Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Καταγγείλετε τον φαρμακοποιό σας
EzeΤΡΟΛ:
Πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας των Σερρών:
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
"Είμαι πατέρας φαρμακοποιού που τελείωσε ακριβώς σε 5 χρόνια τη φαρμακευτική, πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεια και τωρα είναι ανεργος εδώ και μηνες. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες νέοι φαρμακοποιοί. Αυτά τα οποία υποστηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα.
Οι άδειες Φαρμακείου πωλούνται στη μαύρη αγορά και όχι βάση τιμών της εφορείας όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί, οι έχοντες και κατέχοντες φαρμακείο! Ξεκινάει δε η τιμή από 150.000 ευρώ και φτάνει μέχρι 700.000 ευρώ ίσως και παραπάνω. Οι ίδιοι φαρμακοποιοι που πωλούν έτσι την άδεια τους δεν έδωσαν δεκάρα για να την αποκτήσουν γιατί παλιά ίσχυε άλλος νόμος. Τώρα όμως θέλουν να επωφεληθούν στο έπακρο. Όσοι μάλιστα έχουν παιδιά που τελείωσαν τη φαρμακευτική ήθελαν να περάσει νόμος ο οποίος να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των φαρμακοποιών μετά από μια περίπου δεκαετία απόκτησης πτυχίου να μπορούν να ανοίξουν άλλο φαρμακείο χωρίς να αγοράσουν άδεια. Δηλαδή να έχουν 2 φαρμακεία στην ίδια οικογένεια. Σ’αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας των φαρμακειών όπως υποστηρίζουν, αλλά γι’αυτους ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά!
Το ίδιο συμβαίνει και με τις αποστάσεις των φαρμακείων μεταξύ τους. Ο νόμος τον οποίο οι ίδιοι υποστήριξαν μετά θέρμης για να ψηφιστεί, αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των φαρμακείων από 180 – 200 μ. ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης, όμως ένας παλιός φαρμακοποιός που ασκεί το επάγγελμα 20 χρόνια έχει τη δυνατότητα να ανοίξει φαρμακείο δίπλα σε άλλο σε απόσταση 20 μ. Εδώ που βρίσκεται η εύρυθμη λειτουργία?
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι υποστηρίζουν ότι τα πτυχία πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένα από την εύρεση εργασίας. Αυτό είναι σωστό σε περίπτωση που ζητούσαν να προσληφθούν στο δημόσιο. Όμως οι νέοι φαρμακοποιοί δεν ζητούν να προσληφθούν στο δημόσιο. Ζητούν να ανοίξουν φαρμακείο, να ξοδέψουν δικά τους χρήματα, να μπουν στην ανοιχτή αγορά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Στην Ελλάδα πάρα πολλά φαρμακεία λειτουργούν χωρίς τους φαρμακοποιούς ΜΟΝΟ με υπαλλήλους ανειδίκευτους ούτε καν με εξειδικευμένους βοηθούς φαρμακείου. Πράγμα που αφενός απαγορεύεται ρητώς από το νόμο και αφετέρου είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς. Πολλοί δε φαρμακοποιοι νοικιάζουν τα φαρμακεία τους σε άσχετους με τη φαρμακευτική επιστήμη ανθρώπους το οποίο είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι φαρμακευτικοί σύλλογοι σιωπούν.
Επικαλούνται ότι στο εξωτερικό είναι κλειστό το επάγγελμα. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Ιταλία , εκεί τα φαρμακεία λειτουργούν με δυο ή και τρεις επιστήμονες φαρμακοποιούς με βάρδιες και όχι με ανειδίκευτους υπαλλήλους κι έτσι βρίσκουν και οι νέοι φαρμακοποιοί δουλειά. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι τσιγκουνεύονται να προσλάβουν επιστήμονα φαρμακοποιό.
Για όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω οι φαρμακευτικοί σύλλογοι κάνουν τα στραβά ματιά. Το ΜΟΝΟ μέλημά τους είναι να μην ανοίξει το επάγγελμα γιατί έτσι θα λιγοστέψουν τα κέρδη τους. Ας κλείσουν λοιπόν τις φαρμακευτικές σχολές!
Απ’όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω πιστεύω να βγάλατε τα συμπεράσματα σας."
Σας ευχαριστώ,
Με τιμή
Έλληνας πατέρας φαρμακοποιού
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Στο εξής, σε περίπτωση που οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντοπίσουν παραβάσεις, θα συντάσσουν επί τόπου έκθεση ελέγχου και θα επιβάλλουν πρόστιμο άμεσα. Αν ο ελεγχόμενος αρνηθεί να παραλάβει την έκθεση ελέγχου και το πρόστιμο, αυτόματα θα γίνεται θυροκόλληση στο κατάστημα και θα συντάσσεται σχετικό πρακτικό.
Οι παραβάσεις για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί άμεσα έκθεση ελέγχου και απόφαση επιβολής προστίμου αφορούν κατά κύριο λόγο σε μη επίδειξη των πρόσθετων βιβλίων, μη καταχώρηση στα πρόσθετα βιβλία, μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, μη έκδοση τιμολογίου ή δελτίου αποστολής ή δελτίου ποσοτικής παραλαβής, μη έκδοση φορτωτικής ή δελτίου κίνησης.
Η διοικητική επίλυση της διαφοράς στις περιπτώσεις αυτές διενεργείται αν καταβληθεί εφάπαξ το 50% του επιβαλλόμενου προστίμου. Υπενθυμίζεται πως από τις 23 Απριλίου ισχύει ότι σε περίπτωση άσκησης προσφυγής, βεβαιώνεται το 25% του οφειλόμενου ποσού προστίμου και όχι το 10%, που βεβαιωνόταν με το καθεστώς πριν από το νόμο 3842/2010.
Επίσης, από την 1η Ιουνίου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση παραστατικών στοιχείων πώλησης ή διακίνησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών συνιστά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών.
antonis:
Για μια φορά ακόμη θα κάνουμε τη δουλειά του κράτους;
antonis:
Εδώ αντιμετωπίσουμε άλο ένα σοβαρό θέμα.
όχι μόνο τους φαρμακοποιούς,αλλά και τους αγαπητούς συναδέλφους μας τους... (ειδικούς...!),που άμα τολμήσεις και αλλάξεις μία αγωγή τολμούν να σου πάρουν τηλ .στο ιατρείο σου ,και να σε αποκαλούν απατεώνας (δίπλα στον ασθενής σου),διότι σαν ειδικότητα εισαι επικίνδυνος,η γενική ιατρική ΔΕΝ είναι ειδικότητα,και να μήν παριστάνουμε τους καρδιολόγους η τους πνευμονιολόγους κτλ...
με αυτούς τι κάνουμε...??
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση