Στο ότι στους γιατρούς δεν μπορείς να επιβάλλεις αυστηρό δημοσιουπαλληλικό ωράριο γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο θα καταρεύσει το σύστημα.Γι αυτό άλλωστε δεν χτυπάνε και κάρτα οι γιατροί. Σκέψου το. Βγείτε επιτέλους από την στενή δημοσιουπαλληλική νοοτροπία.
Σήμερα έχω πολλή δουλειά και θα δουλέψω 12 ώρες, αύριο που δεν έχω, δεν έγινε και τίποτε αν δουλέψω 3 ώρες. Πίστεψέ με , συμβαίνει στα νοσοκομεία.Τι θα γινόταν αν ο γιατρός έλεγε, εχω δεν έχω δουλειά θα δουλεύω 8 ώρες??Κατεβάζω τα ρολά μόλις συμπληρώσω το 8ωρο και δεν πάει να καίγεται το σύμπαν?Με θέματα υγείας έχουμε να κάνουμε και όχι βιομηχανία παραγωγής φασόν.
ενδιαφέρουσα άποψη.... που ισχύει μόνο παρανόμως και στο ΕΣΥ. Αυτές οι ιδέες βέβαια ισχύουν και για τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον νοσηλευτή, τον ιατροδικαστή, τον αστυνομικό, τον πυροσβέστη και το υπόλοιπο 40% των ελλήνων.... Αναρωτιέμαι εάν και ο αγαπητός συνάδελφος Τσε, σκεφτόταν το ίδιο και για τον αγρότη στην κουμουνιστική Κούβα (και όχι μόνο) που με αυτή την λογική θα μπορούσε να αράξει να χαλαρώσει στη σκιά με την λογική ότι όταν θα πιάσει η βροχή θα πρέπει να τρέχει στο χωράφι να προστατέψει την σοδιά του λαού....
Ονειρεύομαι ήδη τη χώρα με τους αγρότες του εγγυημένου εισοδήματος (δημόσιοι υπάλληλοι σημαίνει αυτό; εγώ δεν ξέρει) και που θα έχουν την ανάλογη λογική του ταβλο-καφενείου μέχρι το μεσιμέρι γιατί εάν κάνει πάχνη θα πρέπει να πάνε νυχτιάτικα να σκεπάσουν τις φράουλες....
....Αλλά θα μπορούσα να την δεχτώ σε ένα νοσοκομείο με έναν γιατρό ανά ειδικότητα που "εφημερεύει" όπως το περιγράφεις κάθε μέρα. Εκεί θα μπορούσε να δουλέψει με πολύ ανοχή. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η αποτυχία του ελληνικού οριζόντιου ΕΣΥ.
Επειδή το έχουμε ρίξει αρκετά το επίπεδο, αυτή η περίπτωση του μόνος-ειδικός-εφημερεύω-κάθε-μέρα είναι ένας λόγος (τραβηγμένο λίγο έτσι....?) που τα DRGs εξαρτώνται και από τον τόπο και τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας....
Και επειδή Άρη, μπορεί να σου φανεί ερειστικό εναντίον σου αυτά που γράφω σου λέω μόνο, ότι εγώ είμαι απόλυτα μαζί σου. Γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη για το φορολογούμενο πολίτη από το να πληρώνεται ο ιατρός στο ΕΣΥ με μηνιάτικο. Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος για να δουλέψεις όταν ξέρεις το μηνιάτικο θα είναι το ίδιο κουνήσεις δεν κουνήσεις το δακτυλάκι σου..... προσωπικά, όσο ήμουν στο ΕΣΥ μόνο από ντροπή δούλευα....