Τα έχουμε κουβεντιάσει αυτά αναλυτικά στο παρελθόν. Αλλά, ενημερωτικά να πω ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο όποιο υπηρετούν 2 παθολόγοι, ένας χειρουργός, ένας ορθοπεδικός, ένας καρδιολόγος και υπήρχε και ένας παιδίατρος (τώρα και 3-4 χρόνια δεν υπάρχει) απέχει από το Κ.Υ περίπου 700-900 μέτρα. Στο Κ.Υ μέχρι πριν λίγους μήνες υπηρετούσαν ο Διευθυντής , δυο γενικοί Ιατροί (εγώ και ένας συνάδελφος) και δύο αγροτικοί ιατροί.(εκτός τα ΠΙ)
Το ΙΚΑ δεν απάντησε ποτέ στα έγγραφα τα δικά μου και του διευθυντή για αυτό το θέμα.
Στο Κ.Υ και τα ΠΙ οι συνάδελφοι είναι νεώτεροι από μένα (εκτός του Διευθυντή) και παρά του ότι δηλώνουν ότι κακώς χορηγούνται συνταγολογία σε αυτούς , όταν τους είπαν (από το Κ.Υ παρακαλώ και όχι από το ΙΚΑ) να παραλάβουν, τα παρέλαβαν. Από την μια δεν είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν πρόβλημα εάν αρνηθούν (φοβούνται???) και από την άλλη επειδή είχαν στήσει καλά τον «μηχανισμό» οι του ΙΚΑ με τους αγροτικούς, όταν διορίστηκα εγώ και εφάρμοσα αυτήν την τακτική, έγινε μια πίεση δια μέσου των ασθενών , λέγοντας τους ότι εγώ δεν θέλω να τους «εξυπηρετώ» και ότι θα έπρεπε να μου κάνουν αναφορά για αυτό γιατί είμαι «υποχρεωμένος», στις φήμες λοιπών αυτές που εγώ είχα εκτεθεί, δεν θέλησαν να είναι μαζί με εμένα και έτσι ακλούθησαν τον εύκολο δρόμο έχοντας βιβλιάρια , ώστε και «εξυπηρετικοί» να είναι και να μην έχουν και τρεξίματα.
Στην αρχή υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους ασθενείς, αλλά μετά κατάλαβαν το παιχνίδι που παιζόταν και πολλοί από αυτούς τελικά πίεζαν τους ιατρούς του ΙΚΑ για την συνταγογραφία. Δυστυχώς, συνάδελφοι στο ΚΥ για να είναι ακόμα πιο «εξυπηρετικοί» συνταγογραφούσαν και στην εφημερία στο ΙΚΑ, αν και ο λόγος που το έκαναν είναι για να μην χάνουν συνταγογραφία, για τους γνωστούς λόγους!!!
Παρά του ότι ήμουν μόνος μου σε αυτήν την τακτική, πάρα πολλοί ασθενείς είδαν το παράλογο του πράγματος και ειδικά τώρα τελευταία (με την βοήθεια των ΜΜΕ) γύρισαν και «κατηγορούσαν» τους ιατρούς του Κ.Υ ότι το έκαναν γιατί παίρνουν «μίζα» από τα φάρμακα και έτσι αρκετοί από τους συναδέλφους μείωσαν δραστικά την «εξυπηρέτηση» που έκαναν, φοβούμενοι, στην ουσία, τους ελέγχους των συνταγών και όχι κάτι άλλο.
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία. Για περισσότερα όποιος επιθυμεί, ας ανατρέξει σε παλαιότερες συζητήσεις επί του θέματος.