Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 08:51:27

Αποστολέας Θέμα: Στη χώρα της ακριβοφαρμακίας  (Αναγνώστηκε 223324 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Νοεμβρίου 2013, 18:04:44
Απάντηση #315
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο τελικός αγοραστής (το κράτος) αναγκάζεται να προβεί σε περικοπές και αυτό δεν αρέσει στους κρατικοδίαιτους φαρμακοβιομήχανους!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Νοεμβρίου 2013, 17:25:29
Απάντηση #316
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως φύγουν οι φαρμακευτικές εταιρείες από την Ελλάδα;


26-11-2013, Καθημερινή.

Απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα ζητά ο Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για 10ημερο διάλογο με τους φορείς για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Επίθεση τόσο προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά όσο και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα των φαρμάκων εξαπέλυσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους μάλιστα «να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια και παιχνίδια.

Ο Α. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία για τα φάρμακα και να αναλάβει πρωτοβουλία 10ήμερου διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Αν πραγματικά η κυβέρνηση έχει στόχο τη μείωση της δαπάνης και νοιάζεται για την εξασφάλιση της επάρκειας σε φάρμακα ας έρθει σε διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μάλιστα ότι αν δεν το κάνει και επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας, θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και ότι θα είναι υπόλογη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη δημόσια υγεία.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και την υγεία του ελληνικού λαού» τόνισε ο Α. Τσίπρας.

«Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποιός κάνει φτηνή πολιτική και ποιός έχει στόχο την κοινωνική πολιτική και το δημόσιο συμφέρον. Το έχει μάθει στους μήνες αναμονής για ένα ραντεβού στον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ, στα ράτζα των νοσοκομείων, όταν αναγκάζεται να αγοράσει μόνο τους τα φάρμακα», ανέφερε.

«Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, «είναι η επάρκεια σε φάρμακο» και «η δυνατότητα όλου του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε φτηνό και ποιοτικά ελεγχόμενο φάρμακο».

Τόνισε δε πως δεν προκύπτει ελάφρυνση για τον ασθενή από την μείωση της τιμής των φαρμάκων, «παρά τη φιλολαϊκή ρητορεία του υπουργού Υγείας που είναι απολύτως υποκριτική».

Η επίμαχη τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη στη Βουλή.

Για την κόντρα με τον υπουργό Υγείας

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αστειότητες» τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», καλώντας μάλιστα τον κ. Γεωργιάδη να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους του σταθμού. Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Γεωργιάδης είναι «ο καλύτερος υπουργός που θα μπορούσε να είχε μια κυβέρνηση για να διαλύσει την Υγεία».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης έχει κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή στην υπόθεση των φαρμάκων, καταγγέλλοντας πως υιοθετεί τις θέσεις των φαρμακοβιομηχανιών και πως ο σταθμός «Στο Κόκκινο» έχει «ανοίξει νταραβέρι κάτω από το τραπέζι», με τους φαρμακοβιομηχάνους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Νοεμβρίου 2013, 18:08:29
Απάντηση #317
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ίσως ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μη γονατίσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες κατά κύριο λόγο στηρίζονται οικονομικά από την εγχώρια αγορά - πιθανότατα ακόμη και όσες εξάγουν, αφού οι ανάλογες τιμές στις οποίες πραγματοποιούν τις εξαγωγές θα πρέπει αναγκαστικά να είναι συρρικνωμένες προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές.
Εδώ βέβαια έχουμε να παρατηρήσουμε ότι, εφόσον ισχύει η πιο πάνω σκέψη, το μείζον όφελος από τα "ελεγχόμενα και ποιοτικά ελληνικά γενόσημα" θα αναφέρεται στο εξωτερικό. Θα στηρίζουμε δηλαδή με τις δυνάμεις της ελληνικής αγοράς και εν προκειμένω κατά βάση του έλληνα φορολογούμενου, το Γερμανό ή το Σουηδό να έχει τα δικά μας ποιοτικά φάρμακα σε ανταγωνιστικές τιμές - αντί ίσως κάποιων θεωρούμενων αμφίβολης ποιότητας τα οποία και εμείς λέμε ότι παλεύουμε να αποφύγουμε.
Πολλές φορές η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αλλά η μεσότης είναι αρετή...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Νοεμβρίου 2013, 18:20:09
Απάντηση #318
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδιαφέρουσα είναι μια παρέμβαση του κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου σήμερα στο facebook:

Είναι τραγικό και απογοητευτικό ότι ένα νέο κόμμα που θέλει να κυβερνήσει με σημαία την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των αδυνάτων διάλεξε να κάνει τη μείζονα παρεμβάσή του στη ...μοιρασιά της πίττας των φαρμάκων. Αντί να αγκαλιάσει το ζήτημα της Εθνικής Ασφάλισης Υγείας που θα καλύψει φτωχούς, ανέργους και αναφάλιστους, παλεύει να διατηρήσει απαρχαιωμένους και αποτυχημένους θεσμούς όπως τα Ταμεία. Αγνοεί το τεράστιο μέγεθος και κοινωνικό γεγονός της μακροχρόνιας ανεργίας και ασχολείται με μπούρδες. Ανίκανοι και ανίδεοι χειριστές, συνδικαλιστές και άλλοι αγράμματοι. Οταν η Υγεία καταντά να την υπερασπίζονται περίεργοι τύπου Κουρουμπλή, Μπασκόζου και άλλων ασχέτων, τί περιμένετε;; Οτι και με τον Μηλιό στην Οικονομία.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Νοεμβρίου 2013, 19:49:47
Απάντηση #319
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
να μη γονατίσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες,

Για την υπόλοιπη ελληνική βιομηχανία γιατί δεν νοιαζόμαστε; Γιατί μας ενδιαφέρει μόνο ο συγκεκριμένος κλάδος;


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
κάποιων θεωρούμενων αμφίβολης ποιότητας τα οποία και εμείς λέμε ότι παλεύουμε να αποφύγουμε

Η λύση για να τα αποφύγουμε είναι απλή: Κανείς φμφ να μη τα βάλει στο φαρμακείο του.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Νοεμβρίου 2013, 20:50:02
Απάντηση #320
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Έθνος, 26/11/2013.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ: «Ναι» στην τροπολογία για τα φάρμακα

Συνεδρίασε το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό γιατί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση και δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας, ενώ απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία, και απουσιάζει -αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση».

   Για την τροπολογία που αφορά τα φάρμακα, η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

Όσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων, αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να την καταψηφίσει. Ωστόσο, αναγνωρίζει την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση του ζητήματος των υποβρυχίων και των ναυπηγείων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν επιλέγει την τεχνική πόλωση και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία, εξάλλου, εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Νοεμβρίου 2013, 20:55:58 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Νοεμβρίου 2013, 09:29:48
Απάντηση #321
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Άδωνις: Σε τιμή Σαμαρά θα πωλούνται τα φάρμακα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι η μείωση της τιμής των φαρμάκων αφορά σε όλα τα φάρμακα και όχι μόνο σε 17.

Κάλεσε μάλιστα τους Έλληνες πολίτες και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε σε ένα φαρμακείο και να διαπιστώσουν εάν θα αγόραζαν τα φάρμακα στην τιμή Σαμαρά ή στην τιμή Τσίπρα.

    "Αύριο ψηφίζουμε στη Βουλή των Ελλήνων την δραστική μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς κάποιος τον πληροφόρησε ότι είναι για 17 φάρμακα. Όταν βγει το νέο δελτίο τιμών προκαλώ τους Έλληνες πολίτες και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε σε ένα φαρμακείο και να διαπιστώσουν εάν θα αγόραζαν τα φάρμακα με την τιμή Σαμαρά που θα είναι η φθηνή ή στην τιμή Τσίπρα που θα είναι η ακριβή", επισήμανε χαρακτηριστικά.


Δείτε το βίντεο:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Νοεμβρίου 2013, 09:51:37
Απάντηση #322
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η διαμάχη για τα φάρμακα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου του ελληνικού προβλήματος.

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε πως στο σύμπαν που ζούμε δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν.  Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε δωρεάν υγεία, ούτε δωρεάν παιδεία, ούτε τίποτα άλλο δωρεάν...

Δωρεάν υγεία π.χ. σημαίνει απλά πως αντί κάποιος να επιλέγει γιατρό και νοσοκομείο και να πληρώνει απευθείας για τις υπηρεσίες, πληρώνει φόρους και ένας δαιδαλώδης  γραφειοκρατικός κρατικός  μηχανισμός αναλαμβάνει να μετατρέψει τους φόρους σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας...

Όπως είθισται στα των ανθρώπων, ο  δαιδαλώδης μηχανισμός έχει κάθε συμφέρον να διαχειριστεί τους φόρους προς ίδιον όφελος πρωτίστως και κατά δεύτερον για το συμφέρον των ασφαλισμένων και φορολογουμένων.

Ο μηχανισμός είναι γραφειοκρατικός ακριβώς για να δυσκολεύει κάποιον να έχει τις υπηρεσίες για τις οποίες έχει πληρώσει μέσω των φόρων και να τον εξαναγκάζει να πληρώνει και άμεσα για δεύτερη φορά.

Έτσι, αν δεν βρίσκεις κρεβάτι να χειρουργηθείς στον ορατό χρονικό ορίζοντα, πληρώνεις φακελάκι και ως εκ θαύματος το κρεβάτι και το χειρουργείο βρίσκονται.

Κάποιος πληρώνει δηλαδή φόρους αλλά χρειάζεται να πληρώσει και φακελάκι, ενίοτε με ένα ποσό ανάλογο με αυτό που θα πλήρωνε αν πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα απευθείας.

Έτσι ένα σύστημα  πολιτικών, ασφαλιστικών ταμείων, γιατρών, φαρμακοβιομηχάνων, φαρμακείων κερδίζει από ένα μηχανισμό οποίος λειτουργεί ανεξέλεγκτα και ληστρικά.

Μόνος ζημιωμένος ο ασθενής και φορολογούμενος, που συνήθως είναι και το ίδιο πρόσωπο.

Από το 2000 μέχρι το 2008 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, τα χρήματα δηλ. που πληρώνει το δημόσιο για φάρμακα ανέβηκε από τα 800 εκατ. ευρώ στα περίπου 5,1 δισ. ευρώ το χρόνο.

Η άνοδος αυτή δεν βελτίωσε τις υπηρεσίες υγείας αλλά κυρίως αύξησε τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων (κέρδη αισχροκέρδειας που δεν αντιπροσωπεύουν προσπάθεια, έρευνα, καινοτομία, αλλά διαφθορά). Αύξησε τα έσοδα των γιατρών και των φαρμακείων που υπερσυνταγογραφούσαν με δόλο και εκτελούσαν συνταγές με προκαθορισμένο ποσοστό κέδρους.

Οι συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα υγείας ενώ τα γνωρίζουν όλα αυτά δεν διστάζουν να καταλαμβάνουν νοσοκομεία και να «διαφημίζουν» την έλλειψη γαζών. Αυτό είναι ανήθικο και εμπεριέχει μεγάλη δόση ιδιοτέλειας.

Τα γενόσημα...

Τα γενόσημα έχουν την ίδια δράση και αποτελεσματικότητα με τα πρότυπα. Ένα πρότυπο φάρμακο έχει δικαιώματα αποκλειστικής εκμετάλλευσης 12-15 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτή η εταιρεία που το ανακάλυψε έχει το δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης. Να το πουλά δηλαδή αποκλειστικά σε όποια τιμή  κρίνει σκόπιμο. Έτσι κάνει απόσβεση στο κόστος έρευνας και βγάζει και κέρδος όπως δικαιούται.

Όταν λήξει αυτή η περίοδος, όποια εταιρεία θέλει μπορεί να παράγει το ίδιο φάρμακο και να το διαθέτει σε όποια τιμή θέλει. Από άποψη δραστικής ουσίας και αποτελέσματος είναι το ίδιο φάρμακο, μόνο που τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη, καθώς δεν υπάρχει κόστος έρευνας να αποσβεστεί.

Υπάρχει μόνο κόστος παραγωγής, το οποίο συνήθως είναι πολύ μικρό. Ένα φάρμακο που πουλιέται 10 ή 20 ευρώ μπορεί να έχει κόστος παραγωγής 2-3 ευρώ ή και χαμηλότερα. Αν λήξει η πατέντα αποκλειστικής εκμετάλλευσης, το φάρμακο αυτό θα μπορούσε να πωλείται και 5-10 ευρώ και να βγάζει σημαντικό κέρδος.

Αν ο φαρμακοβιομήχανος,  το φάρμακο που του στοιχίζει 2-3 ευρώ (πρότυπο ή γενόσημο δεν έχει σημασία) το πουλάει 30 ευρώ, καταφέρει να «πείθει» τους γιατρούς να γράφουν το δικό του φάρμακο, τότε κερδίζει «αισχρά». Ο συνηθέστερος τρόπος να πείσει τους γιατρούς είναι να τους πληρώνει ένα ποσοστό επί των  ποσών που συνταγογραφούν.

Αν μάλιστα καταφέρει να πείσει ένα ολόκληρο ασφαλιστικό σύστημα να πληρώνει χωρίς περιορισμούς και δικλείδες ασφαλείας για φαρμακευτική δαπάνη, τότε η φαρμακοβιομηχανία έχει ανακαλύψει τον παράδεισο.

Όποιος πάει να μειώσει αυτή τη δαπάνη, είναι βέβαιο πως θα βρει αντιμέτωπους όλους αυτούς που χάνουν, φαρμακοβιομήχανους, γιατρούς, φαρμακεία και όσους ζουν και εργάζονται κοντά σε αυτούς.

Η εθνική φαρμακοβιομηχανία

Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 5,1 δισ. το 2009 έχει μειωθεί ελέω μνημονίου στα 2,3 δισ. και υπάρχουν ακόμη περιθώρια μείωσης, χωρίς ο ελληνικός πληθυσμός να αντιμετωπίσει πρόβλημα ελλείψεων...

Τα φάρμακα που ξοδεύαμε στην Ελλάδα ήταν κυρίως εισαγόμενα πρότυπα και γενόσημα  (περίπου το 85%) και ένα μικρότερο ποσοστό παραγόμενα γενόσημα από ελληνικών συμφερόντων εταιρείες.  Όταν μειώνονται οι φαρμακευτικές δαπάνες όλοι χάνουν και οι ξένες εταιρείες και οι εγχώριες.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με παρόμοια μεγέθη με το Βέλγιο και ως εκ τούτου τα στοιχεία του κ. Ηλία Μόσιαλου που διδάσκει οικονομικά υγείας στο LSE: «Το Βέλγιο, που πλήρωνε λιγότερα από εμάς, το 2009, κατόρθωνε με λιγότερα χρήματα, να έχει 940 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Στην Ελλάδα, ήταν 30 εκατομμύρια και τα περισσότερα πήγαιναν σε ιατρικά συνέδρια, όχι σε πραγματική έρευνα. Το Βέλγιο είχε τριπλάσιους εργαζόμενους σε αυτό τον τομέα σε σχέση με την Ελλάδα και υπήρχε ένα θετικό εμπορικό ισοζύγιο 7,7 δισ., ενώ εμείς είχαμε αρνητικό 2,5 δισ. ευρώ. Επομένως, η συζήτηση που γίνεται τώρα είναι ελάσσονος σημασίας. Ακούω εκπροσώπους κομμάτων που λένε ότι τα γενόσημα είναι κακά για την υγεία...».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει την άποψη πως η μείωση των τιμών των φαρμάκων θα πλήξει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.  Αυτό είναι αλήθεια. Τα κέρδη από την εσωτερική αγορά θα μειωθούν και άρα αν δεν αναπληρώσουν το κενό με εξαγωγές, θα χρειαστεί να μειώσουν και θέσεις εργασίας. Ενδεχομένως κάποιες δεν θα επενδύσουν σε αστέρες του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου.

Από την άλλη πλευρά όμως όταν ένα φάρμακο που μπορούμε να το αγοράσουμε 10 το πληρώνουμε 30 ευρώ κάποιος καταβάλει το κόστος. Αν η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 2,3 δισ. που είναι σήμερα ανέβει πάλι στα 5,4 δισ. ευρώ,  τα 3 δισ. διαφορά σημαίνουν  3 δισ. περισσότεροι φόροι. Όσα δηλ. υπολογίζονται τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων. 

Η σκληρή φορολόγηση των ακινήτων έχει προκαλέσει καθίζηση στην αγορά ακινήτων. Η καθίζηση στην αγορά ακινήτων έχει καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πολύ περισσότερες απ’ όσες ενδεχομένως απειλούνται στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Όλοι επιθυμούμε να υπάρχει και να μεγαλώσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όπως και κάθε άλλη παραγωγική κυρίως δραστηριότητα.

Για να μην στηρίζεται αυτή όμως σε πήλινα πόδια, θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική και όχι προστατευμένη  από την αισχροκέρδεια σε βάρος των φορολογουμένων.  Δηλαδή, θα πρέπει να μπορεί να κερδίζει πουλώντας το ίδιας ποιότητας φάρμακο στην ίδια τιμή με τις ξένες εταιρείες.
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πιστεύω πως έλαβε την θέση που έχει για το θέμα των φαρμάκων επειδή εξυπηρετεί συμφέροντα, αλλά εξ αντανακλάσεως όπως συμβαίνει στα περισσότερα θέματα. Όπερ, τι λένε ή τι κάνουν αυτοί, εμείς θα πούμε τα αντίθετα. Αυτό ίσως είναι ακόμη πιο επικίνδυνο γιατί δείχνει τη ρηχότητα με την οποία οι πολιτικοί μας συλλήβδην πολιτεύονται.

Η ορθή προσέγγιση

Όταν το ελληνικό προϊόν είναι εφάμιλλο ποιοτικά και στην ίδια τιμή, θα πρέπει να προτιμάται σαν  προϊόν που δίνει δουλειά στην Ελλάδα, γιατί κάθε θέση εργασίας στην Ελλάδα είναι μια θέση εργασίας που στηρίζει τη δική μας θέση εργασίας και το δικό μας μισθό.

Αν όμως το ελληνικό προϊόν είναι ακριβότερο, τότε προτιμώντας το κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας αλλά και στην εταιρεία που το παράγει.

Κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας γιατί πληρώνουμε ακριβότερα κάτι που θα μπορούσαμε να το έχουμε φθηνότερα και να είμαστε πλουσιότεροι κατά τη διαφορά της τιμής.

Κάνουμε ζημιά στην εταιρεία που το παράγει γιατί της στερούμε την ευκαιρία να προσπαθήσει  να γίνει καλύτερη και ανταγωνιστικότερη, κάτι που αν συσσωρευτεί συν τω χρόνω θα την οδηγήσει στην κατάρρευση.

Υπάρχει μια στρατηγική που διαφημίστηκε πριν από λίγα χρόνια, αυτή των εθνικών πρωταθλητών. Δηλαδή της στήριξης από την εσωτερική αγορά κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων προκειμένου να διαπρέψουν  και στις διεθνείς αγορές.

Η στρατηγική αυτή εφαρμόστηκε κυρίως στη Γαλλία και οι συνέπειες σήμερα, μερικά χρόνια αργότερα, αποδεικνύονται καταστροφικές.

Οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να κλείσουν εργοστάσια, καθώς δεν έχει βελτιώσει τους κινητήρες, το σχεδιασμό ενώ οι τιμές παραμένουν υψηλότερες. Το κράτος επιβαρύνει το κόστος εργασίας με φόρους και εισφορές που φτάνουν το 43% του μεικτού μισθού όπως στην Ελλάδα. Η προστασία από το γαλλικό κράτος αποδεικνύεται λάθος για τη γαλλική οικονομία.

Η Γαλλία είναι ο επόμενος μεγάλος ασθενής της Ευρωζώνης που σύντομα θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο αναρρωτήριο.

Τα φάρμακα είναι ένα κλάδος με σημαντικές προοπτικές στην ελληνική οικονομία. Αυτό όμως μπορεί να επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.


Πηγή:www.capital.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Νοεμβρίου 2013, 12:59:52
Απάντηση #323
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
του ...Κώστα Χαρδαβέλα!

Την ώρα που το ελληνικό φάρμακο σβήνει από την επέλαση της τρόικα, τα αμφίβολα γενόσημα και τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι οι περισσότεροι από τους 8.500 εργαζομένους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ο υπουργός Υγείας θέλει να μετρήσει στη βουλή την Τετάρτη ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη μαγκιά) με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Την Τετάρτη ζει ή πεθαίνει το ελληνικό φάρμακο


Και θα κάνει λέει ονομαστική ψηφοφορία για να δει, λέει, «ποιος θέλει να πληρώνει ακριβότερα ο ελληνικός λαός τα φάρμακά του και ποιος όχι, γιατί το δικό του νομοσχέδιο για τις τιμές των φαρμάκων χτυπάει την ακρίβεια».

Ίσως και να κερδίσει το στοίχημα ο Άδωνις απέναντι στον Αλέξη την Τετάρτη, για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη μαγκιά) και να περάσει το νομοσχέδιό του με τους 153 ψήφους της κυβέρνησης.

Όμως επειδή δεν ζούμε στη χώρα των Λωτοφάγων και δεν μπορεί να κρίνεται η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων που χρειάζονται φάρμακα, αν ο Άδωνις την έχει μεγαλύτερη (τη μαγκιά) από τον Αλέξη, θέλω να επισημάνω τις διαπιστώσεις μιας μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που έγινε πρόσφατα και αποκαλύπτει τα εξής:

Πρώτον, είναι εντελώς αμφίβολης ποιότητας τα γενόσημα που ρίχνουν οι ξένες πολυεθνικές στην ελληνική αγορά, κατασκευασμένα από τις θυγατρικές τους στην Ινδία και στο Μπαγκλαντές, τα οποία οι περισσότεροι Έλληνες γιατροί τα απορρίπτουν. Να μη σώσει και τα βάλει κανείς φμφ στο φαρμακείο του!

Δεύτερον, ενώ εμφανίζονται εντυπωσιακά νούμερα που δείχνουν ελάφρυνση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, στην πραγματικότητα αυξάνεται η ιδιωτική συμμετοχή των ασφαλισμένων από το 11% που ήταν, στο 25%.

Τρίτον, αν περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, καταφέρεται ένα τελειωτικό, συντριπτικό χτύπημα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τον μπασκετικό Πάο, με αποτέλεσμα άμεσες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων σε αυτήν, γιατί αναπόφευκτα θα κλείσουν οι περισσότερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, λόγω της ισοπεδωτικής επέλασης των πολυεθνικών στην Ελλάδα, με τον οδοστρωτήρα που λέγεται ισραηλινή TEVA, η οποία χτυπάει τις τιμές μέχρι και 90% κάτω στην προμήθεια γενοσήμων στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να εξαφανίσει τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

« Τελευταία τροποποίηση: 27 Νοεμβρίου 2013, 13:07:17 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Νοεμβρίου 2013, 14:32:08
Απάντηση #324
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 27/11/2013.

Το φάρμακο της αγοράς.
Του Πάσχου Μανδραβέλη.

Ηταν ενδιαφέρουσα η περί διαγραμμάτων τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, αλλά δεν απάντησε στο θέμα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την τροπολογία για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων; Δηλαδή μπορεί να είναι τραγικό ότι «το 28% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο», αλλά με την τιμή των φαρμάκων δεν έχει σχέση. Μπορεί να είναι κακό που δεν «διατάζει» το υπουργείο Υγείας να μειωθεί και η ιδιωτική δαπάνη για τα φάρμακα, αλλά γιατί είναι κακό να μειωθεί η δημόσια δαπάνη; Επειδή, όπως είπε, είναι «μνημονιακή πολιτική»; Μα... Είτε είναι μνημονιακή, είτε αντιμνημονιακή, μιλάμε για λεφτά φορολογουμένων. Δεν περισσεύουν ώστε με βάση ιδεοληψίες να τα πετάμε.

Θα χαιρετίσουμε, βεβαίως, τη στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την επιχειρηματικότητα, η οποία ανακοινώθηκε με τη φράση «ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας» αν και πρέπει να ρωτήσουμε: αυτή η στήριξη θα γίνει με χρήματα των φορολογουμένων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα και γίνεται σε όλες τις οικονομίες με χαρακτηριστικά προστατευτισμού;

Μέχρι σήμερα η τιμολόγηση των φαρμάκων δεν γινόταν μόνο με κριτήρια δημόσιας δαπάνης, αλλά και με κριτήρια προστασίας των εγχώριων βιομηχανιών. Ετσι τα γενόσημα φάρμακα που δεν έχουν πατέντα τιμολογούντο με βάση τα πρωτότυπα, ανεξαρτήτως των τιμών που επικρατούσαν στις διεθνείς αγορές, τιμές οι οποίες κατρακυλούν συνεχώς. Αυτό πάει να αλλάξει ο υπουργός Υγείας και προκάλεσε την οργή εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αθλητικών εφημερίδων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κάνει λάθος όταν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σχέσεις διαπλοκής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους εγχώριους φαρμακοβιομήχανους· σχέσεις που φυσικά δεν τεκμηριώνονται από τη διαφήμιση αυτών των εταιρειών στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο».

Πιθανώς έχει να κάνει με την εθνοκεντρική αντίληψη προστατευτισμού της οικονομίας, που διατρέχει την εγχώρια αριστερά. Αυτή η αντίληψη θέλει τους φορολογούμενους και καταναλωτές να πληρώνουν τα ελλείμματα της εγχώριας επιχειρηματικότητας, αντί να επιδιώκει τη διά του διεθνούς ανταγωνισμού αύξηση της παραγωγικότητας. Ετσι καταλήγει να προστατεύονται οι επιχειρηματίες, αλλά όχι η επιχειρηματικότητα, η ουσία της οποίας είναι η διαρκής βελτίωση των προϊόντων και η μείωση των τιμών, ώστε να μπορούν να σταθούν στην αγορά.

Αυτή η λογική δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το χειρότερο είναι ότι τα σπασμένα της αποτυχίας τα πλήρωσαν οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι. Για παράδειγμα, η κλωστοϋφαντουργία κόστισε δισεκατομμύρια στους φορολογούμενους (που δόθηκαν ως επιδοτήσεις) και ο προστατευτισμός δεν έσωσε τις βιομηχανίες. Μπορούσαν πιθανώς να σωθούν αν διά του ανταγωνισμού έκαναν καλύτερα ή/και φθηνότερα προϊόντα. Ο προστατευτισμός όμως δημιουργεί αντικίνητρα για καλύτερες επιχειρηματικές μεθόδους, αφού νομοθετικά εξαλείφεται ο ανταγωνισμός.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Οι περίτεχνες επιδοτήσεις διά του ορισμού της τιμής με βάση τα πρωτότυπα φάρμακα δεν θα τις κάνει ανταγωνιστικές. Απλώς θα κάνει τους Ελληνες φτωχότερους. Οπως ακριβώς έγινε τη δεκαετία της ανέμελης δαπάνης 2000-2009...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Νοεμβρίου 2013, 18:45:15
Απάντηση #325
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δύσκολοι καιροί για κρατικοδίαιτους μεγαλοβιομήχανους: Συκοφαντίες και απειλές από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Πάω.

«Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος»

«Πατώντας στην ανθρωπιστική κρίση και στην πλήρη απαξίωση της Υγείας, η Κυβέρνηση πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές», υποστηρίζει σε δήλωσή του για τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Υγείας ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σχολιάζοντας τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό για το 2014, ο κ. Γιαννακόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για επαπειλούμενες ελλείψεις στην εγχώρια αγορά φαρμάκου, καθώς και για ενδεχόμενο «κατακλυσμό της αγοράς με φθηνά ανώνυμα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες».
Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, θέτει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, επισημαίνοντας ότι όταν «έρθει η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. Βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου:

«Πατώντας στην ανθρωπιστική κρίση και στην πλήρη απαξίωση της Υγείας, η Κυβέρνηση πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές.
Όποιο ποσό κάτω από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης θα επιφέρει:
Α) Τρομερές ελλείψεις στην εγχώρια αγορά του φαρμάκου και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Β) Κατακλυσμό της αγοράς με φθηνά ανώνυμα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες.
Ήδη σε διαγωνισμούς δημόσιων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας.
Όταν έρθει, λοιπόν, η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. Βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Νοεμβρίου 2013, 19:34:44
Απάντηση #326
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την Τετάρτη ζει ή πεθαίνει το ελληνικό φάρμακο
Ίσως και να κερδίσει το στοίχημα ο Άδωνις απέναντι στον Αλέξη την Τετάρτη, για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη μαγκιά) και να περάσει το νομοσχέδιό του με τους 153 ψήφους της κυβέρνησης.

Πρώτον, είναι εντελώς αμφίβολης ποιότητας τα γενόσημα που ρίχνουν οι ξένες πολυεθνικές στην ελληνική αγορά, κατασκευασμένα από τις θυγατρικές τους στην Ινδία και στο Μπαγκλαντές, τα οποία οι περισσότεροι Έλληνες γιατροί τα απορρίπτουν. Να μη σώσει και τα βάλει κανείς φμφ στο φαρμακείο του!
   
Ο κύβος ερρίφθη και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε... Πέρασε η μαγκιά του Αδώνιδος (όπως έγραψε ο Χαρδαβέλας).

Να ρωτήσω: Η τελευταία παρατήρηση για τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα της Ινδίας όπως και εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... (απόσπασμα) .... Ήδη σε διαγωνισμούς δημόσιων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας.....
  ισχυούν; Πράγματι κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τα σκευάσματα της γνωστής εταιρίας. Τελικά ευσταθούν αυτά και υπάρχει πράγματι πρόβλημα; Αν πράγματι απαγορεύτηκαν, υπάρχει κάποια επίσημη δημοσίευση;
   Πάντως η πρόταση προς τον ασθενή για χρήση ελληνικού γενόσημου και ημών και των φαρμακοποιών (τη στιγμή που έχουν ακόμα την ίδια τιμή) είναι νομίζω καλή πρακτική (ίσως λίγο "εθνικιστική") και ίσως πρέπει να την υιοθετήσουμε. Αφού ο προστατευτισμός απορρίπτεται (περιέργως δεν διαφωνώ ιδιαίτερα με το άρθρο του Π. Μανδραβέλη** άνωθεν) ας δείξουμε εμείς μια προτίμηση στα Ελληνικά προϊόντα, υπερτονίζοντας τα... Εξάλλου η μείωση κατά 15% (απο 80 σε 65%) δεν είναι τραγική (όπως οι τιμές που αναφέρει ο κ. Αργυρίου για τη Σουηδία) και μάλλον η φαρμακάδες θα επιβιώσουν...

** Η μόνη διαφωνία μου με το άρθρο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) είναι ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία (ούτε καμιά ευρωπαϊκή υποθέτω) δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική με την Ινδική (άλλη φορολογία, άλλοι μισθοί κλπ). Τι σημαίνει ποιοτικό γενόσημο αφού παίρνουν τιμή και κυκλοφορούν όλα (και τα μη; ποιοτικά...). Μόνο αν σταματήσει τα γενόσημα και παράγει (παρασκευάσει; ) κάποιο πρωτότυπο φάρμακο. Το ίδιο ισχυεί και για τις περισσότερες χώρες και για τους περισσότερους τομείς της παραγωγής. Μόνο πρωτότυπες ιδέες (που είναι λιγοστές) θα επιβιώσουν. Η παγκοσμιοποίηση (αριστερίζω μάλλον) θα υποβιβάσει σιγά σιγά την ζωή των πολιτών σε όλες τις χώρες (ακομά και στη Γερμανία, που μάλλον και εκεί ο κατώτερος εργαζόμενος δεν "περνάει καλά"). Δεν ξέρω, μακάρι να κάνω λάθος....

27 Νοεμβρίου 2013, 19:40:36
Απάντηση #327
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την Τετάρτη ζει ή πεθαίνει το ελληνικό φάρμακο
Ίσως και να κερδίσει το στοίχημα ο Άδωνις απέναντι στον Αλέξη την Τετάρτη, για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη μαγκιά) και να περάσει το νομοσχέδιό του με τους 153 ψήφους της κυβέρνησης.

Πρώτον, είναι εντελώς αμφίβολης ποιότητας τα γενόσημα που ρίχνουν οι ξένες πολυεθνικές στην ελληνική αγορά, κατασκευασμένα από τις θυγατρικές τους στην Ινδία και στο Μπαγκλαντές, τα οποία οι περισσότεροι Έλληνες γιατροί τα απορρίπτουν. Να μη σώσει και τα βάλει κανείς φμφ στο φαρμακείο του!
 
Ο κύβος ερρίφθη και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε... Πέρασε η μαγκιά του Αδώνιδος (όπως έγραψε ο Χαρδαβέλας).

Να ρωτήσω: Η τελευταία παρατήρηση για τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα της Ινδίας όπως και εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... (απόσπασμα) .... Ήδη σε διαγωνισμούς δημόσιων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας.....
 ισχυούν; Πράγματι κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τα σκευάσματα της γνωστής εταιρίας. Τελικά ευσταθούν αυτά και υπάρχει πράγματι πρόβλημα; Αν πράγματι απαγορεύτηκαν, υπάρχει κάποια επίσημη δημοσίευση;
   Πάντως η πρόταση προς τον ασθενή για χρήση ελληνικού γενόσημου και ημών και των φαρμακοποιών (τη στιγμή που έχουν ακόμα την ίδια τιμή) είναι νομίζω καλή πρακτική (ίσως λίγο "εθνικιστική") και ίσως πρέπει να την υιοθετήσουμε. Αφού ο προστατευτισμός απορρίπτεται (περιέργως δεν διαφωνώ ιδιαίτερα με το άρθρο του Π. Μανδραβέλη** άνωθεν) ας δείξουμε εμείς μια προτίμηση στα Ελληνικά προϊόντα, υπερτονίζοντας τα... Εξάλλου η μείωση κατά 15% (απο 80 σε 65%) δεν είναι τραγική (όπως οι τιμές που αναφέρει ο κ. Αργυρίου για τη Σουηδία) και μάλλον η φαρμακάδες θα επιβιώσουν...

** Η μόνη διαφωνία μου με το άρθρο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) είναι ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία (ούτε καμιά ευρωπαϊκή υποθέτω) δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική με την Ινδική (άλλη φορολογία, άλλοι μισθοί κλπ). Τι σημαίνει ποιοτικό γενόσημο αφού παίρνουν τιμή και κυκλοφορούν όλα (και τα μη; ποιοτικά...). Μόνο αν σταματήσει τα γενόσημα και παράγει (παρασκευάσει; ) κάποιο πρωτότυπο φάρμακο. Το ίδιο ισχυεί και για τις περισσότερες χώρες και για τους περισσότερους τομείς της παραγωγής. Μόνο πρωτότυπες ιδέες (που είναι λιγοστές) θα επιβιώσουν. Η παγκοσμιοποίηση (αριστερίζω μάλλον) θα υποβιβάσει σιγά σιγά την ζωή των πολιτών σε όλες τις χώρες (ακομά και στη Γερμανία, που μάλλον και εκεί ο κατώτερος εργαζόμενος δεν "περνάει καλά"). Δεν ξέρω, μακάρι να κάνω λάθος....

Στην Σουηδία πάντως τα παπούδια όλα την βγάζουν με Actavis, Teva, Krka κτλ (αυτό μπορώ να το υπογράψω) και δεν φαίνεται να τους έχει κατεβάσει το προσδόκιμο ζωής..
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Νοεμβρίου 2013, 19:49:06 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Νοεμβρίου 2013, 19:49:31
Απάντηση #328
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην Σουηδία πάντως τα παπούδια την βγάζουν με Actavis, Teva, Krka κτλ (αυτό μπορώ να το υπογράψω) και δεν φαίνεται να τους έχει κατεβάσει το προσδόκιμο ζωής..
   Συμφώνω και δεν αντιλέγω, διαβάζοντας και προηγούμενες δημοσιεύσεις σας... Για τις ΗΠΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος ΠΑΟτσης - να μας παρουσίαζε και καμιά απόφαση του FDA...

27 Νοεμβρίου 2013, 22:27:24
Απάντηση #329
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ξαναδιάβασα όλες τις τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών και ειλικρινά έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν καταλαβαίνω.
Υπάρχει κάποιος λόγος να μη θέλουμε το φθηνότερο φάρμακο;
Υπάρχει επίσης κάποιος λόγος που να μη θέλουμε τα αυστηρότερα κριτήρια και τον εξονυχιστικότερο έλεγχο για αυτό;
Υπάρχει, τέλος, κάποιος λόγος, να λέμε αόριστα ότι σχεδόν οι μισοί συμπολίτες μας είναι ανασφάλιστοι (και οσονούπω πιθανόν και εμείς...) χωρίς να μεριμνούμε πώς όλοι θα προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: σκάνδαλο Νοβάρτις 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1261 Απαντήσεις
612294 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2018, 16:55:18
από Denominator
0 Απαντήσεις
6860 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
20676 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Φεβρουαρίου 2019, 00:21:32
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5592 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Αυγούστου 2021, 05:35:40
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23631 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Οκτωβρίου 2022, 00:01:34
από Argirios Argiriou