ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με την Βιταμίνη D.

<< < (11/17) > >>

Loumakis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ έλλειψη έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης όσο και το κάπνισμα, με βάση Σουηδική μελέτη!

--- Τέλος παράθεσης ---
Για να το ελαφρύνω κι λίγο:
Προσωπικά θα προτιμούσα να πεθάνω από έλλειψη βιταμίνης D παρέα με μια ξανθιά Σουηδέζα, παρά από μελάνωμα δίπλα σε μια Ελληνίδα.  :D

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να το ελαφρύνω αβάσταχτα σε σχέση με την πεζή καθημερινότητα μας, εγώ θα προτιμούσα να έχω μία ξανθή Σουηδέζα αγκαλιά σε μιά ερημική αμμουδιά της Κρήτης, κάτω απο τις ζεστές ακτίνες του ελληνικού ήλιου. Δεν θα χρειαζόταν να πεθάνω για να πάω στον παράδεισο, αφού θα τον ζούσα ήδη εδώ στη γή. Κι ούτε θα μ' ένοιαζε εάν έχω επάρκεια σε βιταμίνη D.

schumifer:
Και νομίζετε ότι η Σουηδέζα θα έμενε να σας βλέπει να φεύγετε σιγά σιγά.....
Γηροκομείο και άντε γεια!

Loumakis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος    Η έλλειψη έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης όσο και το κάπνισμα, με βάση Σουηδική μελέτη! Νομίζω ότι είναι καιρός να αναθεωρηθούν προς το ηπιότερο οι δρακόντειες απαγορεύσεις των δερματολόγων, που έχουν προκαλέσει υστερία με τον ήλιο στο ευρύ κοινό.

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Από την άλλη μεριά τα κρούσματα κακοήθους μελανώματος, μιας από τις επιθετικότερες μορφές καρκίνου που συχνά οφείλεται σε άκριτη έκθεση στον ήλιο, αυξάνονται.

Είναι δίκοπο μαχαίρι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Αργύρη, όπως το άρθρο γράφει, αλλά και απο άλλες έρευνες που γνωρίζω, τα μελανώματα με τη χειρότερη πρόγνωση είναι των ατόμων με τη μικρότερη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ή τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D (που σχετίζεται ως γνωστόν με την έκθεση στον ήλιο). Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα απο ότι μέχρι τώρα νομίζαμε. Αλλωστε, τις τελευταίες δεκαετίες η έκθεση στον ήλιο και τα ποσοστά επάρκειας βιταμίνης D παγκοσμίως μειώνονται (πράγμα που μπορεί να εξηγήσει ίσως την αυξανόμενη θνητότητα απο μελάνωμα στη μελέτη που παραθέτεις).

Argirios Argiriou:
Harvard Health Blog
POSTED DECEMBER 19, 2016, 9:30 AM , UPDATED JANUARY 06, 2017, 5:34 PM
Monique Tello, MD, MPH, Contributing Editor

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
31-10-2017

Circulating vitamin D concentration and risk of seven cancers: Mendelian randomisation study.


BMJ 2017; 359 doi: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Published 31 October 2017)
Cite this as: BMJ 2017;359:j4761.

................
Conclusions: There is little evidence for a linear causal association between circulating vitamin D concentration and risk of various types of cancer, though the existence of causal clinically relevant effects of low magnitude cannot be ruled out. These results, in combination with previous literature, provide evidence that population-wide screening for vitamin D deficiency and subsequent widespread vitamin D supplementation should not currently be recommended as a strategy for primary cancer prevention.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση