Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Στη χώρα της αυτοφαρμακίας

<< < (5/8) > >>

Περιθωριακός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ...στο δύο μαζί διαφωνώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνω (με τη διαφωνια). Αλλα δεν συμφωνω και με το να γυρναω σπιτι στις 16.30.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Επέλεξες να διοριστείς στο συγκεκριμένο Π.Ι. που απ' ότι καταλαβαίνω έχει πολλή δουλειά.
Εκείνο με το οποίο διαφωνώ είναι η συνταγογράφηση από μη ιατρό κατά την οποία τελικά ο ιατρός μετατρέπεται σε τελικό ελεγκτή-υπογραφή-σφραγίδα. Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου ότι ελέγχεις την συνταγή όμως πολλοί άλλοι γιατροί έχουν εκχωρήσει και την υπογραφή-σφραγίδα (για τον έλεγχο δεν το συζητώ).
Πρέπει να διευκρινίσουμε αν η συνταγογράφηση (ακόμη κι αν αφορά χρόνια αγωγή) αποτελεί ιατρική πράξη ή όχι.
Δεν μπορεί όποτε μας βολεύει (π.χ. αμοιβή ιδιωτών, υπολογισμός χρόνου που απαιτείται για τη συνταγογράφηση) να την θεωρούμε ιατρική πράξη κι όποτε μας βολεύει διαφορετικά (π.χ. ώρα που θα φύγουμε από την εργασία μας) να την εκχωρούμε σε μη ιατρικό προσωπικό.
Και φυσικά διαφωνώ στο "δύο μαζί".
Να συμπληρώσω κι ένα σημείο που μου "χτύπησε άσχημα": Σύμφωνα με την περιγραφή σου μπαίνει μια κυρία μέσα στο δωμάτιο για να γράψει φάρμακα για χρόνια αγωγή. Εσύ και η νοσοκόμα είστε "ελεύθεροι" (αφού λες ότι πάει κατευθείαν στη νοσοκόμα). Επιλέγει λοιπόν να πάει στη νοσοκόμα (προφανώς για να ξεπλύνει ευκολότερα τα μοξίλια της). Αυτή η επιλογή όμως (να μην πάει στο γιατρό) δείχνει ότι η συνταγογράφηση στο μυαλό της κυρίας έχει αποδεσμευτεί από τον ιατρό. Ίδιο πράγμα νοσοκόμα και γιατρός και ίσως "καλύτερη" η νοσοκόμα που "δεν ξέρει πολλά πολλά".

Αλήθεια, αφού εσύ θα έκανες τον τελικό έλεγχο πώς ευελπιστούσε ότι θα σε "προσπερνούσε" ακόμη κι αν η νοσοκόμα έγραφε τα μοξίλια; Μήπως αν είχες κι εσύ δεύτερο ασθενή ταυτόχρονα, ευελπιστούσε ότι θα υπέγραφες χωρίς να ρωτήσεις πολλά;

Μάνο, άλλο η βοήθεια από νοσηλευτικό προσωπικό κι άλλο η βοήθεια από γραμματειακό προσωπικό. Η νοσοκόμα που υπηρετεί μαζί με το συνάδελφο θέλει και βοηθάει (γράφει συνταγές). Αν δεν ήθελε, κανείς δεν θα μπορούσε να την υποχρεώσει.

Denominator:
Το ίδιο σκηνικό που περιγράφει ο συνάδελφος @Περιθωριακός έζησα κι εγώ προ 15ετίας στο Π.Ι. Σελέρου Ξάνθης. Εγώ, η νοσοκόμα, άπειρα άτομα, άπειρες συνταγές. Δυστυχώς προσπαθούσα κι εγώ να πείσω τότε τον εαυτό μου ότι ήλεγχα τις συνταγές. Το μόνο που ήλεγχα κάπως ήταν οι ποσότητες των φαρμάκων και η συμβατότητα των διαγνώσεων με τα ποσοστά. Ιατρικώς ουδέν ήλεγχα. Από τη μια η πίεση του κόσμου, από την άλλη η τήρηση του ωραρίου (τα κλειδιά τα είχε η νοσοκόμα που ήταν μόνιμη) έκανα την καθημερινότητα μία τρέλλα. Στην οποία έβαλα κι εγώ τη σφραγίδα μου.

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ:
70 ατομα την ημερα οταν εκανα αγροτικο στη κρητη,χωρις νοσηλευτρια και κρατωντας αναλυτικους φακελους σε ολους τους ασθενεις ...αλλα με λυπη μου αναφερω οτι εβαζα μονο τη σφραγιδα μου σε αγωγες αλλων.παντως η πιεση ειναι πολυ μεγαλη απο τους ασθενεις που πανε στο ...μπακαλικο και θελουν 3 συνταγες με ολιγη...και γρηγορα...οποτε καταλαβαινω τον συναδελφο.η αληθεια ειναι οτι και στο ιδιωτικο ιατρειο μου περισυ προ ΕΟΠΥΥ που ειχε πολυ κινηση καποιοι με ρωτουσαν γιατι δεν πηρα γραμματεα...απαντηση α)δεν ηξερα αν θα μπορουσα να της /του προσφερω σταθερο μισθο μια και μας πληρωνουν καθε ποτε καιβ) χανω την πορεια του ασθενη... στην πορεια μετα εοπυυ κατεληξα οτι τον ασθενη τον νοιαζει μονο να κανει(η να νομιζει οτι κανει)την δουλεια του=να βγει απο το ιατρειο με συνταγη χωρις να πληρωσει τον γιατρο.... ;D

Πατρωνάκης Μάνος:

--- Παράθεση ---Μάνο, άλλο η βοήθεια από νοσηλευτικό προσωπικό κι άλλο η βοήθεια από γραμματειακό προσωπικό. Η νοσοκόμα που υπηρετεί μαζί με το συνάδελφο θέλει και βοηθάει (γράφει συνταγές). Αν δεν ήθελε, κανείς δεν θα μπορούσε να την υποχρεώσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα γράφω εγώ να κάνει αυτή νοσηλευτικές πράξεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση