Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ωράριο αγροτικών ιατρών-γενικών ιατρών στο ΚΥ

<< < (6/11) > >>

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί ο διευθυντής έρχεται 2 φορές την εβδομάδα και ο άλλος γενικός γιατρός έρχεται κάθε μέρα(τώρα τελευταία λείπει μια μέρα την εβδομάδα ) αλλά για 3-4 ώρες το πολύ!

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό το "2 φορές τη βδομάδα" έχει κάποια λογική ή μάλλον λογικοφανή εξήγηση ή είνια στα πλάισια του "έτσι γουστάρω";

--- Τέλος παράθεσης ---

Ποια λογική θα μπορούσε να έχει;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θα μπορούσε να είναι δήμαρχος, αντιδήμαρχος, αντινομάρχης ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια νόμιμη απουσία από την εργασία του…
Τι σου λέω τώρα ε;

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα μπορούσε να είναι δήμαρχος, αντιδήμαρχος, αντινομάρχης ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια νόμιμη απουσία από την εργασία του…
Τι σου λέω τώρα ε;

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να πω την αλήθεια,αυτό το σενάριο δεν το είχα σκεφτεί!
Αλλά καμία σχέση!
Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Λυπάμαι που θα το πω συνάδελφε, όμως είστε άξιοι της μοίρας σας. Οι «συνάδελφοι» πατούν πάνω στην ανοχή και την αντοχή σας. Στη διαφορά ηλικίας και βαθμού. Στην ανοχή ή/και την κάλυψη του νοσοκομείου. Στην ανοχή της τοπικής κοινωνίας. (Κανείς εκεί στην περιοχή δεν προβληματίζεται; Ή έχουν συμβιβαστεί να έχουν ένα Κ.Υ. που ουσιαστικά είναι ένα διθέσιο Π.Ι.; ). Στην αδιαφορία που θα δείξουν οι περισσότεροι αγροτικοί, ιδιαίτερα τώρα που η θητεία έγινε 6μηνη, με την λογική «Για 6 μήνες, σιγά μην κάτσω να βγάλω το φίδι από την τρύπα». Εσύ κάτι πας να κάνεις, να ταράξεις τα νερά, αλλά που θα πάει θα φύγεις όπου να' ναι.  Να σου το θέσω πιο απλά; Άνοιξες το θέμα στις 2 Απριλίου απ΄ ότι βλέπω. Πόσος χρόνος σου μένει πια ως αγροτικός;
Τρόποι νόμιμης αντίδρασης αλλά και έμμεσης πίεσης υπάρχουν πολλοί όπως είδες παραπάνω. Διάθεση υπάρχει;

timex:
Τα πράγματα  είναι όπως την περιγράφεις.
Κανείς στην περιοχή δεν προβληματίζεται γιατί πάντα υπάρχουν οι αγροτικοί που βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Γράφουν φάρμακα, βλέπουν περιστατικά, κάνουν διακομιδές.
Ίσως γιατί όσα χρόνια υπάρχει το ΚΥ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.
Ίσως γιατί έτσι έχουν μάθει.

Άνοιξα το θέμα στις 2 Απριλίου που έφυγαν οι παλιοί αγροτικοί, έγινα εγώ "παλιά" και άρχισα να βλέπω τα πράγματα που συμβαίνουν στο ΚΥ από διαφορετική οπτική γωνία..
Από τη στιγμή που πήγα, άρχισα να ρωτάω για τα ωράρια αλλά υπήρχε σιγή ιχθύος.
Ρωτούσα για τις διακομιδές (τις οποίες κάνουμε και δεν πληρωνόμαστε) πάλι τα ίδια.
Ασχολήθηκα με το θέμα των διακομιδών γιατί από την ώρα που πήγα είχα κάνει 5 και δεν τις είχα πληρωθεί γιατί δεν υπάρχει διοικητικός να κάνει τα χαρτιά!!!
Ρωτούσα ποια χαρτιά χρειάζονται να γίνουν και κανείς δεν έλεγε τίποτα. Τη μια μου έλεγαν δεν ξέρουμε, την άλλη δεν έχουμε χαρτιά, την άλλη "καλά θα κάνεις τα χαρτιά για να πάρεις 10 ευρώ που σου δίνουν για την κάθε διακομιδή;"
Τελικά ,βρήκα την άκρη από άλλο ΚΥ, πήρα τα χαρτιά , τα συμπλήρωνα κάθε φορά μόνη μου, τα πήγαινα στο νοσοκομείο (υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία για αυτό το θέμα)και πληρώθηκα τις επόμενες 9 διακομιδές που έκανα τους τελευταίους μήνες.
Οι παλαιότεροι από εμένα ,που είχαν θέση στο ΚΥ και ήταν με 12μηνη σύμβαση, είχαν κάνει  15-20 διακομιδές χωρίς να τις πληρωθούν.

Η αλήθεια είναι ότι το χειμώνα δεν είχαμε πολύ δουλειά. Λίγος κόσμος και κατά συνέπεια λιγότερα περιστατικά.
Τώρα όμως αρχίζουν να έρχονται, και μετά τις 15 Ιουλίου που θα είμαι ακόμη εδώ(τελειώνω τον Σεπτέμβρη) θα έχει στο χωριό που είναι το ΚΥ δέκα φορές περισσότερο κόσμο. Και στα χωριά που καλύπτουμε άλλο τόσο!
Δε γίνεται λοιπόν να κάθομαι να περιμένω να με αλλάξει ο γενικός στις 17:00 και, και να φτάνω σπίτι μου στις 18:30!
Μια ώρα είναι μια ώρα και δε θέλω να τη χάνω χωρίς λόγο!

Βέβαια από τον Απρίλιο που άρχισα να ασχολούμαι με το θέμα των ωραρίων και άρχισα να το συζητώ στο ΚΥ και με άλλους αγροτικούς ( όπως σίγουρα θα ξέρετε στα ΚΥ και οι τοίχοι έχουν αφτιά...για να μη το πω αλλιώς) ο συγκεκριμένος έρχεται πάντα στις 16:00.
Αυτό βέβαια δεν έκανε τον διευθυντή και τον άλλο γενικό γιατρό του ΚΥ να μη φεύγουν την ώρα που είχαν συνηθίσει να φεύγουν.

Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι όταν φεύγω πριν έρθει ο γενικός που εφημερεύει να είμαι εγώ καλυμμένη.
Είμαι όμως αν φύγω στις 16:00 χωρίς να έχει έρθει εκείνος;
Του το είπα μια φορά και μου λέει "μα γιατί δεν έφυγες;" "τι θα συνέβαινε;" "άλλη φορά να φεύγεις!"

ΥΓ: Υπάρχουν και χειρότερα ,τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω για την ώρα.
Για εκείνα θα συμφωνήσω όμως.
Συμβαίνουν με την ανοχή μας.
Ναι,για αυτά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση