Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Περίπτωση "εθελοντή" συνταγογράφου και στρογγυλές σφραγίδες

<< < (2/10) > >>

ΑΡΗΣ:
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει σε ένα βιβλιοπωλείο και να βγάλει μια σφραγίδα που να γράφει ονοματεπώνυμο και ΄΄Ιατρός΄΄. Τι σημαίνει? Ότι μπορεί να εκτελεστεί μια τέτοια συνταγή από ένα φαρμακείο? Απαραίτητη εκτός από την προσωπική σφραγίδα είναι και η ύπαρξη τρίγωνης, τετράγωνης, στρόγγυλης όπως την υποεκτιμάτε. Για πάτε να βγάλετε μια στρόγγυλη σφραγίδα σε ένα βιβλιοπωλείο..........   Και διερωτώμαι........ Χωρίς στρόγγυλη σφραγίδα πώς εκτε΄λούσε τη συνταγή το φαρμακείο??? Κι αν είχαν πάλι οι συνταγές τρίγωνη, στρόγγυλη , τετράγωνη και έτσι εκτελέστηκαν από το φαρμακείο, γιατί δεν αφαιρέθηκε η τρίγωνη, στρόγγυλη , τετράγωνη σφραίδα από το συνάδελφο με τη λήξη της σύμβασής του? Γιατί δεν του ζητήθηκε να την παραδώσει?? Ποιός αμέλησε ? Γιατί αμέλησε να ζητήσει την επιστροφή σφραγίδας του δημοσίου???

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤετράγωνη? Κι αν είχε και τετράγωνη γιατί δεν ζητήθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλοόταν έληξε η σύβαση του συναδέλφου?

--- Τέλος παράθεσης ---

Ε, καλά τώρα! Πόσο δύσκολο είναι να μπει και μια τετράγωνη/στρόγγυλη/ορθογώνια σε δεύτερο χρόνο;  Εκεί θα σκοντάψουμε, να 'ούμ; Σιγά τα ωά!

--- Τέλος παράθεσης ---
Ακριβώς έτσι γίνεται.. πχ στην περιοχή που είμαι εγώ οι στρόγγυλες μπαίνουν κατά το πλείστων σε δεύτερο χρόνο από τον φαρμακοποιό ή από τον υπάλληλο αυτού, όπου τις φέρνουν πολλές- πολλές στο Κ.Υ, παίρνουν μόνοι τους την στρογγυλή από το θυρωρείο η οποία είναι σε κοινή χρήση και σφραγίζουν μαζί με τις συνταγές και ότι άλλο έγγραφο πιθανών αυτοί θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο. Πολλές φορές σφραγίζονται με την στρογγυλή του Κ.Υ και συνταγές των ιδιωτών. Τόσο σοβαρός είναι ο έλεγχος και το σύστημα τις συνταγογραφίας και μετά απορείτε πως κάποιος ¨συνάδελφος¨ έγραφε συνταγές χωρίς να είναι σε υπηρεσία.

ΑΡΗΣ:
Υπάρχει εγγύκλιος του υπουργείου που λέει ότι πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος για τη στρόγγυλη σφραγίδα. Ο υπεύθυνος φέρει και την ευθύνη της χρήσης της.

anastasios theodoridis:
Θα τρελαθώ.....θα πηδηχτώ από το παράθυρο.

Εγώ έχω γράψει 9 μήνες 18000 συνταγές περίπου.....στρόγγυλη δεν μπήκε ποτέ σε καμία συνταγή ούτε σε πρώτο, ούτε σε δεύτερο χρόνο.

Έχω χάσει κανένα επεισόδιο;

Με τη μόνη σφραγίδα που σφραγίζω τις συνταγές είναι αυτή που αναφέρει, Υ.Π.Ε., Νοσοκομείο, Κ.Υ., Π.Ι., ιδοότητα και Α.Μ.

Τη στρόγγυλη του ΟΓΑ και του ΟΠΑΔ τις χρησιμοποιούσα μόνο κατά τον έλεγχο συνταγών άλλων ιατρών.

Εχθές αφού ενημέρωσα την ελεγκτή φαρμακοποιό του ΟΓΑ αυτή μάλλον ενημέρωσε τα δύο φαρμακεία για την καταγγελία και σήμερα το πρωί με την αυγούλα 8 παρά...ντριν το τηλέφωνο να μου εκφράσουν την αγανάκτιση, την απορία....την έκπληξη.....και να μου που πως θα κάνουν Τρίτη πρωί καταγγελία στον εισαγγελέα.

Εγώ απλά τους "ενημέρωσα" πως λογικά ο κυρ εισαγγελέας εκτός από τον ιατρό και τον φαρμακοποιό θα ζητήσει να δώσουν εξηγήσεις και οι εμπλεκόμενοι ασφαλισμένοι τους οποίους φυσικά και θα ρωτήσει αν τα φάρμακα τα λάμβαναν οι ίδιοι από το φαρμακείο ή ο ίδιος ο γιατρός εκ μέρους τους.

Αν συνέβη το δεύτερο τότε φοβάμαι πως η καμπάνα δε θα χτυπήσει μόνο για τον ιατρό.

Ε, ρε γλέντια Πασχαλιάτικα στον κάμπο της Εορδαίας..... ;D

Τελικά εκτός από "κακός" γιατρός για τους ασφαλισμένους που ζητάω γνωματεύσεις, εκτός από "κακός" γιατρός που δε συνταγογραφώ σε φαρμακεία είμαι και "κακός" γιατρός που χαίρομαι με τα χάλια μερικών "συναδέλφων". ::)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαι να μου που πως θα κάνουν Τρίτη πρωί καταγγελία στον εισαγγελέα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ποιόν και γιατί δηλαδή υποτίθεται ότι είναι σε θέση να καταγγείλουν;

Ποιά ιδιότητα αναγραφόταν στη σφραγίδα με την οποία σφράγιζε τις "συνταγές" ο "συνάδελφος"; Αγροτικός ιατρός; Ειδικευόμενος; Εθελοντής; Tα πάντα όλα;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση