ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με την Βιταμίνη D.

<< < (6/17) > >>

karts:
Αν θυμαμαι καλα στο φυλλο οδηγιων σχετικα με το CALCIORAL και το IDEOS, ενω στα εκδοχα για το CALCIORAL στα συστατικα αναφερεται οτι περιεχει υδρογονωμενα φυτικα λιπη δεν εχω διαβασει να αναγραφει κατι αναλογο για το IDEOS.                   Τελευταια βλεπουν το φως της δημοσιοτητας μελετες που αναφερουν οτι ενδεχομενως η μακροχρονια ληψη σκευασματων ασβεστιου να αυξανει τον κινδυνο καρδιαγγειακων επεισοδιων!    Αλλα δεν γνωριζω ποσο αξιοπιστη μπορει να ειναι αυτη η μελετη?

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο τελευταίο διάστημα-λόγω οικονομικής στενότητας προφανώς -με επισκέπτονται στο ΠΙ ασθενείς που βλέπω για πρώτη φορά μετά αρκετά χρόνια σε αυτό το πόστο!Το παράδοξο είνιαι λοιπόν πως έχω δει σε 3-4 από αυτούς να λαμβάνουν αγωγή με σκευάσματα ασβεστίου-Βιταμίνης D και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αλφακαλσοδόλης!Και μάλιστα τα λαμβάνουν καιρό και είναι συνταγογραφημένο απο ειδικούς ιατρούς.
Η συγκεκριμένη τακτική πέρα από το ότι με έχει ξενίσει μου δημιουργεί πρόβλημα συνταγογράφησης.Ήθελα να ρωτήσω την προσωπική σας γνώμη εάν δηλ ο άνωθεν συνδυασμός είναι δόκιμος(έστω και σε ακραιες περιπτώσεις) ή εάν απλά είναι εντελώς αδόκιμος(κάτι που προσωπικά πιστεύω).

--- Τέλος παράθεσης ---
To έχω δει ορισμένες φορές αντιγράφοντας συνταγή (καθότι είμαι στον ΕΟΠΠΥΥΥ) συναδέρφων μου και διαφώνησα (αν και  την αντέγραψα τελικά.... για την ακρίβεια ήταν FOSAVANCE+CALCIORAL D3). Δεν ξέρω καμμιά συνταγογραφική οδηγία που να το δικαιολογεί και δεν το χρησιμοποιώ ως αγωγή. Πάντως γίνεται μια πλύση εγκεφάλου απο τους ιατρικούς επισκέπτες για χορήγηση όσο το δυνατός περισσότερο βιτ D.
   Tις καλές εποχές είχαμε και συνδυασμούς καλσιτονίνης και διφοσφονικών...

Harper:
Το θεμα δυστυχώς ειναι πως πρέπει πλέον να είμαστε πιο προσεκτικοί σε συνταγογράφηση γιατι ο κάθε συνάδελφος καλά κάνει -γιατον ιδιο-και γράφει ένα λευκό χαρτάκι ως συνταγη αλλά τελικά εμείς χρεωνόμαστε την αγωγή-σκευασμα και εμείς θα κληθουμε να δώσουμε εξηγήσεις.Να δειτε άλλα διλληματα που αντιμετωπίζω καθημερινά με αντιβιώσεις-nsaid με 30-60 χαπια/κουτι-φλουκοναζόλες 15αρες για κολπίτιδες που θέλουν μόνο 1-2,στατινες σε 80αρηδες κτλ...

Και δεν ειναι μόνο νομικό-ελεγκτικό το θέμα αλλά κατά πόσο ιατρικα στέκει πχ εν προκειμένω να χορηγουμε Vit D από 2 μπάντες!

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
   Tις καλές εποχές είχαμε και συνδυασμούς καλσιτονίνης και διφοσφονικών...

--- Τέλος παράθεσης ---

Όπως και δύο στατινών ημερησίως, άλλη για το πρωί και άλλη για το βράδυ, κάτι σαν κρέμα προσώπου(νυκτός και ημέρας)...  ;)

NewGP:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα σκευασματα ασβεστιου και βιταμινης D3 μηπως πρεπει καθε 3μηνο να διακοπτονται για μια εβδομαδα?

--- Τέλος παράθεσης ---

μήπως το συμπλήρωμα ασβέστιο δεν πρέπει να χορηγείται καθόλου;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση