κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί, εν τω κυβερνοχόρω αδελφοί (το πέτυχα?¨)
ακούω τον κ. Αργυρίου που αναφέρει συνεχώς για τη Σουηδία και με εξαίρεση 2-3 σημεία βρίσκω τρομερές διαφορές με τη Βουλγαρία τα τελευταία 5 χρόνια. μέχρι το 2003-2004 με απατά η μνήμη μου η κατάσταση εδώ ήταν όπως είναι στην Ελλάδα σήμερα. πονάει στομάχι? έτρεχε ο καημένος στον παθολόγο, εκείνος τον έστελνε στο χειρούργο, ξαναγυρνούσε στον παθολόγο με αποτέλεσμα το χάσιμο πολύτιμων ωρών ή και το χάσιμο του χρόνου 2 ειδικευμένων τουλάχιστον. πλέον υπάρχουν οι οικογενειακοί γιατροί οι οποίοι δουλεύουν με καθεστώς ιδιωτικό-δημόσιο χαρακτήρα. θα σας αναφέρω παράδειγμα από μια οικογενειακή γιατρό στην οποία δούλευα μέχρι πριν 2 μήνες.
το κράτος υποχρεώνει τον πολίτη να διαλέξει οικογενειακό γιατρό και οδοντίατρο. ο πολίτης διαλέγει τον δρ. Α πχ.
πάει εγγράφεται στο μητρώο του εν λόγω γιατρού. σε κάθε επίσκεψη του πολίτη, ο ίδιος ο πολίτης πληρώνει από την τσέπη του ένα συμβολικό ποσό 5 ευρώ. το κράτος από την άλλη πληρώνει συμμετοχή 20 ευρώ στον ιατρό. δεν υπάρχει οικογενειακός ιατρός χωρίς να έχει στο μητρώο του τουλάχιστον 1000 άτομα.
εάν ο πολίτης χρήζει νοσοκομειακής φροντίδας τότε και μόνο τότε γράφεται παραπεμπτικό και αποστέλεται στο νοσοκομείο της περιφέρειας.
επίσης η παθολογία έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 6 χρόνια εδώ πέρα. όσοι ήταν παθολόγοι πήραν ειδικότητες όπως καρδιολογία, ρευματολογία κλπ.
από τότε που εφάρμοσε η βουλγαρία αυτό το σύστημα έχει εξασφαλίσει εκατομμύρια ευρώ από χαμένες "εργατοώρες" και νοσήλεια.
δεν πάμε να ανακαλύψουμε το ζεστό νερό ούτε τον τροχό εκ νέου. ένα ρημάδι μοντέλο που λειτουργεί επιτυχώς σε άλλα κράτη να αντιγράψουμε ρε παιδιά! η σουηδία πώς το λειτουργεί χρόνια τώρα?η βουλγαρία μέσα σε 4-5 χρόνια το εφάρμοσε και δουλεύει ρολόϊ. το εκεί μοντέλο γενικής ιατρικής (πλάνο σπουδών) είναι τρομερά ίδιο με αυτό της σουηδίας.
έλεος πια με το σκοταδισμό, τη δημιουργία εντυπώσεων και το παπατζηλίκι! γιατι πρόκειται για παπατζηλίκι ολκής!συγνώμη για τα "γαλλικά" μου αλλά έχω αγανακτήσει πλέον!
ερχόμαστε στην επιστολή του κυρίου τώρα να μας λέει ότι οι ΓΙ είναι επικίκνδυνοι και οι παθολόγοι είναι αυτοί που θα σώσουν τη χώρα. να μην υπάρχει ΠΦΥ. είναι ηλίθιοι στην Ευρώπη και στα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ και εδώ είμαστε "έξυπνοι".