Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Στη χώρα της ακριβοφαρμακίας

<< < (8/73) > >>

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα 89 ακριβά φάρμακα θα χορηγούνται εφεξής  για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΜΟΝΟ από τα φαρμακεία του Ιδρύματος (ή από τα φαρμακεία των Κρατικών Νοσοκομείων).

Τέρμα τα ιδιωτικά φαρμακεία και τέρμα η κοροϊδία της κονόμας του 18% επί της Λ.Τ. των ακριβών φαρμάκων από τους ιδιώτες φαρμακοποιούς! (Σκεφτείτε ότι για ένα Humira, ο φαρμακοποιός κονομούσε ένα 100άρι).

Αυτό προβλέπει η παρακάτω εγκύκλιος του Ιδρύματος με ημερομηνία 15/09/2010.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο Ανδρέας ...ξυρίζει!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι, αλλά:

Δεν γράφεις ότι ο ΦΣΑ συστήνει από προχθές στους φαρμακοποιούς-μέλη του να μην εκτελούν συνταγές με κάποιο από τα 89 φάρμακα.
Δεν γράφεις, ότι αν ένα φαρμακείο επιχειρήσει να αγοράσει ένα τέτοιο φάρμακο για να εξυπηρετήσει τον ασθενή, η φαρμακαποθήκη τον παραπέμπει κατευθείαν στην εταιρεία η οποία ζητάει αυθημερόν εξόφληση για να του το δώσει (ενώ όταν η ίδια προμηθεύει τα νοσοκομεία, μπορεί να περιμένει 3-4 χρόνια για να πληρωθεί!).
Δεν γράφεις ότι ο φαρμακοποιός θα εισπράξει τις οφειλές π.χ. από τον ΟΠΑΔ μετά από 6 μήνες, ενώ στο μεταξύ πληρώνει κανονικά το ΦΠΑ και το φόρο του.
Δεν γράφεις το προφανές, ότι τα φάρμακα αυτά τα παίρνουν οι πιο δυστυχείς και ταλαιπωρημένοι ασθενείς (π.χ. καρκινοπαθείς) και ότι αν δεν τα πάρουν από φαρμακεία, θα συνωστίζονται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες στα δημόσια νοσοκομεία για να τα προμηθευτούν (π.χ. η Πολυκλινική Αθηνών είχε πρόγραμμα κάθε Πέμπτη 10-12).

Κατά τη λογική σου λοιπόν, ο φαρμακοποιός πρέπει να εμπορεύεται τα φάρμακα αυτά με 0% κέρδος και να κάνει μόκο για όλα τα παραπάνω.

Harper:
.

Harper:

Κατά τη λογική σου λοιπόν, ο φαρμακοποιός πρέπει να εμπορεύεται τα φάρμακα αυτά με 0% κέρδος και να κάνει μόκο για όλα τα παραπάνω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ενώ το να τσεπώνει 100 ευρώ ανά κουτί,είναι απόλυτα λογικό και φυσικά τότε μπορεί να κάνει μόκο ε?
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατι το καθαρό κέρδος επί των φαρμάκων να είναι 18%?
Θα σου άρεσε να βάζαμε καύσιμα και ο βενζινοπώλης να έβγαζε καθαρό 18% επειδή θα επιανε τη μάνικα??Τι θα πληρώναμε για βενζίνη?
Θα σου άρεσε να πάρεις μια εφημερίδα από το περίπτερο με 4 ευρώ και να πλήρωνες ένα ευρώ στον περιπτερα?Δηλ 5 ευρώ την εφημερίδα?

Σχεδόν με έκανες να δακρύσω με τον αλτρουισμο των φαρμακοποιών που εξυπηρετούν τους δυστυχους και ταλαιπωρους -όπως λες-για ένα εξευτελιστικό 20%

Και αφού είναι τόσο απαξιωτικά τα πράγματα γιατί ο "αέρας" για τις άδειές φαρμακείων είναι στα ύψη???Προλαβαίνουν να κάνουν απόσβεση???

Δεν έχω κάτι με τους φαρμακοποιούς-για να μην παρεξηγουμαι-εξάλλου όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε αλλά και ο εμπαιγμός δεν είναι καλό πράγμα

EzeΤΡΟΛ:
Δεν γράφεις ότι ο ΦΣΑ συστήνει από προχθές στους φαρμακοποιούς-μέλη του να μην εκτελούν συνταγές με κάποιο από τα 89 φάρμακα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μέσα σε μια πρόταση, αυτοαναιρέσαμε την υποτιθέμενη αλληλεγγύη μας προς τους ταλαίπωρους ασφαλισμένους!

--- Τέλος παράθεσης ---

Κατά τη δική μου λογική, δεν είναι λογικό στην ίδια χώρα να αμοίβονται το ίδιο ο μεν ιατρός για 24 ώρες εφημερίας και ο δε φαρμακοποιός για 24 δευτερόλεπτα που διαρκεί το κατέβασμα ενός κουτιού φαρμάκου από ένα ράφι.

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Ενώ το να τσεπώνει 100 ευρώ ανά κουτί,είναι απόλυτα λογικό και φυσικά τότε μπορεί να κάνει μόκο ε?
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατι το καθαρό κέρδος επί των φαρμάκων να είναι 18%?
Θα σου άρεσε να βάζαμε καύσιμα και ο βενζινοπώλης να έβγαζε καθαρό 18% επειδή θα επιανε τη μάνικα??Τι θα πληρώναμε για βενζίνη?
Θα σου άρεσε να πάρεις μια εφημερίδα από το περίπτερο με 4 ευρώ και να πλήρωνες ένα ευρώ στον περιπτερα?Δηλ 5 ευρώ την εφημερίδα?

Σχεδόν με έκανες να δακρύσω με τον αλτρουισμο των φαρμακοποιών που εξυπηρετούν τους δυστυχους και ταλαιπωρους -όπως λες-για ένα εξευτελιστικό 20%

Και αφού είναι τόσο απαξιωτικά τα πράγματα γιατί ο "αέρας" για τις άδειές φαρμακείων είναι στα ύψη???Προλαβαίνουν να κάνουν απόσβεση???

Δεν έχω κάτι με τους φαρμακοποιούς-για να μην παρεξηγουμαι-εξάλλου όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε αλλά και ο εμπαιγμός δεν είναι καλό πράγμα

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε όλους τους τομείς της αγοράς υπάρχουν μεσάζοντες που επιτελούν ένα ρόλο και ζουν από αυτό.
Αν αυτό δεν το δέχεσαι, κοίτα λίγο τα του οίκου σας που οι ρόλοι μπερδεύονται (εταιρείες -> ιατρικοί επισκέπτες -> ιατροί -> συνταγογράφηση).

Ως γνωστόν, τις τιμές των φαρμάκων δεν τις καθορίζει ο φαρμακοποιός αλλά το κράτος.
Όπως επίσης και το ποσοστό κέρδους (λιανική - χονδρική). Συνεπώς, τα παράπονα εκεί.
Εκτός αν υποννοείς ελεύθερη τιμή στο φάρμακο και να γίνει ό,τι γίνεται με όλα τα προϊόντα των πολυεθνικών στην Ελλάδα, που απλά είναι τα ακριβότερα στην Ευρώπη.

Δεν μπορώ να σου εξηγήσω πόσο πρέπει να είναι το καθαρό κέρδος (όπως και σε καμία άλλη μπίζνα), μπορείς μήπως εσύ;
Μήπως υπάρχει κάποιος κανόνας και δεν τον γνωρίζουμε;

Όρισε λοιπόν εσύ ποιό πρέπει να είναι το λογικό ποσοστό κέρδους για μια επιχείρηση ώστε να είναι βιώσιμη, με όλα τα παραπάνω που σου παρέθεσα, συν άλλα τόσα αφού επιμένεις:

Ξέρεις τι σημαίνει να σου χρωστάνε χιλιάδες ευρώ τα ταμεία, αλλά εσύ κύριος: να πληρώνεις την αποθήκη κάθε μήνα, τον ΦΠΑ κάθε δίμηνο, το φόρο και την προκαταβολή φόρου κάθε χρόνο. Για λεφτά που σου χρωστάνε επί μήνες! Να είσαι υποχρεωμένος να διατηρείς απόθεμα από προϊόντα που δεν πωλούνται εύκολα ή δεν επιστρέφονται. Να εκτελείς τις εφημερίες/διανυκτερεύσεις σου χωρίς επιπλέον κόστος σε κανένα (ασθενείς/κράτος), να εκτελείς συνταγές και να υπόκεισαι σε όλη τη σχετική γραφειοκρατία χωρίς επιπλέον αμοιβή. Να προσφέρεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης πολλές φορές λόγω του μπαχάλου της χώρας μας. Να πληρώνεις τα έξοδά σου (νοίκι, ΔΕΗ, ΟΤΕ).

Σε προ(σ)καλώ λοιπόν, όρισε εσύ το ποσοστό κέρδους για ένα βιώσιμο φαρμακείο. Με επιχειρήματα όμως.

Δεν σου αρέσει το 18%; Ούτε κι εμένα. Ας λυθούν τα παραπάνω και τα ξαναλέμε.

Φίλε μου δεν είμαι φαρμακοποιός αλλά έχω συγγενικά πρόσωπα που είτε είναι φαρμακοποιοί είτε γιατροί. Μην τα μηδενίζουμε όλα. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Στο ίδιο καζάνι βράζετε όλοι, όπως το είπες.
Ας απομονωθούν οι κακοί "επαγγελματίες" κάθε κλάδου και ας αφήσουμε τους υπόλοιπους να κάνουν τη δουλειά τους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση