Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Στη χώρα της αυτοφαρμακίας

<< < (3/8) > >>

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαπό αυτόν ξεκινά το κακό της αυτοφαμακίας

--- Τέλος παράθεσης ---
Σ' αυτό ακριβώς διαφωνώ. Ο φαρμακοποιός είναι αποκλειστικά ο υπεύθυνος όταν κάνει ιατρική, αλλά δεν ξεκινά από αυτόν το πρόβλημα. Δεν πήγε να τους ψάξει σπίτι τους να τους πουλήσει αντιβιοτικά, αλλά πήγαν οι ίδιοι σ' αυτόν κι όχι στο γιατρό. Συμφωνώ στο ότι ο συμμορφωμένος φαρμακοποιός εκπαιδεύει και τους αρρώστους. Πάρα πολλές φορές μου λένε: "χτύπησα/κάηκα/κρύωσα/δε-μου-σηκώνεται και με έστειλε ο φμφ να με δεις πρώτα" Αυτό το "πρώτα" όμως δεν με πείθει πως κατάλαβε ποιος είναι υπεύθυνος για την υγεία του και γιατί ήρθε σε εμένα τέλος πάντων.
Σίγουρα χρειάζεται χρόνο και υπομονή, αλλά η πλειονότητα τελικά μαθαίνει. Επιμένω πως αξίζει να επενδύσω λίγο χρόνο να εξηγήσω κάτι τέτοιο σε όποιον πιθανολογώ πως θα το καταλάβει και δεν ωρύεται.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαπό αυτόν ξεκινά το κακό της αυτοφαμακίας

--- Τέλος παράθεσης ---
Σ' αυτό ακριβώς διαφωνώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κι όμως: Οι ασφαλισμένοι απευθύνονται στον φμφ επειδή ξέρουν ότι θα πάρουν αυτό που θέλουν.
Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο να πάνε πρώτα σ΄αυτόν, όπως π.χ. δεν πας στο βενζινάδικο να γεμίσεις χωρίς πρώτα να έχεις βγάλει από το ATM λεφτά (για να το θέσω σχγηματικά).

Περιθωριακός:
Ο Διακοσμητης μου εβαλε ιδεες. 32χρονη μπαινει στο ΠΙ, πηγαινει κατευθειαν στη νοσοκομα και της λεει ''γραψε μου 2 μοξιλ''. Tην ρωταω τι τα θελει και την δευτερη φορα (την πρωτη εκανε οτι δεν ακουει και συνεχιζε να κοιταει προς τη νοσοκομα) μου λεει: ''τα χρειαζομαστε στο σπιτι, μολις κρυωνουμε (ελπιζω να εννοουσε συμπτωματα κρυωματος, αν και εκ των υστερων δεν αποκλειω να παιρνουν αντιβιωση αντι να βαζουν πετρελαιο) παιρνουμε μερικα μοξιλ (!).
Της λεω αναλυτικα και ευγενικα οτι κανει κακο στον εαυτο της και στην οικογενεια της. Δεν απανταει τιποτα, βαριεται, και περιμενει να γραφει η συνταγη. Λεω στη νοσοκομα: γραψε ''αυτοδιαγνωθησα οικογενης α-αμοξιλιτις'' στη διαγνωση και τα 2 amoxil της κυριας.
Το περιεργο ειναι οτι η κυρια εξακολουθουσε να περιμενει την ολοκληρωση της συνταγης!!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ Διακοσμητης μου εβαλε ιδεες. 32χρονη μπαινει στο ΠΙ, πηγαινει κατευθειαν στη νοσοκομα και της λεει ''γραψε μου 2 μοξιλ''. Tην ρωταω τι τα θελει και την δευτερη φορα (την πρωτη εκανε οτι δεν ακουει και συνεχιζε να κοιταει προς τη νοσοκομα) μου λεει: ''τα χρειαζομαστε στο σπιτι, μολις κρυωνουμε (ελπιζω να εννοουσε συμπτωματα κρυωματος, αν και εκ των υστερων δεν αποκλειω να παιρνουν αντιβιωση αντι να βαζουν πετρελαιο) παιρνουμε μερικα μοξιλ (!).
Της λεω αναλυτικα και ευγενικα οτι κανει κακο στον εαυτο της και στην οικογενεια της. Δεν απανταει τιποτα, βαριεται, και περιμενει να γραφει η συνταγη. Λεω στη νοσοκομα: γραψε ''αυτοδιαγνωθησα οικογενης α-αμοξιλιτις'' στη διαγνωση και τα 2 amoxil της κυριας.
Το περιεργο ειναι οτι η κυρια εξακολουθουσε να περιμενει την ολοκληρωση της συνταγης!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Νοσοκόμα/γραμματέας/συνταγογράφος; Σε Π.Ι. μάλιστα;
Προχωρημένους σας βρίσκω, συνάδελφε!

Πατρωνάκης Μάνος:
 Mεταξύ σοβαρού και αστείου (Ν.3235/04 άρθρο 8, έργο νοσηλευτή Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )
μήπως αυτός θα έπρεπε να είναι ο κανόνας Διαμαντή από το να θαλασσοδέρνουν μερικοί/ες στα ΚΥ και Νοσοκομεία;
 Ισχύει και για σένα

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση