Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Στη χώρα της ακριβοφαρμακίας
tasath:
Γυρίζει σελίδα η συνταγογράφηση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Προσοχή, μεγάλα λόγια...
EzeΤΡΟΛ:
@ timex, το διάβασες αυτό από το παραπάνω link;
...να διαχειριστούν (σ.σ. οι φαρμακοποιοί) τα συνταγολόγιά τους εν λευκώ προκειμένου οι ασφαλισμένοι να λάβουν δωρεάν διάφορα προϊόντα όπως καλλυντικά, φάρμακα «life style», ορθοπεδικά υποδήματα κτλ.
Πρόκειται για μια κλασσική win-win συναλλαγή: Ο ασφαλισμένος παίρνει καλλυντικά, θυμάται ότι το Νέξιουμ δεν είναι απολύτως απαραίτητο στη γιαγιά, και πληρώνει με τη συνταγή.
Mη μου πείτε όμως ότι φταίνε μόνο οι ασφαλισμένοι και ότι οι φαρμακοποιοί είναι αθώες περιστερές.
timex:
Ρε γμτ ,όταν διαβάζω τέτοια (όπως και το άλλο με τις βεβαιώσεις απο τα συνέδρια) συνειδητοποιώ οτι ζω στον κόσμο μου...
Δ. Κουναλάκης:
Εάν διαβάσει κανείς τη συνέντευξη του Λοβέρδου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος θα δει ότι έχουν καταλάβει ότι μπορούν να διαπραγματευτούν το κέρδος του φαρμακοποιού με αντάλλαγμα την άμεση πληρωμή άρα και την κατάργηση του δανεισμού που πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί για τα ακριβά σκευάσματα.
Εάν βγουν από το παιχνίδι του κυνηγιού της προώθησης του ακριβού φαρμάκου οι φαρμακοποιοί, σειρά έχουν οι γιατροί που θα γράφουν τα ακριβά φάρμακα.
tasath:
Δεν είμαι σίγουρος ότι οι φαρμακοποιοί προσπαθούν να προωθήσουν τα ακριβά φάρμακα, ειδικά τον τελευταίο καιρό.
Γνωρίζω 3 χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου προέτρεψαν ασθενείς να αποτανθούν σε άλλα φαρμακεία για την εκτέλεση των συνταγών τους (ΟΠΑΔ, υψηλού κόστους). Και μεταξύ μας είναι πλέον λογικό:
Όταν πρέπει να σκάσεις ντούκου ένα σεβαστότατο ποσό στην εταιρεία και να τα εισπράξεις από τον ΟΠΑΔ 6 μήνες αργότερα τουλάχιστον, δεν βγαίνει...
Και με μειωμένο πλέον περιθώριο κέρδους (18%).
Σωστή η πρόταση να εξοφλούν άμεσα τις οφειλές τους τα ταμεία, αλλά όπως χαρακτηριστικά έχει πει και ο ίδιος ο Λοβέρδος "δεν υπάρχει σάλιο" ...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση