Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Καταγγείλετε τον φαρμακοποιό σας

<< < (8/16) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Πόσο κοντά σε ένα Περιφερικό Ιατρείο μπορεί να έρθει και να κολλήσει ένα φαρμακείο;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ζούμε μοναδικά φαινόμενα, όπου περιφερικό ιατρείο και φαρμακείο χωρίζονται από έναν μόνο τοίχο!
Αυτά τα φαινόμενα έχουν πυροδοτηθεί ιδιαίτερα από το επικείμενο άνοιγμα του επαγγέλματος, που οδηγεί τους παλαιούς φαρμακοποιούς να αναζητούν το μέγιστο δυνατό "γάντζωμα" τους στην πηγή των συνταγών, για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εξελίξεων.

Πάντως, η εικόνα του φαρμακείου κολλητά στο Π.Ι., εκτός από κακόγουστη (τριτοκοσμική), είναι και επιστημονικά απαράδεκτη.

Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να υπάρχει σχετική νομοθεσία που να επιβάλλει την εγκατάσταση φαρμακείου σε διακριτική απόσταση από το Π.Ι. ή άλλο Δημόσιο Ιατρείο.

EzeΤΡΟΛ:
"Πειράζουν" οι ΦμΦ τις τιμές των φαρμάκων που αναγράφονται πάνω στα κουπόνια; Και μπορέλι.

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτω την παρακάτω (σημερινή) φωτογραφία, όπου η τιμή ενός Venoruton eff tabs 1000mg, πειράχτηκε (προς τα πάνω φυσικά) από τον ΦμΦ, και συγκεκριμένα από τιμή κουπονιού (μαύρου, παρακαλώ) 15.28, ανέβηκε αυθαίρετα/ετσιθελικά σε 16.92 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το druglist.gr δίνει:
2800216407048   VENORUTON EF. TABL. 1000MG/TAB BTx30 (TUB 2x15)   ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ   9,82 €   11,29 €   16,23 €

"Mε τίποτε!" ψιθύρισα χαμηλόφωνα όταν η ασφαλισμένη μου ζήτησε να της το "γράψω" -  Ωστόσο, αυτός που θα το πληρώσει πραγματικά πολύ ακριβά, με πολλαπλάσια μείωση του τζίρου του, είναι ο ίδιος ο $#&^*!@ΦμΦ. Γιατί οι κουτοπονηριές, πρέπει να κοστίζουν ακριβά σε αυτόν που προσπαθεί να κερδίσει από αυτές.

timex:
Τι λες τωρα;;;!!!!
Καλά κάνουν και τέτοια!!
Ρε γμτ σκέφτομαι όταν τελειώσω δεν θα ξέρω απο τι να προφυλαξω τους ασθενείς και απο τι τον εαυτό μου!
Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 1004!!

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ρε γμτ σκέφτομαι όταν τελειώσω δεν θα ξέρω απο τι να προφυλαξω τους ασθενείς και απο τι τον εαυτό μου!

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγω σε πρωτη φάση προσπαθω να προφυλάξω τους ασθενεις από τον εαυτο μου και τον εαυτο μου απο τους ασθενεις...

alfie:
"Φαρμακερή" απάτη εις βάρος του ΙΚΑ

Το ποσό του 1.000.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα υπερβεί η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ από φαρμακείο της Αττικής, όπως αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα,  η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών και η Φαρμακευτική Υπηρεσία του Ιδρύματος, μετά από μηνυτήρια αναφορά του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ εις βάρος της συγκεκριμένης φαρμακοποιού, πραγματοποίησαν έλεγχο.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα, η ζημιά που διαπιστώθηκε μέχρι τώρα, ανέρχεται στο ποσό των 660.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, έχει διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της φαρμακοποιού, ως ασφαλιστικό μέτρο, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ιδρύματος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση