Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Στη χώρα της ακριβοφαρμακίας
tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν γράφεις ότι ο ΦΣΑ συστήνει από προχθές στους φαρμακοποιούς-μέλη του να μην εκτελούν συνταγές με κάποιο από τα 89 φάρμακα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μέσα σε μια πρόταση, αυτοαναιρέσαμε την υποτιθέμενη αλληλεγγύη μας προς τους ταλαίπωρους ασφαλισμένους!
Συμφωνώ, αλλά θέλω να σου πω ότι ούτε οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί δεν το θέλουν. Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε για τα 89 φάρμακα και οι κανόνες που ισχύουν φαίνεται να καθιστούν ασύμφορη και γραφειοκρατική την εκτέλεση τέτοιων συνταγών. Δεν μπορεί π.χ. να σε εκβιάζει μια εταιρεία να πληρώσεις αυθημερόν 700€ για το Aranesp, τα οποία θα εισπράξεις (0% συμμετοχή ασφαλισμένου) του Αγίου Π.
Εγγραφή ή Είσοδος
Κατά τη λογική σου λοιπόν, ο φαρμακοποιός πρέπει να εμπορεύεται τα φάρμακα αυτά με 0% κέρδος και να κάνει μόκο για όλα τα παραπάνω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατά τη δική μου λογική, δεν είναι λογικό στην ίδια χώρα να αμοίβονται το ίδιο ο μεν ιατρός για 24 ώρες εφημερίας και ο δε φαρμακοποιός για 24 δευτερόλεπτα που διαρκεί το κατέβασμα ενός κουτιού φαρμάκου από ένα ράφι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα δεν τίθεται θέμα συγκρίσεων. Προφανώς η δουλειά του γιατρού είναι δύσκολη υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά μην μηδενίζουμε τη δουλειά των άλλων. Για τις αδικίες του κράτους δεν σου φταίνε άλλα επαγγέλματα. Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να ασχοληθείς με άλλα επαγγέλματα, π.χ. το μόντελινγκ και τη φωτογράφιση - εκεί να δεις λεφτά.
Σοβαρά τώρα, ο φαρμακοποιός εργάζεται κοντά 60 ώρες την εβδομάδα. Αυτό που βλέπεις εσύ είναι ένα μόνο μέρος της δουλειάς του. Έχεις αίσθηση της γραφειοκρατίας σε ένα φαρμακείο; Γνωρίζεις από τιμολόγια, καταστάσεις ταμείων, παραγγελίες φαρμάκων, αποθήκη, εκτέλεση συνταγών;
Εσύ βλέπεις μόνο τον πάγκο.
Και μιας και ανέφερες την εφημερία: ξέρεις ότι ένα φαρμακείο μετά από εφημερία χρειάζεται 2-3 μέρες να μαζευτεί; Ξέρεις τι εκκρεμότητες σου αφήνει;
Εσύ βλέπεις μόνο τον πάγκο.
Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα αλλά ενδεικτικό:
Όταν πας για φαγητό στη μάνα σου, κάθεσαι μισή ώρα και τρως. Σκέψου, δεν κάθισε να στο φτιάξει, δεν θα μαζέψει μετά; Πόσες ώρες συνολικά δούλεψε για να φας εσύ μισή ώρα; Εσύ βλέπεις μόνο το σερβίρισμα...
Harper:
Προσωπικά σταματώ τη συζήτηση εδώ αν και θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες.Οχι γιατί με επεισες με τα επιχειρήματά σου αλλα γιατί ξαναμασάμε την ίδια καραμέλα.Απλά βλεπουμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά και ό,τι θα λέμε από εδώ και πέρα θα αρχίσει να φορτίζεται συναισθηματικά (για να τονίσουμε τις θέσεις μας) και θα μετατραπεί σε ένα ατέρμονο ping pong επιχειρημάτων με κίνδυνο να ξεφύγουμε από την αρχική μας αναζήτηση
Καλή σου μέρα!
timex:
Τελευταία παρατηρώ πως στο φόρουμ αρχίζουν και μπαίνουν ασχετοι (φαρμακοιποι, φαρμακευτικοι αντιπροσωποι κτλ), ο καθενας για τον δικο του λογο....
Μια χαρα ημασταν μονοι μας τοσα χρονια!
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά σταματώ τη συζήτηση εδώ αν και θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες.Οχι γιατί με επεισες με τα επιχειρήματά σου αλλα γιατί ξαναμασάμε την ίδια καραμέλα.Απλά βλεπουμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά και ό,τι θα λέμε από εδώ και πέρα θα αρχίσει να φορτίζεται συναισθηματικά (για να τονίσουμε τις θέσεις μας) και θα μετατραπεί σε ένα ατέρμονο ping pong επιχειρημάτων με κίνδυνο να ξεφύγουμε από την αρχική μας αναζήτηση
Καλή σου μέρα!
--- Τέλος παράθεσης ---
Οκ φίλε, ούτως ή άλλως δεν λύνουμε τίποτα. Την καλημέρα μου.
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελευταία παρατηρώ πως στο φόρουμ αρχίζουν και μπαίνουν ασχετοι (φαρμακοιποι, φαρμακευτικοι αντιπροσωποι κτλ), ο καθενας για τον δικο του λογο....
Μια χαρα ημασταν μονοι μας τοσα χρονια!
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλημέρα, δεν ξέρω αν περιλαμβάνεις και εμένα στη διαπίστωσή σου (μιας και δεν είμαι γιατρός, με πληροφορική ασχολούμαι), αλλά δεν νομίζεις ότι ένα forum ανταλλαγής ιδεών έχει επιτυχία και νόημα όταν συγκεντρώνει διάφορες απόψεις, όχι κατ' ανάγκη ίδιες με κάποιων άλλων; Ειδικά όταν το θέμα συζήτησης δεν είναι αποκλειστικά ιατρικό αλλά αγγίζει τομείς στους οποίους δικαιούνται να έχουν άποψη και άλλοι.
Αλλιώς, είναι σαν να μιλάει κάποιος μόνος του στον καθρέπτη...
Σε κάθε περίπτωση, είναι στη διακριτική ευχέρεια του administrator να κάνει το forum μια κλειστή κοινότητα για γιατρούς.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση