Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 12:10:35

Αποστολέας Θέμα: Εκπαιδευτική άδεια  (Αναγνώστηκε 44179 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Φεβρουαρίου 2014, 20:16:58
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
  Βασικά συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
  Ούτως ή άλλως το άρθρο 74 του νόμου 2071/92 έχει ισχύ μόνο για γιατρούς ΕΣΥ. Θα αποτελούσε παρερμηνεία η αξίωση εφαρμογής του άρθρου του νόμου σε Ειδικευόμενους γιατρούς.
    Στις μέχρι σήμερα εκδοθείσες γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η εκπαιδευτική άδεια:
 1) Χορηγείται κατά διακριτική ευχέρεια της διοικήσεως η οποία εκτιμά και το όφελος που θα προσπορισθεί η Υπηρεσία από τη μετεκπαίδευση του ιατρού στην αλλοδαπή.
 2) Ο γιατρός δικαιούται και των οδοιπορικών εξόδων μεταβιβάσεως και επιστροφής σύμφωνα με τη συμπληρωματικώς εφαρμοζόμενη, διάταξη του άρθρου 118 παρ. 1 του
    Υπαλληλικού Κώδικα.
 3) Οι επί θητεία ιατροί Ε.Σ.Υ., οι οποίοι, μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής τους άδειας παραιτούνται, προκειμένου να διορισθούν σε άλλη δημόσια θέση υποχρεούνται να επιστρέψουν
    το διπλάσιο του συνόλου των αποδοχών, που έλαβαν κατά τη διάρκεια της άδειας τους.
 4) Οι μόνιμοι ιατροί του Ε.Σ.Υ., κατά συμπληρωματική εφαρμογή της παρ. 7 του άρθρου 58 του Υ.Κ., υποχρεούνται μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής τους άδειας, να υπηρετήσουν
     στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ. για χρονικό διάστημα ίσο με το τριπλάσιο του χρόνου της άδειας, σε περίπτωση δε αθετήσεως της υποχρεώσεως τους αυτής υποχρεούνται να
     επιστρέψουν τις αποδοχές που έλαβαν κατά τον χρόνο της άδειας.

Δείτε όμως τη παρ. 10 του άρθρου 5 του νόμου 2194/94.
  Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ύστερα από γνώμη του Κ.Ε.Σ.Υ., μπορεί ο ειδικευόμενος κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του να
  πραγματοποιήσει μέχρι έξι (6) μήνες άσκηση σε αναγνωρισμένο κέντρο του εξωτερικού, η δε άσκηση αυτή λογίζεται ως χρόνος ειδίκευσης και συνυπολογίζεται στο συμβατικό
  χρόνο ειδίκευσης του. Οι ιατροί αυτοί λαμβάνουν τις κανονικές αποδοχές τους ως ειδικευόμενοι.Μετά την επιστροφή τους θα υποβάλλουν στο ΚΕ.Σ.Υ. πιστοποιητικό της
  μετεκπαιδεύσεώς τους.Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση και άσκηση των
  ειδικευόμενων ιατρών στο εξωτερικό.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Φεβρουαρίου 2014, 19:40:35 από Πατρωνάκης Μάνος »

14 Φεβρουαρίου 2014, 20:39:04
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Κι εγώ συμφωνούσα με τον προλαλήσαντα, αλλά έγινε....μεταλαλήσαντας.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

12 Νοεμβρίου 2014, 22:34:55
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Gr

Καλησπέρα,

Είναι το πρώτο μου post σε αυτό το Forum.

Είμαι επιμελητής Α. ΕΣΥ, από τις 30/11/2010.  

Επειδή κατά πάσα πιθανότητα στις 30/11/2016 θα λήξει αυτόματα η παράταση της επί θητείας σύμβασής μου με το νοσοκομείο (επειδή είμαι διορισμένος μετά τον Μάρτιο του 2009), ήθελα να εκμεταλλευτώ τον υπάρχοντα θεσμό και να πάρω υπηρεσιακή εκπαιδευτική άδεια διάρκειας 10 μηνών και να φύγω στο εξωτερικό.

Δηλαδή, να λείπω στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια και με διπλές αποδοχές από τις 30/01/2015 μέχρι τις 30/11/2015.

Αυτό με έχουν συμβουλέψει από το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου μου. Είπαν ότι όταν επιστρέψω στις 30/11/2015 (όταν λήξει η επί θητεία σύμβασή μου με το συγκεκριμένο νοσοκομείο)  θα πρέπει να δουλέψω για όσο χρόνο έλειπα.

Η περίοδος εκείνη (30/11/2015 - 30/11/2016) θα αντιστοιχεί στην παράταση της θητείας μου στο νοσοκομείο , διάρκειας ενός χρόνου και η οποία προβλέπεται από τη σχετική, πρόσφατη τροπολογία για τους ιατρούς που βρίσκονται σε 5 έτη θητεία και οι οποίοι διορίστηκαν στο ΕΣΥ μετά τον Μάρτιο του 2009.

Συγγνώμη για το μπέρδεμα, αλλά σε τέτοια χώρα ζούμε.

Στα χέρια μου έχω έναν νόμο 4210 από τις 21 Νοεμβρίου 2013 (ΦΕΚ 254) ο οποίος λέει ότι "η παρ.14 του άρθρου ένατου του ν. 4057/2012 αντικαθίσταται ως ακολούθως:  " 14. δεν χορηγούνται άδειες και παρατάσεις αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης του άρθρου 58 του ν. 3528/2007 και του άρθρου 65 του ν. 3584/2007 για τη συμμετοχή του υπαλλήλου σε προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης μέχρι τις 31.12.2014. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν θίγει την ισχύ αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης που έχουν χορηγηθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις."

Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας για την εξής ερώτηση:

Εάν στις 30/11/2014 (δύο μήνες πριν την υποτιθέμενη έναρξη της εκπαιδευτικής άδειας όπως το προβλέπει ο νόμος) καταθέσω την αίτησή μου και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά για την εκπαιδευτική άδεια διάρκειας 10 μηνών (από τις 30/01/2015 μέχρι τις 30/11/2015) με διπλές αποδοχές, υπάρχει περίπτωση να μου αρνηθούν τη πληρωμή των διπλών αποδοχών παρά το γεγονός ότι η άδεια την οποία ζητάω θα ξεκινήσει μετά τις 31/12/2014;

Η δεύτερη ερώτηση:

Μήπως γνωρίζεται εάν ο νόμος 4210 από τις 21 Νοεμβρίου 2013 (ΦΕΚ 254) σε ότι αφορά στις εκπαιδευτικές άδειες πήρε και άλλη παράταση, πέραν του 31/12/2014;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γρηγόρης

« Τελευταία τροποποίηση: 13 Νοεμβρίου 2014, 01:15:48 από Argirios Argiriou »
Aliis Insreviendo Ipse Consumor

12 Νοεμβρίου 2014, 22:52:28
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Ο νόμος 4210/2013 άρθρο 4, αναφέρεται σε αναστολή άδειας μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που θέλετε να πάτε στο εξωτερικό για μετεκπαίδευση και όχι μεταπτυχιακό, μπορείτε να κάνετε χρήση του νόμου 2071/1992, άρθρο 74, παρ.1 που αφορά ιατρούς ΕΣΥ. Σύμφωνα με το νόμο αυτό μπορείτε να πάρετε άδεια μέχρι 1 χρόνο ανά βαθμό και ο οποίος μπορεί να παραταθεί κατά ένα μήνα ανά 2 έτη υπηρεσίας σας σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου, του ίδιου νόμου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι διοριστήκατε 30/11/2010, οπότε και έχετε μέχρι στιγμής 4 χρόνια προυπηρεσία,  μπορείτε να αιτηθείτε 14 μήνες εκπαιδευτική άδεια.

Για τις διπλές αποδοχές, επιφυλάσσομαι, αλλά νομίζω ότι έχουν καταργηθεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Νοεμβρίου 2014, 22:55:43 από ΑΡΗΣ »

13 Νοεμβρίου 2014, 21:53:46
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Gr

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, γρήγορη και κατατοπιστική.

Ήθελα να προσθέσω ότι στο γραφείου προσψπικού του νοσοκομείου μου είχαν την καλοσύνη να μου δώσουν ως παράδειγμα, την υπόθεση ενός ιατρού από το νοσοκομείο “ O Άγιος Δημήτριος”   στον οποίον αρνήθηκαν να πληρώσουν τις αποδοχές του κατά τη διάρκεια της τρίμηνης εκπαιδευτικής άδειάς του. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρἰου του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης με την 15/30.4.2013 πράξη της, αρνήθηκε να θεωρήσει το 293 οικονομικού έτους 2013, χρηματικό ένταλμα πληρωμής Γ.Ν.Θ. “ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, ποσού 4.997,96€, με το οποίο καταβάλλεται στον Α.Κ. (όνομα ιατρού), ιατρό του νοσοκομείου, αποζημίωση λόγω εκπαιδευτικής άδειας, για το χρονικό διάστημα από 22.10.2012 έως 22.1.2013.

Ως αιτιολογία για την άρνησή της, η Επίτροπος προέβαλε ότι:
τόσο από 3.9.2012 αίτηση χορήγησης της εκπαιδευτικής άδειας, όσο και η χορήγηση αυτής στον ανώτερο ιατρό έλαβαν χώρα σε χρόνο, κατά τον οποίο είχε σταματήσει η χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης    του άρθρου 58 του ν. 3528/2007, σύμφωνα με το άρθρο ένατο, παρ.14 του ν. 4057/2012…..

Μετά αναφέρει το ίδιο έγγραφο ότι ….. Ήδη, ο ν 4057/2012 “Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου” (ΦΕΚ Α᾽54/14.3.2012), ορίζει στην παρ. 14του άρθρου ένατου τα εξής: “ 14. Δεν χορηγούνται άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης του άρθρου 58 του ν. 3528/2007 και του άρθρου 65 του ν.3584/2007 για τη συμμετοχή του υπαλλήλου σε πρόγραμμα ή σε κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης μέχρι 31.12.2012……

Συνεχίζει…. Από τις ανωτέρω διατάξεις συνάγεται ότι οι υπάλληλοι και λειτουργοί των ν.π.δ.δ., στους οποίους περιλαμβάνονται και οι ιατροί των Νοσοκομείων ΕΣΥ δικαιούνται άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης, προκειμένου να συμμετάσχουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα, που διοργανώνονται από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, λαμβάνοντας κατά το χρόνο της εκπαίδευσής τους αυξημένες αποδοχές, κατά τις διακρίσεις του νόμου. Ήδη, όμως, από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 4057/2012, ήτοι  από 14.3.2012, ανεστάλη η χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης μέχρι 31.12.2014 ( με τις διατάξεις δε του  άρθρου 4 παρ. 14 του ν.4210/2013, ΦΕΚ Α 254/21.11.2013 μέχρι 31.12.2014) και συνεπώς από την ανωτέρω ημερομηνία είναι μη νόμιμη η χορήγηση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης σε ιατρό του ΕΣΥ., καθώς και η καταβολή αυξημένων, εκ του λόγου αυτού, αποδοχών. 

Ο ιατρός αυτός έκανε αίτηση για εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να εξειδικευτεί σε ένα στενό αντικείμενο. Σε όλο το υπόλοιπο κείμενο χρησιμοποιείται ο όρος εκπαιδευτική άδεια.

Τελικά κρίθηκε μη νόμιμη με τις διατάξεις του νόμου 4057/2012 άρθρου ένατου και παραγράφου 14.   

Όλο αυτό τελειώνει στις 31.12.2014 ή υπάρχει καινούργια παράταση της αναστολής των εκπαιδευτικών αδειών;

Τελικά είναι όλες οι υπηρεσιακές εκπαιδευτικές άδειες σε αναστολή και οι των ιατρών;

Συγγνώμη για το ογκώδες κείμενο, ήθελα να κατατοπίσω καλύτερα.

13 Νοεμβρίου 2014, 23:15:27
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Ο νόμος 3528/2007, που είναι ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων, ισχύει για τους ιατρούς ΕΣΥ, ως προς τα άρθρα εκείνα που δεν υπάρχει ειδική διάταξη άλλου νόμου που να τους αφορά. Ως ιατρός ΕΣΥ επομένως, η αίτηση που θα κάνετε θα αναφέρει την χρήση του νόμου 2071/1992, άρθρο 74, του οποίου οι διατάξεις δεν έχουν ανασταλλεί και υπερισχύουν ως ειδικότερες σε ότι αφορά την άδεια μετεκπαίδευσης ιατρών ΕΣΥ. Σε περίπτωση που δεν είσασταν ιατρός ΕΣΥ, θα είχαν εφαρμογή για σας οι διατάξεις του άρθρου 58, του νόμου 3528/2007.

Ο νόμος 3528/2007 (άρθρο 58) αναφέρεται σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης χωρίς να διαχωρίζει την άδεια για μεταπτυχιακό και την άδεια για μετεκπαίδευση (και έχει λογική καθώς ο δημόσιος υπάλληλος απόφοιτος πανεπιστημίου, τι άλλη μετεκπαίδευση μπορεί να κάνει εκτός από μεταπτυχιακό?). Αντίθετα ο νόμος 2071/1992 (άρθρο 74) κάνει σαφή διαχωρισμό μεταξύ άδειας μεταπτυχιακής εκπαίδευσης ιατρού ΕΣΥ και άδειας μετεκπαίδευσης ιατρούς ΕΣΥ (που έχει λογική καθώς εκτός από το μεταπτυχιακό που μπορεί να κάνει ένας ιατρός σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, μπορεί και να μετεκπαιδευτεί σε ένα αντικείμενο σε νοσοκομείο που μπορεί να μην είναι πανεπιστημιακό).

Ο λόγος που ο συνάδελφος του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, αιτήθηκε άδεια σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3528/2007 και όχι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2071/1992 αποτελεί μια απορία. Επίσης αποτελεί ένα κενό αν ο ίδος αιτήθηκε άδεια για μεταπτυχιακή εκπαίδευση ή άδεια για μετεκπαίδευση. Ως πρώτη αιτιολογία που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι αν δεν προβλέπονται διπλάσιες αποδοχές για ιατρό ΕΣΥ σύμφωνα με τον 2071/1992, ο συγκεκριμένος συνάδελφος προσπάθησε να κάνει χρήση νόμου που θα του επέτρεπε το διπλασιασμό τον αποδοχών του, όπως  μπορεί να γίνει με τη χρήση του νόμου 3528/2007.

« Τελευταία τροποποίηση: 13 Νοεμβρίου 2014, 23:26:39 από ΑΡΗΣ »

14 Νοεμβρίου 2014, 07:23:11
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Gr

Καλημμέρα,

Σας ευχαριστώ θερμά. Θα κάνω την αίτηση με την αναφορά του νόμου 2071 /1992 άρθρο 74.

Όταν με διαφωτήσατε, διάβασα τις διατάξεις του. 

Όντως λέει για την εκπαιδευτική άδεια των ιατρών ότι μπορούν να την πάρουν και ότι εάν ο ιατρός πάει στο εξωτερικό θα πρέπει να έχει διπλές αποδοχές.

Εντός ημερών θα κάνω την αίτηση και θα σας ενημερώσω για την έκβαση με τη πρώτη διπλή πληρωμή.

Σας ευχαριστώ και πάλι

21 Αυγούστου 2015, 07:22:07
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

timex

Καλημέρα σας!
Ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας εκπαιδευτική άδεια 3 μηνών που θέλω να πάρω.
Είμαι Γενικός Ιατρός, επιμελήτρια Β εδώ και 14 μήνες περίπου. Η θέση μου είναι σε ΠΙ, εδώ και 8 μήνες όμως έχω μετακινηθεί 3 μέρες στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και 2 μέρες κάλυψη σε άλλη θέση. Φυσικά πηγαίνω και στα χωριά μου.
Με έχουν δεχτεί με υποτροφία σε νοσοκομείου του εξωτερικού για μετεκπαίδευση-fellowship ( αυτό ούτε ο μεταφραστής δεν ήξερε πως ακριβώς να το μεταφράσει με σιγουριά!! Πώς είναι άραγε;)

Τώρα πια που τα Κέντρα Υγείας ανήκουν στις ΥΠΕ υπάρχουν πολλά προβλήματα!!!

Έκανα αίτηση στο κέντρο υγείας, πήρα την έγκριση του διευθυντή μου και προσθέτοντας το έγγραφο που μου έστειλαν ότι με δέχονται ( χωρίς να μου πεί ότι χρειάζεται μετάφραση), ο διοικητικός έστειλε την αίτηση μου στην ΥΠΕ. Αυτά αρχές του μήνα. Ο μοναδικός υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για τις εκπαιδευτικές άδειες είναι σε διακοπές και γυρίζει τέλος του μηνός!!! Επικοινώνησα μετά από 100 τηλέφωνα μαζί τους και μου είπαν αρχικά να στείλω μετάφραση του εγγράφου.
Αυτό πως θα το κάνω;; Με συμπληρωματική αίτηση στην πρώτη;; ( αυτό μου είπε ο διοικητικός αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζει- δε με ενημέρωσε ότι έπρεπε να στείλω μετάφραση του κειμένου που ήταν στα Αγγλικά)

Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι χρειάζονται και άλλα χαρτιά ( όπως βιογραφικό, αποδεικτικό γλώσσας κτλ) και πως δεν πρέπει να κάνω αίτηση εκεί ( ούτε για έγκριση από το επιστημονικό συμβούλιο ) γιατί τα κέντρα υγείας ανήκουν στις ΥΠΕ.  Σε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο που συμμετείχε στο ίδιο πρόγραμμα πέρσι, μου είπε ότι η ΥΠΕ δεν έχει επιστημονικό συμβούλιο και πρέπει να κάνω αίτηση στο νοσοκομείο.

Σε περίπτωση που κάνω κάτι τέτοιο θα έχω δύο αιτήσεις.
Μία εκείνη που έκανα στο κέντρο υγείας και διαβιβάστηκε στην ΥΠΕ και μία στο νοσοκομείο.
Τί μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση; Όλο και κάποιο μπέρδεμα!

Με όλα τα παραπάνω, έχουν μείνει 2 μήνες μέχρι την έναρξη του προγράμματος και έχουμε και εκλογές!!!
Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί ή καθυστερήσει τί θα μπορούσα να κάνω;

Έχω όλη τη φετινή μου άδεια και θα μπορούσα να πάρω άδεια ανευ αποδοχών για να πάω;

Έχω απογοητευτεί γιατί όλα καθυστερούν και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι υπεύθυνος!
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2015, 10:13:43 από timex »

21 Αυγούστου 2015, 10:49:49
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αφού συνεχίζουμε να μετέχουμε στις κρίσεις του παθολογικού τομέα τόσο για θέσεις στο νοσοκομείο όσο και για θέσεις στα ΚΥ-ΠΙ (αφού, τουλάχιστον στη δική μας ΥΠΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί ξεχωριστά συμβούλια κρίσης για το ΠΕΔΥ) γιατί το επιστημονικό συμβούλιο των νοσοκομείων να είναι αναρμόδιο;

Που χάθηκες εσύ;
Από τον Οκτώβριο του 2014 είχες να ποστάρεις!

Παράθεση
εδώ και 8 μήνες όμως έχω μετακινηθεί 3 μέρες στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και 2 μέρες κάλυψη σε άλλη θέση. Φυσικά πηγαίνω και στα χωριά μου.
Πως καταφέρνεις να πηγαίνεις ΚΑΙ στα χωριά σου;

21 Αυγούστου 2015, 12:26:52
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

timex

Πηγαίνω τα πρωινά και τις μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο!
Έχετε δίκιο για το ότι χάθηκα αλλά από τότε ξεκίνησα το ΕΠΙ σε άλλη πόλη καθώς και διάφορα άλλα και είχα αρκετό τρέξιμο.
Η διευθύντρια προσωπικού σήμερα μου είπε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου και πως σε παρόμοια περίπτωση ( εκπαιδευτική άδεια ιατρού άλλης ειδικότητας η ΥΠΕ είπε ότι είναι αναρμόδιο το νοσοκομείο)
Ένα μπάχαλο και να δω αν θα βγάλω άκρη!
Ευχαριστώ για την απάντηση.

21 Αυγούστου 2015, 13:34:18
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με έχουν δεχτεί με υποτροφία σε νοσοκομείου του εξωτερικού για μετεκπαίδευση-fellowship ( αυτό ούτε ο μεταφραστής δεν ήξερε πως ακριβώς να το μεταφράσει με σιγουριά!! Πώς είναι άραγε;)
Fellowship = Υποειδίκευση

21 Αυγούστου 2015, 13:50:48
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus

Καλα ξεμπερδεματα και καλα να περασεις στη Νεα Υορκη!

21 Αυγούστου 2015, 14:15:12
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν ξέρω τι ακριβώς fellowship θα κάνεις, αν είναι αναγνωρισμένο (accredited), αλλά αν περάσεις τα USMLE, τους βγάζεις δουλειά και τους αρέσεις μπορεί να σε κρατήσουν να κάνεις κι άλλο fellowship του χρόνου, κι στο τέλος θα μπορούσες να καταλήξεις να εργάζεσαι σαν GP εκεί (έχουν πολλά rural places που έχουν έλλειψη γιατρών μιας και οι Αμερικανοί δεν πάνε εύκολα π.χ στην... Μοντάνα!), έστω και με limited license !

Αφού θα μπείς που θα μπεις στον κόπο, ψάξ' το, κι μην κάθεσαι και σκοτίζεσαι με το Γενικό Νοσοκομείο Κάτω Κωλοπετεινίτσας το οποίο σε βλέπει ως λαντζέρισσα και συνταγογράφο.

Με πάσα καλή διάθεση τα παραπάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2015, 14:20:46 από kopritis »

21 Αυγούστου 2015, 14:46:47
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus

Μα αν περασει κανεις τα USMLE και εχοντας ενα τριμηνο αμερικανικη εμπειρια και συστατικες επιστολες απο αμερικανους, κανει και τρια χρονια ειδικοτητα Family Medicine (ευκολο να μπεις) και μπορει μετα να διαλεξει ο ιδιος που θελει να εργαστει, ακομα και σε σχετικα μεγαλες πολεις με εξαιρετικα καλες αμοιβες, γιατι να ταλαιπωρειται καλυπτοντας τις τρυπες των αμερικανων; Ακομα καλυτερα ισως ειναι να κανει Emergency Medicine αλλα εκει τα πραγματα ειναι δυσκολα καθοσον η ειδικοτητα ειναι αρκετα ανταγωνιστικη.
Νομιζω ομως οτι τα σχολια μας λιγο ξεφυγαν, συγγνωμη συναδελφισσα.

21 Αυγούστου 2015, 14:55:58
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ακόμα καλύτερα αν μπορεί κανείς να βρει σε μεγάλες πόλεις και όχι στο πουθενά (όσο κι να το λέει-γράφει κανείς, δεν παλεύεται η αμερικανική... επαρχία και οι rednecks!), άλλωστε η Family Medicine δεν ειναι πολύ ανταγωνιστική και καταγράφονται μεγάλα ποσοστά IMGs (ξένοι-απόφοιτοι ξένων Ιατρικών Σχολών), απλά και το χειρότερο σενάριο να πάρει κανείς και να χρειαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα να καλύψει τρύπες των Αμερικανών, οι προοπτικές, επαγγελματικές-οικογενειακές-οικονομικές είναι τέτοιες που κάνουν την διαφορά με την ελληνική πραγματικότητα χαώδη.
Είναι κρίμα να μην έχει κανείς υπόψιν του όλες τις προοπτικές.
Καλή αρχή και καλό κουράγιο εύχομαι.  :)
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2015, 14:57:43 από kopritis »