Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Περίπτωση "εθελοντή" συνταγογράφου και στρογγυλές σφραγίδες
anastasios theodoridis:
Επειδή μίλησα με κάποιους φαρμακοποιούς και ρώτησα τι συμβαίνει με τις συνταγές του ΟΓΑ μετά τη συνταγογράφηση από μένα όλοι μου απάντησαν το ίδιο που γνώριζα κι εγώ.
Εφόσον στη σφραγίδα του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου αναγράφονται τα στοιχεία του νοσοκομείου και του κέντρου υγείας δεν είναι αναγκαία η σφράγιση της συνταγής με τη στρόγγυλη του Κ.Υ.
Οπότε το θέμα είναι τι αναγράφεται στην σφραγίδα του ιατρού.
Για παράδειγμα μου ανέφεραν συνταγές από αγροτικούς ιατρούς στο Νομό Φλώρινας όπου αναφέρεται μόνο το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα "ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου" όπου αναγκάζονται να σφραγίζουν τις συνταγές και με τη στρόγγυλη του Κ.Υ.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα μετά από έλεγχο που είχε κάνει προ έτους σε φαρμακεία του νομού η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) μου είχε στείλει ο ΟΓΑ έγγραφο να μου επισημάνει ότι πρέπει να βάζω στρογγυλή σφραγίδα παροτι τους επισήμανα ότι η σφραγίδα μου έχει όλα τα στοιχεία (ΥΠΕ, Νοσοομείο, ΚΥ, ΠΠΙ, Ειδικότητα, βαθμό και ΑΜ ΤΣΑΥ).
Πιάσε το αυγό και κούρευτο Αναστάσιε!
Εδώ πάει η παραπάνω αναφορά μου ότι είναι πανεύκολο στην Ελ να κάνεις μια στρογγυλή σφραγίδα. Κανείς δεν ζητάει εξουσιοδότηση από την υπηρεσία όπως ήξερα ότι απαιτούνταν παλιότερα. Πήγα κι έκανα μια αυτόματη στρογγυλή σφραγίδα με τα στοιχεία του ιατρείου.
Επίσης δεν έχω καταλάβει αν τελικά υπάρχει και ξεχωριστό "μπαϊράκι" ανά ασφαλιστικό ταμείο. Δηλαδή οι συνταγές του ΟΓΑ δεν θέλουν στρογγυλή σφραγίδα του Π.Ι., οι συνταγές του ΙΚΑ θέλουν κλπ
anastasios theodoridis:
Θα ζητήσω αύριο από τον ΟΓΑ- Διεύθυνση Φαρμακευτική τη σχετική εγκύκλιο.
Πάντως στο νομό Κοζάνης εξοφλούνται οι συνταγές από τον ΟΓΑ χωρίς στρόγγυλη σφραγίδα.
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος”Με τη μόνη σφραγίδα που σφραγίζω τις συνταγές είναι αυτή που αναφέρει, Υ.Π.Ε., Νοσοκομείο, Κ.Υ., Π.Ι., ιδιότητα και Α.Μ.”
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστό.
Η μόνη σφραγίδα που χρησιμοποιείται στις Συνταγές είναι αυτή που έχει στοιχεία ΥΠΕ-Νοσ-Κ.Υ.-Π.Ι. και του γιατρού.
Πρακτικό για λόγους «μικρών μουτζούρων» είναι ατά τα στοιχεία να είναι σε δύο σφραγίδες. Η μία με τα στοιχεία ΥΠΕ-Νοσ-Κ.Υ.-Π.Ι. που μπαίνει κάτω στην υπογραφή και η άλλη με τα στοιχεία του γιατρού που μπαίνει όπου χρειάζονται μονογραφές καθώς και στην υπογραφή )μαζί με την 1η)
Εξαίρεση οι νέες συνταγές ΙΚΑ π[ου απαιτούν μία και μοναδική – μικρή.
Στη μονάδα μας προτιμούμε τη διπλή σφραγίδα για να έχουμε παραλαβή παράδοση της 1ης με τα υπηρεσιακά στοιχεία. Η παραλαβή-παράδοση για ενιαία δημιουργεί προβλήματα, αφού κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τη σφραγίδα τους. Με στοιχεία μονάδος όμως στη σφραγίδα δεν πρέπει να γίνει αυτό
Η στρογγυλή υπάρχει ΜΟΝΟΝ στη Γραμματεία και χρειάζεται για άλλα έντυπα, θεωρήσεις κ.λ.π, αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, όχι γιατί έτσι μου αρέσει εμένα αλλά γιατί υφίσταται σχετικό νομικό πλαίσιο (νομίζω ότι ο ΑΡΗΣ κάπου το έχει αναφέρει παλαιότερα).
D-Michalis:
Στη μονάδα μας προτιμούμε τη διπλή σφραγίδα για να έχουμε παραλαβή παράδοση της 1ης με τα υπηρεσιακά στοιχεία. Η παραλαβή-παράδοση για ενιαία δημιουργεί προβλήματα, αφού κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τη σφραγίδα τους. Με στοιχεία μονάδος όμως στη σφραγίδα δεν πρέπει να γίνει αυτό
Η στρογγυλή υπάρχει ΜΟΝΟΝ στη Γραμματεία και χρειάζεται για άλλα έντυπα, θεωρήσεις κ.λ.π, αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, όχι γιατί έτσι μου αρέσει εμένα αλλά γιατί υφίσταται σχετικό νομικό πλαίσιο (νομίζω ότι ο ΑΡΗΣ κάπου το έχει αναφέρει παλαιότερα).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση