ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Δαβιγατράνη ( Pradaxa ).
Xouzouris:
Με κάθε ειλικρίνεια, εύχομαι να μην αιμορραγησει ποτε ασθενής σας υπό Pradaxa.
Οταν σου κάτσει, δύσκολα το ξεχνάς.
schumifer:
Η σχέση νταμπιγκατράνης και ΟΕΜ διαφάνηκε σε ανάλυση υποομάδων και μάλλον θεωρείται πλέον δεδομένη.
Μόνο που η ανάλυση έδειξε μία μικρή λεπτομέρεια. Δεν κάνει η ουσία περισσότερα ΟΕΜ αλλά το sintrom προστατεύει από μερικά, κι έτσι δημιουργείται η διαφορά.
Όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες του apixaban νομίζω ότι θα δούμε τρελό σπρώξιμο, γιατί ακούγεται ότι μπορεί να πάρει ένδειξη ακόμη και για θρομβόλυση νομίζω.
Και για αυτό στο μήνυμά μου έγραψα ότι οι ΧΑ-μπάνες ενδέχεται να πάνε καλύτερα από τις Τράνες
Άμεσο αντίδοτο δεν υπάρχει καν στα σκαριά (εννοώ να βρίσκεται στο στάδιο ΙΙΙ)
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλά κυρ.Αργυρίου ,νομίζω ότι με το ζήτημα του Pradaxa ασχοληθήκαμε πια διεξοδικά και αρκετά.
Προσωπικά αλλάζω το Sintrom σε Pradaxa όταν ο ασθενής μου δεν μπορεί να ρυθμίσει ικανοποιητικά το INR
και βρίσκεται είτε μόνιμα ακάλυπτος σε υποθεραπεία είτε μετά απο νοσηλεία για αιμορραγικό συμβάν απο υψηλό
INR.Επίσεις υπάρχουν ασθενείς των οποίων η πρόσβαση σε εργαστήριο για τακτικό έλεγχο είναι ιδιαίτερα δυσχερής
(όπως ασθενείς που πάσχουν απο πολλαπλή σκλήρυνση ή εμφανίζουν παραπληγία ή αλλη αναπηρία).
Εύχομαι οι ασθενείς οι δική σας στους οποίους για λόγους οικονομίας αλλάξατε το PRADAXA σε Σιντρομ
να έχουν την τύχη να ανήκουν στην μειοψηφία του 40% με σταθερή θεραπευτική ρύθμιση.Εύχομαι να
μην είναι ανάμεσα σε εκείνους τους ασθενείς που λόγο υποθεραπείας (επειδή ίσως έτυχε να φάνε λιγο πράσινη σαλάτα
παραπάνω για 3 μέρες) θα υποστούν σοβαρό ΑΕΕ που θα τους καταδικάσει σε μόνιμη αναπηρία ή
που λόγου υπερθεραπείας θα νοσηλευτούν επι μέρες στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας σοβαρής αιμορραγίας απο...
αμυχή γλωσσας...Να μην φτάσει ποτέ ο ασθενείς σας να σας ρωτήσει κατόπιν εορτής «μήπως τελικά γιατρέ δεν επρεπε
να αλλάξουμε εκείνο το φάρμακο..»Και ειλικρινά δεν τα λέω αυτα με κυνισμό ή ειρωνία αλλά απο προσωπική
εμπειρία.Τώρα σε ότι αφορά τους Σουηδούς ,μετά απο την έγκριση του Eliquis (Apixaban),το δικό τους προιόν μελέτης,
θα δείς ποσο γρήγορα θα ανέβουν οι πωλήσεις του φαρμάκου στην «πλούσια» χώρα που τόσο θαυμάζεις.
Εν παση περιπτώση,το να λέμε ότι φταίνε οι αυξημένες πωλήσεις ενός νέου ακριβού φαρμάκου για την οικονομική
κατάντια του EOΠΥΥ είναι τουλάχιστον αφελές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αφελές κ. Ζαχαριάδη είναι το να νομίζουμε ότι τα χρήματα πέφτουν από τον ουρανό.
Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνουμε στους ασθενείς μας φαρμακευτικές αγωγές 30 φορές πιο ακριβές από αυτές που δίνουν οι δανειστές μας στους δικούς τους ασθενείς.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςνα νομίζουμε ότι τα χρήματα πέφτουν από τον ουρανό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όπως είπε και ο Άδωνις, σύντομα ο ΕΟΠΥΥ θα χρωστάει στους πάντες, τα πάντα (αν συνεχίσουμε έτσι).
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλά κυρ.Αργυρίου ,νομίζω ότι με το ζήτημα του Pradaxa ασχοληθήκαμε πια διεξοδικά και αρκετά.
Προσωπικά αλλάζω το Sintrom σε Pradaxa όταν ο ασθενής μου δεν μπορεί να ρυθμίσει ικανοποιητικά το INR
και βρίσκεται είτε μόνιμα ακάλυπτος σε υποθεραπεία είτε μετά απο νοσηλεία για αιμορραγικό συμβάν απο υψηλό
INR.Επίσεις υπάρχουν ασθενείς των οποίων η πρόσβαση σε εργαστήριο για τακτικό έλεγχο είναι ιδιαίτερα δυσχερής
(όπως ασθενείς που πάσχουν απο πολλαπλή σκλήρυνση ή εμφανίζουν παραπληγία ή αλλη αναπηρία).
Εύχομαι οι ασθενείς οι δική σας στους οποίους για λόγους οικονομίας αλλάξατε το PRADAXA σε Σιντρομ
να έχουν την τύχη να ανήκουν στην μειοψηφία του 40% με σταθερή θεραπευτική ρύθμιση.Εύχομαι να
μην είναι ανάμεσα σε εκείνους τους ασθενείς που λόγο υποθεραπείας (επειδή ίσως έτυχε να φάνε λιγο πράσινη σαλάτα
παραπάνω για 3 μέρες) θα υποστούν σοβαρό ΑΕΕ που θα τους καταδικάσει σε μόνιμη αναπηρία ή
που λόγου υπερθεραπείας θα νοσηλευτούν επι μέρες στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας σοβαρής αιμορραγίας απο...
αμυχή γλωσσας...
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι εκεί που δεν μπορεί να μεταφερθεί ο ασθενής το μηχανάκι INR είναι μια χαρά λύση. Μόνο σε ασθενή που μένει μόνος και δεν μπορεί να μεταφέρεται θα το σκεφτόμουν αλλά και πάλι η τιμή του είναι απαγορευτική όταν υπάρχουν "βοήθεια στο σπίτι", ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, κλπ Συνήθως προτιμώ να ενεργοποιώ τέτοιες υπηρεσίες πρώτα. Και φυσικά, μετράω ήδη ένα θάνατο από αιμορραγικό εγκεφαλικό σε pradaxa από καρδιολόγο.
Αυτό το "έτυχε να φάνε λίγο πράσινη σαλάτα παραπάνω για 3 ημέρες" μου άρεσε γιατί έχει τόσα πολλά μαζί που δεν είναι τυχαία. Υπογραμμίζω τις συνθήκες:
(έτυχε), (λίγο πράσινη σαλάτα), (συνεχόμενο τριήμερο και πάνω) : Δεν συμβαίνουν όλα αυτά μαζί σε ένα ασθενή που στοιχειωδώς προσέχει την διατροφή του.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση