Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 06:29:43

Αποστολέας Θέμα: Καταγγείλετε τον φαρμακοποιό σας  (Αναγνώστηκε 44594 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Απριλίου 2010, 17:19:40
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Τη συμπαράσταση σύσσωμης της Ελληνικής κοινωνίας έχει στο πλευρό του ο κ. Λοβέρδος, που δηλώνει  «Αν επιμείνουν στο αίτημά τους (σ.σ οι φαρμακοποιοί), θα στείλουμε τους ασφαλισμένους στα φαρμακεία των νοσοκομείων.»


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

Αποφασισμένη να συγκρουστεί με τις επαγγελματικές ομάδες που αντιδρούν στο πρόγραμμα των αλλαγών τις οποίες προωθεί είναι η κυβέρνηση. Αυτό δείχνει η άκαμπτη στάση με την οποία αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις των κλειστών επαγγελμάτων, π.χ. ιδιοκτητών φορτηγών, ταξί, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών κ.ά. Ενδεικτική είναι η στάση την οποία τηρεί το υπουργείο απέναντι στην απόφαση των φαρμακοποιών της Αττικής να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους τεσσάρων Ταμείων: του ΟΑΕΕ, της ΔΕΗ, της Εμπορικής και της Τράπεζας Πίστεως. Τα Ταμεία αυτά χρωστούν στους φαρμακοποιούς της Αττικής και του Πειραιά 42,1 εκατ. ευρώ. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να ληφθεί και για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (δηλαδή του Δημοσίου), ο οποίος χρωστά περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα αιτήματα των φαρμακοποιών, τα οποία θεωρεί περίπου εκβιαστικά, καθώς τα Ταμεία καθυστερούν τις οφειλές τους στα φαρμακεία, αλλά όχι για περισσότερο από δύο μήνες, εκτός από τον ΟΠΑΔ, ο οποίος καθυστερεί τρεις μήνες. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, όπως λένε πηγές του υπουργείου, δεν ετέθη κανένα πιεστικό αίτημα, απλώς ζητήθηκε να τακτοποιεί λίγο πιο γρήγορα τις οφειλές του ο ΟΠΑΔ. Από τότε μεσολάβησε η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η οποία έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.

«Αν επιμένουν οι φαρμακοποιοί, ας σταματήσουν τη χορήγηση των φαρμάκων. Εμείς θα στείλουμε τους ασφαλισμένους στα φαρμακεία των νοσοκομείων και θα εξυπηρετηθούν από αυτά. Θα υποστούν βεβαίως μια ταλαιπωρία, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά» προειδοποιεί ο κ. Λοβέρδος. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να υπολογίσει κανένας τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, όμως η εντολή του κ. Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο για πιστή τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας ήταν σαφής. Επίσης ο κ. Λοβέρδος διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία ότι όλες οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση των δαπανών και ότι ο ίδιος σε συνεργασία με την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχει τη μεγάλη ευθύνη να μειώσει τις δαπάνες για το φάρμακο. Ο υπουργός Εργασίας επικαλείται στοιχεία έρευνας η οποία διαπίστωσε ότι κάθε φαρμακείο που ανοίγει αυξάνει τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 25%. «Σε μόλις επτά εβδομάδες θα αξιολογηθεί η πορεία μας. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια» δηλώνει.




« Τελευταία τροποποίηση: 1 Απριλίου 2010, 17:29:26 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Απριλίου 2010, 19:00:50
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Τώρα μάλιστα: Αυτή είναι η πειστικότερη δικαιολογία για να μην απελευθερωθεί το άνοιγμα φαρμακείου!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο υπουργός Εργασίας επικαλείται στοιχεία έρευνας η οποία διαπίστωσε ότι κάθε φαρμακείο που ανοίγει αυξάνει τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 25%.

Πάντως, χωρίς πλάκα, αυτό είναι αλήθεια: Κάθε (νέο) φαρμακείο, προκαλεί ένα τζίρο που δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε και το φαρμακείο!
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Απριλίου 2010, 20:59:15 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Απριλίου 2010, 21:51:52
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως, χωρίς πλάκα, αυτό είναι αλήθεια: Κάθε (νέο) φαρμακείο, προκαλεί ένα τζίρο που δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε και το φαρμακείο!

Σωστό μου φαίνεται το παραπάνω, αν και δεν το γνωρίζω.
Όμως μη ξεχνάμε ότι δεν μπορεί ένας κλάδος να δαιμονοποιείται γι΄ αυτό. Κυβερνητικές επιλογές έπρεπε.

Και κάθε νέος γιατρός π.χ. (ειδικά στις κορεσμένες ειδικότητες) προσθέτει ένα (άγνωστο σε εμένα, αλλά υπαρκτό) ποσοστό δαπανών υγείας, κυρίως λόγω της αύξησης της «ιατρογενούς ζήτησης υπηρεσιών».
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Απριλίου 2010, 20:31:41
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο Πρόεδρος της Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος κατήγγειλε τους φαρμακοποιούς που αρνούνται να χορηγήσουν φάρμακα επί πιστώσει ως "στυγνούς εκβιαστές της κοινωνίας" και ζήτησε το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Το θέμα έπαιξε στις ειδήσεις του MEGA.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Απριλίου 2010, 22:07:01 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Απριλίου 2010, 22:25:31
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


"Με αφορμή τις τελευταίες συζητήσεις και τα δημοσιεύματα σχετικά με το άνοιγμα κάποιων κλειστών επαγγελμάτων και σε απάντηση της επιστολής του Φ.Σ.Α, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε τις θέσεις μας και να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο για το καθεστώς που επικρατεί από 1/1/1997 στον κλάδο μας.

Υπάρχουν πληθυσμιακοί περιορισμοί, σύμφωνα με τους οποίους αντιστοιχεί 1 φαρμακείο, ανά 1500 κατοίκους. Όπως λοιπόν μπορεί να καταλάβει κάποιος, νέα φαρμακεία δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν, με αποτέλεσμα αρκετοί από εμάς, να μεταναστεύουμε σε ακριτικά χωριά και νησιά, για να ασκήσουμε το επάγγελμα μας. Κάτι το οποίο είναι αυτονόητο για τον οποιονδήποτε, για εμάς εδώ και χρόνια δεν ισχύει.

Είναι γεγονός ότι εμείς οι φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο, επιλέξαμε οι περισσότεροι να μην ακολουθήσουμε τακτικές, που θα μας ωθούσαν σε μιζέρια και εξαθλίωση, όπως το να μεταναστεύσουμε σε κάποιο ακριτικό χωριό της Ελλάδας, που δεν ήταν ο τόπος καταγωγής μας, ούτε σε κάποιο ακριτικό νησί, προκειμένου να ασκήσουμε το επάγγελμά μας, για λόγους που ο καθένας μπορεί να κατανοήσει.
Επίσης, δεν μπήκαμε καθόλου στην διαδικασία αγοράς άδειας φαρμακείου από υπό σύνταξη συνάδελφο, καθώς αυτές οι άδειες απαιτούν υπέρογκα ποσά της τάξεως των 300.000 ευρώ, αφορολόγητα τις περισσότερες φορές, τα οποία θα έπρεπε να δώσουμε σε συναδέλφους οι οποίοι έλαβαν τις άδειες τους χωρίς να πληρώσουν κανένα αντίτιμο και που αυτές ανήκουν στο Κράτος που τις εξέδωσε τα χρόνια που το επάγγελμα δεν είχε κανέναν περιορισμό.

Φαίνεται λοιπόν, ότι απέναντι σε έναν Αντισυνταγματικό Νόμο, ο οποίος περιορίζει την ελεύθερη επαγγελματική έκφραση ειδικών επιστημόνων, εμείς αντισταθήκαμε με προσωπικό κόστος και οικονομική ανέχεια, περιμένοντας να κριθούν νομικά, όλα αυτά τα περιοριστικά κριτήρια.

Εμείς, οι φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο, δεν είμαστε άνθρωποι που τελειώσαμε “χτες” τις σπουδές μας, άλλα άνθρωποι που για χρόνια δουλεύουμε υπάλληλοι στα φαρμακεία άλλων, αρκετοί χωρίς ασφάλιση, ως ελεγκτές σε Ταμεία με μισθό 550 ευρώ, σε εταιρίες ως ιατρικοί επισκέπτες υπό αντίξοες συνθήκες και με τον φόβο της απόλυσης συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας, ενώ οι συνάδελφοι, που το μόνο που μας διαφοροποιεί είναι μια άδεια λειτουργίας φαρμακείου, απολαμβάνουν μια εξόχως προστατευμένη οικονομικά και επαγγελματικά κατάσταση, λόγω των περιορισμών που έχουν εφαρμόσει.

Αυτή την στιγμή είναι ιδιαίτερα ασφαλές να μιλάνε για μεγάλο αριθμό φαρμακείων, αλλά μάλλον αποκρύπτουν κάποια σοβαρά δεδομένα, όπως η κληρονομικότητα. Ένα φαρμακείο δηλαδή, περνάει στα χέρια του γιου ή της κόρης, αλλά ο γιός του αγρότη πχ που σπούδασε με υποτροφία, δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει το επάγγελμά του.


Αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τη νομοθεσία που διέπει τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου θα ανακαλύψει πολλούς “ρατσιστικούς” όρους. Ένα νέο φαρμακείο, εφόσον μπορεί να ανοίξει με βάση τον πληθυσμό, θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 150 μέτρα από το πλησιέστερο (η απόσταση μεγαλώνει όσο μεγαλώνει ο πληθυσμός του δήμου). Ένα φαρμακείο όμως που λειτουργεί ήδη 5 χρόνια, μπορεί να μετεγκατασταθεί σε απόσταση υποπολλαπλάσια της προαναφερόμενης! Με απλά ελληνικά, αν καταφέρει κάποιος νέος συνάδελφος να ανοίξει το φαρμακείο του σε κάποια γωνίτσα και μετά από 2-3 χρόνια η περιοχή αναπτυχθεί, θα μπορεί όποιος “παλιός” θέλει να μεταφερθεί δίπλα! Εκεί, δεν υπάρχει ανησυχία για τη βιωσιμότητα συνεπώς...

Σε αυτό το σημείο κρίνουμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε κάτι. Θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ προϋπόθεση για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας την ύπαρξη του Φαρμακείου με ιδιοκτήτη ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ. Μια προϋπόθεση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ελλάδα, μια χώρα με προβληματική δυστυχώς πρωτοβάθμια περίθαλψη, τις αδυναμίες της οποίας καλύπτουν με ζήλο οι φαρμακοποιοί σε όλη την έκταση της επικράτειας. Η συμβολή του επιχειρηματία/επαγγελματία φαρμακοποιού αναγνωρίστηκε και από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις 19.5.09:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Ακολουθούμε αυτή την τακτική της επιστολής, από την στιγμή που κανένα συνδικαλιστικό όργανο, δεν μας αναγνωρίζει, επομένως δεν μας περιλαμβάνει, έτσι ώστε να ακουστεί και η φωνή χιλιάδων φαρμακοποιών. Εκτός από το αναφαίρετο και συνταγματικό μας δικαίωμα να ασκήσουμε το επάγγελμα μας με όποιον τρόπο εμείς κρίνουμε, υφιστάμεθα και αποκλεισμούς συνδικαλιστικούς, σαν να μην υπάρχουμε.


Περιμένουμε, ζώντας με την αγωνία της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, της ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΙΩΝ, κάποιοι από μας ζώντας με το Ταμείο Ανεργίας, να σταματήσουμε να είμαστε ο κλάδος των αποκλεισμών και των 2 ταχυτήτων. Αν δεν συμβεί αυτό, ίσως είναι περιττές οι Φαρμακευτικές Σχολές στην Ελλάδα, που το μόνο που βγάζουν είναι απόλυτα εξειδικευμένους επιστήμονες, χωρίς επαγγελματικό μέλλον. Ας σκεφτούν, λοιπόν τα νέα παιδιά, που με χαρά θα συντάξουν το μηχανογραφικό τους, που με χαρά θα κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, πριν δηλώσουν τις Φαρμακευτικές Σχολές. "


Με εκτίμηση,

Φαρμακοποιοί Χωρίς Φαρμακείο
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Μαΐου 2010, 19:12:33
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας των Σερρών:



« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαΐου 2010, 19:14:46 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Μαΐου 2010, 16:57:13
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Είμαι πατέρας φαρμακοποιού που τελείωσε ακριβώς σε 5 χρόνια τη φαρμακευτική, πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεια και τωρα είναι ανεργος εδώ και μηνες. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες νέοι φαρμακοποιοί. Αυτά τα οποία υποστηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα.
Οι άδειες Φαρμακείου πωλούνται στη μαύρη αγορά και όχι βάση τιμών της εφορείας όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί, οι έχοντες και κατέχοντες φαρμακείο! Ξεκινάει δε η τιμή από 150.000 ευρώ και φτάνει μέχρι 700.000 ευρώ ίσως και παραπάνω. Οι ίδιοι φαρμακοποιοι που πωλούν έτσι την άδεια τους δεν έδωσαν δεκάρα για να την αποκτήσουν γιατί παλιά ίσχυε άλλος νόμος. Τώρα όμως θέλουν να επωφεληθούν στο έπακρο. Όσοι μάλιστα έχουν παιδιά που τελείωσαν τη φαρμακευτική ήθελαν να περάσει νόμος ο οποίος να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των φαρμακοποιών μετά από μια περίπου δεκαετία απόκτησης πτυχίου να μπορούν να ανοίξουν άλλο φαρμακείο χωρίς να αγοράσουν άδεια. Δηλαδή να έχουν 2 φαρμακεία στην ίδια οικογένεια. Σ’αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας των φαρμακειών όπως υποστηρίζουν, αλλά γι’αυτους ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά!
Το ίδιο συμβαίνει και με τις αποστάσεις των φαρμακείων μεταξύ τους. Ο νόμος τον οποίο οι ίδιοι υποστήριξαν μετά θέρμης για να ψηφιστεί, αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των φαρμακείων από 180 – 200 μ. ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης, όμως ένας παλιός φαρμακοποιός που ασκεί το επάγγελμα 20 χρόνια έχει τη δυνατότητα να ανοίξει φαρμακείο δίπλα σε άλλο σε απόσταση 20 μ. Εδώ που βρίσκεται η εύρυθμη λειτουργία?
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι υποστηρίζουν ότι τα πτυχία πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένα από την εύρεση εργασίας. Αυτό είναι σωστό σε περίπτωση που ζητούσαν να προσληφθούν στο δημόσιο. Όμως οι νέοι φαρμακοποιοί δεν ζητούν να προσληφθούν στο δημόσιο. Ζητούν να ανοίξουν φαρμακείο, να ξοδέψουν δικά τους χρήματα, να μπουν στην ανοιχτή αγορά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Στην Ελλάδα πάρα πολλά φαρμακεία λειτουργούν χωρίς τους φαρμακοποιούς ΜΟΝΟ με υπαλλήλους ανειδίκευτους ούτε καν με εξειδικευμένους βοηθούς φαρμακείου. Πράγμα που αφενός απαγορεύεται ρητώς από το νόμο και αφετέρου είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς. Πολλοί δε φαρμακοποιοι νοικιάζουν τα φαρμακεία τους σε άσχετους με τη φαρμακευτική επιστήμη ανθρώπους το οποίο είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι φαρμακευτικοί σύλλογοι σιωπούν.
Επικαλούνται ότι στο εξωτερικό είναι κλειστό το επάγγελμα. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Ιταλία , εκεί τα φαρμακεία λειτουργούν με δυο ή και τρεις επιστήμονες φαρμακοποιούς με βάρδιες και όχι με ανειδίκευτους υπαλλήλους κι έτσι βρίσκουν και οι νέοι φαρμακοποιοί δουλειά. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι τσιγκουνεύονται να προσλάβουν επιστήμονα φαρμακοποιό.
Για όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω οι φαρμακευτικοί σύλλογοι κάνουν τα στραβά ματιά. Το ΜΟΝΟ μέλημά τους είναι να μην ανοίξει το επάγγελμα γιατί έτσι θα λιγοστέψουν τα κέρδη τους. Ας κλείσουν λοιπόν τις φαρμακευτικές σχολές!
Απ’όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω πιστεύω να βγάλατε τα συμπεράσματα σας."

Σας ευχαριστώ,

Με τιμή
Έλληνας πατέρας φαρμακοποιού
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Μαΐου 2010, 22:55:39
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο εξής, σε περίπτωση που οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντοπίσουν παραβάσεις, θα συντάσσουν επί τόπου έκθεση ελέγχου και θα επιβάλλουν πρόστιμο άμεσα. Αν ο ελεγχόμενος αρνηθεί να παραλάβει την έκθεση ελέγχου και το πρόστιμο, αυτόματα θα γίνεται θυροκόλληση στο κατάστημα και θα συντάσσεται σχετικό πρακτικό.

Οι παραβάσεις για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί άμεσα έκθεση ελέγχου και απόφαση επιβολής προστίμου αφορούν κατά κύριο λόγο σε μη επίδειξη των πρόσθετων βιβλίων, μη καταχώρηση στα πρόσθετα βιβλία, μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, μη έκδοση τιμολογίου ή δελτίου αποστολής ή δελτίου ποσοτικής παραλαβής, μη έκδοση φορτωτικής ή δελτίου κίνησης.

Η διοικητική επίλυση της διαφοράς στις περιπτώσεις αυτές διενεργείται αν καταβληθεί εφάπαξ το 50% του επιβαλλόμενου προστίμου. Υπενθυμίζεται πως από τις 23 Απριλίου ισχύει ότι σε περίπτωση άσκησης προσφυγής, βεβαιώνεται το 25% του οφειλόμενου ποσού προστίμου και όχι το 10%, που βεβαιωνόταν με το καθεστώς πριν από το νόμο 3842/2010.

Επίσης, από την 1η Ιουνίου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση παραστατικών στοιχείων πώλησης ή διακίνησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών συνιστά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιουνίου 2010, 14:50:57
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

antonis


Για μια φορά ακόμη θα κάνουμε τη δουλειά του κράτους;

3 Ιουνίου 2010, 15:17:58
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

antonis


Εδώ αντιμετωπίσουμε άλο ένα σοβαρό θέμα.
όχι μόνο τους φαρμακοποιούς,αλλά και τους αγαπητούς συναδέλφους μας τους... (ειδικούς...!),που άμα τολμήσεις και αλλάξεις μία αγωγή τολμούν να σου πάρουν τηλ .στο ιατρείο σου ,και να σε αποκαλούν απατεώνας (δίπλα στον ασθενής σου),διότι σαν ειδικότητα εισαι επικίνδυνος,η γενική ιατρική ΔΕΝ είναι ειδικότητα,και να μήν παριστάνουμε τους καρδιολόγους η τους πνευμονιολόγους κτλ...
με αυτούς τι κάνουμε...??

3 Ιουνίου 2010, 16:38:47
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:37:24 από Koterakis »

3 Ιουνίου 2010, 16:49:56
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:47:14 από Koterakis »

3 Ιουνίου 2010, 19:46:31
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
διότι σαν ειδικότητα εισαι επικίνδυνος,η γενική ιατρική ΔΕΝ είναι ειδικότητα,και να μήν παριστάνουμε τους καρδιολόγους η τους πνευμονιολόγους κτλ...
με αυτούς τι κάνουμε...??
Παλαιότερα η ερώτηση κλειδί ήταν αν έχεις τελειώσει Ελλάδα ή εξωτερικό.Τώρα όλος ο σνομπισμός εξαντλείται στη Γενική Ιατρική.Είσαι γενικός ιατρός???Είσαι de facto β' κατηγορίας. Εεεε,ρε και να δείτε κάτι γλέντια που έχω κάνει με κάτι καρδιολόγους-πνευμονολόγους που έχουν τα χτένια αλλά όχι τα γένια...Να χαρώ ειδικούς...Εν κατακλείδι αν είσαι σιγουρος για αυτό που κάνεις κάντο...αν όχι αστο....αλλά δε θα κολλήσουμε και σε δήθεν αυθεντίες ενώ ο ασθενής πάσχει...
+

3 Ιουνίου 2010, 20:10:18
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Οσον αφορά τους φαρμακοποιούς δε θα διαφωνήσω πως τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια και πως κάποια στιγμή αυτό το πανηγυράκι πρέπει να σταματήσει.Από την άλλη όμως όταν πάω σε ένα μεγάλο πανελλήνιο συνέδριο πχ Γενικής Ιατρικής που σχετίζεται με εμάς και βλέπω κλεισμένα δωμάτια με τιμή διανυκτέρευσης 200 ευρώ τη βραδιά για 4 βράδια και μαζί με εμάς φιλοξενούνται και τα παιδια και οι γυναίκες και οι μανάδες μας,απορώ μήπως θα ήταν καλύτερα να δούμε λιγουλάκι και τα του οίκου μας?Γιατί όσο έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας κάθε επιχείρημα καταρρέει...με το μπαρδόν δηλαδή,...
+

4 Ιουνίου 2010, 18:33:24
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εδώ αντιμετωπίσουμε άλο ένα σοβαρό θέμα.
όχι μόνο τους φαρμακοποιούς,αλλά και τους αγαπητούς συναδέλφους μας τους... (ειδικούς...!),που άμα τολμήσεις και αλλάξεις μία αγωγή τολμούν να σου πάρουν τηλ .στο ιατρείο σου ,και να σε αποκαλούν απατεώνας (δίπλα στον ασθενής σου),διότι σαν ειδικότητα εισαι επικίνδυνος,η γενική ιατρική ΔΕΝ είναι ειδικότητα,και να μήν παριστάνουμε τους καρδιολόγους η τους πνευμονιολόγους κτλ...
με αυτούς τι κάνουμε...??

Εάν το κάνουν δίπλα στον ασθενή, αυτοί βγαίνουν μακροπρόθεσμα χαμένοι.
Κατανοώ την τυχόν τραυματική σου εμπειρία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ δεν θα κάνεις την δουλειά σου.
Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δείξει ότι η χρήση "ειδικών" αυξάνει το κόστος χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικά καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή.
Οι ενδείξεις του ΕΟΦ δεν έχουν βγει τυχαία, συνήθως φάρμακο που δίδεται εκτός ενδείξεων σημαίνει είτε λάθος διάγνωση είτε placebo. Επίσης, το εκτός ενδείξεων φάρμακο μπορεί να κάνει παρόμοιο αποτέλεσμα (υπο/υπερ-θεραπείας) με κάποιο φτηνότερο που έχει την ένδειξη.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
37 Απαντήσεις
27592 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2013, 16:06:47
από EzeΤΡΟΛ
3 Απαντήσεις
5662 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2011, 22:55:13
από Gateopener
9 Απαντήσεις
6092 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Απριλίου 2013, 14:31:43
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
3883 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2019, 21:41:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
12012 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2020, 14:56:38
από Argirios Argiriou