Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Ωράριο αγροτικών ιατρών-γενικών ιατρών στο ΚΥ
KERASIDISN:
Θα μπορούσες να μας πεις πόσοι ιατροί εφημερεύουν καθημερινά σε αυτό το Κ.Υ; ???
timex:
Εφημερεύουν 2.
Συνήθως ένας γενικός και ένας αγροτικός.
Κάποιες μέρες (ελάχιστες), 2 αγροτικοι μόνο.
Το πρωί είναι δυο αγροτικοί και αναλόγως την μέρα και την ώρα.
Δύο μέρες την εβδομάδα(τις μέρες που έρχεται ο διευθυντής) είμαστε για κάποιες ώρες 2 γενικοί και 2 αγροτικοί.
Τις υπόλοιπες μέρες είμαστε για κάποιες ώρες 1 γενικός και 2 αγροτικοί.
Πάντως , πρέπει να πω ότι το ΚΥ λειτουργεί έτσι εδώ και χρόνια,επειδή υπάρχουν οι αγροτικοί και ο ένας γενικός γιατρός που παρά την ηλικία του κάνει καθημερινά μιάμιση ώρα δρόμο για να έρθει,ασχετως αν μένει 3-4 ώρες μόνο!
ΥΓ: Μια φίλη μου που κάνει αγροτικό σε ΚΥ σε νησί του Ιονίου(απο τα μεγάλα νησιά) εφημερεύει μόνη της!Οι γενικοί πηγαίνουν μόνο το πρωι!Πάλι καλά που είναι και ο φύλακας και έχει παρέα. Βέβαια το νοσοκομείο απέχει απο το ΚΥ 20 λεπτά,αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Για την 3η παράθεση, μάλλον παρανόησες το "αναλόγως".
Άλλο να είσαι σε ΚΥ και άλλο σε ΠΙ.
Στο ΚΥ πρέπει να μείνεις οπωσδήποτε μέχρι τη στιγμή που θα σε αλλάξει ο συνάδελφος που εφημερεύει. Δηλαδή 3 ή 4.
Στο ΠΙ δε σε αλλάζει κανείς και αν δεν έχεις άλλους ασθενείς να δεις ,μπορείς να φύγεις και στις 2-3.
Κάνω λάθος;
Πάντως για εμένα,ένα απο τα πιο σημαντικά κριτήρια συνέπειας είναι να μη περιμένει ο συνάδελφος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως ενώ συμβαίνουν όλα όσα γράφεις ότι συμβαίνουν, πρέπει παρ' όλα αυτά να είστε το μόνο Κ.Υ. στην Ελλάδα που εφαρμόζει την έναρξη εφημερίας στις 4 το απόγευμα. Κι αυτό όπως το περιγράφεις ισχύει κυρίως για τους προσερχόμενους να αναλάβουν εφημερία και «εξ’ αντιτυπίας» ισχύει αναγκαστικά για τους αναμένοντες αγροτικούς γιατρούς.
Όσον αφορά το ωράριο που λες τυπικά και ουσιαστικά είναι το ίδιο στο νοσοκομείο, στο Κ.Υ. και στο Π.Ι.
Αν εννοείς «Κλείνω το Π.Ι. και είμαι on call στην περιοχή του Π.Ι. για ότι συμβεί μέχρι τις 4 που τυπικά τελειώνει το πρωινό ωράριό μου», μπορώ, εν μέρει, να δεχθώ την εξήγησή σου για το «αναλόγως».
Αν όμως είναι «Κλείνω το Π.Ι. ότι ώρα θέλω, και ότι συμβεί το παραπέμπω τηλεφωνικά (αν με βρουν) στο εφημερεύων Κ.Υ. ή νοσοκομείο», το πράγμα είναι τελείως διαφορετικό.
timex:
Η έναρξη της εφημερίας γίνεται στις 4 μόνο όταν μας αλλάζουν οι 2 γενικοί γιατροι.
Τις άλλες μέρες γίνεται στις 2:30
anastasios theodoridis:
--- Παράθεση ---Οι γιατροί, υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικοί ιατροί) που υπηρετούν στα Κ.Υ. τα Π.Ι. και στα Π.Π.Ι., υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά στην κοινότητα ή στον δήμο όπου είναι η έδρα του Κ.Υ., ή του Π.Ι. ή του Π.Π.Ι. σε πρωινή οκτάωρη απασχόληση, όπως και στην περιοχή ευθύνης τους σε τακτές και ισότιμα κατανεμημένες επισκέψεις που καθορίζονται από την εποπτεύουσα αρχή.
(Σχετ. το Υ4α/οικ.8972/6-8-96 έγγραφο του Υ.Υ.Π & Κ.Α)
--- Τέλος παράθεσης ---
Έτυχε να διαβάζει κάποιο μέλος το θέμα και απάντησα μετά από τόσο καιρό, αλλά κι επειδή το έχω κάνει θέμα στο Κ.Υ.
Προσωπικά το ωράριο στο Π.Ι. που βρίσκομαι είναι 7:30 με 15:00 ενώ στα χωριά στα οποία πηγαίνω το ωράριο είναι 13:00-16:00.
Δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτικών ιατρών θεωρεί το αγροτικό "κατασκήνωση" οπότε πηγαίνει όποια ημέρα θέλει και όσες ώρες θέλει....με τις ευλογίες πολλές φορές των διευθυντών τους.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση