ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Δαβιγατράνη ( Pradaxa ).

<< < (8/22) > >>

Zachariadis:
Πραγματικά σπουδαίο αρθρο σε μορφή PDF
«Απαντάει» σε σχεδόν όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την κλινική χρήση των
νεώτερων αντιπηκτικών.Νομίζω αξίζει να το κάνετε Save στο PC σας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
FDA: Η δαβιγατράνη να ΜΗ χορηγείται σε ασθενείς με μηχανική προσθετική βαλβίδα!
(λόγω του κινδύνου θρομβοεμβολικών επεισοδίων - Να προτιμάται η βαρφαρίνη)

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςAπό τις αρχές Φεβρουαρίου υποδεχόμαστε το νέο σύστημα αποζημίωσης ανά θεραπευτική κατηγορία.  ;D

Μόνο χάος

--- Τέλος παράθεσης ---

Για το Pradaxa άραγε τι προβλέπεται;

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια το Pradaxa άραγε τι προβλέπεται;

--- Τέλος παράθεσης ---

Σκληρό lobbying για να μην μπει στην ίδια θεραπευτική κατηγορία με το Sintrom.  :laugh:

NikCretan:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει τους τελευταίους 2 μήνες 4 περιστατικά που έπαιρναν Pradaxa και κατέλειξαν από ανεξέλεγχτη αιμορραγία.......

--- Τέλος παράθεσης ---

Μήπως συνάδελεφε, αντί να παραθέτεις αυτές τις εμπειρίες σου τόσο απρόσεκτα στο Forum θα ήταν πιο χρήσιμο, να συμπληρώσεις στο γνωστό κίτρινο φυλλάδιο της φαρμακο-επαγρύπνησης την αναφορά σου, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη των ισχυρισμών σου? Αυτό δεν είναι απλή παραίνεση είναι νομική σου υποχρέωση. Αύριο μπορεί να σε καλέσει ο εισαγγελέας και να σε κατηγορήσει για παράβαση καθήκοντος, εγκληματική αμέλεια κλπ. κλπ. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία η παράλειψη αναφοράς τέτοιων συμβαμάτων, εφόσον βέβαια η παρατήρηση σου είναι σωστή,  τιμωρείται πειθαρχικά με απώλεια άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά θα πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος του λειτουργήματος μας και να πάψουμε να μεταχειρίζόμαστε το Forum ως Facebook....Είμαι σίγουρος ότι οι εμπνευστές του και τα περισσότερα μέλη του δεν θα θέλουν να το μετατρέψουν σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ψυχοθεραπείας και παράλληλα να ρισκάρουν σοβαρότατες κυρώσεις λόγω παραβάσεων της αυστηρότατης νομοθεσίας που διέπει την Ιατρική.

Επ' ευκαιρία θα ευχαριστήσω τον συνάδελφο που μας γνωστοποίησε το position paper για τα παλιά και νέα αντιπηκτικά. Πραγματικά θαυμάσιο άρθρο...Τέτοια ανταλλαγή απόψεων και βιβλιογραφίας πραγματικά με ευχαριστεί και μου είναι πολύ χρηστική...είναι δε ένα κίνητρο ενασχόληση-συμμετοχής στο Forum για μένα..Πολλές ευχαριστίες..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση