Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Στη χώρα της αυτοφαρμακίας

(1/8) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Η απευθείας χορήγηση φαρμάκου από μη ιατρό σε ασφαλισμένο, αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και διώκεται από το Νόμο.

Το ρητό "φάρμακο θέλω - τώρα το θέλω" δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, και, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι ο φαρμακοποιός αυτός που θα καλύψει αυτοβούλως (και με το αζημίωτο) την απουσία ιατρού σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό ή συνοικία, σε κάθε ώρα.

Ο ιατρός που σε δεύτερο χρόνο ξεπλένει μια φαρμακευτική αγωγή που δόθηκε από φαρμακοποιό, αποτελεί συνεργό του τελευταίου  στην τέλεση της ως άνω αξιόποινης πράξης.

Δεν είναι δυνατό κάθε μέρα να ερχόμαστε στο ΚΥ ή στο ΠΙ και η ιατρική μας να μπουρδουκλώνεται με την ιατρική του φαρμακοποιού.

Ο ασφαλισμένος δεν φταίει που μπαίνει στο φαρμακείο και ζητάει αντιβιοτικό. Το ζητάει γιατί ξέρει ότι θα το πάρει.
Αυτός που πρέπει να σταματήσει να παίζει με τα νεύρα μας, είναι ο (υποτίθεται μορφωμένος και υπεύθυνος) αδειούχος φαρμακοποιός.
Να θυμάται όμως ότι δεν ζούμε σε ζούγκλα και ότι η άδεια μπορεί και να ανακληθεί.

Όλοι μαζί οι ιατροί να αξιώσουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων φαρμακοποιών αντιποιούνται το επάγγελμα/λειτούργημα μας.

timex:
Εμένα πάντως μου έχει τύχει παρα πολλες φορές το εξης... να θέλω να δώσω πχ augmentin και να μου λενε... "Δεν παιρνω Augmentin ...Klaricid μου γραφουν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις"

τι να του πεις τότε;;

anastasios theodoridis:
Να πάει σε αυτόν ......που του γράφει πάντα Augmentin! ;D

ZArk:
Μου έχει τύχει και εμένα αρκετές φορές να επιλέγουν οι ασθενείς αντιβίωση .

Είναι δικαίωμά τους να "έχουν άποψη" επί της αγωγής? Ας έχουν τότε και επί της διάγνωσης και να μην έρχονται στο ιατρείο!

Το τρομερό μου έτυχε χθες όπου ασφαλισμένη του ΝΑΤ αφου έγραψε τα δικά της και τα φάρμακα της μητέρας της μου λέει το τρελό:
-- :        Α γιατρέ ξέχασα "γράψε μου και ένα Amoxil"
Εγώ:      Για ποιόν είναι το amoxil, για σας ή για τη μητέρα σας?
--  :      Όχι για τον άντρα μου, γράψτο στο δικό μου!!!!
Εγώ: -- Και ποιος το έδωσε του άντρα σας? τι πρόβλημα έχει?
---:      Και τι σε νοιάζει εσένα?   
Εγώ:    Άλλαξα χίλια χρώματα, κατάφερα να κρατηθω και να πω από μέσα μου &@#$&%$#@ !!!#@#&& και της είπα σχεδόν γκαρίζοντας να φύγει αμέσως μην την καταδώσω τηλεφωνικά στο ΝΑΤ ΤΩΡΑ,
 ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ?
ή στραβά αρμενίζω εγώ???

EzeΤΡΟΛ:
Ανακοίνωση για την αυτοφαρμακία, που μπορούμε να αναρτήσουμε έξω από το ιατρείο μας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1ο. Ο Ιατρός δεν υποχρεούται να συνταγογραφεί εκ των υστέρων σιρόπια, αλοιφές, ρινικά σπρέι, οφθαλμικά κολλύρια, αντιφλεγμονώδη χάπια και γενικά οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα ελήφθη από το φαρμακείο με πρωτοβουλία του ασφαλισμένου ή του φαρμακοποιού.

2ο.  Ο Ιατρός απλά εφαρμόζει τις διατάξεις και τις εγκυκλίους των Ασφαλιστικών Ταμείων ως προς τη συνταγογράφηση, χωρίς να ευθύνεται γι΄αυτές, οπότε δεν υπάρχει λόγος αντεγκλήσεων μαζί του.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση