώρας, που, κατά τον ίδιο, πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα. Μιλά για ανυπαρξία ελέγχου στα τεκταινόμενα της Ευρωζώνης και για το εσφαλμένο "επιτόκιο για όλους", το οποίο και οδήγησε πολλά κράτη σε οικονομικά ανοίγματα που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τέλος, κάνει ειδική μνεία στην επιφαινόμενη επιστροφή πολλών κρατών της Ευρωζώνης στα πρότερα νομίσματά τους, κάτι το οποίο θα επιφέρει ύφεση, η οποία θα διαρκέσει πολύ και, με ιστορική ακρίβεια, θα οδηγήσει σε πόλεμο, προς απόσπαση της προσοχής των λαών....

  Κύριε Τσάπμαν, προ δέκα χρόνων προβλέψατε ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη. Τι ήταν αυτό που σας είχε οδηγήσει στην πεποίθηση αυτή;
 Ήξερα ότι οι Έλληνες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις προκειμένου να μπουν στην Ευρωζώνη και "μαγείρευαν" τα βιβλία τους. Η Ιταλία έκανε τα ίδια. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία έκαναν τα "στραβά μάτια" και τους επέτρεψαν να μπουν, με βάση το ότι ήθελαν να έχουν επιτυχία και να συνεργαστούν με την Ελλάδα και την Ιταλία σε μια περιορισμένη περιοχή δεκατεσσάρων μελών.
  Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό και ότι η Ελλάδα οφείλει να το αντιμετωπίσει αφεαυτής. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι αποκλειστικά ελληνικό το πρόβλημα;
  Όχι βέβαια. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι εξαρχής δεν έπρεπε να έχει δημιουργηθεί η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν. Η Ελλάδα είναι μία μόνο από τις δεκαεννέα χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρεταννία.
  Γιατί δεν έπρεπε να έχει δημιουργηθεί εξαρχής η Ευρωζώνη;
  Γιατί εκτιμώ πως η Γερμανία ήταν πολύ ισχυρή για να έχει αυτά τα περισσότερο αδύναμα μέλη. Απαρτίζει το 40-45% του συνολικού ΑΕΠ στην περιοχή και, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, αγγίζουμε το 70%. Οπότε όλοι οι άλλοι είναι κατ' ουσίαν ελλειμματικοί παίκτες.
  Η Ε.Ε. ανακοίνωσε συντονισμένο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μιλούν για 20-25 δισ. ευρώ για την περίπτωση που τα χρειαστεί η χώρα. Θεωρείτε πως αυτό θα βοηθήσει να εκτονωθεί η ανησυχία των αγορών για το ελληνικό χρέος;
  Οπωσδήποτε. Αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Διότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη. Δείτε τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Δανία. Αλλά και τις περίφημες "PIIGS", δηλαδή τις Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Πιστεύω ότι αργότερα αυτό το χρόνο θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, όπως οι συσκέψεις Σμισθόνιαν στις αρχές της δεκαετίας του 70, όπου θα μαζευτούν, θα υποτιμήσουν τα νομίσματα και θα γυρίσουν στο νόμισμα τους. Νομίζω ότι εκεί οδηγούν όλ' αυτά.
  Τι προβλέπετε για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα;
  Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα στην Ελλάδα μπορούν να τα συμμαζέψουν. Όπως έγραψα στην έκδοση του International Forecaster, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να βγει στους δρόμους για να διευθετηθεί το θέμα. Οι διαδηλώσεις και η βία δεν βοηθούν. Οι περικοπές στο 30% των δαπανών της κυβέρνησης και του Δημοσίου είναι σημαντικά βήματα. Πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους, κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
  Και η Ε.Ε.; Πιστεύετε πως έχει μέλλον;
  Σε εξατομικευμένο επίπεδο έχει, αλλά το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στο πλαίσιο της Ευρωζώνης ήταν το "ένα επιτόκιο για όλους". Ήταν πλήρης παραλογισμός. Έφερε τα προβλήματα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Ξανοίχτηκαν πολύ με την οικοδομή και προέκυψε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα από τα χαμηλά επιτόκια, που δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο για τις χώρες αυτές. Γι' αυτό θεωρώ ότι, στο τέλος, το ευρώ θα "σπάσει".
  Θεωρείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στη δραχμή;
  Δεν θα χρειαστεί, γιατί στο τέλος πιστεύω πως όλοι θα επανακάμψουν. Αν δεν είχε γίνει ο μηχανισμός και ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα δήλωνα πτώχευση. Και τα άτομα στην Ελλάδα και η Goldman Sachs που ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να διωχθούν ποινικά για τα όσα έπραξαν.
  Αυτό θα απαιτούσε πολιτική βούληση από την κυβέρνηση μας...
  Πολύ σωστά. Κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τον τρόπο της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο παράγοντας επίσπευσης, που είναι η Goldman
Sachs. Αυτοί τους είπαν πως θα τους δείξουν πώς να κάνουν τα βιβλία τους να φανούν εντάξει, ενώ δεν ήταν, κι έτσι θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη και θα συνέχιζαν. Έδωσαν ψευδή στοιχεία. Ο μέσος πολίτης, όμως, καλείται να πληρώσει αυτά τα χρέη. Τα ίδια έπαθαν κι οι Αμερικανοί πολίτες. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με 400 δισ. μόνο; Νομίζω πως μπορούν να τα διευθετήσουν, θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Τα πράγματα δείχνουν ζοφερά, αλλά δεν είστε οι μόνοι. Άλλες πενήντα χώρες έκαναν το ίδιο. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος. Όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμα τους και θα κάνουν αμέσως υποτίμηση. Αυτό θα γίνει, αλλά θα ακολουθηθεί από μια ύφεση που θα διαρκέσει πολύ, και μάλλον, αν διαβάζετε ιστορία, θα δείτε ότι θα γίνει κι άλλος πόλεμος για να αποσπάσει την προσοχή των λαών.
  Σε ποια χρονική στιγμή προβλέπετε να συμβεί αυτό, κύριε Τσάπμαν;
  Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  Οταν λέτε "πόλεμο", εννοείτε παγκόσμιο πόλεμο;
  Κατά πάσα πιθανότητα, ναι.
  Πόσο θα διαρκέσει, κατά την άποψη σας;
  Το πιο ελκυστικό θύμα, λόγω της προπαγάνδας που γίνεται, είναι, φυσικά, το Ιράν. Αν εμπλακεί σε πόλεμο το Ιράν με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σίγουρα θα εμπλακούν η Ρωσία και η Κίνα. Και θα γίνει χαμός.
  Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω απ' όλ' αυτά; Γιατί συμβαίνει αυτό ανά τον κόσμο;
  Πρόσφατα, η Ε.Ε. πέρασε αυθαίρετα ένα Σύνταγμα το οποίο ουδείς επιθυμούσε. Είναι μια προσπάθεια σχηματισμού παγκόσμιας κυβέρνησης. Ο λόγος που γίνονται αυτά και χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος ή εξιλαστήριο θύμα των κρατικών χρεών είναι, όπως σημείωσα και νωρίτερα, προκειμένου να γίνει η σύσκεψη, όπου όλοι θα κάνουν υποτίμηση και θα επανακάμψουν στο νόμισμα τους. Όταν γίνει αυτό, θα προκύψει ύφεση από την υποτίμηση και ο όλος κόσμος ανά τον πλανήτη θα γονατίσει οικονομικά. Στόχος όλων των διεθνιστών είναι να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτό επιδιώκουν. Γι' αυτό τα βιώνουμε όλ' αυτά. Αυτά τα πράγματα προσχεδιάζονται πολλά χρόνια πριν γίνουν.
  Πώς μπορεί να αντισταθεί ο κόσμος;
  Να ενημερώνεται γι' αυτά τα άτομα και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν στα κέντρα εξουσίας πίσω απ' τις κυβερνήσεις. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Θέλουν παγκόσμια κυβέρνηση. Ρωτήστε τον. Θα σας το πει...
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαΐου 2010, 13:49:51 από Loumakis »
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

24 Μαΐου 2010, 16:43:17
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί
Η συσκεψη θα γίνει αλλα ουδεις θα επιστρέψει στο νομισμά του.
Το πιο πιθανό είναι η δημιουργία πάγκόσμιου νομίσματος απο τις πλέον υπερχεωμένας χώρες του πλανήτη (ΗΠΑ - ΕΕ- ΙΑΠΩΝΙΑ) και όχι το SDR που θέλουν οι αναδυόμενες.
Η ισοτιμία 1$=1ΕΥΡΩ=100 ΓΙΕΝ.
Καθώς θα είναι το παγκοσμιο αποθεματικό νόμισμα θα το πληθωρίσουν με φρενήρη ρυθμό. Η πλεονάζουσα ρευστότητα θα αναγκάσει την Κινα να αποσυνδεθεί
απο το $ (δικό μας νόμισμα δικό σας πρόβλημα).
Το παγκόσμιο νόμισμα είναι το πρώτο βήμα για την παγκόσμια κυβέρνηση. Η δημιουργία της οποιας προυποθέτει το αίσθημα μιας επερχόμενης παγκόσμιας απειλής.
"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."

27 Μαΐου 2010, 08:16:20
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

29 Μαΐου 2010, 20:08:04
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Ημερησία)

Τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ έχουν χαθεί στη «μαύρη τρύπα» των προμηθειών του ΕΣΥ την τελευταία δεκαετία και μάλιστα με την σφραγίδα του νόμου! Οι υπερτιμολογήσεις υλικών -που αποδίδονται στα πιράνχας και τα τρωκτικά του συστήματος προμηθειών- όχι μόνο είναι γνωστές αλλά και προαποφασισμένες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Ιουνίου 2010, 21:43:22
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Greece: Request for Stand-By Arrangement


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Health sector reform. The government will implement double-entry accrual
accounting in hospitals, the regular publication of audited accounts, and
improvements in pricing and costing mechanisms. The government also plans to
separate health funds from administration of pensions, merge the funds to simplify
the overly fragmented system, and bring all health-related activities under one
ministry.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιουνίου 2010, 21:47:08 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Ιουνίου 2010, 14:26:45
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Επίκαιρο όσο ποτέ ......
ΚΠ Καβάφης.........Διαβάστε το αξίζει!


"Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Aποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Aναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Aναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς.) Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν' επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Aποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τί να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.-

Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν' επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Aποικία.
Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ' εμπρός. "
 
Κ. Π. Καβάφης
Από τα Ποιήματα 1897-1933

8 Ιουνίου 2010, 14:33:45
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

 

Ποιός είδε κράτος λιγοστό

σ' όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά'χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

*******

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,

κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,

ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί

ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.

*******

Όλα σ'αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

*******

Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως,

συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.

*******

Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους!

σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.

*******

Γι' αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,

σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!

*******

Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα,

πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη...

αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα,

δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.

*******

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού

συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.

Θέλει ακόμα  -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που'χει

στο 'να λουστρίνι, στ'αλλο τσαρούχι.

(Απο την φίλη μου την Φωτεινή.....)

4 Ιουλίου 2010, 19:38:30
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιουλίου 2010, 22:23:47
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Αλεξ, όλα τα λεφτά είναι η Παπαρίγα!!! Φοβερό μοντάζ!

10 Ιουλίου 2010, 12:07:45
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Το μνημόνιο της ντροπής???


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

13 Αυγούστου 2010, 22:15:58
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

iGP

Επώνυμοι
 ;)  ;D  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού, αλλά την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο.»  ::)  :o ;D  ;D ;D  :-X
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

28 Αυγούστου 2010, 11:57:29
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν την τρέχουσα χρονιά αποδόθηκαν  από τους κυβερνώντες στην  αύξηση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.
Είναι όμως αυτή η  ακριβής πραγματικότητα;
Θα οδηγήσουν αυτά τα μέτρα στο ξεπέρασμα της κρίσης και την χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης;
Στο επισυναπτόμενο μια ενδιαφέρουσα μελέτη  του Σπύρου Σακελλαρόπουλου ,που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Θέσεις" , τεύχος 112- 2010. 
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2776 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
20926 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
8306 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6059 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
12563 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2024, 07:59:21
από Argirios Argiriou