ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Δαβιγατράνη ( Pradaxa ).

<< < (13/22) > >>

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε κάθε ειλικρίνεια, εύχομαι να μην αιμορραγησει ποτε ασθενής σας υπό Pradaxa.

Οταν σου κάτσει, δύσκολα το ξεχνάς.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί άραγε ; Μήπως γιατί οι αιμορραγίες απο SINTROM είναι ...ρουτίνα ; και της θεωρούμε δεδομένες ;
Εγω δύσκολα ξεχνώ  κάθε σοβαρή επιπλοκή απο φάρμακο ή ιατρική εξέταση που έδωσα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑφελές κ. Ζαχαριάδη είναι το να νομίζουμε ότι τα χρήματα πέφτουν από τον ουρανό.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνουμε στους ασθενείς μας φαρμακευτικές αγωγές 30 φορές πιο ακριβές από αυτές που δίνουν οι δανειστές μας στους δικούς τους ασθενείς.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν θυμάμαι να αναζήτησα ποτέ χρήματα απο τον ουρανό ούτε να ψάχνω στην βροχή για δεκάευρα.

Λυπάμε, αλλά για έναν ιατρό το κόστος της αγωγής δεν μπορεί (δεν θα πρέπει) να είναι το σπουδαιότερο και μοναδικό κριτήριο για την επιλογή θεραπείας.
Ακόμα και αν αυτός ζεί στην Ζιμπάμπουε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι φυσικά, μετράω ήδη ένα θάνατο από αιμορραγικό εγκεφαλικό σε pradaxa από καρδιολόγο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είναι πράγματικά  εγκληματίες αυτοί οι καρδιολόγοι !
Συνταγογραφούν αυτά τα ακριβά φάρμακα που όχι μόνο σκοτώνουν αλλά σκοπό έχουν για να διαλύσουν την ήδη καταστραμένη οικονομία της χώρας.

Ευτυχώς που  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σώζεται κάπως η κατάσταση.
Γιατί αυτοί δεν συνταγογραφούν πολλά και ακριβά φάρμακα.Ούτε βέβαια ευθύνονται για την οικονομική δυσπραγία της εποχής.
Μην τολμήσει κανείς να ούτε να υπονοήσει τέτοια βλασφήμια.
Ούτε μύγα στο αστραφτερό σπαθί μας.
Θα πέσει το φόρουμ σπίτι μας  να μας πλακώσει.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι πράγματικά  εγκληματίες αυτοί οι καρδιολόγοι !
Συνταγογραφούν αυτά τα ακριβά φάρμακα που όχι μόνο σκοτώνουν αλλά σκοπό έχουν για να διαλύσουν την ήδη καταστραμένη οικονομία της χώρας.

Ευτυχώς που  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σώζεται κάπως η κατάσταση.
Γιατί αυτοί δεν συνταγογραφούν πολλά και ακριβά φάρμακα.Ούτε βέβαια ευθύνονται για την οικονομική δυσπραγία της εποχής.

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να λες τέτοια για τους καρδιολόγους κάτι παραπάνω θα ξέρεις.
Από την άλλη έχεις δίκιο: Εάν είχαμε καλούς γενικούς γιατρούς, παθολόγους και σήμερα πια και παιδιάτρους, οι καρδιολόγοι (και οι καρδιοχειρουργοί) θα φυτοζωούσαν

Xouzouris:

--- Παράθεση ---Γιατί άραγε ; Μήπως γιατί οι αιμορραγίες απο SINTROM είναι ...ρουτίνα ; και της θεωρούμε δεδομένες ;
Εγω δύσκολα ξεχνώ  κάθε σοβαρή επιπλοκή απο φάρμακο ή ιατρική εξέταση που έδωσα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατι ειναι πολυ πιο δυσκολα διαχειρισιμες και, απο την δικη μου εμπειρια, βαρυτερες (αλλα επειδη οπως λεει και ο Harrison η συχνοτερη αιτια ιατρικου λαθους ειναι ο εμπειρισμος, αφηνω κατα μερος την τελευταια παρατήρηση).

Επισης, θα μου επιτρεψετε να σας πω οτι την εικονα του ασθενους που αιμορραγει υπο αντιπηκτικα εν γενει πολυ αμφιβαλλω εαν την εχουν προχειρη η συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων που, απο την ανεση του ιατρειου τους, συνταγογραφουν αφειδως αντιπηκτικά/αντιαιμοπεταλιακα επι δικαιων και αδικων (δεδομενου οτι, παλι απο την δικη μου εμπειρια, αλλα που σε αυτη την περιπτωση αγγιζει το στατιστικο δειγμα, ενα 70-80% των ασθενων που λαμβανουν κλοπιδογρελη την λαμβανουν εκτος ενδείξεων).

Εν πασει περιπτωσει, δεν εχω προσωπικα καμια απολυτως ορεξη να δαιμονοποιησω τα νεοτερα αντιπηκτικα, απλως κρατω μικροτερο καλάθι απο εσας οσον αφορα τον ενθουσιασμό για την ασφαλεια και την αποτελεσματικοτητα τους εναντι φαρμακων δοκιμασμενων επί δεκαετιες, και οχι άδικα: ανηκω σε μια γενια ιατρων που "εχει καεί η γουνα" τους με τα διαφορα Vioxx, Avandia κ.ο.κ. οποτε και ειμαι επιφυλακτικός με καθε νεο φάρμακο η αποτελεσματικοτητα και η ασφάλεια του οποιου αποτυπωνονται στην μια και μονη πολυκεντρικη μελετη που σπονσοραρει η εταιρεια για να το κυκλοφορήσει, και ειμαι πολυ πιο κοντα στην Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του συναδελφου σας κου. Ντελλου.

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυτυχώς που  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σώζεται κάπως η κατάσταση.

--- Τέλος παράθεσης ---
30 ασθενής την ημέρα με μέσο όρο 2-3 συνταγές/ασθενή οι οποίες εάν γίνουν τρίμηνες δηλαδή 6-9 συνταγές ανά άτομο επί 30 ασθενείς επί 22 εργάσιμες  μας κάνουν  3922-5940 συνταγές τον μήνα. αυτά ισχύουν στην πραγματικότητα για κάποιους «υπερσυνταγογράφους» γενικούς ιατρούς που καλούνται να εξυπηρετήσουν μια περιοχή που είτε δεν υπάρχουν κοντά άλλοι ιατροί είτε δεν τα γράφουν στο Η/Σ για διάφορους λόγους. Αυτόν τον όγκο συνταγογραφησης δύσκολα τον καταλαβαίνουν αυτοί που λεν «πήγαινε σε ένα γενικό ιατρό στο ΠΙ ή στο ΚΥ να στα γράψει». Προσθέστε σε αυτό και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων  και δείτε ποιοι πραγματικά είναι  υπερσυνταγογράφοι και ποιοι φαίνονται στο σύστημα. Εάν σας φαίνονται πολλοί οι 30 ασθενείς κάντε του 20 όσους βλέπουμε το μίνιμουμ την ημέρα στο ΚΥ που είμαι (Και μας φωνάζουν όλοι ότι βλέπουμε λίγους).
 Αυτή είναι μια ανάλυση σε μια στατιστική που αμέλησε να λάβει υπόψη της και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα…

Argirios Argiriou:
Μόλις παραπάνω έκανα μεταφορά κάποιων μηνυμάτων από την συζήτηση "ΕΟΠΥΥ" στην συζήτηση "Δαβιγατράνη ( Pradaxa )".

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση