ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αλγόριθμος για Δοσολογία Ινσουλίνης

(1/2) > >>

anasm:
Γειά χαρά :)
Καταρχάς, είμαι Αγροτικός σε Πλοίο.
Ας υποθέσουμε οτι ένας επιβάτης, που δεν βγάζει άκρη με τον Διαβητολόγο του στη Μυτιλήνη,
την κάνει για Αθήνα..
Νιώθει ανήσυχα και μού ζητάει να του μετρήσω Σάκχαρο αίματος..
Το βρίσκουμε 300mg/dl..
Ακόμα κι αν δεν αισθανόταν τίποτα,
μού τα σωματοποιεί όλα!!..
..και πάνω στον προβληματισμό μου :
*Πόσες ΙU Ινσουλίνης να του κάνω?..
*Να επιλέξω Βραχείας ή Μέσης Διάρκειας Δράσης?..  ??? ???

Μου σκάει και κάτι αντιϋπερτασικά που παίρνει 1α-ΜΕΑ και 1β-blocker..
Πώς να κινηθώ??...
Απευκταίο σενάριο αλλά... :-\ :-\

Σας ευχαριστώ πολύ!! ;) ;)

EzeΤΡΟΛ:
Τί αγωγή παίρνει για τον διαβήτη του; Βρίσκεται σε αγωγή με δισκία ή ινσουλίνη; Πότε τα πήρε/θα τα πάρει;
Μήπως τσάκισε τα Kinder και τα Toblerone που κυλικείου του πλοίου;

Παίζει να μην του έκανα τίποτε από ινσουλίνη, παρά μόνο να τον βισμάτωνα με ένα λίτρο Νormal Saline.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤί αγωγή παίρνει για τον διαβήτη του; Βρίσκεται σε αγωγή με δισκία ή ινσουλίνη; Πότε τα πήρε/θα τα πάρει;
Μήπως τσάκισε τα Kinder και τα Toblerone που κυλικείου του πλοίου;

Παίζει να μην του έκανα τίποτε από ινσουλίνη, παρά μόνο να τον βισμάτωνα με ένα λίτρο Νormal Saline.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να 'σαι καλά.
Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως τελικά, να είναι εντελώς "άκυρη",
η νοοτροπία "δραστικής λύσης" της Ινσουλίνης, γιατί πιθάνα, να του προκαλέσει απότομα Υπογλυκαιμία,
και τελικά, αντί ευλογία, κατάρα...

Βέβαια αυτό, με την προϋπόθεση οτι, δεν ήταν σε αγωγή, για κάποιους μήνες, ήδη με Ινσουλίνη... ??? ???

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒέβαια αυτό, με την προϋπόθεση οτι, δεν ήταν σε αγωγή, για κάποιους μήνες, ήδη με Ινσουλίνη... ??? ???

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα και σε αγωγή με ινσουλίνη να ήταν, πάλι το ίδιο θά 'κανα: 1 λτ ορό και άντε γεια, (τα λέμε στον Πειραιά).

Όμως γιατί ανέβηκε το σάκχαρό του στα 300, αφού βρισκόταν σε αγωγή με ινσουλίνη;
Αν το πρόβλημα των αρρύθμιστων τιμών σακχάρου υπάρχει από καιρό, πάει να πει ότι οι μονάδες που κάνει δεν επαρκούν και πρέπει να τις ανεβάσει.
Αν πάλι αυτή η υψηλή τιμή εμφανίστηκε ξαφνικά, μήπως παρέλειψε να πάρει τις μονάδες του; Μήπως τελικά ισχύει αυτό με τις σοκολάτες από το κυλικείο του πλοίου; Μήπως είχε πάρει μαζί του γλυκά από τη Χίο;

Τί νόημα θα είχε να παρεμβάλω μια ξεκάρφωτη δική μου ινσουλίνη ανάμεσα στο σχήμα ινσουλινοθεραπείας που ακολουθεί;

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γειά χαρά

--- Τέλος παράθεσης ---
Γεια χαρά και σε σένα....

Σκοπεύεις δηλαδή να του δόσεις αγωγή ΕΣΥ ως αγροτικός για το πρόβλημα που έχει; Μέτρησες ένα πρωινό το σάκχαρο του επιβάτη πάνω στο πλοίο και θα του δώσεις αγωγή;

Στη Μυτηλίνη δεν έχει γιατρούς; Ανεβαίνουν στο πλοίο για μέτρηση σακχάρου;

Χρόνια Πολλά Αναστάση!!!!!!! ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση